Balaton nyugat‍

Balatoni Nyugat nevű helyi blogújság logójának megtervezése | Design/Logó design | Publikálva 2016.11.29.
Készítette Atka11
Megtekintés 1544
Tetszik 11
molnartibor értékelése 9 pont

Színvonalas, igényes és gyors kivitelezés. Csak egy hajszálon múlt, hogy nem az általa készített koncepciót választottuk. Nincs kizárva, hogy egyszer együtt dolgozunk majd, addig is ajánlom más megbízók szíves figyelmébe.

Képek:

Leírás:

Kedves Megbízó!

Logóm megalkotását a Balaton körvonalának használatával kezdtem, aztán rájöttem, hogy azzal a "letisztultság, a jó felismerhetőség" nem lesz biztosítható.

Egyrészt mert a körvonala nagyon részletes (kis méretnél ez nagy hátrány), másrészt szintén kis méretben nem lenne kifejező.

Ezért arra gondoltam, hogy a Balatonra csak utalni fogok. Utalni pedig olyan elemekkel érdemes, amelyek rögtön eszébe jutnak az embernek a Balaton szó hallatán.

Naplemente, vitorlás, hullámok, szél, nyár, stb. A logó másik fonotos eleme A TOLL. Egyérteműen utal a blogra, a "közösségi hír- és véleményforrás"-ra. A betűtípus is ezt erősíti, kézírást utánzó, változó vonalvastagságú (mintha vágott hegyű tollal írták volna).

A mellékelt képek közt van színes, van egyszínű, sötét és világos hordozón megjelenő, kis méretű... mindegyiken jól mutat.

Véleményüket várva, üdvözlettel: egy kreatív