Pályázatok

Sörre címke gerilláknak - második felvonás

Címke design
-
Balkezes
70.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 57
nyarast

Megbízó

16

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

3 hónap 2 hét

Utolsó aktivitás

Extra díjazás
Extra díjazás

a díjon felül egy rekesz Balkezes sör még a nyertesnek!

Koncepciók (55)

Beküldve: 2017. 09. 29.
17
10
9
Beküldve: 2017. 09. 29.
9
4
8
Beküldve: 2017. 10. 04.
1
4
8
Beküldve: 2017. 10. 13.
7
0
8
Beküldve: 2017. 10. 16.
5
0
7
Beküldve: 2017. 10. 09.
3
0
7
Beküldve: 2017. 10. 14.
9
0
7
Beküldve: 2017. 10. 15.
9
0
7
Beküldve: 2017. 10. 12.
2
0
7
Beküldve: 2017. 10. 16.
2
0
7
Beküldve: 2017. 10. 16.
2
0
7
Beküldve: 2017. 10. 16.
3
0
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

A kisüzemi sörfőzdék a belföldi sörpiac választékát színesítik, sörkülönlegességeket állítanak elő. Termelésük az éves magyarországi sörelőállításnak nem teszi ki a fél százalékát." [HVG, 2016] (azóta némi víz lefolyt a dunán, de még mindig nincs 1%)

Ezekben a kisüzemi fődékben néha megfordulnak vendégfőzők - itthon sokan gerillákként hivatkoznak rájuk, külföldön ez "gypsy brewing" néven fut- akik saját fődével nem rendelkezvén az ottani főzőmesterekkel együttműködve főzik le otthon, házi sörfőzés keretében kikísérletezett , majd üzemi mennyiségre felskálázott söreiket. Vannak egy páran, és egyre többen lesznek, van aki hobbiból csinálja, van akinek komolyabb tervei is vannak. Egy fellendülőben lévő fiatal ágazat, bővülő kínálattal, és stabil kereslettel.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

A Balkezes egy fiatal sörmárka, két házisörfőző hozta létre, akik a polgári állás és család mellett invesztálnának a hobbijukba: időt, munkát, pénzt. Mérnökemberekről van szó, akik már hatodik éve élesztik a söröket, állítólag nem is rosszul - több díjazott házifőzet mellett a Gault&Millau szerint mi készítettük a 2016-os év sörét (Hopster), illetve a GreyJoy nevű dupla IPA-t a jelenleg kapható legjobb magyar sörök közt tartják számon. Utóbbi címkéjét itt pályáztattuk a KreaNod-on, nagy sikerrel: http://kreanod.hu/palyazatok/sorre-cimke-gerillaknak

Ha valami jó sikerül otthon, felskálázzuk, lefőzzük egy sörfőzdében, és megoldjuk, hogy Balkezes márkanév alatt elérhető legyen olyan helyeken, ahová az emberek többnyire jó sörökért járnak - ha emiatt gerillának hívnak minket, akkor azok vagyunk. Igyekszünk venni és erősíteni is a honi "sörforradalom" rezgéseit, alapító tagjai vagyunk a KRAFT sör egyesületnek, és próbálunk ott lenni ahol történik valami a jó sörök körül.

Célunk jelenleg a folyamatos előállító kapacitások fenntartása mellett a kedvenc típusainkat úgy kitanulni, hogy a magasra tett standardjainknak megfeleljenek. A tapasztaltakat pedig igyekszünk saját hangunkon előadni azoknak akik értik a jó sört, vagy kíváncsiak rá. Mindezt lazán, természetesen, erőlködés és pózolás nélkül. Némi színpadiasság időnként belefér.

Kiforrott arculatunk nincs, van egy logó és egy korsó motívum amit használni szoktunk, ebből a logó kerül a sörökre. Termékfejlesztésre alapanyagokra és eszközökre fókuszáltunk, aztán jön majd a többi is ha itt az ideje.

linkek:
http://balkez.es/
https://www.facebook.com/Balkezes/
https://twitter.com/balkezes

Feladat leírása

Feladat: 

A feladat a 0,33 literes, barna szabvány sörösüvegre való címke megtervezése.

Kijövünk egy sörrel hamarosan aminek kellene design - elsősorban címke a fontos, de ebből származtatnánk szóróanyagot, plakátot, sörcsapra matricát, stb. A nevén kívül csak azt a rövid animációt / videoklippet tudjuk megmutatni, ami a sört is inspirálta, konkrét ötlet nincs, koncepciókat várnánk mögé, mellé, rá.

tehát a sör neve: BAGOLY

mit lehet tudni a sörről: sötét színű lesz, és erős.

a video ami inspirált:: https://www.youtube.com/watch?v=mgier67HqDo

FONTOS: NEM A VIDEOBÓL KÉRJÜK A FIGURÁKAT, MOTÍVUMOKAT, EZ CSAK INSPIRÁCIÓ.

Egyébként felvettük a kapcsolatot a rendezővel és mindenféle szerzői jogi / tulajdoni nehézségek miatt ő nem tudott segíteni - pedig szeretett volna. Így döntöttünk egy "inspired by" megoldás mellett. Nem AZT a baglyot szeretnénk, csak OLYASMIT.

Kötelező elemek:

- a címkében lennie kell olyan fő motívumnak, figurának, grafikának, logónak, tipizált feliratnak, stb. amivel egyértelműen azonosítani lehet a sört. Tehát ha nem üvegen van, hanem csapcímkén, plakáton, webes megjelenik épp, akkor ez használható legyen a sör azonosítására.
- Balkezes logónak valahol szerepelnie kell, nem kell túlzásba vinni, de lehet, ha a pl. a fő motívum részeként szerepel.
- alkohol fok (pl. Alc:8,5% V/V)
- űrtartalom (0,33l)
- 1-2 mondatnyi szövegnek hely, ahová az alapanyagokat fel tudjuk sorolni, illetve a "minőségét megőrzi a palack alján jelzett időpontig" jöhet.
- egy olvasható hagyományos vonalkódnak legyen hely

Amire figyelni kell:

- ha lehet négyszög alakú, négyzet, v téglalap címkében gondolkozzunk, kézzel és géppel is jól ragasztható kell legyen. Kerek, több részből álló, egyedi alakú címkével csak akkor, ha ez annyit hozzáad, hogy érdemes legyen beletenni a plusz munkát / pénzt (szerszámköltségek, több részből álló darabok címkézése plusz idő)

- ha a címkén kívüli részeket érintő koncepcióban gondolkodunk, akkor csak a kupak színe, és a címke maga variálható, az üveg biztosan barna lesz és szabvány méret.

- úgy tervezzük, hogy a sör több verzióban is piacra fog kerülni, így ha a címke egyszerűen morfolható (pl. más színek) kis változtatásokkal egyértelmű megkülönböztetés érhető el, az nagy előny.

- Az üveg paraméterei amire tervezni kéne:
D: legnagyobb külső átmérő
M: Magasság
V: Váll (szűkület) magassága a talptól mérve
C: Max cimkemagasság
Lá: Látható cimkeszélesség
Vállas, magasajkú 0,33 (_IPA_)
D60; M230; V120; C85; Lá85

Feladat leírása

Célkitűzés: 

- Ha meglátják a logót / címkét, motívumot, meg akarják tudni az emberek, hogy milyen sör lehet e mögött.
- Fontos, hogy azt az érzést tudjuk kiváltani első blikkre, amit az kiemelkedő magyar kisüzemi, vagy egy-egy merészebb külföldi sördesign hoz, a jó sör mellé egy megkapó megjelenés is párosuljon ami része a teljes sztorinak.
- Nem kell leugrania a polcról, de fel kell tűnnie a tömegben.
- Legyen olyan menő mint a GreyJoy címkéje (http://kreanod.hu/megoldas/greyjoy-concept)

Feladat leírása

Célközönség: 

Kisüzemi, különleges, jó sörök fogyasztói, akik a megszokott ipari helyett keresik az izgalmast, az újat - úgy Magyarországon mint külföldön (elsősorban EU)

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Egy olyan sörhöz juthat hozzá, amiben nincsenek kompromisszumok, különleges és megéri az árát.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Balkezes márka még épülőben van, de arra törekszünk, hogy a sajátos felfogásban tálalt tradicionális stílusok mellett a nem konvencionális megközelítésekről, újításokról, meglepetésekről is szóljon, mindezt konstans minőség tartása mellett, elszántsággal, merészséggel, lendülettel.

Feladat leírása

Médiaterv: 

Ezt a címkét használnánk míg a sör forgalomban lesz (folyamatosra tervezzük), 2017 őszén debütál. Megjelenések fesztiválokon, különleges / jó sörökkel foglalkozó kocsmákban, boltokban, éttermekben, gasztro körben. A motívumokat használnánk saját kommunikációban (social media, hírlevél) nyomtatott és on-line cikkekben, pólón, sapkán, kitűzőn, matricán, tűzfalra fújt graffitin, stb.

Feladat leírása

Stílus: 

Modern, friss, de időtálló stílust szeretnénk. Modern alatt 2017-et értünk, de 2025-ig jók vagyunk, időtállóság alatt pedig nem gond ha visszanyúlunk valamiihez ami már volt, csak ne ugyanaz legyen ugyanúgy, és jövőre se legyen lejárt lemez. Határokat ki lehet tágítani, bevett sablonok újraértelmezése és elhagyása előny. Lehet nyílt vagy rejtett humor, de ne erre legyen kihegyezve. Lehetsz minimalista, ha kielégíted az itt felsorolt igényeket. Lehet merész, de maradjon hatékonyan megvalósítható és használható. Fórumra figyelünk, kérdezz ha valami nem tiszta!

Egy gyűjtemény arról, hogy nekünk általában mi tetszik: https://hu.pinterest.com/nyarast/beer-design/

Feladat leírása

Kerülendő: 

- A sör / sörfőzés klasszikus elemei (komló, maláta, élesztő, sörhab, stb.) ne, esetleg lényegesen átértelmezett formában
- stock megoldások, maradjuk eredetiek

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

Örülnénk ha a győztes számlaképes lenne.

Feladat leírása

Mellékletek: 

Fórum

Linkelj be majd lécci egy olyan üveget, amire a címke kerül. Minőség, méret mindegy. Köszönöm!

köszönöm!

Az összetevőknél illetve a leírásnál (ha kell) milyen adatok szerepeljenek?

Egyelőre egy lorem ipsum elég lesz. A Peeping Tom nevű sörünk címkéje elég minimalista, kb annyi hely kell az összetevőknek, itt egy kép róla: http://bier.wanek.de/img/bier/Balkezes-Peeping-Tom-20170519-033-59998867...

Köszönöm!

A "Balkezes" logo milyen betűtípusból készült?

igyekszünk kideríteni - most nincs kéznél. nem értek ehhez, de a vektoros grafikában ez nincs benne esetleg?

Szerintem "Press Feeling".
https://www.dafont.com/press-feeling.font

Igen, valószínű. Kösz!

Pont MOST akartam beküldeni... na, erről lecsúsztam... :( :( :( :(

Köszönjük a munkátokat! Legkésőbb holnapi nap folyamán lesz shortlist, értékelést / visszajelzést hosszabb rövidebb formában mindenkinek írunk.

Megvan a shortlist, sok gondolkodás után 3 eléggé eltérő de nagyon jó koncept került be végül a befutók közé, amiből biztosan ki tudjuk választani a sörhöz leginkább illőt.. A többiek munkáját köszönjük, amint időnk engedi értékelünk és írunk visszajelzéseket is - nem túl sokára, ígérjük. Ami biztos: lesz még lehetőség :)

Az értékelésre kb mikor kerül sor?

Gyula, a héten tudjuk ígérni - valószínű hétvége lesz.

Fórum (15)