Pályázatok

Sörre címke gerilláknak

Címke design
-
Balkezes
60.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 35
nyarast

Megbízó

59

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

1 hónap 6 nap

Utolsó aktivitás

Extra díjazás
Extra díjazás

egy rekesz sört még felajánlunk a győztesnek, vegyesen a piaci és házi főzetekből. vannak akik szerint már csak ezért megéri :D

Koncepciók (41)

Beküldve: 2016. 03. 30.
19
20
10
Beküldve: 2016. 03. 25.
5
17
9
Beküldve: 2016. 03. 30.
4
5
9
W Z
Beküldve: 2016. 03. 30.
2
4
8
Beküldve: 2016. 04. 01.
10
3
8
Beküldve: 2016. 03. 28.
5
5
7
Beküldve: 2016. 03. 11.
6
6
7
Beküldve: 2016. 03. 23.
4
3
7
Beküldve: 2016. 03. 31.
12
0
7
Beküldve: 2016. 04. 01.
4
0
7
Beküldve: 2016. 03. 29.
4
0
7
Beküldve: 2016. 04. 01.
3
0
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

"A kisüzemi sörfőzdék a belföldi sörpiac választékát színesítik, sörkülönlegességeket állítanak elő. Termelésük az éves magyarországi sörelőállításnak nem teszi ki a fél százalékát." [HVG]

Ezekben a kisüzemi fődékben néha megfordulnak vendégfőzők - itthon sokan gerillákként hivatkoznak rájuk, külföldön ez "gypsy brewing" néven fut- akik saját fődével nem rendelkezvén az ottani főzőmesterekkel együttműködve főzik le otthon, házi sörfőzés keretében kikísérletezett , majd üzemi mennyiségre felskálázott söreiket. Vannak egy páran, és egyre többen lesznek, van aki hobbiból csinálja, van akinek komolyabb tervei is vannak. Egy fellendülőben lévő fiatal ágazat, bővülő kínálattal, és stabil kereslettel.

Cikk a sörpiacról általában erre: http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/lenduletben_az_uj_magyar_sikeragaza...

Egy kis történelem, nagyjából így fejlődött a dolog az utóbbi években:
http://sorpont.blog.hu/2014/07/02/a_hazi_sorfozok_szinre_lepese_magyaror...

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

A Balkezes egy fiatal sörmárka, két házisörfőző hozta létre, akik a polgári állás és család mellett invesztálnának a hobbijukba: időt, munkát, pénzt. Mérnökemberekről van szó, akik már negyedik éve élesztik a söröket, állítólag nem is rosszul - több díjazott házifőzet mellett a Gault&Millau 2016 szerint mi készítjük az év sörét is (Hopster).

Ha valami jó sikerül otthon, felskálázzuk, lefőzzük egy sörfőzdében, és megoldjuk, hogy Balkezes márkanév alatt elérhető legyen olyan helyeken, ahová az emberek többnyire jó sörökért járnak - ha emiatt gerillának hívnak minket, akkor azok vagyunk. Igyekszünk venni és talán kicsit erősíteni is a honi "sörforradalom" rezgéseit, és ott lenni ahol történik valami a jó sörök körül.

Célunk jelenleg a folyamatos előállító kapacitások megteremtése mellett a kedvenc típusainkat úgy kitanulni, hogy a saját magasra tett standardjainknak is megfeleljenek. A tapasztaltakat pedig igyekszünk saját hangunkon előadni azoknak akik tudják, milyen a jó sör, vagy kíváncsiak rá. Mindezt lazán, természetesen, erőlködés és pózolás nélkül. Némi színpadiasság időnként belefér.

Kiforrott arculatunk még nincs, van egy logó és egy korsó motívum amit használni szoktunk, termékfejlesztésre alapanyagokra és eszközökre fókuszáltunk eddig.

linkek:
http://balkez.es/
https://www.facebook.com/Balkezes/
https://twitter.com/balkezes

Feladat leírása

Feladat: 

kijövünk egy sörrel hamarosan aminek kellene design - elsősorban címke a fontos, de ebből származtatnánk szóróanyagot, plakátot, sörcsapra matricát, stb. A nevén kívül csak némi elképzelésünk van hozzá, konkrét ötlet nincs, koncepciókat várnánk mögé, mellé, rá.

A feladat a 0,33 literes, barna szabvány sörösüvegre való címke megtervezése.

A név "Greyjoy" lesz, és egy Earl Grey teával és bergamott-tal feldobott Amerikai IPA-ról van szó (az alap típusleírás angolul / magyarul erre: http://www.elsosor.hu/wp-content/uploads/2012/11/14B_Amerikai_IPA.pdf), jó sok amerikai komlóval, keserűségben inkább a stílus felső határát súrolja. Alkohol 8-9% környékén várható. A sör 2014-ben a legjobb magyar házi IPA lett a házisörfőzők versenyén, ezüstérmes egy külföldi versenyző után.

Miért Greyjoy?
Az Earl Grey tea miatt, amit úgy adunk hozzá ahogy azt Douglas Adams tanította annak idején (http://onegoodmove.org/1gm/1gmarchive/2002/12/a_proper_cup_of.html), csak hát több száz liter lesz belőle, és egy sör alapját képzi.

Game of Thrones felhang?
Igen, a név ötlete onnan jött: http://awoiaf.westeros.org/index.php/House_Greyjoy de mi kerülnénk ezt a vonalat, egyrészt a jogi hercehurcák miatt, másrészt mert anélkül is elég érdekes a sör maga, nincs szükségünk rá. Laza utalás belefér, de nem lehet fő motívum.

Kötelező elemek:
- a címkében lennie kell olyan fő motívumnak, figurának, grafikának, logónak, tipizált feliratnak, stb. amivel egyértelműen azonosítani lehet a sört. Tehát ha nem üvegen van, hanem csapcímkén, plakáton, webes megjelenik épp, akkor ez használható legyen a sör azonosítására. (pl. Hopster sörünk esetén ez a címke: http://kezmuves-csemege.hu/image/cache/data/bal/BAL103_hopster_ipa_sor_b... és ezzel azonosítjuk: http://www.balkez.es/hopster/Hopster%20logo.jpg )
- Balkezes logónak valahol szerepelnie kell, nem kell túlzásba vinni, de lehet, ha a pl. a fő motívum részeként szerepel.
- alkohol fok (pl. Alc:8,5% V/V)
- űrtartalom (0,33l)
- 1-2 mondatnyi szövegnek hely, ahová az alapanyagokat fel tudjuk sorolni, illetve a "minőségét megőrzi a palack alján jelzett időpontig" jöhet.
- QR kódot tennénk rá (szeretik), illetve egy url-t mellé valahová, ami bővebb infó megtalálható
- egy olvasható vonalkódnak legyen hely

Amire figyelni kell:

- ha lehet négyszög alakú, négyzet, v téglalap címkében gondolkozzunk, kézzel és géppel is jól ragasztható kell legyen. Kerek, több részből álló, egyedi alakú címkével csak akkor, ha ez annyit hozzáad, hogy érdemes legyen beletenni a plusz munkát / pénzt (szerszámköltségek, több részből álló darabok címkézése plusz idő)

- ha a címkén kívüli részeket érintő koncepcióban gondolkodunk, akkor csak a kupak színe, a nyakcímke (opcionális), és a címke maga variálható, az üveg biztosan barna lesz és szabvány méret.

- Az üveg paraméterei amire tervezni kéne:
D: legnagyobb külső átmérő
M: Magasság
V: Váll (szűkület) magassága a talptól mérve
C: Max cimkemagasság
Lá: Látható cimkeszélesség
Vállas, magasajkú 0,33 (_IPA_)
D60; M230; V120; C85; Lá85

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Ha meglátják a logót / címkét, motívumot, meg akarják tudni az emberek, hogy milyen sör lehet e mögött. Fontos, hogy azt az érzést tudjuk kiváltani első blikkre, amit az kiemelkedő magyar kisüzemi, vagy egy-egy merészebb külföldi sördesign hoz, a jó sör mellé egy megkapó megjelenés is párosuljon ami része a teljes sztorinak.

Feladat leírása

Célközönség: 

Kisüzemi, különleges, jó sörök fogyasztói, akik a megszokott ipari helyett keresik az izgalmast, az újat - úgy Magyarországon mint külföldön (elsősorban EU)

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Egy olyan sörhöz juthat hozzá, amiben nincsenek kompromisszumok, különleges és megéri az árát.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Balkezes márka még épülőben van, de arra törekszünk, hogy a sajátos felfogásban tálalt tradicionális stílusok mellett a nem konvencionális megközelítésekről, újításokról, meglepetésekről is szóljon, mindezt konstans minőség tartása mellett, elszántsággal, merészséggel, lendülettel.

Feladat leírása

Médiaterv: 

Ezt a címkét használnánk míg a sör forgalomban lesz (folyamatosra tervezzük), 2016 tavaszán debütál. Megjelenések fesztiválokon, különleges / jó sörökkel foglalkozó kocsmákban, boltokban, éttermekben, gasztro körben. A motívumokat használnánk saját kommunikációban (social media, hírlevél) nyomtatott és on-line cikkekben.

Feladat leírása

Stílus: 

Modern, friss, de időtálló stílust szeretnénk. Modern alatt 2016-ot értünk, de 2020-ig jók vagyunk, időtállóság alatt pedig nem gond ha visszanyúlunk valamiihez ami már volt, csak ne ugyanaz legyen ugyanúgy, és jövőre se legyen lejárt lemez. Határokat ki ki lehet tágítani, bevett sablonok újraértelmezése és elhagyása előny. Lehet nyílt vagy rejtett humor, de ne erre legyen kihegyezve. Lehet merész, de maradjon hatékonyan megvalósítható és használható. Fórumra figyelünk, kérdezz ha valami nem tiszta!

Egy gyűjtemény arról, hogy nekünk általában mi tetszik: https://hu.pinterest.com/nyarast/beer-design/

Feladat leírása

Kerülendő: 

A sör / sörfőzés klasszikus elemei (komló, maláta, élesztő, sörhab, stb.) inkább ne, esetleg lényegesen átértelmezett formában

Feladat leírása

Fórum

60-ezer egy ilyen komoly munkáért,szerintem nem korrekt.

hello newskydesign! mennyi lenne a korrekt? ha nem lehet leírni fórumban, akár e-mailben is szívesen vesszük a tanácsot, nem csináltunk még ilyet, illetve amit csináltunk annál itt nagyobb a díjazás.

A díjazás megemelésére van lehetőség, szóval a fórumban is szó lehet róla.

newskydesign... 1 pályázat, 0 short, 0 győztes... szóval megint egy nagyon okos troll...akinek kevés a díjazás, holott állítom a havi telcsitüncsiszámláját is a szülei fizetik. Elő a farbával ismeretlen, tervezz valami észbontó dizájnosat, ígérem, megtoldom a saját bevételemből még 40 ezerrel...én nem otthonról kapom a zsebpénzt...

Tudod mi a korrekt? Ha nem szólsz be annak, aki a tányérját kíbnálja, hogy abból egyél...Tiszteletet fiacskám, vagy ehetsz rakott kockásinget...

60 ezer nagyon is korrekt...valakinek ez fél havi fizetés, nem szájtépés...

Kedves weekend!

newskydesign a véleményét teljesen normális stílusban mondta el, és a megbízó sem vette zokon. Ne váltsunk az igazi trollok hangnemére.

Köszi Gergő!
Szerettem volna felhívni Kedves Ismeretlenünk figyelmét arra, hogy a valós életben az Ügyfél határozza meg az összeget. Ennyit kínál, ezért a Pályázat. Nem alku tárgya. Lehet öszeget kritizálni, de csak akkor, ha győzött, majd utána túlteljesített. Ismerős helyzet. De oda se neki, szerintem jó sörös téma. :-) És sokmindent úgy írt le, ahogy gondolja, nincs mellébeszélés, egy érzést szeretne látni a terméken. Hálás dolog. (trollokról...épp ma este találkoztam...Ügyfél találkozóra beszólt, személyesen..) Másutt vacsorázik majd...:-) Lényeg, jó téma, érdemes belefogni. Kellemes hoszú Hétvégét!

Szerintem 75-ezer lenne a korrekt erre,és igen pár napja regisztráltam :)

Én inkább ezen értetlenkedek kicsit:

Kötelező elemek:
- a címkében lennie kell olyan fő motívumnak, figurának, grafikának, logónak, tipizált feliratnak, stb. amivel egyértelműen azonosítani lehet a sört. Tehát ha nem üvegen van, hanem csapcímkén, plakáton, webes megjelenik épp, akkor ez használható legyen a sör azonosítására. (pl. Hopster sörünk esetén ez a címke: http://kezmuves-csemege.hu/image/cache/data/bal/BAL103_hopster_ipa_sor_b... és ezzel azonosítjuk: http://www.balkez.es/hopster/Hopster%20logo.jpg )
- Balkezes logónak valahol szerepelnie kell, nem kell túlzásba vinni, de lehet, ha a pl. a fő motívum részeként szerepel.

Lehet, hogy csökkentértelmű vagyok, de ebből az jön le, hogy logót is kell csinálni? Illetve azt mondanám még szakmailag, hogy a logó (vagy logószerű, azonosításra alkalmas izé) mellett a balkezes logója no meg a grafika, az így nagyon zsúfoltnak és indokolatlannak tűnik.

A pénz meg... 60 és 75 között oly kevés a különbség, hogy ezért kár volt hisztizni. Persze ha logó+ címke a feladat, akkor a felvetés jogosnak tűnik, de amúgy az a tendencia amúgy is meg van itt, hogy a projektek mindig kissé alulárazottak.

De ez van. Nem kell beszállni és done.

"Lehet, hogy csökkentértelmű vagyok, de ebből az jön le, hogy logót is kell csinálni?"

nem, címke a feladat, ami tartalmaz olyan rész, amivel egyértelműen azonosítani lehet a sört.

"Illetve azt mondanám még szakmailag, hogy a logó (vagy logószerű, azonosításra alkalmas izé) mellett a balkezes logója no meg a grafika, az így nagyon zsúfoltnak és indokolatlannak tűnik."

Lehet nem a legjobb példa volt, nem kell feltétlen rajta legyen a balkezes logó a kiemelt motívumon, a Hopster esetében megáll magában, még a "nyilván" IPA sem kéne rá feltétlen - de ez már hozzánőtt. A lényeg tényleg az, hogy egyértelműen be lehessen azonosítani a terméket a motívummal, ha meg akarjuk jeleníteni az előállítót is (ez sokszor indokolt) azt már mi megoldjuk, nem feladat itt.

Milyen színeket részesítetek előnyben?
Ha már a Hopster is kék, akkor maradni a kék vonalon vagy szeretnétek színekkel is megkülönböztetni a söreiteket?

A színhasználatban szabad a kéz, ami megkötés, hogy a barna üvegen jól nézzen ki, illetve találjunk hozzá passzoló koronazárat. Ami elérhető standard koronazár az az arany / fekete / ezüst, ha ettől eltérő kell az nem evidens, de ha _nagyon_ jó a koncept megoldható.

Sziasztok!

Meglett a shortlist, mindenkinek köszönjük a befektetett munkát, sok ötletet és energiát amit ránk szántatok - jóval több pályázat érkezett mint amire számítottunk.

A shortlistes pályázatok hamarosan kapnak visszajelzéseket, a többieknek még egyszer: köszi, nagy élmény volt látni minden elképzelést.

Nyert a Grejo a bajuszos koponyával!