Pályázatok

RajzShop.hu logó tervezés

Logó design
-
RajzShop.hu
50.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 111
rajzshop

Megbízó

12

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

7 év 2 hónap

Utolsó aktivitás

Garantált díjazás
Garantált díjazásA megbízó lemondott a pénzvisszafizetési garanciáról, így a határidő lejártával mindenképp lesz győztes kihirdetve.

Koncepciók (159)

Beküldve: 2017. 01. 06.
9
7
10
Beküldve: 2017. 01. 05.
12
4
9
Beküldve: 2017. 01. 10.
8
7
9
Beküldve: 2017. 01. 08.
24
3
9
Beküldve: 2017. 01. 09.
10
1
9
Beküldve: 2017. 01. 11.
2
0
9
Beküldve: 2017. 01. 07.
7
0
9
Beküldve: 2017. 01. 05.
10
0
8
Beküldve: 2017. 01. 16.
5
0
8
Beküldve: 2017. 01. 04.
9
0
8
Beküldve: 2017. 01. 06.
3
0
9
Beküldve: 2017. 01. 17.
3
0
9

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

A RajzShop.hu két szegmens kiszolgálására törekszik:

a) Elsősorban, nevünkből is adódóan a hobbiművész, vagy profi rajzosoknak kínálunk válogatott, kiváló minőségű rajzeszközöket (ceruzák, papírok, kiegészítők), fokozatosan kiterjesztve a termékkört (grafit- és színesceruzák után akvarell, majd pedig pasztell).
Közel állunk a művészellátókhoz, de nem vagyunk teljesen olyanok, nálunk pl. nincsenek festéshez szükséges eszközök (festékek, vásznak, stb).
b) Másodsorban a 2015 nyár vége óta Magyarországon is megjelent új alkotó hobbi, a felnőtt színezés rajongóinak is kínálunk eszközöket (felnőtt színező könyvek és a színezés eszközei – ceruzák, filcek)

A fenti célcsoportok kiszolgálására jelenleg a klasszikus művészellátók, esetleg a papírboltok és a kreatív hobbi jellegű üzletek (online és offline üzletek) tesznek kísérletet.

Magunkat nehéz elhelyezni a piacon, mivel nem vagyunk klasszikus művészellátó, így nem igazán mérhető össze a teljesítményünk, de semmiképp nem számítunk egyelőre nagynak, viszont a kisebb szereplőknél valószínűleg jobb teljesítményt nyújtunk.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

A RajzShop.hu-t 2015 tavaszán indítottuk. Kizárólag online üzletként működünk egyelőre, nincs boltunk, de novemberben megnyitottuk személyes átvevőpontunkat Budapesten.

Szlogenünk: Minőségi eszközök művészi alkotásokhoz. Ehhez tartjuk is magunkat és igyekszünk csak a legjobb minőségű termékeket tartani, vállalva, hogy így semmiképp nem leszünk olcsók. Modern, de ugyanakkor kedves, közvetlen márkát építünk, olyat, amilyenek mi magunk is vagyunk/szeretnénk lenni. Bennünket bármikor fel lehet hívni, szívesen elbeszélgetünk az érdeklődőinkkel, személyre szabott kiszolgálást nyújtunk nekik, ha erre van igényük. Visszatérő vásárlóinkra büszkék vagyunk, sokakat névről ismerünk.

Aktívan kommunikálunk a közösségi médiában. 12.000 kedvelője van Facebook-oldalunknak, de jelen vagyunk a Pinteresten és az Instagramon is, valamint saját gyártású videókkal a Youtube-csatornánkon is.

Feladat leírása

Feladat: 

Szeretnénk egy logót magunknak, ami mostantól legalább 3-5 évig elkísér bennünket. A jelenlegit mi készítettük, gyorsan kellett valami, így nem vittük túlzásba, kerestünk egy betűtípust, amely emlékeztet a kézírásra, és egy színt.

Amit szeretnénk:
• Modern, letisztult, a kornak megfelelő logó, nem szeretnénk sok apró részletet.
• Színek: kevés szín használata (árnyalatok persze jöhetnek), fontos, hogy monokrómban, illetve fekete-fehérben is jól mutasson.
• A márkanév mindenképp szövegesen is szerepeljen a logóban. A logó tehát a névből és grafikai elemek minimális használatából áll ideális esetben, de fontos, hogy az ábra a név nélkül is működjön.
• A kézírásra hasonlító betűtípusos megoldáshoz nem ragaszkodunk, de nem is vetjük el.
• A szlogent is kérnénk „beleépíteni” szövegesen, de úgy, hogy anélkül is használható legyen.
• Az ideális logó nem kizárólag a rajzolásra utal, hanem tud kapcsolódni akár a színezéshez, vagy általánosságban az alkotáshoz
• Nem egy rideg, távolságtartó, hanem a fentiekben is megfogalmazott közvetlen, barátságos hozzáállást sugalljon (remélem, érthetően sikerült megfogalmaznom)

Feladat leírása

Célkitűzés: 

A logónktól azt várjuk, hogy a fenti értékeket közvetítse. Igen aktívan szeretnénk használni a logót, így elsősorban az ismertségünk növelésére fogjuk használni.

Feladat leírása

Célközönség: 

Célközönségünk sem korra, sem nemre vonatkozóan nem homogén csoport, de azt talán megállapíthatjuk, hogy valamivel több köztük a nő és a fiatal (kb. 20-39 között - ez az online vásárlás jellemzői miatt is alakult így).
Ez fontos információ a feladat szempontjából, de kiemelnénk, hogy nem szeretnénk túl nőies irányba elmenni.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

A márkánk ígérete ugyanaz, amiket korábban több kérdésben már megfogalmaztunk:
• Csak kiváló minőségű, márkás eszközöket kínálunk (nálunk nincs a kínálatban ezer forintos, általános iskolai ceruzakészlet)
• Emellé a termékskála mellé egy nagyon kedves, közvetlen, a vásárlóinkat maximálisan kiszolgálni igyekvő hozzáállást társítunk.
• A termékek használatával a vásárlók átélhetik az alkotás flow-érzését, művészit teremthetnek, kikapcsolódhatnak.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

A fentiekben megfogalmazottak mellé nem tudunk újat hozzátenni. A világ legismertebb művészeszköz-márkáit forgalmazzuk, minden név magában hordozza a minőséget: Faber-Castell, Derwent, Staedtler, Tombow, Spectrum Noir

Feladat leírása

Médiaterv: 

A logó felhasználási területei a szokásosak: weboldal, reklámanyagok, névjegyek. A logót legalább 3-5 évig tervezzük használni, majd egy arculatfrissítéssel megújítanánk.

Feladat leírása

Stílus: 

A "Feladat" pontban kifejtettek szerint. Hangsúlyoznánk, hogy minimalista, nem aprólékos, nem bonyolult logót szeretnénk.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Kerülendő:
• magyar, vagy külföldi, hasonló témában működő webshopok, tanfolyamok, kiadványok logóira hasonlító megoldások. Sem „utánozni”, sem plagizálni nem szeretnénk.
• Bár a fentiekben már kifejtettük, de itt is megjegyezzük, hogy mivel kimondottan nem foglalkozunk festéssel, így a festéshez kapcsolódó elemek (ecset, paletta) is kerülendőek.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

A kész logót vektoros formában, eps, jpg és pdf formátumokban, színes, monokróm (fekete) és inverz (fekete alapon fehér) változatban, szlogennel és anélkül is kérjük.

Az általunk kiválasztott logó készítőjével szívesen dolgozunk együtt a jövőben a kölcsönös elégedettség esetén.

Feladat leírása

Mellékletek: 

Fórum

Most is ledöbbentem a pontozáson... :)

Kedves Kreatívok!

Most, hogy kiválasztottuk a győztes pályázatot, szeretnénk mindenkinek megköszönni a munkáját! Minden várakozásunkat felülmúlta, hogy ennyi pályázat érkezett a kiírásunkra. Elnézést kérünk azoktól, akiknek nem reagáltunk a pontszámon kívül a tervezetére, mindenesetre ilyen esetekben a pontszámmal gondoltuk kifejezni a véleményünket. Rosszabb pontszámot azoknak adtunk, ahol a briefben megfogalmazottaknak nem felelt meg a koncepció - és hasonló okból adtunk közepes pontszámot azoknak, ahol ugyan a kivitelezés elért egy megfelelő színvonalat, de a brief valamely pontjának nem felelt meg a munka (pl. kértük, hogy kevés színt alkalmazzon a pályázó, de mégis szivárványszínű munkát kaptunk).
Összességében, ahogy a pontszámokból is látható, számos nagyon jól eltalált, szép, igényes logótervet kaptunk, és nem is volt könnyű a választás, de megtaláltuk a logónkat, ami elkísér bennünket a következő években.

Köszönjük még egyszer mindenkinek, aki rászánta az idejét és pályázott!
Üdvözlettel: RajzShop.hu