Pályázatok

Twickel Szőlőbirtok termékcsomagolás pályázat

Csomagolás design
-
Twickel Szőlőbirtok
100.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 35
13

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

6 hónap 2 hét

Utolsó aktivitás

Koncepciók (40)

Beküldve: 2017. 04. 23.
3
23
9
JNR
Beküldve: 2017. 05. 02.
2
1
8
Beküldve: 2017. 05. 10.
6
1
8
KA képe
KA
Beküldve: 2017. 05. 18.
16
0
8
Beküldve: 2017. 04. 22.
3
1
7
Beküldve: 2017. 05. 08.
6
0
7
Beküldve: 2017. 05. 04.
6
0
7
Beküldve: 2017. 05. 12.
11
0
7
Beküldve: 2017. 05. 15.
5
0
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

A magyar borpiacon az elmúlt években komoly versenyhelyzet alakult ki, ez különösen igaz a nagy, 5 literes Bag in Box kiszerelésre is. Ma már a külföldi dobozos borok mellett számos hazai borászat is értékesíti így (is) borait. Praktikus csomagolás, kiszerelés, ideális nagyobb fogyasztóknak, társaságoknak, nyaraláshoz. Egyre népszerűbb, egyre kevésbé idegen az emberek számára ez a megoldás. A Twickel Szőlőbirtok piaci helyzetét tekintve Magyarország egyik legnagyobb szőlőbirtoka, borászata, a Szekszárdi Borvidékről, 24 éve a piacon – Twickel Szőlőbirtok névvel 3. éve van jelen. Múltja és mérete ellenére alacsony a márka ismertsége.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

24 év tapasztalat. 200 hektár szőlő. 4 borcsalád. 15 szőlőfajta. 16 000 hl-es pinceméret. Nemesi tradíciókra építve, a közel 2000 hektáron elterülő Szekszárdi borvidék legnagyobb pincészeteként kiváló szőlőből készítik a Twickel borokat. A csaknem 200 hektáron gazdálkodó Szőlőbirtok tulajdonosa 1993 óta báró Twickel György, édesanyja Zichy Mária Terézia grófnő. A hagyománytisztelet tetten érhető a 4 nagy borcsalád elnevezésében is: Liszt, Kajmád, Gróf Zichy és Baronesse.
A Twickel szőlőültetvények a borvidék legjobb fekvésű területein találhatók (Bátaszék és Görögszó határában), és kizárólag ezekről a remek területekről származó szőlőt dolgozza fel a Pincészet. A kiváló fekvésű lankákon termő szőlő adja a a Twickel borok gazdag fűszereit, sokszínű aromáit, jellegzetes és harmonikus savait. A borászati eljárások során a hagyományosakat ötvözik a legmodernebb technikával, így törekedve arra, hogy a borvidék és a szőlőfajták karakterét a borban is megőrizzék. Alapelv, hogy a bor fejlődése során a lehető legkisebb mértékben avatkozzanak be a bor életébe. A borok kezelésénél alapvető feladatnak tekintik a szőlőben rejlő természetes ízvilág megtartását, kiemelkedő ár-érték arányú borok készítését. A következetes szőlészeti és borászati munkának köszönhetően a pincészet borai számos elismerést nyertek el hazai és nemzetközi borversenyeken.
Meghatározó fajták a szekszárdi Kadarka és a fűszeres, zamatos Kékfrankos, ezek mellett a Cabernet Sauvignon, a Cabernet Franc, a Merlot, a Pinot Noir, a Portugieser és a különleges, markáns Syrah is kiemelt figyelmet kap a Szőlőbirtokon, a fennmaradó területen a fehér szőlő Sauvignon blanc, Rajnai rizling és Olaszrizling fajtákból áll.
http://twickel.hu/rolunk/cegunkrol/
https://www.facebook.com/twickelszolobirtok
https://www.instagram.com/twickel_szolobirtok/

Feladat leírása

Feladat: 

Kreatívan megújítani a Twickel Bag in Box csomagolást. A jelenlegi Bag in Box csomagolás már pár éve a piacon van, itt az ideje a megújulásnak.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

A Bag in Box csomagolás újratervezése úgy, hogy vonzóbbá, figyelemfelkeltőbbé, szerethetőbbé és megkülönböztethetővé váljon. Fontos, hogy a versenytársakétól eltérő, kreatív ötlet szülessen.

Feladat leírása

Célközönség: 

Összességében minden borfogyasztó – pl.: Tesco bor-részleg vásárlói. Kiemelten a fiatalabb korosztály 18-35 év, B-C státusz.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

A vásárlói visszajelzések alapján megbízható, stabil minőségű jó borokat készít a Twickel Szőlőbirtok. A Szőlőbirtok méretéhez képest alacsony ismertség jellemző.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Nemesi tradíciókra épít, modern technológiát használ, jó ár-érték arányú borok. Borversenyeken szerzett számos elismerés. Szekszárdi Borvidék remek területeiről származó saját szőlő feldolgozás. Méretéhez képest alacsony márkaismertség.

Feladat leírása

Médiaterv: 

Az új csomagolás hosszútávú használatra készül. Egységesen az új arculatú dobozzal lesz jelen a termék mindenhol, a Szőlőbirtok saját felületein: saját borboltban, webshopban és természetesen a viszonteladóknál (Tesco).

Feladat leírása

Stílus: 

Letisztult, modern, fiatalos, a szakterülethez szorosan kapcsolódó. Kötelező elem: Twickel logó.

Feladat leírása

Kerülendő: 

A magas gyártási költséggel járó megoldások. Bonyolult kivitelezés. A termék logisztikáját akadályozó, hátráltató megoldások.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

A tervezés során az alábbiakat kell figyelembe venni:
• Fontos, hogy a Bag in Box gyártási költsége ne emelkedjen jelentősen a design miatt, mivel ez a Szőlőbirtok legalacsonyabb árpontú terméke.
• Mivel nagyobb darabszámot kedvezőbb áron lehet gyártatni, így továbbra is csak egyfajta doboz gyártása a cél (többféle borhoz 1 darab egységes doboz – tartalma egy külön felületen (matrica) kerül feltüntetésre).
• Maradjon az 5 literes kiszerelés, és az ahhoz kapcsolódó doboz. A doboz formáját illetően nem kötelező ezt a formát használni, egyedi – még árban elfogadható - új ötletek is lehetnek.
• A doboz ugyan minden beletöltött bor esetében ugyanaz, de van rajta egy matrica (a csatolt képen is látszik), amelyen fel van tüntetve, hogy milyen bort tartalmaz a Bag in Box  erre a matricára is várunk kreatív ötleteket, illetve a doboz tervezésekor számolni kell a hellyel, ahová a matrica kerül.
• Jelenlegi doboz pontos méretei: ívméret: 700.08 x 976.01, termékek összmérete: 680.08 x 951.01
A kreatívoktól egy látványtervet kérünk, 1-1 elem, részlet kiemelésével – a nyertes pályázótól pedig a kiválasztás után nyomdakész fájl szükséges.

Fórum

Tisztelt Megbízó!
A logót meg lehetne kapni vektoros formátumban is?

üdv -

Kedves Kreatívok!

A megbízó meghosszabbította a pályázatot.

Tisztelt Gergő!
Egy olyan kérdésem lenne hogy a doboz elkészültéről 3D animációt fel lehet tenni PDF, formátumban?
Így tudnám szemléltetni az elkészült anyagot a legjobban.

Várom visszajelzésed

Szia!

Sajnos a pályázat ezen szakaszában PDF formátum nem tölthető fel.

Köszi a találatot, jeleztük a megbízónak.

Nomen est omen

:-)

https://www.popicon.com/products/egg-with-wings-icon-illustration
= Kreanod logó?
Akkor ez minek minősíthető?
Appledrink is sűrűn pályázott.

A vagdalkozás most kicsit mellément. Itt megnézheted, hogy alakult a KreaNod logó: http://kreanod.hu/megoldas/kreatojas

Sztem te is nagyon jól tudod, hogy teljesen másról van szó a te munkád, és az általad felhozott „példa” esetében.

A megbízó nem választ új győztest.