Pályázatok

Programok és látnivalók turisztikai weboldal - Logó tervezés

Logó design
-
GoTravel
50.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 71
gotravel

Megbízó

33

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

1 év 5 óra

Utolsó aktivitás

Koncepciók (85)

Beküldve: 2019. 12. 09.
3
10
10
Beküldve: 2019. 12. 15.
2
4
9
Beküldve: 2019. 11. 22.
13
7
9
Beküldve: 2019. 12. 03.
15
4
9
Beküldve: 2019. 12. 12.
16
1
8
Beküldve: 2019. 11. 21.
5
9
8
Beküldve: 2019. 12. 19.
10
0
8
Beküldve: 2019. 11. 24.
5
0
7
GO!
Beküldve: 2019. 11. 30.
7
0
7
Beküldve: 2019. 12. 21.
4
0
7
Beküldve: 2019. 12. 19.
6
0
7
Beküldve: 2019. 12. 08.
9
0
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

A GoTravel új szereplő a hazai turisztikai piacon, amely programok és látnivalók széles skáláját kínálja.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

A GoTravel célja, hogy mindenki számára segítsen megtalálni a legmegfelelőbb hazai programot a teljes kikapcsolódáshoz és a feltöltődéshez, illetve utazás esetén egy helyen összegyűjtve megtalálja mindenki a programok mellett a látnivalók listáját is, ezzel megkönnyítve az úticél kiválasztását. Több ezer program és látnivaló közül válogathatnak a weboldalra látogatók.

Feladat leírása

Feladat: 

Új piaci szereplőként egy könnyen megjegyezhető, modern, azonban a versenytársaktól különböző, összetéveszthetetlen logót szeretnénk, amelyet büszkén alkalmazhatunk később a promóciós termékeken is.
A logóban szeretnénk megjeleníteni a szlogent is, amely a következő: "GoTravel - ha program kell..."
A logó technikai típusát tekintve mindenre nyitottak vagyunk, lehet embléma és feliratból álló, vagy tipografikus logó is, esetleg a kettő kombinálása.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Modern, profi, letisztult, az utazáshoz és programszervezéshez kapcsolódó tematikájú logo készítése, amely bizalmat kelt már az első percben is a weboldalra érkezéskor. A látogatók érezzék a bizalmat, hogy jó helyen vannak, itt mindent megtalálnak, nem kell tovább keresgélniük.

Feladat leírása

Célközönség: 

A teljes hazai lakosság, akik az interneten érdeklődnek az utazások, a különféle programok, és látnivalók iránt.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

A legnagyobb hazai programkínálatot, illetve látnivalókat nyújtó adatbázis lesz a weboldal. Aki minket választ, biztos lehet benne, hogy megtalálja a számára legmegfelelőbb programot, és biztos lehet abban, hogy minden információt könnyen megkap ahhoz, hogy megtalálja az adott település látnivalóit, vagy a megfelelő hétvégi programot a párjával, a családjával, a barátaival...

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

A legnagyobb hazai látnivaló- és programkínálatot nyújtó adatbázis, modern megjelenéssel.

Feladat leírása

Médiaterv: 

A logót például a saját weboldalunkon, a közösségi oldalainkon, a hirdetésekben, a promóciós elemeken használnánk fel hosszú távon.

Feladat leírása

Stílus: 

A célkitűzésnél részletezve.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Bonyolult nem megjegyezhető logó, multicolor tervek.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

Olyan terveket várunk, amely kompatibilis a grafikus programokkal, és a nyomdai munkára könnyen elő tudjuk készíteni.
A weboldal fő színkódjai, amelyek irányvonalat adnak a logo tervezésekor.
Zöld: #1fb880
Kék: #384257

Fórum

Kedves Megbízó!
• „GoTravel” névvel számos külföldi vállalkozás, utazás szervezés, weblap és így logó is létezik.
Önöket, feltehetőleg a maguk számára foglalt „gotravel.hu” domain linken nem találom.
Még nem üzemel?
• A feladat leírásban meghatározott kék: #384257 szín inkább szürkés-kék. Tudatosan?
A válaszokat megköszönve tisztelettel!

Kedves Kreatív! Köszönjük a kérdéseket.
A weboldal jelenleg még nem üzemel, a domain név helyes, gotravel.hu.
A színekkel kapcsolatban igen tudatosan lett ez a két szín kiválasztva a weboldal fő színeinek.

Kedves Megbízó!
A pályázat lejárta előtt kaphatnánk egy előzetes értékelést, hogy jó irányban haladtunk-e?
Köszönöm szépen!

Tisztelt Megbízó!
A cégük kimondottan csak hazai turisztikai programokkal foglalkozik?
Üdvözlettel,
Egy Pályázó

Kedves Kreatívok!
Nagyon szépen köszönjük a beküldött pályázatokat, nagyon sok kreatív munkát kaptunk, igyekszünk minél előbb elbírálni.
Az ünnepekre való tekintettel az elbírálás ideje módosult 2020.január 19-re, hogy az ünnepi kiesés miatt az esetleges módosításokra legyen idő.
Üdvözlettel:
Gotravel

Kedves Gergely!
Minek az ÁSZF?
Több pályázatnál sem lett figyelembe véve a 4.20, 4.21-es pont!

4.20A Megbízó kiválaszthatja –a 4.11 pontban meghatározott esetben köteles kiválasztani –a nyertes Pályamunkát. A Megbízó a nyertes Pályamunka kihirdetésére a Pályázati határidő lejártát követő 14 napon belül köteles.
4.21Amennyiben a Megbízó 14 napon belül nem hirdeti ki a nyertes Pályamunkát, a nyertes Pályamunkát benyújtó Kreatívnak fizetendő Pályázati díj összege bruttó 5.000 forinttal nő minden mulasztással érintett, 7 napos időszak megkezdésével. A Pályázati díj Megbízó mulasztása miatti növekedése a KreaNod-nak fizetendő Közvetítői díj összegét nem érinti.

Nem lehet rosszul értelmezni a "köteles" (kötelezően teljesítendő feladat) szót! December 21-én a pályázat határideje lejárt. Január 03 és 19 (16 nap) között milyen ünnep jön közbe, amely kiesésre adhatna okot?

Válaszodat megköszönöm!
Boldog új évet!

A 4.22-es pontot, azért nem említettem, mert az érvényét veszítette december 29-én.

Még így lassan 7 év után is meg tud lepni, hogy milyen kicsinyes, nevetséges emberek is idetévednek néha. Tudod mit? Teljesen igazad van, ez így nem stimmel. A megbízó két bejgli és a szilveszteri pezsgő elfogyasztása közben elmulasztotta a határidő kitolását. Sőt, mi is hibáztunk, mert én személyesen mondtam - tévesen -, hogy erre még van lehetősége. Szóval "rajta kaptál" minket, de ez attól most még így marad. Ha esetleg nem tudnád feldolgozni, be is perelhetsz, vagy tudom is én... (Ez tudjuk, hogy sosem történne meg, mert akkor elő kéne lépni a monitor mögül.) Egyébként tudod mit? Majd akkor reklamálj, ha téged választ győztesnek, és nem hajlandó kifizetni neked azt a plusz összeget. (Ugyanis a megbízó kommentje erről nem szól, csak te vélelmezed, hogy nem lesz plusz fizetés.) Akkor fog téged sérelem érni, egészen addig nem történt semmi veled. :-) Ja hogy te rajta sem vagy a shortlisten? Azt ajánlom, foglalkozz a saját dolgaiddal.

Kedves Kreatívok!

Itt volt egy hozzászólás, amit töröltünk. (A profiltól nem mi szabadultunk meg.) Nem a tartalma, hanem a stílusa miatt. A kritika mindig maradhat, a korábbi felvetés is itt marad, a reakció ott is a teljesen egyértelmű szándéknak szól. (Apró kulisszatitok, hogy az érintett kreatív egyszer szabályokba ütközött, ami nem igazán tetszett neki, gondolom amiatt lett ilyen az attitűd.) Nagyjából az volt a tartalma, hogy tiszteljük a kreatívokat is, ne csak a megbízók érdekeit figyeljük. (A másik oldal felé húzás vádját mindig megkapjuk mindkét oldaltól, amikor próbáljuk mederben tartani a dolgokat és ez épp sérti valamelyik oldal oldal érdekét.) A kreatív az írását szerette volna állítólag a szemembe mondani, ami kissé furcsa, mivel egy kamu felhasználónév mögé bújt már a vita alatt is. :-) Mindensetre ahogy az előző kommentben is írtam, valóban én hibáztam, hogy a megbízónak engedtem, hogy az eredményhirdetés határidejét az erre szolgáló időkereten túl kitolja. Szerintem ez az ünnepek miatt (amikor mindenki szabadságon van, és nem egyeztettek a döntéshozók sem erről) méltányolható, de ha a leendő győztes nem így gondolja, mi fizetjük ki a különbözetet.

Gergelynek igazat adok. Engem néha irritál, amikor némely "kreatív" a meg nem nyert pályázatáért kevésnek tartja a ki nem fizetett összeget. Az már csak hab a tortán, amikor a cégnév eredetisége után kutakodnak a kreatív tervezőmunka helyett.

Te meg annyira ráérsz, hogy a többi Kreatívot minősítsd a tervezőmunka helyett!

én is igazat adok Gergelynek. Először is, nem egy pályázatnál láttam pl azt, hogy a kreatívok más nevet ajánlottak a cégnek, mert az "hangzatosabb"... ne már :D Másodszor, a Megbízó dönti el, hogy mennyiért ír ki egy pályázatot. Ha ez valakinek nem tetszik, ne adja be. Ilyen egyszerű. Harmadszor. Gondolom az illetékes kreatív sem "dolgozott" az ünnepek alatt, így részemről semmi "harag" nincs bennem azért, mert emiatt elfelejtődött a határidő kitolása. Banyek, egyszer előfordul a karácsonyi vacsi miatt és máris hurrognak itt emberek. Legyünk már kicsit érettebbek.
És nem utolsó sorban, ami már nem elsősorban idevágó téma, viszont az egész kreanod közösségre vonatkozik... vannak kezdők, haladók és profik egyaránt az oldalon. DE az, hogy paintes munkákat engedélyeznek a pályázaton, szerintem sem az érintett "kreatívnak", legfőképp a Megbízónak nem jó. A Megbízónak át kell rágnia magát több tucat ilyen munkán, sokszor szerintem már az élettől is elmegy a kedve. A "kreatív" meg igenis, ne egy painttel, vagy mit tudom én milyen programmal adjon be szinvonal alatti munkát.
Még anno szóba került, hogy egy külföldi oldalról hozott ötlet alapján lesznek a pályázatoknak szintjei és 1-2-re csak bizonyos átlagérték felett lehet pályázni. Ez el is lett vetve, tekintve, hogy valamelyik pályázaton nagyon alápontozzák a kreatívokat, ezáltal az átlaguk is romlik. Ezeket figyelembe véve, ha nem is átlagpont alapján lehetne pályázni bizonyos pályázatokra, valamit szerintem ki kellene találni. Ez javarészt a Megbízók érdekeit szolgálnák, másrészt - ami tudom senkit nem érdekel és lapozzak tovább alapon - a többi kreatív érdekeit is, hiszen nem folyna ki a szemünk 1-1 ilyen munka láttán.
Ha szabályt sértettem, vagy belegázoltam valakinek a lelki világába, utólag is bocsánatot kérek, de ezek már nagyon értek bennem.

Szerintem mindenki valamikor, valamilyen módon kezdte el a kreatív munkásságát. Nem úgy született, hogy minden programhoz értett. (illustrator, corel, photoshop, indesign..)
Itt legalább lehetősége van a lelkes amatőrnek ahhoz, hogy az "első" munkáit (próbálkozásait) bemutassa. Máshol ezt nem teheti meg. Ezen az oldalon látja és össze tudja hasonlítani az ő munkáit azokkal amiket a megrendelők előnyben részesítenek, illetve a többiek munkájával. Tehát itt tanulhat és fejlődhet, ha ezt akarja tovább folytatni. Nem kéne őket bántani és ne vessük meg őket. Egy-két munka után nem szoktak maradni. (Néha egy-két kezdő munkáját figyelemmel kísérem , nem véletlenül)
TMG-nek szólt az írásom! ICON "kolléga" csak a névre kérdezett rá, és nem ajánlott más nevet. Nem volt garantált a díjazás és a legelső visszalépési lehetőséget a már foglalt név is adhatja. Szerintem Ő csak körültekintő volt. Ha Ő rászánta az idejét hogy utánanézzen, azt nem kellene másoknak szóvá tenni, mert senkinek semmi köze az Ő időbeosztásához!

persze, nem bántani akarom őket, elnézést kérek mindenkitől. én sem adobe termékekkel a popómban születtem erre a világra. csak arra gondoltam (és ezt már nem fejtettem ki), hogy ha van egy eszméletlen jó ötlete, és esetleg ő nyeri meg, hogyan adja át a kért vektoros, majd nyomdai formátumban a Megbízónak, ha nem tudja kezelni a programokat? Emiatt gondolom csak azt, hogy kicsit szűrni kéne a pályázatokat. Valószínűleg vannak az oldalon olyan kreatívok, akik nem grafikusok, vagy legalábbis a szakma egy másik ágazatával foglalkoznak. Eleinte az én munkáim is jó kezdőek voltak prezentálás téren, mert nem ismertem a mockup kifejezést sem, viszont paintes munkát nem mertem beadni soha. Úgy gondolom egy kezdeti fejlődési szintet (programok használatát illetően) elsősorban magunknak kell erősíteni, utána pályázni és visszaigazolást nyerni a többi munka és a Megbízók által. természetesen ez az ÉN véleményem, amitől függetlenül sok sikert kívánok mindenkinek, aki a grafikai szakmát választotta hivatásának, remélem elérik az általuk kitűzött célt :)

Kedves Kreatívok!
Nagyon szépen köszönjük a beküldött pályázatokat, nagyon sok szép munkát kaptunk, a győztes kihirdetésre került.
További sok sikert kívánunk mindenkinek a kreatív tevékenységekhez.
Üdvözlettel:
Gotravel

Hát ez kemény.... :)) Elég sokkoló látni a győztesnek választott munkát és ezzel nem a munka készítőjét akarom megbántani csak szomorú, hogy a vizuális érzék az ennyire durván hiányzik az emberekből. Tényleg születtek szép munkák de a győztes logóval nem sok embert fognak megfogni sajnos. :/

ist17: Nem is tudom melyik a rosszabb, hogy igénytelen (ellenben más szép beküldött pályázatokkal) vagy hogy lopott. De majd meg lesz kérdezve Megbízó, hogy szeretné-e használni a lopott grafikát és ha igen akkor minden rendben, mint ahogy már előfordult nem egyszer. Sajnos ezzel a gyakorlattal municiót adunk a randnom ctrl+c +v pályázóknak, akik néha betalálnak itt valami trehány munkával egyezve a Megbízó ízlésével. Tisztelet a kivételeknek, mert készültek szép logók, méltó győztesek is mostanában.

Innen lopva: https://dunaharaszti.katedra.hu/vallalatoknak/vallalatoknak-szervezett-n...
Kép link: https://dunaharaszti.katedra.hu/sites/default/files/Logo/orszagoselrheto...

businesslogo: Valóban van egyezés de ez a kisebb baj. Legalább egy profi logót lopott volna. A nagyobb baj az hogy az emberek inkabb el ijednek egy ilyen logó láttán....

A munkát szankcionálandónak ítéltük, döntés a megbízónál.

És ilyenkor nem 1 pont jár?

Kedves Kreatívok!
Remélem én is hozzászólhatok ehhez. Amennyiben jól tudom bárki feltöltheti munkáját és a megbízó eldönti, hogy kell-e neki vagy nem. A logó nem lopott, de ezt gondolom nem fogjátok elhinni, ha jól látom ezen az oldalon látható "Logo" nem egy cég logója , hanem csak ezt használták arra, hogy jelképezze az országos hálózatot, ahogy a 28 év, 500 000 beiratkozó stb. Én elfogadom akárhogy dönt a megbízó csak tisztázni szerettem volna a dolgokat.

Kedves gieb!
Mindattól függetlenül, amit leírtál, a "képet" - akkor nevezzük így - már használja valaki. Ergo nem a tiéd. Attól, hogy beépíted egy szövegbe, vagy másik képpel dolgozod össze, még nem lesz egyedi, különálló logó. Emellett a névjegykártya látványterveden külön szerepeltetted, ami viszont már önmagában szöveg nélkül az országos hálózat ikonja, mely látható egy, vagy több weboldalon.
Természetesen abban egyetértek veled, hogy a Megbízó döntése, hogy használni akar-e egy már létező "képet"...

Kedves ultras90! A névjegy kártya nem volt a feladat része. Csak szerette volna megnézni a Megbízó különböző felületeken. Ha megnézed a két helymeghatározót láthatod, hogy az enyém kerekítettebb hiszen én készítettem el. Amikor elkészültem a logóval kerestem rá hasonlót, de nem találtam. Külön a helymeghatározóra rákeresve az m8-as autópályát hozta nekem ki. Elnézést, hogy nem kerestem fel az összes létező oldalt. Ezeket azért írom le mert nem csak lopással gyanúsítottatok meg, hanem még a munkámat is igénytelennek nevezik.

Kedves Kreatív csapat,
köszönjük szépen, hogy jeleztétek az észrevételt.
Úgy gondoljuk, hogy a Kreanod oldalára egy megbízó úgy érkezik, hogy megtalálja a számára legtökéletesebb logót, amely a legjobban illeszkedik a vállalatának a profiljába, és az, hogy egy logó mennyire nyeri el a megbízó döntését, az teljesen szubjektív ízlés kérdése. Meghoztunk egy döntést, amelyet felvállalunk, mert valóban annak a Kreatívnak a munkája tetszett a legjobban, akit győztesnek választottunk. Ezzel ellenben nem mehetünk el az a tény mellett, amelyet Gergely is jelzett felénk, és hogy a munkát szankcionálandónak ítélték. Véleményünk szerint a Kreanodra érkező megbízók éppen azért keresik fel az oldalt, hogy "jó kezekben" legyen, és az elképzeléseik alapján megkaphassák a tökéletes logót.
Ahogyan írtuk, meghoztunk egy döntést, amelyet felvállalunk, illetve azt is felvállaljuk, hogy ha hibázunk. Szeretnénk leszögezni, hogy a győztesnek kiválasztott logó továbbra is tetszik, azonban a Kreanod visszajelzése alapján a szankcionálandó munka ténye mellett nem tudunk elmenni. A döntésünkről tájékoztattuk az érintett Kreatívot, illetve Gergellyel egyeztetve hamarosan kihirdetjük az új győztest. Mivel nagyon sok kreatív munkát kaptunk, akiket shortlist-re is helyeztünk, ezért közülük fogjuk kiválasztani a győztest.
Üdvözlettel:
Gotravel

Szerintem nem követett el plagizálást a győztes kreatív. Nem akarok besarazni más Kreatívokat, de több logót ki lehetne zárni ugyanazzal a kifogással, hogy olyan részletet tartalmaz ami már máshol is szerepel (papírrepülő, iránytű, távcső...). Van olyan a shortlistes munkák között ami tipikus példája a plagizálásnak!
Akkor az Ismerős Arcok Nélküled c. dala is annak számít!? Ők is "csak" Kiplingtől vették át a szöveget.

Úgy gondolom, hogy ez egy kicsit összetettebb dolog, a logó "piac" is eléggé elvan telítődve, az előző 5-10 évhez képest rengeteg van publikálva, rengeteg sale oldal létezik.

Velem is előfordult már saját projectnél, hogy eléggé hasonlított a leadott munkám egy külföldi kolléga által készített logóra, pedig az teljesen más brandhez készült és nem is láttam korábban. Az ügyfelet persze értesítettem erről, ennek ellenére, kifizette a munkám és használja is a logót.

Sőt!
Érkezett olyan kérés is, hogy konkrétan egy már kész prémium logót kellett volna lemásolnom. Ti elvállaltátok volna? Úgy gondolom, hogy nagyobb az igenek tábora.

Addig oké, ha csak pár " részlet " hasonlít. Valljuk be, nehéz egyedi dolgot készíteni nemcsak a grafikai tervezésbe, ide sorolnám a frontend, backend-et is. A fentebb leírtak miatt.
Viszont nem lehetetlen.
Ha csak a hasonlóságot keressük a munkákba (nem csak itt a kreanodon) akkor mindegyikre (na jó a legtöbbre) azt lehetne mondani, hogy plágium gyanús, lopott, másolt még egy legapróbb részlet miatt is. Mert ez a legkönnyebb ugye. Ahogy az előttem szóló is írta.

Viszont itt az esetünkben egy konkrét másolásról volt szó, amihez nem sok mindent rakott hozzá a kreatív. Ez nem elítélendő, mert a megbízónak ahogy írta, tetszik. Na akkor innentől ez már az ő dolguk, ha a megbízó (a kreatívval együtt) vállalja a felelősséget akkor miért ne használhatnák a logót?

És ez másoknak miért baj?
Mert ha te ebből élsz és több munkaórát, energiát áldozol egy pályázatra / munkára mint a nyertes aki negyed annyi időt fektetett bele, kb 0 kreatívitással, másolt tartalommal dolgozott. Na ez lehet keserűség az úgymond "veszteseknek".
De ez ellen nem tudsz mit tenni. Engedd el. Csináld a következő munkát.

A másik..
Milyen érdekes, hogy csak mi "tervezők", "grafikusok", veszünk észre ilyeneket, a hétköznapibb ember akinek szól egy adott vállalkozás arculata az nyilván nem fogja meglátni a hasonlóságot még egy tök ugyanolyan látványterv között sem, ha esetleg észreveszi, akkor meg nem foglalkozik vele, hogy miért? Mert nem érdekli. Hozzáteszem, hogy ez csak az én véleményem / tapasztalatom.

Kösz!
Ez így nagyon szép és nagyot szól!

Kedves Tamás! Kérlek, olvasd el a korábban linkelt blogbejegyzést.

Kedves Gergely! Elolvastam. Köszönöm!

Akkor most szeretném megkérdezni, hogy a végső logó miért hasonlít annyira az eredeti győztes munkára? Miért kellett átadni másnak az átdolgozást? Ez úgy vélem nem fair, de gondolom erre is van a a Kreanod csapatának egy nagyszerű magyarázata.