MozgóKépMás‍

MozgóKépMás összművészeti kulturális egyesület logótervezése | Design/Logó design | Publikálva 2018.07.17.
Készítette Géczi Emese ge.emese
Megtekintés 234
Tetszik 0
mozgokepmas értékelése 8 pont

Képek:

Leírás:

Kedves Megbízó!

 

Mivel a célközönség döntő többsége nagy valószínűséggel nő, így inkább feminin vonalak jellemzik a logót, s a színekben is ez köszön vissza.

A logó alakja a kultúraközvetítői tevékenységre utal. A pont a közvetítőt szimbolizálja, vagyis az egyesületet, amely a különböző kultúrális programoknak megadja a kezdő lökést és megvalósítja azokat. Mivel nonprofit áll a közvetítő szerepében, s nem öncélú projekteket valósít meg, így felé nem irányul vizuális elem (az egyesülettől indul minden). Az egyes területek szerint eltérő programok a közvetítői tevékenység különböző, egymásra épülő sávjainak feleltethetőek meg, ahogy az egyesület neve kiadja azokat.

A logót felépítő felirat szalag-inspirált vonalakkal jelenik meg. Ez általánosan hivatott szimbolizálni a művészi/kultúrális beállítottságot. A ponttól jobb és bal oldalra kiugró, magyaros mintára emlékeztető formák arra utalnak, hogy az egyesület tagjai nem ijednek meg a kihívásoktól és a tevékenysége alakul és bővül évről évre a már kialakult paletta mellett (táncház, vetítés, irodalmi klub stb.).

A stílus meghatározása kapcsán a vezérfonál az volt, hogy megkülönböztethető legyen az egyesület logója az önkormányzati programoktól, amelyeknek viszonylag, komolyabb, kevésbé művészi kifejezést keltő stílus/hangnem tulajdonítható általában. Ebből kifolyólag arra törekedtem, hogy a logó a lehető legkifejezőbben érzékeltesse a nézővel, hogy művészi orientáltságot és azt képviselő értékrendszerrel rendelkező egyesületről van szó, s azoknak keltse fel érdeklődését, akik szintén igénylik, valamint keresik az egyesület által felkarolt kultúrális programokat. A logó megalkotásakor elsődlegesen tehát nem a konkrét képi megjelenítést éreztem fontosnak, hanem a kultúrális programok által biztosított szórakozás élményét, amely a kultúra értékeire épül (legyen az film, tánc, vagy irodalom).

A kivitelezés során jelentős figyelmet szenteltem annak, hogy megbizonyosodjak arról, hogy ne legyen túl bonyolított (borítékon is olvasható a felirat), viszont mégis megmaradjon a karaktere a logónak egy modern, letisztult formájában.

Remélem, hogy a koncepció elnyeri tetszésüket és sikerült megközelítenem a kívánt logót. Amennyiben bármilyen kérdés, módosítási javaslat felmerül örömmel állok a rendelkezésükre!

 

Üdvözlettel:

Egy Kreatív