Pályázatok

"yoUDay - a Te napod" rendezvény logójának tervezése

Logó design
-
Debreceni Egyetem
100.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 57
unideb

Megbízó

10

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

3 év 11 hónap

Utolsó aktivitás

Koncepciók (73)

Beküldve: 2016. 07. 22.
25
18
10
Beküldve: 2016. 07. 16.
12
3
9
Beküldve: 2016. 07. 21.
3
3
9
Beküldve: 2016. 07. 12.
10
1
8
Beküldve: 2016. 07. 21.
3
0
8
Beküldve: 2016. 07. 21.
3
0
8
Beküldve: 2016. 07. 25.
4
1
7
Beküldve: 2016. 07. 14.
18
0
7
Beküldve: 2016. 07. 25.
9
0
7
Beküldve: 2016. 07. 19.
1
0
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

A Debreceni Egyetem a magyar felsőoktatás meghatározó, kiemelkedő intézménye. 30000 hallgatójával a legnagyobb vidéki egyetemként tartják számon hazánkban. Magyarországon a legnagyobb külföldi hallgatói létszámmal büszkélkedhet, mely megközelíti a 4000 főt. Dolgozóinak létszáma meghaladja a 6000 főt. Alumni tagjainak száma több mint 13000 fő. Az egyetem gyakorló iskoláiban tanuló diákok és tanárok létszáma közel 2500 fő. Az intézmény kiterjedt vállalati kapcsolatrendszert tart fenn, az együttműködések kutatási, tudományos, innovációs és oktatási területeken egyaránt megvalósulnak.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Jelenleg a Debreceni Egyetem, mint az ország egyik legnagyobb hallgatói létszámmal működő és a legteljesebb tudományterületi képzést nyújtó egyeteme, közel 30 ezer hallgatót oktat, 14 karon, oktatóinak száma közel 1600 fő. Az egyetemen 3800 külföldi diák tanul.
Az egyetem víziója, hogy fejlesztéseivel, innovációival, oktatási, kutatási és tudományos területen elért eredményeivel olyan szellemi és gazdasági központ legyen továbbra is, amelyre méltán büszkék a hallgatók, az oktatók, a kutatók és az itt dolgozók.

Feladat leírása

Feladat: 

A Debreceni Egyetem dolgozói, oktatói, hallgatói, alumni közösségének tagjai, vállalati partnerei és valamennyi résztvevő családtagja részére szerveződő showműsor, gálaest logójának megtervezése.
A rendezvény neve, szlogenje: yoUDay – a Te napod
A rendezvény nevében található UD betűk a „University of Debrecen”-t jelölik.
A rendezvény résztvevőinek tervezett létszáma: kb. 20 ezer fő
Az intézmény által szerveződő megarendezvénynek modern, fiatalos, fergeteges hangulatot sugalló szimbólum tervezése.
Online és nyomtatott kommunikációs eszközökön egyaránt jól használható logó megtervezését várjuk. Stílusa tükrözze az aktív hallgatói életet, az ember léptékű és tradicionális környezetet, a munkahelyi közösség összetartó erejét, a Debreceni Egyetemhez való kötődést. Színvilágát tekintve legyen saját színében és fekete-fehérben is ízléses, jól látható. Formáját tekintve stilizált, kevésbé bonyolult, jól megjegyezhető illusztrációt képzelünk el.
Szükséges formátumok: Ai, EPS, PNG, PDF, JPG

Feladat leírása

Célkitűzés: 

A rendezvény részére olyan arculat megalkotása, mely jól tükrözi az összetartozást, a közösségi élményeket. Motiválja a célközönséget a minél nagyobb számú részvételre, és emlékezetessé tegye az eseményt.

Feladat leírása

Célközönség: 

- Debreceni Egyetem hazai és nemzetközi hallgatói
- Debreceni Egyetem oktatói, professzorai, munkavállalói, az intézmény összes dolgozója
- Debreceni Egyetem Alumni Közösségének tagjai (egykori hallgatói)
- Debreceni Egyetem gyakorló intézményeinek diákjai
- Debreceni Egyetem vállalati partnerei és valamennyi résztvevő családtagja

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

A Debreceni Egyetem polgárai összetartó közösséget alkotnak, egyenként valamennyien hozzájárulnak az intézmény elért eredményeihez, sikeres működéséhez.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

- dinamikus, fiatalos
- összetartozást erősítő
- az intézmény nagyságát, összetettségét kifejező

Feladat leírása

Médiaterv: 

A logó az egyetemi polgárok felé irányuló kommunikáció kulcsfontosságú eszköze, melynek megjelenési területei: weboldal, közösségi oldalak, plakátok, programismertetők, meghívók, szórólapok, sajtóközlemények, PR cikkek, elektronikus reklámfelületek, reprezentációs anyagok, molinók, LED kivetítők, stb.

Feladat leírása

Stílus: 

Elvárásunk egy stílusos, ikonikus, modern, pozitív hangulatot és összetartozást jelképező logó megtervezése. A színvilág harmonizáljon a Debreceni Egyetem arculatával, háromnál több szín használata nem ajánlott és javasolt az egyféle betűtípus.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Kerülendő a részlet gazdag, túl színes megjelenítés, nehezen olvasható szöveg vagy nehezen beazonosítható motívumok használata.

Fórum

Tisztelt Megrendelő!

Megkaphatnám a Debreceni Egyetem címerének színkódjait. Köszönettel:

Kapott valamelyikőtök visszajelzést? :)

Visszajelzést egy szót sem, csak pontozást ami meg sem közelíti a leadott munka színvonalát. Ami előfordul, tisztelet a kivételnek, sokan eddig se tartották be az objektív értékelést, ez megszokott. Itteni pontozás és az ebből összeadott ajánlási rendszer nem igazán mérvadó, száz példát lehetne sorolni. Ez van. Viszont kommunikáció nélkül esélytelen együttműködni, mert nem tudod mi az indok, miben változtass, milyen irány az amit az adott megrendelő elvár. Ízlésnek, személyes tetszésnek így nem lehet megfelelni.

Mellesleg, még bőven lenne idő javításra, csak most léptünk 4 nap alá.

Egyetértek. A befektetett munkáért cserébe legalább egy mondat, egy indoklás jól esne minden esetben. :)
Lehet, hogy ha megírnák, hogy az a munka miért nem tetszik, egy következő koncepcióval akár meg is lehetne nyerni a versenyt, mert a véleménye az előző munkáról segített annyit, hogy.....

Zanzásítva a ma reggeli emailünkben is ez állt a kommunikációval kapcsolatban.

Teljesen egyetértek! Nekem ez az első munkám az oldalon, és szomorúan tapasztalom a kommunikáció és az elbírálás indoklásának a hiányát. Sajnos az első tapasztalataim így nem túl jók.

Kedves tsumpyster!

Két dolgot azért az oldalon való újonc létedre is belátsz:

1. Az oldal megteremti a lehetőséget mindennemű kommunikációra, és visszajelzésre.

2. Pontot kaptál, ami jelen esetben elsőre nem lett igazán magas. Nem várható el az sem, hogy a megbízók minden egyes kreatívval elkezdjenek csevegni, és az általuk gyengére vagy közepesre ítélt munkák készítőivel is folyamatosan kommunikáljanak. Nem életszerű. Persze, azt megértem, hogy jó lenne tudni a klasszikus kérdésre a választ, hogy „miért ennyi”, illetve „mit kéne máshogy”, de ez nem fog mindig megtörténni. Ha egy logóban látnak fantáziát, akkor azt úgyis jelzik.

Kedves Gergely!

Nem az oldalt minősítettem, valóban tökéletes lehetőséget nyújt mindennemű kommunikációra.
Teljesen igazad van abban, hogy nem életszerű a folyamatos kommunikáció, hiszen rengeteg pályamunka érkezik egy pályázathoz.
Maximálisan elfogadom a pontszámot, inkább a "mit kéne máshogy" kérdés foglalkoztat :)
Köszönöm a válaszodat!

Szia
Ha gondolod, küld el nekem, én mondok véleményt. ;)

Szia! Köszönöm kedvességedet :)

Sziasztok! Mit jelentenek a Kreanodon a csillagok?

Szia! A megbízó kiválasztotta a shortlistet, és amelyik munkák mellett csillagot látsz, azok kerültek fel rá. Közülük fog kikerülni a győztes.

Köszönöm a választ!:)

http://athleticheartsf.com/heart-logo/
Elég hasonló. :) Nem mondom, hogy lopás, lehet véletlen is... de volt már megvizsgálva kevésbé hasonló is szerintem. :P

Senhora-nak igaza van, a kettő teljesen ugyanaz 45 fokkal elforgatva, egyetlen vonal hozzáadása és a sarkok lekerekítése még nem teszi saját munkává. Az pedig, hogy véletlen egybeesés lenne, ahhoz túl konkrét kópia, ötlettől egészen a vonalvastagságig minden megegyezik. Ráadásul, (még ha pofátlanul cáfolva is lenne,) hol marad az elvárható utánanézés a grafikus részéről, legalább minimálisan ellenőrizni a már létező megoldásokat? Ez ugyanúgy része és követelménye a grafikusi kivitelezésnek. Senhora sem hiszem, hogy hetekig bújta érte az internetet. És kár érte, mert amúgy a logó (amit eredetileg már a kaliforniai sport klinika használ,) tényleg hatásos, még csak nem is néz ki olyan rosszul. Viszont más munkája, más tulajdona.

Persze szóvá tenni, rámutatni tök felesleges, valószínűleg ugyanaz lesz mint máskor. Az ügyfél már megszerette a lopott munkát, ragaszkodni fog és nem zavarja, a tolvaj pedig lazán elsétál a 100 ezer forinttal, vállat von, megteheti. Nekünk meg bosszantó, mert még ha mellékesként és szakmai kedvtelésből is dolgozunk itt, attól még időt és energiát szánunk a saját pályamunkánkba, korrekten, tisztességesen állunk hozzá. Csak egyre inkább kérdés, mégis minek, ha soha semmi retorzió nincs az átverésekből.

Egymásra húztam a kettőt, tényleg egyezik.
Nem szoktam sokáig keresgélni, beírtam, hogy "hearth logo" és már meg is találtam.

Csak mit lehet csinálni?! Amíg a megbízók kitartanak a bizonyítottan nem egyedi/másolt/lopott logók mellett, addig "megéri" próbálkozni.
Ha valakit kitörölnek, csinálhat másik fiókot, a troll is ezt teszi állandóan. Azt meg nyilván nem mondja az oldal a megbízónak, hogy "figyelj, nem érdekel, hogy tetszik neked az a munka, nem választhatod, mert lopott!".

Attól, hogy az utóbbi időben előfordult néhány eset, hogy a megbízó megtartotta a munkát, még nem jelenti azt, hogy 1. Mindig ez történne. 2. Nem jelenti azt, hogy az érintett kreatív ne kapná meg az egyéb retorziókat.

Ezt a felvetést is megvizsgáljuk.

Köszönöm szépen a jóindulatú hozzászólásokat, igazán jólesett! Valóban nagy fába vágja a fejszéjét aki mer hozzányúlni egy ilyen "elcsépeét" és közkedvelt ikonhoz mint a szív, ugyanis a több ezer már létező és megrajzolt ikonhoz képest biztosan találuk hasonlót, és persze kígyót-békát lehet kiabálni a kreatívra! A Nike sem elsőként rajzolt pipát, de vádoljuk meg őket is lopással.. Az én munkám nem is a szív ikon köré épült eredetileg, hanem a szövegrészek egymásba fordításából, a szív forma egy pozitív plusz volt! A Megrendelő későbbi kérésére került aztán ez a forma a középpontba és a szövegrész meg alulra! Nagyon szomorú, hogy egyesek az oldalt nem kreatív alkotó közösségként értékelik, hanem megcsillan a dollárjel a szemükben és ha véletlenül nem ők nyernek, akkor mindennek lehordják a győztest...nagyon elkeserítő és nem korrekt, pláne nem szakmai hozzáállás.

A szív használatával semmi gond nincs. (Használtam én is és fogom is.)
Az se számít, hogy középpontba került...
De hogy lehet, hogy a kettő arányai, a vonalak vastagsága megegyeznek? Tényleg ráhúztam. Mennyi az esély rá, hogy véletlen lesz ilyen?!
Sokszor nem nyertem... most először jeleztem én elsőként, hogy gyanús az eset...

Véletlenül töröltem a koncepciómat! Olyan véletlenül ahogy Kónya Úr kreatív nyertes logója megegyezik (forma, vonalvastagság) a linkelt heart-logoval. Kónyának csak annyit, hogy grat. a kreativitásához. javasolnám neki, hogy csendben tegye al a nyereményét a zsebébe és tapsoljon (tükörbe szoktál nézni?). Nem kell megmagyaráznia semmit. A keranod munkatársainak pedig azt a javaslatot tenném, hogyha ilyen előfordul akkor a pályázati díjazás 1%-t kapja meg a nyertes. Azért az 1%-ot, mert "dolgozott" azon, hogy a neten utánanézett, talán átrajzolta és applikálta a saját munkájához az Ő bevallása szerint kitalált és megalkotott logót. Engem pedig ki lehet tiltani, de már sajnos késő! Minden jót Mindenkinek! Senhora! Írigylem Önt, hogy ilyen kedvesen fogalmazta meg az észrevételét!

A lényeg kimaradt! A megmaradt 99%-ot valami hasznosra lehetne gyűjteni a Kreanodnak. Például koraszülött kisbabák részére inkubátorra. Ha jól tudom abból mindig hiány van. Ez csak egy javaslat. Gondolom másoknak is vannak ezzel kapcsolatosan ötleteik. Most tényleg elköszönök. Sziasztok!

Előbb talán utána kellett volna nézni a szabályoknak, nem pedig találgatni. A felajánlott díj nincs nálunk, és ha a munkát szankcionálandónak ítéljük, a megbízó választHAT másik nyertest, és akkor megkapja az az illető majd a díjat. Nincs 1% meg adományozás.

Szép munka ismét! Gergely! A Kreanod az aki a "Szigorúbban küzdünk a plagizálás ellen" zászlaját lengeti. Eddig még egyetlen javaslattall sem álltatok elő a plagizálás MEGELŐZÉSÉRE, VISSZATARTÁSÁRA! Te vagy a legjobban megsértve, ha valaki számonkéri Tőletek, hogy történt-e valami ez ügy érdekében. Dobálod a "szankcionálandónak ítéltük" kifejezést. Nagyon kevés azon kreatívok számára akik TISZTA, BECSÜLETES, TISZTESSÉGES, ETIKUS munkát adnak le. Mondj egy olyat, hogy a megrendelő visszakozott volna! Én is javaslatot teszek: 1. Nem lesz háború a kreatívok és az agynélküliantikreatívok között, ha megengeditek a plágizálást! 2. Én elolvastam Hair-old írását. Te nem. Látok benne fantáziát. Mégpedig (csak akkor ha tényleg a plagizálás ellen vagytok) nem csak utólag kell felhívni a figyelmét a megbízónak ("szankcionálandónak ítéltük") amikor megtörtént a kázus. Lehetne egy olyat, amennyiben ilyesmi előfordul nem kell a kreatív felé kifizetnie a megadott tervezési díj 99%-át!!!!!!!!!!! Ha ez benne van a szabályokban lehet hogy vissza lehetne szorítani az agynélküliantikreatív munkásokat!

Először is a kommented magas röptű, személyeskedő, monitor mögül ultrakemény „én aztán szakmabeli vagyok” részét töröltem, mert üres fröcsögés.)

Akkor haladjunk sorban.

Nem is akarunk új javaslattal előállni. Van egy megoldási módszerünk ami preventív, valamint orvosló jellegű is egyben. Ha valaki előáll egy használhatóbbal (a megvalósíthatóságon van a hangsúly, szóval az ilyen „ellenőrizzetek minden munkát”, „legyen valamilyen csoport, ami szűri előre a munkákat” és a társaival kíméljetek.), akkor azt megfontoljuk. Korábban többször is előfordult, hogy a megrendelő visszakozott, (sőt képzeld, volt egy olyan kellemetlen eset is, amikor a második választottról is kiderült, hogy plagizált.) Régen volt már, nem jut eszembe konkrét pályázat most, és nem is érdekel annyira, hogy utánanézzek. Egyébként sem értem, miért a mi kritikánk ez? Ha egy megbízó az információk birtokában is marad az eredeti választásánál, akkor mi mégis mit csináljunk? Tiltsuk meg neki? :) Ne vicceljünk már.

Szóval az első javaslatod, hogy engedjük a plagizálást? :) Értem, előbb bénák vagyunk, mert szerinted túl enyhék vagyunk, utána meg engedjük. (Zárójelben jegyzem meg azt az apró tényt, hogy a világ crowdsourcing oldalai közül egyedül mi nem söpörjük a szőnyeg alá az egész témát. Pedig megtehetnénk. Nem mi felelünk azért, ha valaki plagizál, és nem mi használjuk utána a lopott anyagot.)

Azzal a résszel nem foglalkozom, miszerint ne csak utólag hívjuk fel a megbízók figyelmét, mivel egyrészt konkrétumot ennek kapcsán nem írtál, de bárminemű előzetes ellenőrzés egyszerűen kivitelezhetetlen. Erre írtam, hogy használható ötletekkel gyertek.

Lehet, hogy elolvastad Hair-old írását, de valszeg az én válaszomat nem. De akkor nyomokban megismétlem, és a te felvetésedre válaszul kalibrálom. A díjazás a megbízónál van. Akkor fizet, ha a véglegesítés után megkapja a munkákat. Namármost... Ha kikötnénk, hogy 1%-ot kelljen kifizetnie, ha egy munkát plagizáltnak ítélünk, de ő azt választja, akkor szerinted az érintett kreatív dalolva küldené a végleges fájlokat a díjazás 1%-áért cserébe?

Emellett meg úgy általában mire mondod, hogy „szép munka”? Még nem mondtunk Zsolt munkájáról semmit.

Szintén megjegyeznék egy aprócska tényt a sugallatod margójára, miszerint a mi plagizálás kezelésünk nem működik. Emlékeim szerint 2-3 emberrel fordult elő eddig összesen, hogy többször is plagizált. (Ezután egyébként kitiltottuk, de ez most nem lényeg.) Különben egyrészt 2 hónapig nem szoktak munkát beküldeni (mert kapják ugye hozzá a kommentet) másrészt utána többet nem próbálkoznak. Több ezer kreatívot és 20k+ beküldött koncepciót tekintve ez nem olyan rossz arány szerintem.

A témáról egyébként ennyit, további észrevételt ne ehhez a pályázati fórumhoz írjatok, mert nem tartozik a tárgyhoz. (Írjatok emailt, vagy ha mindenképp azt szeretnétek, hogy a negatív kritika másokhoz is eljusson, írjatok a FB falunkra, vagy valamelyik poszt alá kommentet. Ja hogy ott vállalni kell magadat? Bocs.) Meg fogom írni, ha döntés született, ahogy az esetleges megbízói mérlegelés eredményéről is szokás szerint tájékoztatást adok majd.

Én nem becsméreltelek! Ha kedvem van "fröcsögök"! Szakmabeli vagyok. Elküldjem a végzettségem és a munkahelyeim adatait? Nem én vagdalóztam a "szakmai" szóval! Demokrácia van, vagy mi. Cenzúrázol? Ami neked nem tetszik törlöd? Megbántottam azt a kicsike lelkivilágodat, vagy az egódat tapostam? Szerintem ezért hagyják itt ezt az oldalt azok az emberek akikben még ha nyomokban is de megtalálható a tisztesség! Az oldalt meg nevezzétek át PLGnodra. Tudod én is tudok bunkó stílusban, magaslóról írogatni ahogyan Te. Itt látszik, hogy Ti mennyre becsülitek meg a NEM üresfejű kreatívot. Vagy (ahogy már többen jelezték) vannak "kedvenc" beidomított kreatívotok? Nálad a szabály, az szabály! Miről beszélsz amikor azt írod, hogy az " érintett kreatív dalolva küldené a végleges fájlokat a díjazás 1%-áért cserébe". Akkor hogy magyarázod meg azt a folyamatot ha nyer valaki, szerződik, anyagot lead, azután kapja a zsét? Akkor én informálódtam rosszul, vagy az aki nyert már pályázaton és így kellett tennie? De tudod mit. Ezt már ne nekem magyarázd, hanem azoknak akik még itt maradnak! Véglegesen törölhetsz!

Ezt itt hagyom, hogy mindenki tudja olvasni, mert vicces. Következetes, logikailag jól felépített, és a másik fél írására tárgyilagosan reagáló. Mindenki végig tudja követni, ki személyeskedett stb. Ha van merszed, akkor ne nekem küldözgesd a végzettséged meg a munkahelyed adatait. Mutatkozz be inkább itt szépen, és vállald az épületes gondolataidat névvel, arccal. :) Amikor valakik itt hagyják az oldalt, sokkal inkább teszik a magadfajták miatt, akik frusztráltságukat a fórumokon, másokon vezetik le, mint amiatt, hogy mi miként kezeljük a plagizálást.

Mindenesetre a tisztánlátás kedvéért: Demokrácia van az országban. Ettől függetlenül bármelyik weboldal megszabhatja, hogy ki, mit csinálhat ott. Nevetséges ennek kapcsán a demokrácia zászlaját lobogtatni. A kettőnek nincs is köze egymáshoz. És igen. Cenzúrázunk, törlünk, amit akarunk. Hogy mi kerül törlésre? Alul megtalálod a „moderálási alapelvek” címszóra kattintva. Pont emiatt törlöm ebből a hozzászólásodból is a Zsoltra, illetve a munkájára vonatkozó részeket. Senkit nem érdekel, mi a véleményed róla.

A mondandód végét pedig nem értem. Vagyis leginkább azt, hogy te mit nem értesz azon, hogy a győztes választás után anyagleadás, szerződéskötés, majd fizetés van. Általában ebben a sorrendben. Mit magyarázzak ezen?

Az a legviccesebb, hogy még az ég világon semmit nem mondtunk Zsolt munkájáról. :)

A profilodon belül tudod magadat törölni egyébként. Minden jót!

Kedves Kreatívok!

A munkát szankcionálandónak ítéltük a plagizálással kapcsolatos szabályaink alapján: http://kreanod.hu/blog/szigorubban-kuzdunk-a-plagizalas-ellen

A döntés innentől a megbízó kezében, amiről majd beszámolunk mi is.

Kedves Kreatívok!

A megbízó jelezte, hogy nem kíván új győztest választani.

Fórum (29)