Pályázatok

Prémium kapszulás kávé csomagolás design

Csomagolás design
-
Steamhouse Cafe
60.000 Ft
Hátravan:
Visszavonva
Követő: 21
25

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

5 hónap 1 hét

Utolsó aktivitás

Koncepciók (18)

Beküldve: 2020. 07. 30.
15
1
9
Beküldve: 2020. 08. 07.
8
2
9
Beküldve: 2020. 08. 07.
6
1
9
Beküldve: 2020. 07. 29.
6
3
8
Beküldve: 2020. 07. 29.
1
1
8
Beküldve: 2020. 08. 07.
3
3
8
Beküldve: 2020. 08. 07.
4
2
8
Beküldve: 2020. 08. 02.
7
1
7
Beküldve: 2020. 08. 03.
4
1
6
Beküldve: 2020. 08. 07.
9
1
6
Beküldve: 2020. 08. 07.
3
1
6

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Nespresso kompatibilis kapszulákat gyártunk, prémium specialty kávéból. A célcsoportunk a Nespresso fogyasztók, akik vágynak új ízekre, értékelik a magas minőséget, és a különlegességet, és nem a kapszula darabárától teszik függővé a vásárlást. A prémium luxus szegmensre célzunk, akik konyhájában a Nespresso kapszula KitchenAid gépen készül.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

2016-ban nyitottuk meg a Steamhouse Cafet Budán, a Batthyány téren. Több versenyt nyertünk, igyekszünk mind kávéban, mind kiszolgálásban a legmagasabba nyújtani. A COVID válság közepén kezdtünk el a saját kávénból kapszulát gyártani. A visszajelzések nagyon jók, a vásárlóink többsége visszajáró lesz. Sajnos a jelenlegi design nincs összhanban a termékkel, belül luxus-prémium, kívül középkategóriás "olcsósított".

Feladat leírása

Feladat: 

Olyan doboz tervezése (GRAFIKA NÉLKÜL!!!), ami önmagában "eladja magát". ("Nekem ez a doboz kell, mindegy, mi van benne"). 12-18 db kapszula férjen bele (a méret határozza meg, ilyen szempontból rugalmasak vagyunk). A dobozt tartsa meg a vásárló más célokra (tartson benne körömlakkot, tollat, szivart, bármit), hagyja elől a konyhában, vigyen ajándékba a pókertársainak. Fontos, hogy viszonylag könnyen előállítható legyen (papír, karton, stb.), és több nyomdától tudjunk rá árat kérni, ne dobják vissza azonnal a stancrajz alapján.
A doboz alakjára nincs határozott elképzlelés, lehet lapos, hengeres, magas, szabályos, szabálytalan, stb. Fontos, hogy ránézésre prémium legyen, és valami különlegességet sugározzon. A kapszulák nem érhetnek össze benne, tehát vagy távtartó kell bele, vagy a doboz ne engedje a kapszulákat mozogni.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

A doboz ránézésre különlegességet sugalljon. Miután kifogyott, tartsa meg a dobozt, vagy adja tovább. (Ez nem azt jelenti, hogy tolltartó alakú doboz kell, hanem,hogy anniyra jó a doboz, hogy azt érdemes használni valamire, mint pl egy szivardobozt, vagy egy whisky dobozát). Business Jet szalonjában a nespresso gép mellett ez a doboz legyen.

Feladat leírása

Célközönség: 

Nespresso használó, gourmet (étel-italban magas minőséget kedvelő), kávészerető ember. A kapszula db ára sokadlagos/elhanyagolható szempont legyen a vásárlásnál, a minőség/íz döntsön. A csomagolás legyen figyelemfelkeltő, de nem harsány.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Minőségi kapszulás kávét szeretnének inni, ami jobban izlik nekik, mint a Nespresso

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

A kávézás Saab-ja. Prémium, nagyon jó minőségű single origin kávé, szük, állandó rajongói kör, nem célzunk a világ összes felhasználójára, csak azokra, akik értékelik a mi munkánkat és annak eredményét.
Felhasználói visszajelzés szerint a legjobb kapszula amit valaha ittak.

Feladat leírása

Médiaterv: 

A dobozt szeretnénk használni, más grafikával az eltérő kávékhoz.

Feladat leírása

Stílus: 

Grafika nélkül kérjük, csak a doboz/csomagolás elvi tervét

Feladat leírása

Kerülendő: 

Semmiképpen nem a megszokott, Nespresso/Starbucks csíkdoboz

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

Stancrajz, ami alapján a nyomda tud dolgozni. Külön megállapodás keretében szó lehet a grafikai tervezésről is.

Fórum

Tisztelt Megbízó!

Számomra nagyon érdekes és szép feladat ez a pályázat, de jópár kérdés merült fel bennem, még a tervezés előtt - közel 20 éve vagyok a grafikai pályán.

A kérdéseim a következők lennének:

1. - " Olyan doboz tervezése (GRAFIKA NÉLKÜL!!!) " - Valóban csak egy stancrajz megtervezése lenne a feladat, grafika nékül? Ha én a pályaművemnek átküldök egy kiterített stancrajzot, vágójelekkel, bieg jelölésekkel, perforálási jelekkel, ebből Önök rögtön tudni fogják ránézésre hogy mi volt a koncepció, mi az ötletem lényege?

2. - " Fontos, hogy viszonylag könnyen előállítható legyen (papír, karton, stb.), és több nyomdától tudjunk rá árat kérni, ne dobják vissza azonnal a stancrajz alapján." - Ez pontosan mit jelent, hogy ne dobják vissza?? Volt már erre példa? Voltak problémák? Úgy nagyon nehéz egy tervet-koncepciót kialakítani, ha később derül majd ki, hogy a nyomda be se tudja vállalni, méret vagy egyéb miatt. Persze az lehetséges hogy a pályaműveket benyújtók mindegyike ArtiosCAD-ben dolgozik már 8-10 éve, akkor nincs gond, de tapasztalatom alapján a kivitelező nyomda minden esetben korrigálni szokott, pl. doboz anyagvastagság miatt a vágások, túltöltések, stb....

3. - " A csomagolás legyen figyelemfelkeltő, de nem harsány. " - tehát akkor a grafikai rész??? Matt fólia, aranyozás, prégelés, stb.... ??? Mert akkor ez ellent mond az 1. ponttal.

4. - Milyen típusú legyen a doboz? ( Lásd 2. pont ) - Önzáró, ragasztott, perforált, stb......

5. - Véleményem szerint a doboz formaisága és a grafika együtt működik csak - ezért csodálkozom, hogy a terveket csak " natúr stanc " formában kérik.

Köszönöm segítségét!

A Grafikus

Kedves Grafikus!

Köszönöm a kérdéseit, elsősorban ezért választottam ezt a felületet, hogy valóban profikkal tudjunk együtt dolgozni! (igen, voltak és vannak rossz tapasztalatok).
Előljáróban annyit szeretnék elmondani, hogy a kávéhoz értünk, a csomagoláshoz nem (nagyon nem). Nem tudjuk, hogy mi az ami megvalósítható könnyen/egyszerűen (nem 10.000 példányt kell rendelni, hogy egyáltalán szóba álljanak velünk), nem tudjuk milyen anyagok /papírok vannak, nem tudjuk a papíron kívül mik a lehetőségek. Viszont kávéban jók vagyunk :-)

1, grafika azért nem, mert jelenleg egy logó/betűtipusunk van, abból nehéz megtervezni egy teljes grafikát (szerintem). Mostani fázisban az lenne a lényeg, hogy egy olyan csomagolás formát/megoldást kitalálni, ami tényleg azt sugallja (akár egyszínű fehéren, minimál szöveggel), hogy egy prémium, nem mindennapi termékről van szó. (azaz akár stancrajz tervezett rajz előtt egy vázlat, hogy hogy néz ki nyitva, zárva).

2, itt megint visszajön a bevezetőben írt teljes tudatlanságunk. Korábban már volt egy (teljesen mással kapcsolatos ötlet), ami jól nézett ki papíron, de a valóságban nem vállalta egyetlen nyomda sem, vagy csak olyan áron, hogy akkor már jobban megérte volna a konyhaasztalon otthon megcsinálni... Inkább úgy fogalmanék, hogy gyártási megvalósíthatóság (ne legyen olyan hajtás, zárás, ami indokolatlanul megnehezíti/megdrágítja a gyártást, de ismétlem, nem értek ehhez a részhez, és csak vakon lövöldöznék a sötétben)

3, a csomagolásra gondoltam elsődlegesen, ami hozza majd magával az anyagot/grafikát (elképzelhetőnek tartok olyan tervet, ami "nem lesz szép" arany-fényes papírból, mert nem olyan a forma, és fordítva.

4, passz. Tudom, az egyik legrosszabb megrendelő vagyok, de annyira nem értek/értünk a csomagolástechnológiához, hogy nem tudok erre válaszolni. Máshonnan közelítve: 1000 pld rendelés esetén, bruttó 500 Ft alatt kell maradnia a gyártási költségnek.

5, grafikára visszatérve, ez komolyabb projekt lenne, most specifikáljuk az új webshopot, keresünk új csomagolást a szemeskávénak (az legalább egyértelmű, kávészsák kell), és a kapszulás doboz lesz ami valamennyire önálló életet élhet.

Köszönettel:

Lonkai Márton

Kedves Márton!

Köszönöm a választ, sok mindenre fény derült ebből számomra. Ami a legfontosabb az a 4. pont, azaz " 1000 pld rendelés esetén, bruttó 500 Ft alatt kell maradnia a gyártási költségnek. " Ezzel valószínűsíthetem hogy nagyon de nagyon sokan nem fognak kalkulálni - ergo az általuk megtervezett doboz kivitelezésére nem fognak árajánlatot kérni, konkrétan nincs is mire, hiszen a nyomdának még 1000 meg egy kérdése lenne.

Nekem nagyon tettszene a feladat, érdekes, színes, portfólióba a legelsők között lenne, de...... nekem nagyon sok a kérdés, és úgy gondolom - tapasztalatomból kiindulva - ügynökségi, nyomdai, grafikai tervezési, PrivateLabel grafikus, csomagolástervezési tapasztalat - az eredeményességet előtérbe helyezve, nem ez a megfelelő út, de ez csak az én véleményem, így én most ebből a projectből kiszállok, és távolról figyelem mi lesz majd a végeredmény :)

Sok sikert kívánok a megfelelő - mind anyagilag, mind minőségileg - grafikus és kivitelező megtalálásához.

A Grafikus

Tisztelt Megbizo!

A kapszulak mereteirol szeretnek erdeklodni. Tavtarto egyseg megtervezesehez szuksegem lenne a kapszula magassagara, legkisebb es legnagyobb atmerore, illetve a perem atmerore.

Koszonettel,
Egy kreativ

Tisztelt Kreatív!

Itt talál méretezett rajzot:
https://www.afpakmachine.com/wp-content/uploads/2018/05/size.jpg

Kedves Grafikus,

köszönöm a válaszát, igen, ez pontosan az a két probléma amivel küzdünk, egyrészt semennyire nem értünk a csomagolástechnológiához, másrészt a büdzsénk sem összemérhető a Nestlé-ével...

Kedves Márton, sajnos 500 Ft/db áron nem hozható ki formájában nagyon kreatív csomagolás megoldás, mert gondolom ebbe az árba még a nyomás és egyéb nyomdatechnikai utómunka (lakk fólia stb) eljárásoknak is bele kell férjenek. A stanckés sem olcsó, az ára függ a késél mm hossztól és a formai hajlásaitól.
Ez egy nagyon hasznos információ volt a tervezésre vonatkozóan.
Lehetséges, hogy ezt a pályázatot grafikai látványtervvel kombinálva lett volna célszerűbb kiírni, mert a kivitelezési ár minimalizálása miatti formai korlátokat, kreatív grafikával lehetne kompenzálni.
Üdv,

Kedves Márton!

Célszerőbb lett volna elsőként egy nyomdától bekérni árat - akár meglévő stancformákra optimalizálva, ami talán Önöknek is pontosabb képet adott volna a költségekről. Arról már nem is beszélek, hogyha egy stancolás alatt 2-3-4 doboz is kistancolható, az még költségkímélőbb, tehát az egyéb kivitelezési extrákra többet lehet költeni - ezüst fólia, aranyozás, stb.....Az 1000db-os tétel esetén egyeztetéssel, nem lehetetlen az 500.-/db ár, de azért komolyabb kompromisszumokat kell kötni.

A Grafikus

Kedves Grafikus,

a stancot én nem számolnám az 1.000 pld-ban, azért ennél jóval többet szeretnénk értékesíteni - (ezt igazából csak egy "Mutatószámnak" gondoltam, hogy pl egy épített óradoboz bársony inserttel nem fog beleférni, akármekkora pld számról lenne szól.) Van a neten olyan nyomda, ahol online lehet árat kérni előre stancolt doboztipusokra (macaronos, elölzáródó, stb.), itt a fóliázott, 400gr-os verziók 4 szín nyomással 300 Ft bruttó körül vannak 1-2ezres rendelés esetén (nyilván ez elég sok kompromisszumot feltételez).
Nekünk olyan valaki kellene, aki rajzol egy "szép" dobozt, ami kivitelezhető, gyártható, és egy külön megállapodás lesz maga a grafika, hiszen az erősen függ a doboztól is. Viszont a legszebb grafikai koncepcióval sem leszünk beljebb, ha az legyárthatatlan, vagy csak irreális költségek esetén.

Üdvözlettel:

Lonkai Márton

Kedves Zandreapictures!

Valószínűleg igaza van, mi "sima" dobozzal dolgozunk most, ami előrestancolt, tömegtermék, bruttó 100Ft-os darabáron kapjuk az 1000 db-ot, egyszín nyomva nekünk. Hasonló megoldással rengeteg féle lehetőség van ennél a nyomdánál (macaronos, elölzáródó, lengőfüles, stb.), azonban pont ezektől szeretnénk elvonatkoztatni, ha ez egyáltalán lehetséges...

Üdvözlettel:

Lonkai Márton

Tisztelt Pályázók,

köszönöm mindenkinek a beadott munkáját! Ahogy a fenti hozzászólásokból is kiviláglik sajnos alulmértük a feladat nagyságát, és az az elképzelés nem hozható ki a lehetőségeinkből amit szeretnénk. Így maradtunk "kész" nyomdai doboznál, és reméljük, hogy egyszer tudunk majd nagy mennyiségben (10.000+ darabban rendelni).

Még egyszer köszönöm mindenkinek!

Üdvözlettel:

Lonkai Márton

Nem baj, én örültem ennek a feladatnak, mert igazából nem grafikus vagyok, hanem terméktervező, ez közelebb áll hozzám. :)

Kedves Márton!

stancolva fóliázva esetleg ablakos verzióban 1000-2000 db esetén vannak cégek akik meg tudják csinálni sac/kb. 300-400 Ft/db áron.

Egy Grafikus

Fórum (13)