Csegei kolbász logó- és címketerv‍

szalámi címke készítés-100% magyar alapanyagból készült termékhez | Design/Címke design | Publikálva 2017.05.29.
Készítette Hunyadvári Szilvia
Megtekintés 279
Tetszik 0
tarpeter értékelése 7 pont

Képek:

Leírás:

Kedves Tar Péter!

Koncepcióm alapgondolata, hogy az áru csomagolása, arculata ne legyen globális, ami bárhol megtalálható a világban, hanem a hely jellegzetességét adja vissza, amellett, hogy követi a jelenlegi grafikai trendeket is.

Ezért kerestem néprajzi lexikonban, a környék településeiről leírásokat, aktuális fotó- ill. képanyagokat, amelyekből kiindulhattam.

Ezeket többé-kevésbé karakteres vezér- ill. háttérmotívumként használtam fel.

Az Alföld jellegzetessége (ami egyben a húsáruk alapanyaga is), a szürke marha is megjelenik, hol a legeltető életmód (ami újra modernnek és zöld-barátnak számít az állattartásban), hol a gulyás-, pásztorélet kézműves remekeinek szűrrátétes részletein (szűrszíj motívuma a XIX. sz-ból, rátétes cifraszűr köpönyeg, cifrázott csücskő gombokkal).

A manapság gyakran használt grafikai elem, a szekerce is feltűnik díszítőelemként a címkéken, viszont nem Stock fotókból ollóztam, hanem a néprajzi lexikonban, mint autentikus, húsipari múzeumi darabot találtam, és rajzoltam újra.

Betűtípusok terén többfélét használtam, fontos volt, hogy a címke kis mérete ellenére is jól használható legyen, a CSEGEI vezérlogó, és az alcímfelirat ill. kenyérszöveg is.

Ugyan nem volt feladat, de a becsült mennyiségű szöveget fontosnak tartottam elhelyezni (a vonalkóddal együtt), hiszen vizuális elemként lép fel ilyen kis felületen.

Színekben a rusztikus, természetes földszínek kiegészítik a húsáruhoz jól illeszkedő fekete-szürke-piros-fehér árnyalatokat.

A magyar trikolor is több módon jelenik meg, a címkék elemei utólag variálhatók, ha más-más részlet tetszene meg.

Koncepcióm előnye, hogy teljes arculatra kiterjeszthető, nem csak egyféle címketípusra.

Köszönöm a figyelmet: xxx