A munka megkezdésekor és utána is ajánlok finom borokat, aki Sárospatakra látogat azoknak finom ételeket és szállást is.
Pályázatok
Tokaji Borászat LOGÓ Sárospatak
Koncepciók (60)
Oldalak
Feladat leírása
Jelenleg nem vagyunk még jelen a piacon. Magyarországon és a környező országokba szeretnénk értékesíteni. (Lengyelország, Szlovákia, Csehország) valamint Kína és Anglia
A bor értékesítés helyzete nem egyszerű, magas előállítási költségek és alacsony értékesítési árak.
Feladat leírása
50 éves vagyok, 25 éve foglalkozok szőlő termesztéssel Tokaj-hegyalján Sárospatakon, Olaszliszkán és Vámosújfalun kb 28 ha-on. Minden ültetvényem modern újra telepített Tokaj-hegyalján honos fajták. (Furmint, Hárslevelű, Sárga Muskotály, Zéta és Kövér szőlő). 2010-ben építettem borászatot Sárospatakon a Fürdős dűlőn és 2012-ben egy bemutató és érlelő pincét Hercegkúton a Világörökség részét képező Gomboshegyi pincesoron. Eddig a megtermelt borokat lédigben többnyire más borászatoknak értékesítettük és kisebb mennyiségben a pincén keresztül üveges kiszerelésben. Egy barátom segített korábban címkét tervezni, amit jelen pillanatban is használunk. Sárospatakon van egy éttermünk, a Bor és Bazsalikom Étterem és Pizzéria. Itt szintén megtalálhatók a boraink.
Két vendégházat (apartmant) üzemeltetünk, szeretnénk Sárospatak főutcáján az étterem bővítésével egy 32 szobás kis szállodát építeni. Kicsit lekoppintva a nagyokat ahol a szőlőterületekre borászat épült, a borászatra szálloda és étterem.
Édesapám, Kiss János a Királyhegy71 Kft. ügyvezetője agrármérnök.
Kiss Csaba a Királyhegy71 Kft. tulajdonosa és ügyvezetője gazdasági mérnök, borász és üdítőipari technikus.
A Kiss család jelenleg 28 ha szőlőterületen gazdálkodik melyek a következőképpen alakulnak. Az első területet Sárospatakon a Királyhegyen a Fürdős dűlőben D – DNy-i tájolással telepítettük 2001-ben 1,25 ha Zéta és 1,25 ha Sárgamuskotály fajtákkal. Egy év múlva sikerült megvásárolni egy 0,9 ha-os földterületet, melyet fele – fele arányban telepítettük Furmint és Hárslevelű fajtákkal. 2010-ben egy korábban megvásárolt 1,1 ha-os Furmint ültetvény támberendezését sikerült felújítani. 2014-ben Olaszliszka Haraszt dűlőben 6 ha borszőlőt telepítettünk a régi kipusztult szőlő helyére. Itt 1 ha Hárslevelű, 2,5 ha Furmint és 2,5 ha Sárgamuskotály került elültetésre. 2018-ban ugyan ebben a dűlőben 4 ha Hárslevelű szőlőterület került megvásárlásra melyet 2021-ben fajatváltással és új támberendezéssel áttelepítettünk. 2019-ben 3 ha terület kerül szintén Sárospatakon a Királyhegyen betelepítésre Furmint, Sárgamuskotály, Zéta és Kövér szőlő fajtákkal. Sárospatakon a Manduláson 2,2 ha-on, Hercegkúton 0,3 ha-on történik szőlőtermesztés. Olaszliszka és Tolcsva község határában 10,1 Ha felújításra szoruló ültetvényt vásároltunk, melyet 2022-ben Kövérszőlő szőlő fajtával áttelepítünk a új támberendezés létesítésével egybe kötve. Törekszünk az ültetvények modernizációjára, a szőlő tőkék terméshozamának korlátozására. A régi ültetvényekben általában kb. 3300 tőke található hektáronként 3 méteres sortávolsággal és 1 méteres tőtávolsággal. Az újonnan ültetett szőlőtőkék 2,4 méteres sortávval és 0,8 méteres tőtávval helyezkednek el, így kb 5200 növény van hektáronként. A kordonkart alacsonyan tartjuk, ezzel is elősegítve a szőlőbogyó megfelelő érését, magas beltartalmi értékének természetes fejlődését. A területek elhelyezkedése mind I. osztályú kategóriába tartozik. A termesztéstechnológia megválasztása igazodik a Tokaj-hegyaljára legfőképp jellemző természetes édesborok és Aszuk előállításához elngedhetettlen magas Magyar mustfokkal történő szürethez. Így nem csupán édesre érett szőlőt tudunk szüretelni, hanem szinte minden éven az aszuszemek is kifejlődnek. A Hercegkúton található bemutató pincénkben megtartott borkóstolók egyértelműen mutatják, hogy a térségbe látogató túristák, illetve azok a borfogyasztó emberek akik ismerik a Tokajit, többnyire a természetes édes borokat és az Aszut keresik. Ezeknek a boroknak az elkészítéséhez 2011-ben egy modern, ám a tradiciókat semmi képpen nem nélkülöző technológiát üzemeltünk be borászatunkban. A területeken megtermelt szőlő kb. 10 %-át dolgoztuk jelenleg fel és készítettünk belőle borokat, melyeket a hercegkúti kóstoltató pincénkben értékesítettünk borkóstolók rendezésével. A termés 90 %-át a Tokaj Kerekedőháznak, illetve most már új nevén a Grand Tokajnak adtuk el ez idáig, mint kiemelt szerződött partner. 2019-ben újabb fejlesztést hajtottunk végre borászatunkban melynek következtében 1500 hl-re nőtt a tároló kapacitás. Jelenleg tetemes Tokaji Aszu, Natúr Essencia és Késői Szüretelésü borkészletünk van. A borászat fejlesztése mellett a jelenlegi kb. 80 - 100 ezer palackos készlet rövid időn belül kb. 220 - 250 ezerre fog nőni. A megnövekedett termőterület szőlőtermését feldolgozni csak kapacitás bővítéssel tudjuk megoldani. A termés borászatban történő fogadásához elengedhetetlen egy feldolgozó garat az ahhoz kapcsolódó zúzó - bogyózóval és cefreszivattyúval. Természetesen az újabb területekről szüretelt szőlő feldolgozása eredményeképpen a must illetve bor tároló kapacitását is növelnünk kell. Az elkészült borokat palackokba kell tölteni, mely művelethez a borászat méretéhez igazodó palackozó gépsort szeretnénk beállítani.
Mindezen beruházás hatására el tudjuk érni hogy a nagy odafigyeléssel készült borainkat a “Multiba” is be tudjuk vinni a kapacitás bővülés hatására. A borokat különböző vásárlási szokásokkal rendelkező fogyasztóknak kínáljuk, ennek megfelelően az alábbi termékeket kínáljuk eladásra:
Tokaji Aszú, Tokaji Szamorodni, Tokaji Furmint (száraz), Tokaji Sárgamuskotály (száraz és édes), Zéta (édes), Tokaji Cuveé (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű).
Feladat leírása
Logo tervezés
- van családi címerünk mely felhasználható lehet, de nem ragaszkodom hozzá, esetleg az Aszunál
- olyan logó ami egyszerű és könnyen megjegyezhető mint a Nike pipa, Apple alma, stb.
Feladat leírása
Egyszerű és megjegyezhető logo ami elsősorban a borászatomhoz használható. (borosüveg cimke, doboz, stb.)
Másodsorban az étteremhez és majd a szállodához is.
Feladat leírása
Igényes fiatalok, családok, párok
Feladat leírása
Válasszanak azért mert a termékem lendületes, trendi és a beltartalom utánozhatatlan és ütős.
Feladat leírása
A célközönség egyenlőre kicsi, hiszen nem vagyunk jelen a piacon. Akik eddig kóstolták a borokat azok szerették és dicsérték.
Feladat leírása
Boros üzletekben, újságokban, multikban, internetes reklámokban. Szeretnék olyan logót ami végleges, tehát örökre.
Feladat leírása
Ütős, lendületes a valóságtól elrugaszkodott.
Fórum

Kedves Csaba! Gratulálok az eddigi sikerekhez!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen szöveg kerüljön a logóra? Esetleg olyan logót szeretne, amely csak egy szimbólum szöveg nélkül?
Üdvözlettel, egy kreatív
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Tisztelt Csaba,
Feltöltene kérem képet a jelenglegi címkéről és a családi címerről?
Köszönettel,
Egy Kreativ
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Kedves Csaba!
Tisztelettel érdeklődnék, hogy megközelítőleg mikorra várhatunk esetleges értékeléseket a beküldött pályázatokra?
Köszönöm a válaszát előre is!
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

sikerült ismét egy rondát választani...
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
Hozzászólás