HI-GEM pálinka_logóterv‍

Logó tervezése HI-GEM elnevezésű pálinkamárka számára | Design/Logó design | Publikálva 2014.02.13.
Készítette Hunyadvári Szilvia
Megtekintés 373
Tetszik 0

Képek:

Leírás:

Kedves HI-GEM!

Bár a feladatleírásban a cég fő profilját, a fémfeldolgozást nem tartották fontosnak a motívumképzéshez, én mégis ezt éreztem a más, többi pálinkaházakhoz képest kiemelkedésre legalkalmasabb profilnak.

Ezért az összes tervemben az ehhez kapcsolódó ötletekkel játszottam.

Az egyik tervben a műszaki rajz jelleget emeltem ki, a másikban a pálinkafőző üst (hajóablak-szerű) - számomra - steampunk hangulatát, amely patinássá teheti a már komolyabb múlttal rendelkező cég arculatát (amennyiben a többi profiljához is alkalmazná).

Egy másik tervben egyszerű anyacsavart használtam fel emblémaként - érdekes, hogy más-más feldolgozásban akár egy klasszikus oszlopos épületre (akár a pálinkaház épületére) is emlékeztethet.

Több betűtípust próbáltam ki, amelyek (némelyiket módosítottam is, hogy még egyénibbé váljon) karakterét szintén a műszaki, ill. a maszkulin jelleg határozza meg (mint a fogyasztói célcsoport fő szegmensét).

A negyedik tervvariációnál a cégnév alatt lehetne az eltérő profilokat jelezni (pl. fémfeldolgozás, optika, ill. a pálinkafajtákat gyümölcsök szerint csoportosítani).

Az anyag és színfelhasználást nem volt időm végigpróbálni, de látszik, hogy a határozott, fekete-fehér, ill. fémes felületeket részesítettem előnyben (esetleg a vörösréz-szín is előkerülhet - szintén a pálinkafőzés rézüstjére, lepárlóeszközökre utalva).

Ezek a pálinka, pálinkásüveg majdani csomagolóeszközeinek anyagaként is stílusosak és magas minőséget sugárzóak lehetnének.

Köszönöm a figyelmüket :-) Minden jót a további munkájukhoz: xxx