Pályázatok

Társadalmi célú befektetések logo és kisarculat

Logó + Kisarculat design
-
Fehér Albatrosz
75.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 18
levaigab

Megbízó

4

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

3 év 8 hónap

Utolsó aktivitás

Brief írás segédlet
Brief írás segédletA brief írásban mi is segédékeztünk, hogy a megbízói igények egyértelműek legyenek a résztvevő kreatívoknak.

Koncepciók (19)

Beküldve: 2018. 09. 27.
7
5
10
Beküldve: 2018. 10. 01.
11
0
10
Beküldve: 2018. 10. 01.
6
1
9
Beküldve: 2018. 10. 02.
18
0
8
Beküldve: 2018. 10. 02.
31
0
8
Beküldve: 2018. 10. 02.
9
0
8
Beküldve: 2018. 09. 27.
7
0
8
ge
Beküldve: 2018. 09. 25.
10
0
8
Beküldve: 2018. 10. 01.
5
0
7
Beküldve: 2018. 10. 01.
19
0
7
Beküldve: 2018. 10. 02.
6
0
5

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

A Fehér Albatrosz elsősorban élelmiszer fókuszú társadalmi vállalkozásokba száll be kisebb összegű befektetéssel és cégfejlesztési szakmai kapacitással. A start-upoknál üzleti angyalnak hívják az ilyen jellegű befektetésekkel foglalkozó szereplőket, ennek analógiájára mi impact angel-ként azonosítjuk magunkat.

Nemzetközi szinten dinamikusan bővül a társadalmi célú (impact driven) vállalkozások száma és az ezekbe irányuló befektetések. Csak Németországban 700 olyan üzleti angyalt tartanak számon, aki társadalmi vállalkozásokba fektet.
Emellett minden nagyobb befektetési alapnak van - különböző mértékben - impact fókuszú része. Nagyjából az összes befektetés 2%-a már jelenleg is impact fókuszú.

Magyarországon ez a terület még elég embrionális állapotban van, néhány száz valóban működő társadalmi vállalkozásról beszélünk, és néhány magánbefektető, illetve induló befektetési alap foglalkozik ezzel a területtel.

Amennyire tudjuk - bár nagyon kevés információ érhető el erről a területről - jelenleg még nincs kifejezetten társadalmi vállalkozásokkal foglalkozó üzleti angyal itthon.
Erre a területre fókuszáló intézményi befektetők és pénzügyi intézmények:
Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete (www.thbe.hu)
Erste Bankon belül a Social Banking üzletág: https://www.erstebank.hu/hu/ebh-business/social-banking

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

A Fehér Albatrosz Kft. másfél éve foglalkozik azzal, hogy a tulajdonosok megtakarításait már működő társadalmi célú vállalkozásokba fektesse. A pénzügyi befektetés mellett a céltársaságok vezető és üzletfejlesztési tanácsadást, a társadalmi hatásmérésre vonatkozó szaktudást, és széleskörű vállalati és civil kapcsolatrendszert kapnak annak érdekében, hogy jelentősen növelni tudják árbevételüket és társadalmi hatásukat.

Feladat leírása

Feladat: 

A cég arculatát (logo, névjegykártya, ppt sablon) szeretnénk elkészíttetni, amelyek tükrözik az alap értékeinket: függetlenség, megbízhatóság, együttműködés, tudatosság, társadalmi szintű pozitív változások iránti elkötelezettség.

A logóban örömmel látnánk a kék szín használatát, illetve az albatroszt. Ezzel együtt nem kívánjuk korlátozni a kreativitást, más megoldás is jó lehet.
Legyen magyar és angol nyelvű verzió is.
A logóban lehetőleg szerepeljen a társadalmi befektetés, angol verzióban pedig az impact investment kifejezés.

A névjegykártyán név, beosztás, telefonszám, e-mail cím, cégnév, weboldal szerepeljen, kétoldalas, kétnyelvű verzióban.
A ppt sablonon szerepeljen a logo, legyen valamilyen vízjelszerű, világos háttere, ami illeszkedik a logóhoz, legyen ajánlott betűtípus hozzá, illetve oldal számozás.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

A design erősítse a tartalmi mondanivalónkat, növelje a bizalmat irántunk.

Feladat leírása

Célközönség: 

Tehetős magánszemélyek, akik a pénzük egy részét értékteremtő módon szeretnék befektetni, és ehhez tanácsra, és/vagy befektető társra van szükségük.
Change-makerek, társadalmi vállalkozók, akik már elindítottak egy társadalmi vállalkozást, amely jelenlegi méretében is életképes, de szeretnék tőke és szakmai tudás bevonásával növekedési pályára állítani vállalkozásukat, elsődlegesen azért, hogy a társadalmi hatásuk növekedjen
LOHAS (lifestyle of health and sustainability) kategóriába tartozó emberek, akik érdeklődnek a társadalmi ügyel, társadalmi vállalkozások, társadalmi célú befektetések iránt.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

A tehetős magánszemélyeket értékteremtő és értékálló befektetési lehetőségekhez juttatjuk, amelyek pénzügyi szempontból is megtérülést biztosítanak, de emellett egyes társadalmi ügyekben mérhető pozitív változást okoznak.

A társadalmi vállalkozók számára tőkét, szakértelmet és partnerséget biztosítunk társadalmi hatásuk skálázásához.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Ez a márka sosem lesz széles körben ismert, de arra törekszünk, hogy a befektetési, magánbefektetői és társadalmi vállalkozói területeken a mérhető társadalmi változást és megtérülő befektetéseket egyszerre biztosító, magas szakmai hozzáadott értékű, megbízható márkaként azonosítsanak minket.

Feladat leírása

Médiaterv: 

Jellemzően szakmai megjelenésekben (prezentációk, konferencia előadások itthon és külföldön, blogok, szakmai on-line felületek) fogsz találkozni a logóval, illetve társadalmilag hasznos sikersztorikhoz asszociálva

Feladat leírása

Stílus: 

Letisztult, egyszerű megjelenés. Olyan szín és formavilág, amely jól használható együtt a társadalmi célú befektetések területén megkerülhetetlen két rendszer szimbólumaival.
Az egyik az ún. Sustainable Development Goals logója és piktogramjai: https://sustainabledevelopment.un.org/?menu=1300
A másik pedig a B Corp mozgalom logója, a Certified B Corp. Terveink szerint a Fehér Albatrosz Kft. is meg fogja szerezni ezt a minősítést, és akkor a cég logóját együtt fogjuk használni a B Corp logóval, úgy, mint az egyik befektetésünknél, a Civil Support Közhasznú Nonprofit Kft-nél (www.civilsupport.hu)

Feladat leírása

Kerülendő: 

Mellékletben feltöltésre került 3 kép a kerülendő irányokról. Ezek a legtriviálisabb képi asszociációk, amelyek a társadalmi vállalkozások kapcsán felmerülnek, a pénz és a társadalmi célok párosítására: Kéz, kéz + pénz + növény, pénz + növény

Feladat leírása

Fórum

Üdvözlöm!
Egy kreatív több ötlettel is pályázhat?

Igen, orommel vesszuk, ha tobb otletet kuld be

Egy kommentet töröltünk, mert a tartalmával a hozzászóló felfedte kilétét.

Tisztelt Megbízó!
Várhatóan mikor lesz eredményhirdetés?