TINTATARTÓ_logó- és kisarculatterv‍

TINTATARTÓ - Logó és kisarculat irodatechnikai nagykereskedésnek | Design/Logó + Kisarculat design | Publikálva 2014.02.13.
Készítette Hunyadvári Szilvia
Megtekintés 367
Tetszik 0
tintatarto értékelése 8 pont

Valóban letisztult, egyszerű szimbólumot kaptunk, a kivitelezés nagyon részletes. Külön dicséret illeti a pályázót, amiért utánanézett a cégadatoknak, azt szerepeltette a pályamunkákon. Végül nem erre esett a választásunk.

Képek:

Leírás:

Kedves Tintatartó!

A terveimben az Önök által kért letisztult és közérthető formát és színeket használtam.

Két fő kompozíciót alakítottam ki a logó esetében, több variációval.

Nekem az illusztrációs tervekben végigvitt ék alakú háromszögek tetszettek legjobban, mivel -  főleg a monokróm kivitelnél - ezek sokkal érdekesebb formát adnak ki, és a nyomdai tradíciókra is emlékeztetett (linómetszés formája).

A tintásüveget és a logó tipográfiai részét egy erre kiváló betűtípusból készítettem, ami eleve egy klasszikus tintásüvegre emlékeztet.

Így a fölösleges részleteket is kizártam, hiszen, ha megnézzük, milyen termékeket forgalmaz a cég, ott is egyszerű és letisztult logókat látunk, amelyek mégis karakteresek.

Ezt a TINTATARTÓ esetében is el lehet érni.

Az embléma és tipo külön is megél, de együtt is jól kiegészítik egymást.

A fő kiegészítő szín a fehér, mind a névjegyek, mind a levélpapír (ahol vízjel-szerűen halványan megjelenik a háttérben a logó) ill. mappa esetében. 

Remélem, elnyeri Tetszésüket, minden jót kívánok.

Az arculati színek többszínnyomás esetén a fekete (mint szövegszín) és a nyomdai alapszínek (C-M-Y-K).