Herbs & Light_csomagolásterv_1‍

Készítette Hunyadvári Szilvia
Megtekintés 345
Tetszik 0

Képek:

Leírás:

Az egyik logó felhasználásával készítettem ezt a csomagolás koncepciótervet.

Mivel a hét csakra ábrázolását is kérte a megbízó, ezeket úgy gondoltam megjeleníteni, hogy mindegyik legyen látható (a hét szivárványszínben), de a címkét ne tegye zavarossá a karakteres terméklogó és az adott terméknév közös alkalmazásával.

Mindig függőlegesen és általában fekete alapon ábrázolják a csakrákat; mivel pedig a jelentésük "energiakerék (-spirál)", körformában elhelyezett spirált jelenítettem meg.

Úgy oldottam meg az adott csakrához tartozó gyógytermék érintett csakra jelölését, hogy regiszter-szerűen, az adott kódszínű téglalapban negatívban (fehérrel) látható a spirálkör.

Ez természetesen más-más helyen jelenik meg, ha más csakrára hat a konkrét termék (gyógytea, tinktúra ill. esszencia).

Mivel a csakrasor a szimmetrikus címkeformát balra billenti, a középtengelyes elrendezést (logó + egyéb frontoldali infók) a terméklogóhoz illeszkedő zöld színű ív egyenlíti ki. Amennyiben szükség lenne a terméktípusok (szilárd/folyadék...) elkülönítésére, ez az ív (akár formai, akár színmutációban) alkalmas lenne rá.

A címkék alapszíne a natúr papír színe, méretük azonos, a különbség az üveg és tasakcímkék között a papír alapanyagában lehet: az üvegcímkék az anyagában csíkos nátron öntapadós papírból, a tasakcímkék pedig, mivel a tasak eleve a csíkos papírból lenne, homogén nyers, világosabb (natúr) színre készülhetne.

Ez szépen összekapcsolná, ugyanakkor megkülönböztethetővé is tenné a címkéket.

Ha lehetne javasolni, az üvegek kupakjai is a csakrák kódszíneiben készülhetnének (bár a többletköltség valószínűleg tetemes lenne...), így még jobban kiemelné a terápiás területet.

Mivel a kiírásban nem szerepelt, hogy milyen módon szeretnék a csakrákat megjeleníteni, ezért egyszerűsítettem a szokásos, sokasodó szirmú lótuszvirágot, így annak a kérésnek is eleget tesz a tervkoncepció, hogy az ezotériában kevésbé tájékozott leendő vásárló se "ijedjen meg" a túl sok képi információtól. A képi ill. írásbeli megkülönböztetésre sem tért ki a megrendelő (talán, hogy nagyobb szabadságot adjon a tervezésre), így maradtam ennél az egyszerű, de informatív ábrázolásnál. A hátoldalon, gondolom, mindenképpen megjelenik az ajánlásban).

Kérem, ha valamit félreértettem volna, jelezzék.

Köszönöm - GOURANGA :-)