FRICI_pékség_logóterv_FRICIMACKÓ‍

"FRICI" pékség,pékáru,kávé,süti - LOGO tervezése új pékségnek | Design/Logó design | Publikálva 2014.02.22.
Készítette Hunyadvári Szilvia
Megtekintés 419
Tetszik 1
frici értékelése 7 pont

Képek:

Leírás:

Kedves FRICI!

A koncepciómat a legegyszerűbb - KÖR - formából alakítottam, a stílusa modern, minimál és indusztriális stílushoz is illeszkedik.

Több variációt készítettem, vannak köztük közvetlenebb, részletesebb ill. teljesen letisztult, csak alapformából építkezőek.

A színeket a kért hangulatra építettem, a plusz szín a kódként is használható világosbarna, amely a körív formával együtt kávéra utal (a bővített variáns még a friss kávé szállongó gőzével is kiegészül). Ugyanígy a narancsvörös a frissensült pékáru kívánatos színét, a türkiz pedig a habos sütemény különlegességét hivatott jelölni.

A színek redukálhatók, akár egyszínnyomásra is, a formák elrendezése miatt. Így nem sérül a koncepció.

Szövegszínként sötétszürkét választottam, ez szintén az indusztriális hangulatot hozza, de barátságosabb a többi színnel együtt is (mint pl. a fekete).

A betűtípus is különleges, amit még tetéz a módosított "C" betű: ezt a három fő árut jelképező három "kiharapott" körív vonalában "utánszabtam".

A név és embléma kapcsolatát több variációban is kipróbáltam, így használható portáltáblaként (lineáris elrendezésben), ill. tömörebb, akár árucímke /csomagolás funkcióra is.

Ha portálon szerepel, a három színes körív mögött 1-1 világítótest lehet, így messziről csalogatja vidám színeivel az éhes és pihenni vágyó vendégeket.

Illusztrálásképpen kipróbáltam a logót az egyik fotómellékleten és a Google utcakeresőjén is.

 

Köszönöm a figyelmedet, kellemes válogatást :-)