HímesUdvar - borászat logóterv‍

Hímesudvar pincészet | logó facelift | Design/Logó design | Publikálva 2017.05.29.
Készítette Hunyadvári Szilvia
Megtekintés 256
Tetszik 0
Hímesudvar értékelése 8 pont

Képek:

Leírás:

Kedves HímesUdvar!

A logótervemben igyekeztem a kérésnek megfelelően tényleg ráncfelvarrást végezni, mivel indokoltnak tartom a már megszokott és keresett márka jellemző - és szerencsésen kialakított! - részeit megtartani.

Így: becsuktam a gyurgyalag csőrét (a fő karaktervonalak megtartása mellett), és a meglévő betűtípussal is csak annyit alakítottam a logón, hogy több módon variálható, más arányú címkéken, ill. reklámanyagokon is használhatóbb legyen.
Azaz: két részre bontottam az összetett szót, de egy sorban is használható.

A változtatás az, hogy a végig nagybetűs - ezért kissé egyhangú - szóképet az első betű kiemelésével érdekesebbé tettem.
Mivel a gyurgyalagnak valahol ülnie kell (:-)), a betűtípuson nem változtattam (szép ez az 'R'-betű!), viszont a két részre bontott változatnál a madár arányait növeltem, hogy érvényesülhessen.

Még közelebb hoztam a név (Hímesudvar) és a fő motívum (gyurgyalag) kapcsolatát azzal, hogy ennek a gyönyörű madárnak a jellegzetes aranyszínű dolmányával "kihímeztem" a hátát.
Így még egyedibbé válik a tokaji löszfalak jellegzetes madarával ékes logó.

A szív formájú hímzések elég nagyok (és mégsem természetidegenek, mivel a szárny és dolmány formáját idézik) ahhoz, hogy kis méretben (pl. a kapszulán, reklámtollon, stb. hordozón) sem tűnnek el.
Sőt, kibővíthetik a borpince vendégcsalogató repertoárját mézeskaláccsal (amely természetesen szív alakú, mézmadárral hímzett ;-D).

+ előny: a már elkészített arculati elemeket nem kell kukázni, pl. a szerszámot csak kissé szükséges átalakítani.

Köszönöm a figyelmüket: xxx