Pályázatok

Skilluminair Ltd. logó tervezése

Logó design
-
Skilluminair
80.000 Ft
Hátravan:
Győztes kiválasztva
Követő: 55
35

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

4 hónap 4 hét

Utolsó aktivitás

Koncepciók (78)

Beküldve: 2022. 08. 13.
4
14
9
Beküldve: 2022. 08. 16.
2
8
9
Beküldve: 2022. 08. 15.
2
9
8
Beküldve: 2022. 08. 14.
9
8
8
Beküldve: 2022. 08. 15.
11
1
7
Beküldve: 2022. 08. 15.
1
4
7
Beküldve: 2022. 08. 15.
2
2
9
Beküldve: 2022. 08. 19.
3
2
9
Beküldve: 2022. 08. 17.
4
4
8
Beküldve: 2022. 08. 14.
11
3
8
Beküldve: 2022. 08. 15.
5
0
7
Beküldve: 2022. 08. 17.
5
1
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

A logo egy olyan cég számára készül, amely e-learning, instructional design szolgáltatásokat nyújt kizárólag külföldi - elsősorban észak-amerikai (USA, Kanada), illetve nyugat-európai (UK, Németország, stb.) ügyfelek számára.
Az ügyfelek többsége cégek belső képzési rendszeréhez, illetve termékek (szolgáltatások) megismertetéséhez igényel oktató-tájékoztató interaktív modulokat. Az ágazat erősen felívelő szakaszban van, ugyanakkor rengeteg vetélytárs van a világ minden részéből, Indiától kezdve Kelet-Európán át szinte minden kontinensen.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

A Skilluminair Ltd. frissen alapított cég, freelancer státusból a tulajdonos által a növekvő kereslet és munkamennyiség ellátására alapított cég. Az alapítás országa az Egyesült Királyság, London. Jó néhány viszonylag régi és állandó megbízónak dolgozunk, többek között a DHL-nek, egy new-yorki alapítványnak, valamint a kanadai olaj- és gáziparban érdekelt ügyfeleknek.

Feladat leírása

Feladat: 

A Skilluminair név a skill=szaktudás, készség, szakértelem, illetve az illuminate=megvilágosít, megmagyaráz, felvilágosít szavakból alkotott név, és arra utal, hogy a cég mindenféle tudást, szakismeretet világít meg, magyaráz el
tanít meg. Miután a megvilágít szó az angolban is kettős értelmű, szó szerinti és a fent említett átvitt értelme is van, a logónak lehetőség szerint a szó szerinti megvilágítást kellene ikonikus egyszerűséggel, de egyértelműen sugallnia.
Ez lehet megvilágított fénykör, fénysugár, illetve bármi olyan elem, amely a rávilágítást, megvilágítást szimbolizálja.
Legalább két, de max. három szín használata javasolt, ezek között fekete nem lehet, fehér csak végső esetben, a sárga valamilyen árnyalata viszont lehetőleg igen (a fény miatt).
A logo tartalmazza a név megfelelő betűtípussal és színnel (színekkel) való megjelenítését, valamint egyéb grafikai elemet.
Szélsőséges esetben elképzelhető, hogy csak a név betűi, színei alkotják a logót, de ennek nagyon ütősnek kell lennie.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Olyan egyszerű, ötletes, kreatív logóra van szükség, amely kifejezi a cég fő értékét, amely a nagyfokú kreativitás. Eddigi munkáink között számos olyan volt, ahol valójában unalmas, száraz alapszövegekből, anyagokból kellett vizuálisan és tartalmilag is érdekes, szellemes, ugyanakkor a szükséges információt, tudást átadni képes interaktív diasorokat, modulokat létrehozni.

Feladat leírása

Célközönség: 

Globális, de elsősorban angol nyelvű fejlett országok cégei, vállalatai, akiknek szükségük van a cég fent röviden bemutatott szolgáltatásaira. A megbízók nagy - ilyen típusú - honlapok (Upwork) - illetve LinkedIn és néhány más felületein keresztül keresnek megbízottakat, és a hatalmas számú konkurencia miatt csak az első látásra érdekes, különleges megjelenésű (név+logó) szolgáltató anyagaiba néznek bele alaposabban, az első benyomás tehát döntően fontos.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Az eddigi tapasztalatok alapján munkáink abszolút egyediek, semmilyen korábbi más munkát és stílust nem másolnak, vizuálisan és tartalmilag magas színvonalúak, ár-érték arányuk kiváló.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

A szó szoros értelmében márkáról még nem beszélhetünk, legfeljebb arról, hogy milyenné szeretnénk tenni, de azt fentiekben már leírtuk.

Feladat leírása

Médiaterv: 

A logo a cégnévvel együtt az említett felületeken, illetve egy újonnan készülő honlapon lesz felhasználva, egyelőre úgy tűnik, kizárólagosan elektronikus, virtuális formában. Tevékenységünk eddig is a neten keresztül folyt, megbízóinkkal személyesen soha nem találkoztunk, papíralapú munkát nem adtunk ki.
Az általunk gyakran használt Articulate Storyline szoftverrel készítendő diasorokhoz, modulokhoz valószínűleg szükségünk lesz grafikai tervezői, kivitelezői munkákra, egyes modulok arculatának megtervezésére, időnként akár szabadkézi grafikákra, és ha itthon találunk ehhez grafikust, vagy grafikusokat az számunkra nagy könnyebbség lenne.

Feladat leírása

Stílus: 

Globálisan érthető, emészthető, nagyon egyszerű, ikonikus megoldást várunk

Feladat leírása

Kerülendő: 

Túlzott bonyolultság, valamint a túlzottan harsány, rikító, vásárias megjelenés

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

Ha lehet, jpg, png és pdf, Adobe Illustrator, Photoshop formátumban kellene a logo.
A logóhoz használt színek színkódján túl legalább két-három illeszkedő szín színkódját kérnénk még (hátterek, kiegészítők), illetve, ha a betűtípus nagyon egyedi, akkor a nagyobb szövegekhez illő betűtípust.
A számla kiállítását külföldi (Angliában bejegyzett) cégre szeretnénk kérni (adott esetben ÁFA mentesség).

Fórum

Tisztelt Megbízó,

A leendő logó stílusával kapcsolatos elképzeléseikre lennék kíváncsi, hogy mindenképpen ragaszkodnak-e a klasszikus / komoly / elegáns megjelenéshez, vagy el tudják képzelni a céget egy kicsit játékosabb logóval is? Szabálytalanabb, szabadabb betűelrendezzésel, amivel el lehet ütni a klasszikusabb logóktól?

Köszönettel,
a tervező

Tisztelt Megbízó!

Mindenképpen szükséges a számla kiállítása, vagy mellőzhető?

Köszönöm!

Kreatív

Gratulálok a győztesnek, bár számomra nem derül ki, hogy melyik változat nyert. / A pontozások és a minőség kapcsolata sokszor érthetetlen. / De ami miatt legfőképpen szerettem volna hozzászólni: gratulálok Lolo-nak az ötletes, szépen végigvitt tervhez - sok sikert a jövőbeni munkákhoz.

na, megint egy lopott logó a nyertes pakkban...szép

Kicsit túlszaladt, már a nyertes pályázata utáni időkön ábrándozik: "Szükség esetén – külön megállapodás keretében – szívesen segítek céges levélpapír, névjegyek tervezésében az aktuális logó felhasználásával."

Köszönöm szépen, ez a hozzászólás feldobta a napom! :) Én is gratulálok mindenkinek!

A brief alapján nem igazán értem, hogy milyen koncepció szerint sikerült értékelni a munkákat.

Azt hittem a cég kreatívabb

Az elején leszögezném, hogy nem szeretnék senkit megbántani, nem ez a célom, de amikor egy olyan munka, ahol a tervező még a cég nevét is félreírja és egy teljesen egyértelműen amatőr munka magasabb pontszámot kap, mint egy nyilvánvalóan grafikus által létrehozott, igényes koncepció, ott nincs értelme értelmet keresni az értékelésben. Szomorú, sokszor elkeserít, ettől függetlenül az oldalt csípem és gratula mindenkinek!