TWICKEL szőlőbirtok BIB-csomagolásterv_1‍

Twickel Szőlőbirtok termékcsomagolás pályázat | Design/Csomagolás design | Publikálva 2017.06.04.
Készítette Hunyadvári Szilvia
Megtekintés 252
Tetszik 1
TwickelSzolobirtok értékelése 7 pont

Képek:

Leírás:

T. Megrendelő!

A BAGinBOX csomagolásnak - úgy gondolom - tükröznie kell a hagyományos TWICKEL arculatot.
Mivel a különböző borfajtákat ugyanabba a dobozba csomagolják, elsősorban a cég arculatát, és nem az egyes típusokat szándékoztam hangsúlyozni.
Ami a közös bennük: a Twickel - mint borászat és mint arculat, a szekszárdi borvidék, ill. a megrendelő által hangsúlyozott kérés: a fiatalos, lazább felhasználást/fogyasztást megengedő, a praktikumot előtérbe helyező, nagy mennyiséget egyszerűbben kezelhető szándék.
Az utóbbi időben a Twickel termékek fotóin az antik mozaikhatás is megjelent háttérként. Az ötletem, hogy - mivel több borféle is jelen lehet a piacon - ez a mozaik jelenne meg a grafikákon, egyrészt a visszafogott szürke-fehér színekben, egyrészt pedig játékosan-fiatalosan színekkel illusztrálva a borfajtákat.
A mozaikokban feltűnő színek az adott bor BIB csomagolásának rátett címkéin köszönne vissza, így a címke nem "muszájból", hanem plusz mozaikelemként tájékoztathat, milyen bort vásárolunk és fogyasztunk.

A költségeket még csökkentheti, ha - egy alváltozatként - natúr nátron hullámdobozban, ívben szőnyegmintaként, egyszínnyomással kerül forgalomba az 5 literes BIB változat - felcímkézve víztiszta vinylmatricával (a háttér akár átlátszó is lehet, így a matrica formája nem befolyásolja a vizuális elemek megjelenését (és nem kell drága stancformát igénybe venni).
Mivel manapság már lehetőség van minőségi kivitelezésre, pozícionálásban nem értékcsökkenést a nátron, sőt, egyfajta környezettudatosságot is üzen a fogyaszók felé.

A termékskálának csak azzal a szeletével foglalkoztam, amely jelenleg is BIB csomagolásokban kapható - mivel a megbízó hangsúlyozta, hogy az alacsonyabb árfekvésű borait szeretné ilyen csomagolásban piacra vinni.