Pályázatok

Okoseszköz alapú szolgáltatás logója

Logó design
-
RequestLogic
80.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 35
asillye

Megbízó

42

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

1 év 4 hónap

Utolsó aktivitás

Koncepciók (38)

Beküldve: 2017. 03. 31.
10
13
10
Beküldve: 2017. 04. 03.
17
5
10
Beküldve: 2017. 03. 28.
12
5
9
Beküldve: 2017. 04. 08.
13
1
8
Beküldve: 2017. 03. 28.
9
1
8
Beküldve: 2017. 04. 08.
5
0
8
Beküldve: 2017. 04. 08.
8
0
7
Beküldve: 2017. 04. 05.
6
6
6
Beküldve: 2017. 03. 28.
6
6
8
Beküldve: 2017. 03. 29.
8
3
7
Beküldve: 2017. 04. 03.
12
5
7
Beküldve: 2017. 03. 23.
18
2
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Cégünk egy hagyományoktól elrugaszkodó megoldást kínál a kiskereskedelmi értékesítés fellendítésére. Az online értékesítés egyes elemeit emeljük át a klasszikus értékesítési láncba.

A termék prototípusa már elkészült a ténylegesen alkalmazandó kiskereskedelmi terület azonban még nincs kőbe vésve.

A hagyományos üzleteknek meg kell újulniuk, hogy továbbra is vonzó alternatívát jelentsenek az egyre nagyobb teret nyerő online értékesítési formáknak. Ebben segít a rendszerünk, amely az online értékesítés mostanáig egyedi elemeit emeli át a klasszikus értékesítési láncba.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

A megbízó a Berries and Company Kft. egy alapvetően szoftverfejlesztő cég. Az első komplexebb saját termékét az idei év folyamán szeretné a piacra bevezetni.

A cég csak egy jogi entitás a kifejlesztett termék mögött, mivel teljesen más a profilja nem lenne szerencsés a RequestLogic termékkel összemosni. Tehát nem a Berries and Company mint cég, hanem a termékplatform (RequestLogic) logóját keressük.

Feladat leírása

Feladat: 

A RequestLogic egy összefoglaló név a kifejlesztett termék számos felhasználási területének leírására. A termék vezeték nélküli kapcsolaton (nem wifi és nem is bluetooth) és egy felhő alapú logikán alapuló tipikus IoT (Internet of Things) megoldás, annyi különbséggel, hogy kiskereskedelmi üzleteknek/üzletláncoknak szeretnénk előfizetéses modellben árulni.

Az megoldás egyedisége az elektronika tokozásából adódik, ami lehetővé teszi, hogy tetszőleges képeket, üzeneteket elhelyezhessünk a vezeték nélkül, elemmel működő eszközeinken.

Ez nem egy konkrét termék, hanem egy termékplatform, amibe idővel több szolgáltatást is beemelünk.

A jelenleg tervezett két szolgáltatás:
- Bolton belüli, vásárlókat követő törzsvásárlói kártya
- Okos nyomtatott reklám, vendéglők asztalain elhelyezve

Technikai részletek:
Tetszőlegesen skálázható vektoros logót szeretnénk két változatban:
(1) Egy nyújtott téglalap ahol a RequestLogic név is szerepel,
(2) egy négyzet alakú, ahol csak a logó.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Felismerhető és egyedi legyen ne csak a közvetelen célközönségünknek (marketingese, sales, hq) de a végfelhasználók számára is. A célunk, hogy a termék-logó egy megbízható, jól bejáratott megoldást jutasson az emberek eszébe. A terméket globális piacra szánjuk.

Ne lehessen meglévő más hasonló témakörben tevékenykedő cégek logóival/termékeivel összekeverni.
Például az itt lévő 350-ből egyikkel se: http://www.retailbusinesstechnologyexpo.com/visiting/2017-exhibitor-list

Feladat leírása

Célközönség: 

Azokat az értékesítés-marketing vonalon dolgozó szakembereket szeretnénk a termékünkkel meggyőzni, akik a kiskereskedelmi, vendéglátóipari szegmensben döntéshozók.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

A termékünk segítsével, elsősorban a vásárlói lojalitást növeljük, illetve mérhetővé teszük a marketingesek által megálmodott kampányokat.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Még nem piacra bevezetett a termék, ezért a célközönség még nem nyilatkozhatott róla.

Amit mi szeretnénk láttatni a márkával, az a megbízhatóság és egyfajta úttörő szerep.

A márka jelenleg két kinézetben fordul elő:
1. Törszvásárlói kártya, amin az ügyfél egyedi grafikája van, de a sarokban megjeleink a RequestLogic logó is.
2. Asztalon (tipikusan étteremben) kihelyezett italkártya (pl. limonádé, vagy akár Coca-Cola), amin az ügyfelünk egyedi grafikája van, adott esetben árral, de a sarokban a RequestLogic logó is megjelenik.

Feladat leírása

Médiaterv: 

Internetes kampányban, reklám banneren, célzott google vagy linkedin hirdetésen megjelenhet.

Nem tervezzük a nagy példányszámú napilapokban, TV kampányokban szerepeltetni. Nyomtatott módon csak nemzetközi szakkiadványokban bukkanhat fel.

Feladat leírása

Stílus: 

Elsősorban újszerű stílust várunk, de sugározzon professzionalitást és megbízhatóságot is.

A célzott piacunk valamelyest konzervatív, ezért ne legyen túl elborult, formabontó.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Nem technológiát, hanem szolgáltatást kínálunk az ügyfeleknek, ezért kerülendőek az elektronikai eszközökre emlékeztető megoldások (pl. usb csatlakozó, soros kábel stb.)

A használt technológia vezeték nélküli (wireless), mégse szeretnénk erre utalást látni a logóban (bármilyen antenna, rádióhullám, wifi jelerősség)

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

Skálázható, vektoros formában várjuk a pályaműveket. Legyen az Adobe Illustrátor (AI) vagy SVG.

Szetenénk kérni továbbá, png vagy jpeg formátumban mentéseket a logóról kölönböző hátterek elött.

Csatoltunk minta háttereket is, amilyeneket majd az ügyfeleinktől kapunk. Ezeken az _ügyfél_ brandje látszik elsősorban, de szeretnénk a saját logónkat is kicsiben megjeleníteni a felületen. A *_logoval fájlokban jeleztünk pl miként.

Fórum

Értelmezni szeretném technikai részleteket. Számomra nem teljesen világos.
Szeretne egy emblémát ami alatta megjelenik a név vagy szeretne egy logotípiát ami alatt megjelenik a név?

" (2) egy négyzet alakú, ahol csak a logó. " - ez alatt azt értjük, hogy legyen egy felismerhető grafikus embléma
pl. mint az Apple esetében, csak az alma: http://creativebits.org/files/500px-Apple_Computer_Logo.svg_.png

" (1) Egy nyújtott téglalap ahol a RequestLogic név is szerepel, " - ez alatt pedig azt értjük, hogy a logó mellett legyen kiírva a RequestLogic márkanév is. Itt elsősorban az emblémához illeszkező betűtípus a fontos.
Pl ugyanaz, az "Apple" felirattal: http://linuxgazette.net/112/misc/seymour/AppleSerif.jpg

Nem vagyok egy nagy fórumozó és nem is mentegetőzni szeretnék, és ahogy láttam eddig nem sok mindenki próbálta még megvédeni magát, de én azért meg teszem. A Kreanodra elkészített munkáimat feltöltés előtt minden alkalommal leszoktam ellenőrizni különböző kreatívoldalakon, illetve képfelismerés alapon is. Eddig ez a módszer működött, de láthatóan nem lehet tökéletes minden. Ez az eset viszont annyiban megerősít engem abban, hogy még alaposabban ellenőrizem saját magam a későbbiekben. Sokakkal ellentétben igyekszem mindíg úgy elkészíteni a munkáimat, hogy a lehető legkevésbé mutasson hasonlóságot más munkákkal, de azért ma már elég sokminden kitalát és megalkotott így nincs könnyű dolgunk, de természetesen sokan ezt figyelmen kívűl hagyva pofátlanul lopnak. Függetlenül mindentől én tiszta lelkiismerettel állok a munka elbírálása elé, és kiváncsian várom a Kreanod döntését ezzel kapcsolatban.
Annyit azért mégis szólnék magam mellett, hogy látva a több példát igen van hasonlóság (talán a 3 link már nem annyira), mivel viszont egy sokszor használt motívumra épül és azért formailag sem 1az1 megoldást alkalmaztam így én nem érzem plágiumnak.
Üdvözlettel: Bordás Tamás

Ahogy magad is elismerted a végén: egy sokat használt motívum. Magam próbálom pont ezeket kerülni mikor tervezek, emiatt sokkal több időt és erőfeszítést teszek bele, és valóban sok kutatómunka az analógiákat megtalálni és kirostálni, de ez is része ennek a szakmának.

Kedves Kreatívok!

A munkát nem ítéltük szankcionálandónak.

Tehát hivatkozhatunk ezentúl erre a döntésre? Avagy precedens értékű?

Bordi80, szerintem teljesen korrekt a győztes munkád. Millió példát lehet hozni, hogy logok esetén mennyire sok hasonló motívum van, ilyen alapon akár egy Honda-Hyundai-t is elő lehet venni. Persze lehet törekedni a minél egyedibb megvalósításra, de nehéz olyat előbányászni, ami nem hasonlít valamire.

Hivatkozhatsz, amire jól esik, attól még a döntési mechanizmusra nem lesz hatással. Olvasd el az erről szóló blogbejegyzést, hogy miért nem.

Engem már szankcionáltatok ilyesmiért. Csak ennyi itt a gond. Végül a megbízó védett meg. Nekem úgy tűnik, hogy teljesen esetleges, hogy kit miért szankcionáltok... "Erről szóló blogbejegyzés"... Linket légyszi, ha már hivatkozol...

Nem lenne bajom a szóban forgó pályaművel, ha engem ugyanezért nem szankcionáltak volna itt nemrég...