Valentine's mogyoróvaj címke koncepcióterv‍

Mogyoróvaj termék címkék tervezése | Design/Címke design | Publikálva 2022.06.02.
Megtekintés 17
Tetszik 0
Kecskés Valentin értékelése 9 pont

Képek:

Leírás:

Tisztelt Megbízó!

A címke megalkotásának alapgondolata az volt, hogy egy olyan tervet alkossak meg, amely letisztult, modern, egyszerű, de hatékony, prémiumhatást és kézműves minőséget keltsen, felsőkategóriát sugalljon, valamint teljes mértékben beleilleszkedjen a Valentine’s brand értékrendjébe.

A prémium, a felsőkategória és a kézműves kulcsszavakból kiindulva a fekete alapon sárga színre esett a választásom, ami egyébként a jelenlegi címke alapszíne is. Ezen nem szerettem volna változtatni, mivel ez a színkombináció teljes mértékben a prémiumhatást tükrözi, továbbá egy meglévő termék megújításáról lévén szó, nem szerettem volna teljes mértékben áttervezni a jelenlegi címke alapszínét, mivel meg van annak a veszélye, hogy a vásárló a jól megszokott termékét nem fogja majd megtalálni a polcon, ha annak a színe teljes mértékben megváltozik. A vásárlók nagy százaléka szín alapján keres legtöbbször terméket. Emlékszik, hogy legutóbb egy fekete sárga címkés terméket vásárolt meg, ami nagyon jó volt, a nevére már nem emlékszik, de ismét szeretne vásárolni belőle, így ilyen címkés terméket fog majd keresni. Ezért inkább a címke formáján változtattam, hogy a fent említett minőséget és hatást elérjem.

A pályázat leírását alapul véve, olyan tervet készítettem, ami könnyen adaptálható kisebb-nagyobb üvegre és műanyagra is, mindkettőn megállja a helyét, a címke kinézete miatt nem veszít a termék az értékéből és a minőségéből sem. A polcokról készített képek alapján elmondható, hogy kitűnik a tömegből. A címke elején lévő grafika, a betűtípus és a kis ikonok használata, valamint a különleges címkeforma figyelemfelkeltővé és emlékezetessé teszi a terméket.
A termék elején lévő grafikában használt kiegészítő színekkel (legfőbbképpen a zöld színnel) megtörve az alapszínt, a természetességre, az egészségre utalok. Ezt a gondolatmenetet viszi tovább a mellette található zöld pecsét is, amelyben a legfontosabb tulajdonságokat soroltam fel. A fitt életmódhoz köthető tulajdonságokat pedig a címke szélén kis ikonokkal soroltam fel.
Egy kis poént is belevittem a designba. Arra gondoltam, hogy egy kanálformát kivágok a címkéből, ami egyrészről rálátást biztosít a doboz tartalmára, másrészről pedig a termék mennyiségének csökkenésével szimbolizálja, hogy egyre kevesebb mogyoróvaj kerül a fogyasztó kanalába, tehát itt az ideje újat vásárolni.

Remélem, a koncepcióm elnyeri majd a tetszését. Izgatottan várom az eredményhirdetést.

További szép napot kívánok!