Herbs & Light_logóterv_1‍

Készítette Hunyadvári Szilvia
Megtekintés 362
Tetszik 0

Képek:

Leírás:

A logó a "&"-jellel szó szerint összekapcsolja a két szót, szimbiózis keletkezik köztük, ahogy a növény és a fény is összetartoznak.

A HERB szó "E" betűje alkotja a jel felső, a LIGHT "L"-je az alsó részét. A betűtípus klasszikus talpas antikva, amely elegánssá és nemesen egyszerűvé teszi a logót, különlegessége a részletekben, egyes betűkapcsolatokban finom összhangot teremt a termék egyediségével.

A logó szavaiban ugyan nincs benne az ásványi világra utalás, mivel azonban a megrendelő kérése (és nevében is szerepel), jelzésszerűen, a virágmotívummal szinkronban, mint ősi szimbólum, tökéletes forma, megjelenik a hat osztatú virág és hatszög, mint a kristályos rácsszerkezet alapsejtje.

Ezeket a szóképhez igazítva, több variációban is kipróbáltam. Használhatók egy- és többszín nyomáshoz is.

A színek is variálhatók, de a zöldet és feketét, mint a brandnevet erősítő, fehér vagy natúr papírral is karakteres látványt adó alkotóelemeket, mindenképpen használnám.

Az 1.b változatnál, mivel a logó mellett közvetlenül szerepel az "ásványi" hatszög, a befoglaló formát lágyítottam: a virágszirom  felnagyított sziluettje adja a keretet. Ez a forma a(z egyik) csomagolásterv fő karaktereleme is lesz, mint konstans arculati jegy a változó feliratú termékféleségek között.

Itt próbáltam ki a legtisztább formákat is alapnak: a négyzetet és kört. A kör alakú logó apropója a színes virágfej a zöld "szárak" ("b" és "i" betűk) tetején; a négyzetesnél pedig a tápláló föld - benne a logó mint gyökér, és az abból kinövő, fény felé törekvő növény.

Itt új szín, a szirmok pasztell rózsaszínje is bekerül, a zöld kontrasztjaként.