Pályázatok

Munkavédelmi piktogramok (vicces, figyelemfelkeltő rajzok)

Illusztráció
-
Wienerberger
50.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 16
17

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

5 év 8 hónap

Utolsó aktivitás

Promotálás
Pályázat promotálásaA pályázatról írunk egy hírlevelünkben, és a közösségi média felületeinken fizetett hirdetésként is beszámolunk róla.

Koncepciók (8)

Beküldve: 2014. 09. 11.
8
3
9
ttt
Beküldve: 2014. 08. 25.
12
5
8
Beküldve: 2014. 09. 09.
2
1
7
Beküldve: 2014. 09. 08.
1
1
6
Beküldve: 2014. 08. 28.
1
1
5
Beküldve: 2014. 08. 31.
1
1
5
Beküldve: 2014. 08. 28.
1
1
4
Beküldve: 2014. 08. 21.
1
3
3

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Az építőipar nagyon megszenvedte a válságot, de miután a kért rajzokat a vállalaton belül haszáljuk fel, ennél részletesebb leírásra nincs szükség.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Több ezer éve gyártanak hasonló technológiával téglát, az iparág nagyon konzervatív. Miközben azonban az alaptechnológia változatlan - agyagból formázás és kiégetés után készül a kerámiatermék -, a technológiát támogató eljárások modernek - robotokkal dolgozunk, ipari vezérlés irányítja a folyamatokat. Piacvezetőként a Wienerberger mindig is arra törekedett, hogy úttörő legyen a legújabb eljárások, technológiák bevezetésében. Az elmúlt időben nagy hangsúlyt kapott a munkavédelem, ennek keretén belül szeretnénk a megszokottakon túl új módszerrel is eljuttatni a fizikai dolgozókhoz a balesetmentes munkavégzés fontosságának az üzenetét.

Feladat leírása

Feladat: 

Termelő gyárainkban szeretnénk olyan piktogramokat elhelyezni, amelyek a munkavédelem fontosságára hívják fel a figyelmet. Különböző méretű matricákra nyomtatnánk ki őket, attól függően, hogy mekkora terület áll rendelkezésünkre. Gépekre, munkaállomásokra, tájékoztató falakra ragasztanánk ki a rajzokat. A rajzoknak figyelemfelkeltőeknek kell lenniük, hogy a sok szöveges üzenet között sokadszorra is kitűnjön az üzenet. A megfogalmazott üzenet lehet pozitív (mi történik, ha nincs baleset) és negatív is (milyen következményekkel jár, ha balesetet szenvedünk). Inkább viccesek, mint drámaiak legyenek, ne sokkoljanak, hanem szórakoztassanak. Nem kell téglagyártás-specifikusnak lenniük, de ha konkrét veszélyek jelennek meg a rajzon, azok gyári veszélyek legyenek (nem autóbaleset, háztartási baleset, hanem: mozgó gépbe nyúlás, nem áramtalanított gépek karbantartása, védőfelszerelés (szemüveg, kesztyű, cipő, sisak) nem megfelelő használata, stb.) 7 ilyen rajzot szeretnénk kapni. Lehetnek különálló rajzok, de lehet mindegyik rajzon azonos figurákkal operálni. Lehetnek egy-egy képet megjelenítő rajzok, de lehetnek 2-3 képpel történetet elmesélő "képregények" is. Jelenleg nem tudjuk, hogy pontosan hol helyezzük majd el a rajzokat és a rajzok témáját sem szeretnénk ennél konkretizálni. Az a célunk ezzel, hogy a kreatívokat ne befolyásoljuk a rajzok elkészítésekor - és miután az üzenetet sokféleképpen el lehet mondani, nem is lenne szerencsés leszűkíteni a rajzok témáit. Készítettünk egy munkavédelmi filmet, ez a következő linken érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=pdZTLFP4yCI. Itt mind a gyárainkat, mind a technológiát, mind a szóba jöhető veszélyeket bemutatjuk - ebben a környezetben szeretnénk megjelenni a rajzokkal.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Azt szeretnénk elérni, hogy dolgozóink újra és újra, még hónapok és évek után is megálljanak egy pilanatra a rajzoknál és hogy mindig a szemük előtt legyen: mindent meg kell tenni a balesetek elkerülése érdekében.

Feladat leírása

Célközönség: 

Belső célközönség - a vállalat fizikai állománya, 98%-ban férfiak, szakmunkások.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

nem releváns

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

nem releváns

Feladat leírása

Médiaterv: 

Munkahelyen, gyártócsarnokban

Feladat leírása

Stílus: 

Szórakoztató, egyértelmű rajzokat várunk, max. pár szavas üzenetekkel. Finom iróniát szívesen látunk.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Sokkoló képek (balesetben elvesztett testrészek, stb)

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

Skicceket várunk, amelyeket, ha tetszenek és elfogadjuk, még szépen meg is kell rajzolni, ez lesz a végső termék, amit kérünk. De első körben elég a skicc is.

Fontos - aug 17 és 28 között csak sporadikusan tudok majd reagálni a felvetésekre és kommentekre, de ez nem jelenti azt, hogy nem fontos a projekt. 28-tól mindenképpen "itt leszek", de próbálok már korábban is válaszolni a felmerülő kérdésekre.

Fórum

Kedves Megbízó! Tudja garantálni az összeget? Szívesen belépnék a pályázatba.

Kedves Netaru, nem tudom garantálni, de nem azért, mert nem akarnám, hanem mert 2-3 döntéshozónak kell rábólintania a munkára és itt lehet, hogy nem lesz egyetértés. De nagyon szeretnénk győztest hirdetni, bízom benne, hogy lesz olyan mű, ami elnyeri a vezetők tetszését. Üdvözlettel, Koltai András

Kedves Megbízó! a skicceknek számítógéppel kell készülniük vagy kézi rajzokat szeretnének inkább látni?

Kedves Tictac, egyik sem elvárás, mindkettőre nyitottak vagyunk. Üdvözlettel, Koltai András

Kedves Megbízó!
A tervezés során szabad-e felhasználni a cég logóját?
Válaszát köszönöm!

Kedves ttt,

igen, szabad - annyiban, hogy a logó maga ne változzon, de rajta lehet a rajzon - így gondolta?

Üdvözlettel,
Koltai András

Kedves Megbízó!
Köszönöm a válaszát. Igen úgy gondoltam.

rosszul van beállítva a szerver rendszerideje.
szinkronizált helyről 2 perccel a zárás előtt már nem fogadta el a feltöltött anyagot.
nem szép dolog...

Tisztelt Megbízó!
Nem tudom, illik-e fórumban ilyet kérni, de nem lehetne esetleg kicsit meghosszabbítani a határidőt (ami tudom, hogy lejárt... :-) ). Sajnos későn vettem észre a pályázatot, viszont lennének ötleteim...
Köszönettel,
kreatív

Kedves dnaproject,

a pályázatot néhány nappal meghosszabbítottuk, így lehetősége van Önnek is feltöltenie az anyagot.

Üdvözlettel,
Koltai András

Kedves zsuzs,

a pályázatot meghosszabbítjuk hét végéig, ez végső határidő lesz, addig még lesz ideje beküldeni az ötleteit.

Üdvözlettel,
Koltai András

Kedves András,
ez nagyszerű hír, köszönöm!

köszönöm!

Kedves dnaproject!

Először megijedtünk, ezért ellenőriztük a felvetést, de mindent rendben találtunk. A szerver rendszerideje jól van beállítva, és a kép az admin felület vonatkozó sorát emeli ki, amely mutatja, hogy aszerint pontosan mikor zárult le a pályázat. http://awesomescreenshot.com/0333gcsa14

Mindenesetre szerencse, hogy a megbízó meghosszabbította a pályázatot, így részt tudsz még venni rajta. Legközelebb a biztonság kedvéért kérlek, hogy ne hagyd az utolsó pillanatra a beküldést, mert utána már nem tudunk segíteni.

nem merült fel bennem, hogy a lezárás dátuma van rosszul beállítva, így a logban is stimmel a bejegyzés (a cron ritkán téved :),
mivel fél perccel korábban még meg tudtam nyitni a beküldéshez az űrlapot,
csak - éppen azért, mert láttam a szerverem (ntp szinkronos) rendszeridejét - feltűnt,
hogy 23:56:xx-kor már nem fogadta el a feltöltést. így gondoltam, szólok, hogy mást ne érjen később meglepetés,
ezentúl be fogom kalkulálni az esetleg felmerülő időeltolódást is.

arra egyébként nem is számítottam, hogy a megbízó meghosszabbítja a határidőt vagy ti befogadjátok a lekésett pályázati anyagot.

talán némileg offtopic-nak tűnik, de itt is látható:
mit jelent az, hogy kreatív: 13 / koncepció: 7 (fordítva még érteném...)

köszi a kifejtést, továbbítjuk az illetékeseknek.

Az általad említett téma itt valóban némileg offtopic, de nem hagyom válasz nélkül. Az első szám azt jelzi, hogy hány kreatív érdeklődik minimum a pályázat iránt, hány embernek a munkalapján szerepel a pályázat. Erre felkerülhet úgy is egy kiírás, hogy egy kreatív hozzáadja a jobb felső sarokban található gomb segítségével, illetve akkor, ha küld be rá koncepciót.

thnx!
ezt a funkciót még nem ismertem, de így már értem.

Fórum (17)