Pályázatok

Oktató weboldal redizájn

Weboldal design
-
mathsplain
200.000 Ft
Hátravan:
Visszavonva
Követő: 29
Moandris

Megbízó

88

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

5 év 8 hónap

Utolsó aktivitás

Promotálás
Brief írás segédlet
Pályázat promotálásaA pályázatról írunk egy hírlevelünkben, és a közösségi média felületeinken fizetett hirdetésként is beszámolunk róla.
Brief írás segédletA brief írásban mi is segédékeztünk, hogy a megbízói igények egyértelműek legyenek a résztvevő kreatívoknak.

Koncepciók (15)

Beküldve: 2014. 07. 18.
12
48
9
Beküldve: 2014. 07. 14.
29
22
8
Beküldve: 2014. 07. 29.
2
0
6
ben
Beküldve: 2014. 07. 18.
18
2
6
Beküldve: 2014. 07. 21.
14
8
6
Beküldve: 2014. 07. 15.
3
4
6
Beküldve: 2014. 07. 29.
1
0
5
Beküldve: 2014. 07. 19.
10
0
5
Beküldve: 2014. 07. 22.
9
20
5
Beküldve: 2014. 07. 13.
4
1
5
Beküldve: 2014. 07. 07.
5
15
5
Beküldve: 2014. 07. 08.
5
10
4

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Újonnan induló szolgáltatás, így piaci helyzetünk még nincsen.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Magyarországon ismert és elismert fiatalos, online főiskolai/egyetemi szintű matematika oktatással foglalkozó honlapunk sikerén felbuzdulva szeretnénk javítani az oldal színvonalát ésegyúttal megmutatni, hogy a matek (és néhány további reál tárgy) tanulása lehet szórakoztató és valójában amit meg akarnak tanítani az egyetemen az pofonegyszerű.

Feladat leírása

Feladat: 

A feladat reszponzív honlap grafika készítése többféle oldaltípusra. Két nézetre van szükségünk, 860px alatti (mobil) nézetre és 860 feletti (PC, tablet) nézetre.

FEJLÉC: A fejléc sávjának kidolgozása, a menüpontok és a Login/Logout felirat elhelyezése, a weboldal címének elhelyezése. FELADAT: A meglévő koncepció tökéletesítése, harmonikus arányok megtalálása, a fejléc színének (alapvetően szürkés árnyalat ) kialakítása. Látványterv<80%-ban elégedettek vagyunk vele, cél a 100%>: https://www.dropbox.com/s/0kn4w62v0ensl4a/mathslainHome.jpg

FELSŐ LOGIN SÁV: a login gombra kattintva jön majd be egy fentről lenyíló sáv (l http://indivizo.hu/ -> demot kérek gomb). A lenyíló sáv tartalmi elemei pedig ezek legyenek: https://www.dropbox.com/s/nur2wpe17qamk81/login.png FELADAT: elkészíteni a belépés/regisztráció látványtervét lenyitva

LEARN OLDAL TARTALMI RÉSZ: itt lehet válogatni egy adott tantárgy oktatóanyagai között (youtube szerűen), a bal oldalsávban a fő menüpontok, a jobb oldali alsó részben maguk a videók találhatóak. Erre több látványtervet is készítettünk, a koncepció: topicok bal sávban, subtopicok jobbra. Látványterv<a koncepció már jó, a kivitelezés nem, kb 50% jelenleg>
version1:
https://www.dropbox.com/s/ui0pekpo23qz0hr/mathslainLearn1b.jpg
https://www.dropbox.com/s/971kfz3r4z1eoui/mathslainLearn1g.jpg
https://www.dropbox.com/s/971kfz3r4z1eoui/mathslainLearn1g.jpg
https://www.dropbox.com/s/qrd4ckshlie0kcc/mathslainLearn1y.jpg

version2:
https://www.dropbox.com/s/3o6enumli27e7fc/mathslainLearngreyB.jpg
https://www.dropbox.com/s/3o6enumli27e7fc/mathslainLearngreyB.jpg
https://www.dropbox.com/s/6fhy9y1r81uz9e0/mathslainLearngreyR.jpg
https://www.dropbox.com/s/3xmwxnwrcq6cn4t/mathslainLearngreyY.jpg

FELADAT: A Learn oldalon a jobb alsó tartományban lévő flackek (dobozkák) kidolgozása (koncepció javítása vagy akár újragondolása), melyek elsődleges funkciója, hogy tartalmazzon egy max 100 karakteres szöveget (cím), ezen kívül a bal felső sarokban "lap behajtás hatás” (megnézett video jelölése), ezeken felül a jobb felső sarokban háromféle ikon: ingyenes, regisztrációhoz kötött, fizetős (ezek az ikonok illeszkedjenek a már meglévő fejlécben levő ikonokhoz).

VIDEO OLDAL: ennek lényegi tartalma maga a video, ezen kívül két fontos eleme a video feletti szürke sáv, valamint a bal menüsáv.

FELADAT 1: A video feletti szürke sáv kidolgozása (benne: video cím, teljes képernyő ikon és mentőcsónak, utóbbi helye fixen jobbra zárva).
FELADAT2: A bal menüsáv kidolgozása. A bal menüsáv itt lényegében megegyezik a LEARN oldalon található sávval, amire rányílnak almenüpontok.
RÁNYÍLÓ: http://tympanus.net/Development/MultiLevelPushMenu/index.html

Jelenlegi látványterveink itt is eléggé kezdetlegesek, kb 10% a 100ból:
RÁNYÍLÓ: https://www.dropbox.com/s/l97nug096gos79u/mathsplainSlideRANYILO.jpg

HOME MOBIL NÉZET: a mobil nézetben a home oldal a tantárgyakat listázza majd: https://www.dropbox.com/s/x5ii3w0ra6w4v5n/mathsPlainxHomePH.jpg FELADAT: kidolgozás (elrendezés, méretek, a HOME menüpontjainak elhelyezése)

LEARN MOBIL NÉZET: a korábbi VIDEO oldalas balmenü koncepciónak kell megjelennie, a jelenlegi vázlatos látvány: https://www.dropbox.com/s/rq9luvabum8rqqo/mathsPlainxlearnPH.jpg

LÁBLÉC: FELADAT: a lábléc megtervezése a következő tartalmi elemekkel + paypal + credit card logo (designban pedig a többi tervhez igazítással):
http://d14idxu3twjaj3.cloudfront.net/se/wp-content/images/blogs/seo/webs...

ÁLTALÁNOS NÉZET: az alábbi képen minden általános nézeti elemet megmutatunk:
https://www.dropbox.com/s/9roa23giv89u7b4/altalanos%20oldalelemek.png
FELADAT: ezen elemek igazítása a többi desighoz. Amiről szó van: Tabok (aktív, hover, inaktív), Címsor 1,2,3,4 (törjön két sorba), Címsor 1,2,3,4 linkként (normal és hover verzió is kell), státuszüzenet: információ, figyelmeztetés, hiba (pl zöld, sárga, piros), felsorolások (számozott, 3 szintű számozatlan), Lapozó (<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 …. 23 > >>), űrlap elemek (egy soros beviteli mező, több soros beviteli mező, legördülő menü, checkbox, radiobutton, submit gomb), űrlap becsukható keretben (mezőcsoport), egyéb szöveg elemek (bekezdés, link (normal és hover), Bekezdésbe illesztett kép alatta képfelirattal, idézet), táblázat elemek (táblázatfej (sima szöveg, link, rendezhető oszlopok (pl fel le nyíl)), táblázat belső cellái (sima szöveg, link), a táblázat legyen zebrázva)

EGYÉB HASZNOS TUDNIVALÓK:
SZÍNEK: A jelenleg használt színkoncepció: szürke árnyalatai és ezen kívül 4+4 szín ( kék, zöld, sárga, piros, halvány és erős változata) A koncepción változtatni nem szeretnénk, de a terveket az általunk használt színektől különböző árnyalatokban is szívesen látjuk. A jelenlegi színek letölthetőek innen:

BETŰTÍPUS: Frutiger LT 55 Pro Roman, a látványtervben helyettesíthető Verdanaval.

KEZDETI PSD ÉS AI FÁJLOK: a kezdéshez a bemutatott látványtervek mindegyik PSD és AI fájlját biztosítjuk, amihez egy szerzői jogi és titoktartási nyilatkozatot tétele szükséges.

A PÁLYÁZATOKAT KÉT KÖRBEN VÁRJUK, ELSŐ KÖRBEN A <<LEARN>> ÉS A <<VIDEO OLDAL>> LÁTVÁNYTERVEIT VÁRJUK, EZ ALAPJÁN EL TUDJUK DÖNTENI, HOGY ÉRDEMES-E TOVÁBBI ENERGIÁT FEKTETNI A RÉSZLETES KIDOLGOZÁSBA ÉS A TÖBBI OLDAL ELKÉSZÍTÉSÉBE.

UPDATE 2014.07.08.

A Pályázati fórum folyamatosan új információkkal bővül, érdemes figyelemmel követni.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

A cél az ergonómia, jól használható és a működést intuitíven érthetővé tevő grafika.

Feladat leírása

Célközönség: 

18 és 50 év közöttiek, akik szeretnének, vagy kénytelenek matematikát tanulni.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

A tananyagaink közel hozzák a tanulóhoz a matematikát humoros stílusukkal, és a bonyolult feladatok végletekig leegyszerűsített, ténylegesen érthető megoldásával. Amilyen egyszerűen szeretnénk mi a matematikát átadni, a honlapnak is annyira egyszerűnek, letisztultnak kellene lennie.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

A márkáról a sikeres vizsgának kell eszébe jutni a célközönségnek, illetve annak, hogy a sikeres vizsgához vezető út velünk rövidebb, gyorsabb, könnyebb, mint nélkülünk.

Feladat leírása

Médiaterv: 

A matematikaoktató szolgáltatás honlapján kívánjuk felhasználni a győztes alkotást.

Feladat leírása

Stílus: 

Letisztult, egyszerű, korszerű, divatos, minimál. Amennyire elehet, időtálló.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Felesleges formák, vonalak, színátmenetek, új színek.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

A PÁLYÁZATOKAT KÉT KÖRBEN VÁRJUK, ELSŐ KÖRBEN A <<LEARN>> ÉS A <<VIDEO OLDAL>> LÁTVÁNYTERVEIT VÁRJUK, EZ ALAPJÁN EL TUDJUK DÖNTENI, HOGY ÉRDEMES-E TOVÁBBI ENERGIÁT FEKTETNI A RÉSZLETES KIDOLGOZÁSBA ÉS A TÖBBI OLDAL ELKÉSZÍTÉSÉBE.
Alapvetően a szürke árnyalatain kívül 4+4 szín használható, kék, sárga, zöld, piros (ezek halvány és erős verziói)
Az oldalterveket PSD formátumban várjuk, minden oldalterv 1280px széles legyen, kivéve a mobilnézeteket.

Fórum

Az első beérkezett pályaműhöz és általában a többi pályázóhoz a következő induló hozzászólásunk lenne.
Egy általános és egy konkrét észrevétel.

A konkrét, hogy a topicok száma tantárgyanként kb 8-10 a subtopicok száma topiconként szintén kb 10 vagyis ezek szerint kb 100 darab szubtopic van tantárgyanként. Ezekhez felesleges de teljességgel lehetetlen is képet csinálni, vagyis semmiképp sem lehet megoldás az, hogy mindegyik flackben van egy kép. Mert ha mindegyikben ugyanaz a kép, akkor az olyan érzést kelt, mintha még nem lenne kész, csak úgy beraktunk volna átmenetileg valamit (ahogyan ez gyönyörűen látszik is az első pályaműnél) ha meg nem ugyanaz a kép, akkor ember legyen a talpán, aki csinál külön képet a Gauss eliminációhoz, meg a Gramm-Schmidt ortogonalizációhoz:)

A másik észrevétel általános érvényű a teljes dizájnra. Itt van két kert. Mindkét kert gyönyörű, sok növénnyel, szépen elrendezve. Vannak akiknek a bal oldali, vannak akiknek a jobb oldali kert tetszik. Nekem mindkettő. De olyan weboldalt akarok, ami a jobb oldali kertre hasonlít: https://www.dropbox.com/s/mg56lzg46krrb1p/garden.jpg

A mai két észrevétel.

Az egyik a LEARN, a másik a VIDEO oldalhoz.

A LEARN oldalról általunk készített vázlatot nagyon erősen egy zseniális minimalista építész ihlette. Sajnos ami egy épületben jól néz ki, azt milliméterről milliméterre lemásolva weben egyáltalán nem. Erre mi is rájöttünk, ezért vagytok Ti:) A cél az lenne, hogy amit Chipperfield bácsinak sikerült megcsinálnia betonból, azt Ti öntsétek ki pixelekből. Semmiképpen sem a pontos másolás a cél, azt mi már megcsináltuk és ronda:) De az ihlethez ez hasznos lehet, ahogyan a mondás tartja:
Az amatőr másol, a művész lop.
Íme: http://www.davidchipperfield.co.uk/project/kaufhaus_tyrol_department_store
És PLÁNE ÍME: http://www.davidchipperfield.co.uk/project/peek_and_cloppenburg_flagship...

A VIDEÓ oldallal kapcsolatos észrevétel sokkal kézzelfoghatóbb. Arról van szó, hogy ami a LEARN nézetben elfoglalja a teljes jobb oldali térfelet, az a VIDEÓ nézetben mind bezsúfolódik balra, mert ugye kell a hely a VIDEÓnak, ami egyébként valójában egy slidesor, de hívjuk VIDEÓnak mert úgy érthetőbb.
Szóval a LEARN oldalon lévő sok-sok flack átugrál a bal sávba a rányíló izébe. Ezt kell vizuálisan érzékeltetni. Hogy egyszer itt vannak, aztán hopp, és utána már ott vannak. Ezt a hatást egy animációval is erősíthetjük (ez majd a végleges tervezésnél lesz érdekes) de mindenképpen jó lenne azonos formák, azonos színek és egyéb véletlen egybeesések használatával ezt az érzetet kelteni. Eddig egy pályázó készítette el a VIDEÓ nézetet, egyébként nagyon igényesen, de itt túl nagy az eltérés az említett LEARN-beli flackek és aztán a VIDEÓ-nál benyíló oldalsáv között. Ezt nem kritikaképpen, hanem inkább útmutatásként emeltem ki.

Hajrá mindenkinek!

Néhány gondolat azoknak akik már adtak le, illetve akik terveznek leadni pályaművet.

A briefben is mellékelt látványtervekben: https://www.dropbox.com/sh/vp728qonn8dnuz5/AAD_xh3XS_OeQUdG7M4AFURFa
1280x800 méretben töltöttük fel a képeket. A méret nem, de az arány lényeges, ugyanis egy laptop és egy tablet képernyője is lényegében a 8:5 és 8:6 arányok között mozog, tehát egy ilyen arányokkal rendelkező fekvő téglalap ami görgetés nélkül látható.

A könnyebb összehasonlítás kedvéért jó lenne, ha minden újonnan beérkező mű 8:5 arányban készülne, de természetesen ez semmilyen formában nem fogja befolyásolni az értékelést.

A másik fontos eleme a látványterveknek a menü, ahol mindössze kettő, max három menüpontot és egyetlen login gombot (tehát nem külön regisztráció és bejelentkezés) szeretnénk látni.

A harmadik fontos elem a színkódolás, vagyis az, hogy minden tantárgynál más színű a bal oldalsáv - és esetleg a flackek, de a flackek lehetnek bármilyen, a tantárgyak színeitől különböző színű is. Ugyanakkor minden elem, tehát a flackek ikonjai, feliratai, stb. olyan kell, hogy legyen, hogy működjön mindegyik színű tantárgynál, bár a kezdeti látványtervben elegendő egyféle tantárgyszínnel elkészíteni.

Végül ami még fontos a bal(FŐ) menü és a jobb(AL) menü vagyis a bal sáv és a flacek logikai összehangolása. Törekedni kell arra, hogy a grafikai elemek használata azt az érzést keltse, hogy a flackek a bal menüpontok alá tartoznak, még akkor is, ha vizuálisan mellettük vannak.
Erre példa: http://www.lynda.com/ (bár ez lényegében egy túlburjánzott legördülő menü, tehát eléggé távoli rokon)

Küldünk egy kis inspirációt a munkához. A HOME oldal látványvilágán egy picikét igazítottunk, ez már lassan kezd 100%-ossá válni, ehhez kéne hozzáhangolni majd a többi tartalmat. Mindenekelőtt a LEARN oldalt és a VIDEÓ oldalt várjuk szigorúan a briefben mellékelt kép szerint is jöhet, meg teljesen más verzióban is, persze a bal sáv=főmenü és jobb oldali flackek=almenü azért maradjon meg, de ha valami nagyon egyedi elképzelés születik, még ehhez sem ragaszkodunk. A lényeg, hogy mentes legyen a sablonoktól, a konzerv template hatástól.

Szóval íme az isnpiráció: https://www.dropbox.com/sh/vp728qonn8dnuz5/AAD_xh3XS_OeQUdG7M4AFURFa

Hajrá!

Jelenleg még mindig csak három koncepciónk van, várjuk az újabbakat, jöjjenek, jöjjenek, még ha nem teljesen véglegesre csiszoltak is, mert úgyis menet közben válnak teljessé.

Közben mi is kicsit gondolkodtunk, mit is akarunk valójában. A HOME oldalt sikerült letisztázni, itt már csak a fejléc sáv ami nem teljesen szupi, a többi rész 100%-os, de reméljük a Ti segítségetekkel lesz ez még 120% is:) : https://www.dropbox.com/s/lw3gxi2bykbbaw3/mathslainHome.jpg

A LEARN oldalon továbbra is keressük azt az érzést, hogy hűha, ez marhajó. Itt is farigcsáltunk egy kicsit a mi koncepciónkon:
https://www.dropbox.com/s/hlm93zdba0tc0ed/mathslainLearn1b.jpg
https://www.dropbox.com/s/qaug46h557r0gah/mathslainLearn1g.jpg
https://www.dropbox.com/s/n43u2lgjib2ezks/mathslainLearn1r.jpg
https://www.dropbox.com/s/i0m00c4f1wy6yoa/mathslainLearn1y.jpg

Kis javulás van, de ez még nagyon nem az igazi.
Továbbra is első körben mindenekelőtt a LEARN oldalt és a VIDEÓ oldalt várjuk. Szigorúan a briefben mellékelt kép szerint is jöhet, meg teljesen más verzióban is, persze a bal sáv=főmenü és jobb oldali flackek=almenü azért maradjon meg. Ám, ha valami nagyon egyedi elképzelés születik, még ezekhez sem ragaszkodunk. A lényeg, hogy mentes legyen a sablonoktól, a konzerv template hatástól, letisztult, egyszerű és levegős legyen.

A címfeliratok 10 és 100 karakter közöttiek, és nincs külön cím meg alcím, egyetlen cím van ami sajna néha túl rövid, néha túl hosszú. Erre találtuk ki a vezetővonalat, ami kicsit feledteti ezt a nagy ingadozást. De más megoldás is jöhet.

A következő néhány napban tehát várjuk az újabb és újabb jobbnál jobb és szebbnél szebb megoldásokat, azt hiszem már elegendő támpontot adtunk.
Ennek az első körnek a határideje július 19 szombat legyen. Ekkor eldöntjük, hogy kik azok akik ugyanazt gondolják erről a dizájnról, mint mi, viszont képesek is megvalósítani azt amit mi csak gondolunk és velük folytatjuk a projekt többi részével.

Természetesen ha valaki csak 19-e után küldi be első tervét, őt sem zárjuk ki, de éppen azért adtunk meg viszonylag hosszú pályázati időt, mert ez egy elég összetett feladat, tehát a későn érkezőknek elég feszes tempót kell majd tartaniuk, hogy együtt haladjanak a többiekkel.

Hajrá mindenkinek, jöjjenek az ötletek!

A briefben szereplő minden látványtervet szabad copyzni, vagyis ami véletlenül épp jól néz ki benne azt nem kell kicsit megvaltoztatni, hogy "saját" legyen. Minden ami jó maradhat, minden ami szar az kuka.

Kedves Megrendelő!

A BreakPointok megválasztásával kapcsolatban lenne kérdésem:
A 860px tudatos döntés volt? (Személy szerint a klasszikus 0px - 520px | 521px - 960px | 961px - töréspontokat javasolnám, mind SiteBuilderi, mind Design szempontokat figyelembe véve az új oldal ergonomikusabb és könnyebben használhatóbb lehetne ezáltal.)

Kedves András,

számomra nem egészen egyértelmű a fejléc. Pontosan hova képzelted el, minden oldalon legyen ott, vagy csak a főoldalon? A képek amiket linkeltél, egyiken sem látszik sehol a lábléc. Illetve még egy olyan kérdésem volna hogy írtad a 8:5-ös arányt. Akkor az oldal nem lesz gördíthető, és az adott tartalomnak akkora helyen kell megjelennie mint egy tablet, vagy egy laptop monitorjának képaránya? Vagy ebbe az arányba csak a fontos tartalmi elemek kerülnek, de ettől függetlenül az oldal hosszabb lesz, több tartalommal, és görgethető még lejjebb?

Előre is köszönöm a választ.

Elnézést, az első mondatban a fejlécre hivatkoztam, de a láblécre gondoltam.

Képarányba gondolkozni a responzivitás miatt szerintem felesleges. Apple eszközökre viszonylag jó le lehet lőni a SiteBuild-et, de androidos cuccok esetében gyakorlatilag ahány gyártó annyi képarány és felbontás. Ezért is kérdeztem rá a 860px-es BreakPointra is, az elkerülhetetlen, hogy a content magassága növekedjen ahogy csökkentjük az ablak méretet nem beszélve a ~100 karakteres címekről. Habár kíváncsi lennék más fejlesztői véleményekre is.
Talán ez segíthet a megértésben:
wéwéwé.iosres.com
wéwéwé.metaltoad.com/blog/simple-device-diagram-responsive-design-planning

A breakpointok mostanában kezdenek nagyon relatív az válni. Ha nekem van egy 2000px szeles eszközöm az lehet egy nagy monitor is meg egy szuper sűrű iPad is. Éppen ezért szerintem egyetlen különbségtétel kell, telefon és egyéb eszköz. Az iPhone 5 mar 640 px szeles ha álló helyzetben van, így mindenképp e fölé kell a breakpointot lőni. A 860 egy olyan szám, ahol mar jól latszodnak a fleckek, de ha túl kicsi ez a méret, akkor fel mehetünk 1000 px körüli méterig is, de egy breakpoint van akkor is.

Tényleg nem kötözködni akarok, csak szeretném, hogy tiszta legyen mindenkinek mire is kell figyelni responsive oldalak tervezése, fejlesztése során. Design szempontból abszolút nem mindegy, hogy 860 px-be, vagy éppen 1000 px-be kell beleférnie valaminek. A következő link remélem segít megérteni, hogy miért is fontos ezeket tisztázni már a tervezés során, és lehetőleg ne a SiteBuild vagy a programozás közben szembesüljünk alap hibákkal.
wéwéwé.codeguide.hu/2014/05/21/bevezetes-responsive-tervezesbe-viewport

A jelenlegi állás szerint már van 9 koncepciónk. Néhányan kicsit félreértelmezték a feladatot és a már meglévő ikonok variálását helyezték előtérbe az egységes oldalstruktúra kialakítása helyett. Az ikonok egy korábbi pályázat eredményeként születtek és éppen az volt a kihívás, hogy minél egyszerűbbé tegyük őket. Így ennek a mostani pályázatnak nem az a célja, hogy visszabonyolódjanak:)

A cél a meglévő ikonok használatával letisztult dizájnt létrehozni.

Mi is gondolkodtunk egy kicsit azóta és farigcsáltuk a LEARN koncepciót. Megint egy picit javult. Aki egymás mellé teszi a folyamatosan változó LEARN képeket, talán meglátja az utat ami a jó irányba visz. Mi már talán kezdjük sejteni, de persze még akkor is kell egy grafikus/dizájner aki mindezt kivitelezi.

Íme az új verziók:
https://www.dropbox.com/s/b2p3zyx1rn52vb9/mathslainLearn16b.jpg
https://www.dropbox.com/s/7imqb83jfa9wkwo/mathslainLearn16g.jpg
https://www.dropbox.com/s/p8prblzsetlqp01/mathslainLearn16r.jpg
https://www.dropbox.com/s/9vho2bea7dgulaf/mathslainLearn16y.jpg

https://www.dropbox.com/s/8b15y9ielit9xt1/mathslainLearn12b.jpg
https://www.dropbox.com/s/8b15y9ielit9xt1/mathslainLearn12b.jpg
https://www.dropbox.com/s/21mqozn1ne3lpb9/mathslainLearn12r.jpg
https://www.dropbox.com/s/k0xarxnudlvfplv/mathslainLearn12y.jpg

nem tudom, ez így, a fenti feltételekkel mennyire korrekt:
http://palyazatok.org/oktato-weboldal-redizajn-palyazat/

ja már látom, hogy teljesen. :)

A pályázatok.org néha közöl kiírást, ami nálunk indul, de mindegyiknél ott a kikötés, hogy csak a KreaNod rendszerén keresztül érvényes a részvétel. :)

Néhány gondolat:

Az, hogy mi is úgymond versenyzünk ne ijesszen meg senkit, nem a jó magyar ötletlopásról van szó, hogy majd a végén nem nyer senki és összelopkodjuk az ötleteket aztán megcsináljuk mi.

Mi nem vagyunk grafikusok, tehát sem időnk, sem energiánk sem tehetségünk nincs a footer az ilyen-olyan aloldalak és mindenféle pepecselős munkák elvégzéséhez.
Ami miatt látszólag mégis versenyzünk, az az, hogy a LEARN oldal és a VIDEÓ oldal az egész projekt lelke. Ha ez szar, az egész oldal kuka.

Mi folyamatosan farigcsáljuk ezt az oldalt, de ha valaki megnézi a kezdeti kiírásban szereplő verziót, nem arról van szó, hogy összevissza beszélünk. A kezdeti állapot KONCEPCIÓJA szilárdan megmaradt, csak kis grafikai elemek kerültek ide-oda. Ennek az a magyarázata, hogy sokat próbálgattuk mi működne jól, és ami jó iránynak tűnik, azt egyből kirakjuk. De nem azért, hogy haha, mi már kitaláltuk, hanem azért, hogy ami jó irány, azt ne kelljen újra kitalálni, hanem lehessen követni.

Elsősorban két dolgot várunk ettől a pályázattól. Az egyik, hogy akad valaki, aki pontosan lemásolja a mi koncepciónkat, de ésszel másolja le, vagyis beleteszi azt a pluszt, amit mi nem tudunk, mert nem vagyunk grafikusok. Ezt úgy fogalmaznám, hogy mi lementünk 3000 méter mélyre egy délafrikai gyémántbányába és elhoztunk egy gyémántot, ami most még csak egy koszos kő. Nagyon értékes, jól működő darab, de kinézetre koszos kő. És akkor jön a gyémántcsiszoló mester és csodálatosan ragyogóvá csiszolja. Nos ez az egyik irány.

A másik, hogy azt mondja, gyerekek ide nem gyémánt kell, hanem arany és majd én kiásom és megmunkálom.

Elnézést a népmesei elemekért, de mi a matekot is így oktatjuk, ezért működik.

Szóval így áll a dolog. Egyelőre az első verziónál azt látjuk, hogy vannak akik azt mondják, hogy ne csiszoljuk a gyémántot, hanem fessük be csillogóra, aggassunk rá díszeket, mások elkezdték csiszolgatni, de vagy félbehagyták, vagy nem szépen kezdték el csiszolni.

A másik változathoz keveseknek volt bátorsága/ötlete, de itt nem gyözött meg minket senki sem arról, hogy az ötlete olyan jól működik, hogy megéri felforgatni miatta az elképzelésünket.

Nehezen vagyunk meggyőzhetőek, ez igaz, de ha valaki mutat egy teljesen más, de jól átgondolt, logikus és szép, tiszta koncepciót, simán meggyőzhetők vagyunk. A lényeg, hogy tényleg logikus legyen és persze legyen annyira szép, hogy el tudjuk fogadni.

Ha viszont a mi ösvényünkön halad valaki, ott semmit nem kell végiggondolni - ezt mi már nagyon alaposan megtettük - csak követve az ajánlásokat, vagy éppen szembe menve velük de konkrét ötletekkel, érvekkel, jó elképzelésekkel, tehát így vagy úgy de letisztult, minőségi dizájnt csinálni.

Ja ezt lehet, hogy már az elején kellett volna:)!!!
Mi ilyeneket árulunk majd az oldalon: http://www.mateking.hu/sites/default/files/u3/VAxEL0.swf_.html

Ezek az úgymond VIDEÓK (slideok)

Az utóbbi pár napban kizárólag a LEARN oldal koncepciójára kitaláltunk egy alternatív irányt amit most megosztanánk veletek. Aki meg készít koncepciót, tőle szívesen látnánk ezt a fajta elképzelést is.

https://www.dropbox.com/s/0klicmrdzb3ctyl/mathsplainLearn12b.jpg
https://www.dropbox.com/s/nfevj0zd964rzn6/mathsplainLearn12.jpg

Az új elképzelést a briefben leírtakon felül várjuk azoktól akiknek van kedve ezen otletelni.

Kedves Kreatívok!

Nehéz szívvel hoztuk meg a végső döntést a webdizájn pályázatban. Egyrészt azért, mert láttuk, hogy sokan nagyon lelkesen dolgoztatok az újabb és újabb kéréseknek megfelelő verziókon, másrészt abból az önös érdekből is, hogy jelenleg nem tudunk senkiről aki végül a projektet megcsinálja.

De mindezek ellenére úgy érezzük, hogy nem találtuk meg a 10 pontos munkát.

9 pontosat igen, ami már majdnem 10, de a 10 pontosat nem.

Itt természetesen nem Titeket értékelünk, még csak nem is a munkáitokat, hanem azokat a munkákat, amiket velünk szimbiózisban alkotni tudtatok. Márpedig azon a sajnálatos tényen nem tudunk változtatni, hogy mi vagyunk a megrendelő:)

Amint azt tudjátok, ilyenkor a pályázat kiírásának díját visszakapjuk, ám a Kreanoddal közösen azt találtuk ki, hogy lemondunk erről az általunk legjobbnak ítélt és egyébként a projekten legtöbbet dolgozott kreatív javára - amennyiben elfogadja.

Mindenkinek további jó munkát, üdv,
Mosóczi András

Fórum (22)