Talent ÁKK logó + kiterjedt arculati design - prezentáció‍

Talent ÁKK logó+kiterjedt arculati design, szakképzés rebranding | Design/Logó + Kiterjedt arculat design | Publikálva 2022.06.27.
Megtekintés 12
Tetszik 0
TalentAKK értékelése 5 pont

Képek:

Leírás:

Tisztelt Megbízó!

A logó megalkotásának alapgondolata az volt, hogy egy olyan tervet alkossak meg, amely modern, fiatalos, mai és letisztult, de keveredjen benne a tradicionális oktatás érzete, vagyis a stabilitás, a megbízhatóság, a határozottság érzete, és nem utolsó sorban jól beazonosítható legyen.

A célközönség meghatározásából kiindulva, egy olyan logót terveztem, amellyel minden fiatal és idős tud azonosulni, nemtől függetlenül, időtálló, nem túl tolakodó, nem túl bonyolult és minden felületen alkalmazható, úgy online mint offline megállja a helyét. Ez a prezentációban is jól látható.

A fentebb leírt alapötletből kiindulva a prezentációban látható logóformára esett a választásom. Több motívumot egybetéve alkottam meg a logó emblémáját, ami összességében egy címert formáz, ami a tradicionális oktatást jelképezi, az erő, a hitelesség, a szilárdság, a nagy múlt szimbóluma.
Az első motívum a pajzsforma, ami a stabilitást, a megbízhatóságot, az erősséget, a határozottságot szimbolizálja, a második motívum a jegyzetfüzet vagy jegyzettömbforma, ami az oktatást, a tanulást szimbolizálja, a harmadik motívum egy kitüntetés szalagot ábrázol, ami az eredményesség szimbóluma, végül pedig a negyedik motívum az oklevélforma, ami a sikeresen elvégzett képzés szimbóluma. Az egyszerűbb megértés érdekében a prezentációban megtalálható ennek az illusztrációs magyarázata is.
Ezt a tradicionális formát ötvöztem egy nagyon modern lekerekített sarkú talpatlan (sans serif) betűtípussal, valamint határozott és vibráló színekkel (sötétkék alapszín és pirosas narancssárga kiemelő szín), ami összességében megadja a kettősség érzetét a logónak, egyszerre komoly, határozott, tradicionális, egyszerre pedig modern, letisztul, figyelemfelkeltő és maradandó. Ez a kettőség elmondható az egész arculatról is, ami a prezentációban is jól látható.
A “Rubik” betűtípus, amit használtam a logóban egy Google font, szóval szabadon felhasználható bármilyen célra. Nagyon jól használható címek, de folyószövegek esetén is.

A fő logón kívül elkészítettem még további 4 logót a belépő szakmai ágazatoknak, ami prezentálja a fő logó bővíthetőségét, mutálhatóságát. Összességében az volt a gondolat, hogy az embléma jobb felső sarkában található ikon kicserélhető legyen az adott ágazatra jellemző ikonnal. Például a faipari ágazatot egy fa ikonnal lehetne jelképezni, az építőipari ágazatot tégla ikonnal lehetne jelképezni és így tovább. Az egyszerűbb megértés érdekében a prezentációban megtalálható ennek az illusztrációs magyarázata is.

Remélem, a koncepcióm elnyeri majd a tetszését. Izgatottan várom az eredményhirdetést.

További szép napot kívánok!