Pályázatok

MESÉS ARCULAT tervezése a Lissé Édességgyár számára

Logó + Kiterjedt arculat design
-
LISSÉ
177.777 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 102
Coco House

Megbízó

33

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

10 év 1 hónap

Utolsó aktivitás

Extra díjazás
Promotálás
Extra díjazás

Az előző pályázathoz hasonlóan a short listre került pályázatok benyújtóinak küldünk egy-egy édességcsomagot.

Pályázat promotálásaA pályázatról írunk egy hírlevelünkben, és a közösségi média felületeinken fizetett hirdetésként is beszámolunk róla.

Koncepciók (140)

Beküldve: 2014. 02. 16.
14
16
10
Beküldve: 2014. 02. 16.
23
16
10
Beküldve: 2014. 02. 18.
9
6
9
Beküldve: 2014. 02. 14.
21
5
9
Beküldve: 2014. 03. 01.
8
1
8
Beküldve: 2014. 03. 01.
8
0
8
Beküldve: 2014. 02. 20.
20
0
8
Beküldve: 2014. 02. 22.
10
3
8
Beküldve: 2014. 02. 12.
4
2
7
Beküldve: 2014. 03. 01.
7
1
7
Beküldve: 2014. 02. 16.
2
1
7
Beküldve: 2014. 02. 26.
17
1
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Mint minden tisztességes ágazatban, az édességgyártók között is ádáz verseny folyik a vevők kegyeiért. Ha már egyszer minden termékünk finom és igazán kedvező ár/érték arányú :), akkor már csak a marketing terén van javítanivalónk...
Állandó előre menekülési kényszerben vagyunk, első lépésként a név változtatásban kaptunk jelen fórumon segítséget. Most pedig elindítjuk a teljes arculatváltás előkészítését, ami a későbbi honlapfejlesztés és piacfejlesztés miatt elengedhetetlen.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Magyar tulajdonú gyártóként a jó minőségű, ízléses és vonzó csomagolóanyagokban kínált termékek fejlesztését tűztük ki célul. De már régi ismerősök vagyunk, mint kiderült, a kreatívok nagy fogyasztói a CocoMix kókuszrúdnak. És a Kreanod-on történt a névválasztás is, innét is ismerősek lehetünk (mint az átnevezés alatt álló COCO HOUSE). A termékeinket az egyelőre tetszhalott állapotban lévő honlapunkon is megtaláljátok, ezek közül a kókuszrúd mellett a Dianás cukorka és a szaloncukor érdemel külön említést. Egyéb infókért érdemes megnézni a Coco House névadási pályázatban írtakat is!

Feladat leírása

Feladat: 

MESÉS logó és arculat tervezése. A 'mesés' szót nem a design iránti elvárásként kell érteni, csak arra való utalás, hogy valami nagyon szép, egyedi jelzést szeretnénk használni a jövőben cégünk és termékeink azonosítására. A pályázati díj mesés 7-esei ennek a célnak az elérését igyekeznek ösztönözni :)

> logo terv
> logo+cégnév együttes terv (Lissé Édességgyár, Lissé Sweeting Factory ill. Lissé Süsswarenfabrik)
> névjegykártya terv
> céges boríték és levélpapír terv
> weblap nyitóképnek alkalmas terv (logo és cégnév)
> Facebook fejléc

A logó egyéb felhasználási területei (csak tájékoztatásul, hogy milyen környezetben fordulhat még elő):
- csomagolóanyagok (főleg fólia, papír), céges arculat (a szokásos papír alapú és elektronikus alkalmazásoktól a céges ajándékig),
- maga a termék (gondoljunk pl. egyes csokoládé v. bonbon termékekre, amelyekbe 'belenyomják' a cég emblémáját),
- prémium csomagolások esetén dombornyomás önmagában vagy ezüst/arany fóliával,
- lehetőleg működjön fekete/fehérben és áttört/inverzben is.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Jól megjegyezhető, különféle csomagolóanyagokon is jól működő logót szeretnénk. A termékeinket felső-középkategóriás irányba kívánjuk fejleszteni ill. pozicionálni, ehhez illeszkedő arculatot keresünk.

Feladat leírása

Célközönség: 

A termék értékesítési fázisaiban megkülönböztetjük:
- a fogyasztóinkat (jellemzően az iskolás kortól a fiatal felnőttekig)
- a vevőinket (a különböző nagy- és kiskereskedelmi csatornákat)
- a tényleges vásárlókat (a gyerekek esetében gyakran a szülő vásárolja a termékeinket)
---> és minden felsorolt szegmens felé azt kívánjuk közvetíteni, hogy megbízható márkát vásárol, ami hosszú ideig (legalább 2055-ig, lásd az előző pályázatban) fennálló márkanévvé alakul

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Reményeink szerint a leendő logó és arculat a vevőkben a jó minőség, NAGYON FINOM ízek és az ár/érték arány egyensúlyát jelentik majd.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Az eddig elért eredményeket egy kevéssé ismert nevű cég a valamivel jobban ismert márkanevével érte el. Szeretnénk, hogy a vevők fejében ez a jövőben egyértelműen megfeleltethető legyen. Ezt a célt kell szolgálnia az új arculatnak.

Feladat leírása

Médiaterv: 

Az egyedi és jól megjegyezhető karakterű logó a marketing tevékenységeink sikerét is hivatott támogatni (közösségi média, TV reklám, nyereményjáték).

Feladat leírása

Stílus: 

A név választáshoz hasonlóan ebben az esetben sem szeretnénk megkötni a kedves kreatívok gondolatait és ceruzáját. Az édességek egyszerre hordozzák magukban a hagyományokat (a technológia és az ízek tekintetében), valamint a modernitást (pl. a csomagolóanyagok fejlődésében). Szívesen hagyjuk magunkat minél ötletesebb és hangulatosabb megoldásokkal elbűvölni!

Feladat leírása

Kerülendő: 

A kalligrafikus megoldásokat nem zárjuk ki egyértelműen (ld. a Lindt márka stílusát), de nem elsősorban ebben az irányban képzeljük a végső megoldást.
És nagyon kerülendő természetesen a bármely más logóval (különösen az édesiparban működő cégek logóival) való bárminemű hasonlatosság!!!

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

A pontozás során hatékonysági okokból az 1-5-ig pontozású pályázatokat továbbgondolásra nem javasoljuk. A 6-os érték feletti pontszámot elérő pályázók mindenképpen írásos választ kapnak. A pályázat lezárása után a tulajdonosi döntéshozatal várható átfutási ideje miatt 2-4 hetes lezárási folyamattal kell számolni.
Pénzügyi elszámolás:
- számlaképes nyertes esetén (ÁFÁ-s vagy alanyi mentes) számla ellenében
- magánszemély nyertes részére a pályázati díjból a kifizetőként levont járulékok és személyi jövedelemadó után fennmaradó összeget utaljuk

Fórum

Kedves Pályáztató! Nem akarok önökkel kötözködni, csak a nyertes név amit itt pályáztattak az nem a Lissë?

Márka névként végül "Lissë" vagy "Lissé" lesz használva?

Kedves Kreatívok!

Köszönjük az éberségüket, azonban az ékezet megváltoztatása nem elírás következménye, hanem tudatos módosítás volt. Az okok: 1) a nyertes pályázatban egy Tolkien műből származó "műszó" (lissë) lett a befutó, azonban időigényes és bizonytalan kimenetelű lett volna a szerzői jogi kockázatok felmérése, 2) a "bëlgás" írásmód kiejtésbeli bizonytalansága és idegen karakter miatt a vélt marketing előnyöket kioltották a hátrányai - így egy kis korrekció mellett döntöttünk.

Tehát megerősítjük: a feladat a LISSÉ Édességgyár logó/arculat tervezése.

Üdv: Coco House

Kedves Coco House!

A leírásban felsorolt arculati elemek mindegyikét várják, vagy első körben logó terv alapján döntenek?

Kedves PixelMálna!

A pályázat lezárásáig szeretnénk teljes kidolgozottságú pályaművek alapján dönteni. Az addig nyitva álló időben azonban nincs akadálya, hogy első lépésben csak logo terv készüljön, arra úgyis születik egy reakció részünkről, hogy további kidolgozásra érdemes-e? A többi pályázó iránti fair play miatt azonban a lezárásig minden elemnek el kell készülnie.

Üdv:Coco House

ahh de kár h ilyen kevés a határidő... :(

Tisztelt Pályáztató!
Pár kérdésem lenne a pályázattal kapcsolatban:
-ha jól értem akkor teljes megújulást szeretnének, nem ráncfelvarrást. Milyen irány fele szeretnének tendálni? A retró vonal újragondolása megoldás lehet-e, vagy teljesen új alapokat szeretnének?
- A cég pozicionálás szerint a felső-közép kategóriába sorolja magát, kit tekintenek konkurensnek?
- A csomagolások majd a későbbiek folyamán szintén átalakulnak illeszkedve az új arculathoz, vagy?
- Egyéb új termékeket akarnak-e bevezetni?

Kedves EG!
Igyekeztünk nagyon alaposan körbeírni az elképzeléseinket a briefben. Szándékosan nem írtunk saját elképzelési irányt, ráhagyjuk magunkat a kiváló kreatív elmék ötleteire. Kérjük, hogy a briefben írtakat gondolja át újra, reméljük, hogy elégséges fogódzóul szolgál jó ötletekhez.
Üdv, Coco / Lissé

Kedve Kiíró!
Tegnap éjfélkor próbáltam feltölteni a végleges anyagaimat. Kétségtelen, 2 percet késtem, 12. 02-kor nyomtam rá a feltöltés gombra. Sajnos a rendszer nem engedte már fel a munkámat.
Kérem adjanak lehetőséget, hogy az egyébként határidőre elkészült munkámat eljuttathassam Önökhöz.
Részben, mert sajnálnám a sok kárbaveszett erőfeszítést, másrészt viszont bízom benne, hogy Önöknek is élményt jelentenének ezek a plusz lapok.
Segítségüket előre is köszönöm!

Kedves ZDS!

Nagyon sajnáljuk az ilyen esetet, de a közösség többi tagjával szemben igazságtalan lenne, ha megengednénk határidő túli munkák részvételét a pályázaton. Erre emiatt nem lesz lehetőség.