Csegei kolbász logó- és címketerv
Leírás:
Kedves Tar Péter!
Koncepcióm alapgondolata, hogy az áru csomagolása, arculata ne legyen globális, ami bárhol megtalálható a világban, hanem a hely jellegzetességét adja vissza, amellett, hogy követi a jelenlegi grafikai trendeket is.
Ezért kerestem néprajzi lexikonban, a környék településeiről leírásokat, aktuális fotó- ill. képanyagokat, amelyekből kiindulhattam.
Ezeket többé-kevésbé karakteres vezér- ill. háttérmotívumként használtam fel.
Az Alföld jellegzetessége (ami egyben a húsáruk alapanyaga is), a szürke marha is megjelenik, hol a legeltető életmód (ami újra modernnek és zöld-barátnak számít az állattartásban), hol a gulyás-, pásztorélet kézműves remekeinek szűrrátétes részletein (szűrszíj motívuma a XIX. sz-ból, rátétes cifraszűr köpönyeg, cifrázott csücskő gombokkal).
A manapság gyakran használt grafikai elem, a szekerce is feltűnik díszítőelemként a címkéken, viszont nem Stock fotókból ollóztam, hanem a néprajzi lexikonban, mint autentikus, húsipari múzeumi darabot találtam, és rajzoltam újra.
Betűtípusok terén többfélét használtam, fontos volt, hogy a címke kis mérete ellenére is jól használható legyen, a CSEGEI vezérlogó, és az alcímfelirat ill. kenyérszöveg is.
Ugyan nem volt feladat, de a becsült mennyiségű szöveget fontosnak tartottam elhelyezni (a vonalkóddal együtt), hiszen vizuális elemként lép fel ilyen kis felületen.
Színekben a rusztikus, természetes földszínek kiegészítik a húsáruhoz jól illeszkedő fekete-szürke-piros-fehér árnyalatokat.
A magyar trikolor is több módon jelenik meg, a címkék elemei utólag variálhatók, ha más-más részlet tetszene meg.
Koncepcióm előnye, hogy teljes arculatra kiterjeszthető, nem csak egyféle címketípusra.
Köszönöm a figyelmet: xxx