Pályázatok

Magyarország legnagyobb játékáruházláncának logó megújítása

Logó design
-
REGIO JÁTÉK
100.000 Ft
Hátravan:
Visszavonva
Követő: 119
regiojatek

Megbízó

11

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

2 év 8 hónap

Utolsó aktivitás

Promotálás
Szakmai ajánlás
Pályázat promotálásaA pályázatról írunk egy hírlevelünkben, és a közösségi média felületeinken fizetett hirdetésként is beszámolunk róla.
Szakmai ajánlásA beérkezett munkákat a határidő lejártával átnézzük, és a legjobbakat kiemelve szakmai véleményezést készítünk a megbízó számára. A mindenkori végeredmény nem feltétlenül tükrözi a mi szakmai álláspontunkat.

Koncepciók (159)

KA képe
KA
Beküldve: 2016. 02. 23.
14
2
8
Beküldve: 2016. 02. 05.
14
10
7
Beküldve: 2016. 02. 19.
5
3
7
Beküldve: 2016. 02. 15.
3
3
7
Beküldve: 2016. 02. 20.
12
2
6
Beküldve: 2016. 02. 19.
4
0
7
ens
Beküldve: 2016. 02. 23.
2
0
6
Beküldve: 2016. 02. 07.
4
0
6
Beküldve: 2016. 02. 23.
12
0
6
Beküldve: 2016. 02. 07.
1
0
6
Beküldve: 2016. 02. 13.
11
0
6
Beküldve: 2016. 02. 18.
8
1
6

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Egy vertikális piacról beszélünk, ahol speciálisan adott iparághoz kötődnek a
termékek, melyek nem különülnek el az egyes versenytársaknál kapható termékektől,
tehát magas a helyettesíthetőség foka. A célpiac mérete (becslés) kb. 35-40 milliárd
forint, amelyből a REGIO JÁTÉK a 2014-es évben 7 milliárdos forgalmat bonyolított. Ez a forgalmi eredmény 2015-ben 30%-ot növekedett, ami 9 milliárd forintos forgalmat jelent .

Az össz játékkereskedelmi piacon enyhe növekedés tapasztalható (2% a várható növekedés 2015-ben). A fogyasztói szokások változásával azonban - a webáruházaknak kedvező módon - az offline játékvásárlás helyett egyre inkább a kényelmesebb, gyorsabb az online játékvásárlást választják a fogyasztók.
2013 karácsonyán a hagyományos piacon komoly konkurenciának számító versenytársunk, a Gulliver csődbe ment. Azóta az ország egyedüli játékkereskedelmi láncaként igyekszünk vásárlóinkat a legmagasabb szinten kiszolgálni mind szakmailag, mind áruválasztékban.

Legnagyobb nehézséget a nemzetközi áruházláncok (Auchan, Tesco, eMag, Mall.hu stb.) csekély, de olcsó játékkínálata jelenti.

További információk: www.regiotoy.hu

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Történetünk egészen a ’80-as évekre nyúlik vissza, ekkor kezdődött ugyanis a kis játék-ajándék bolt pályafutása, amelyet a REGIO JÁTÉK alapító tulajdonosa, Gyaraki József vett bérbe feleségével. Ennek a kis üzletnek köszönhető mindaz a tapasztalat és erkölcsi tőke, amely ma is a REGIO JÁTÉK üzletpolitikájának alapja. A játékbolt a rendszerváltásig üzemelt, amikor a nagykereskedések állami monopóliumának megszűnésével egészen új lehetőségek váltak elérhetővé.
REGIO Német–Magyar Kft. néven 1990-ben megalapítottuk pécsi központú játék-nagykereskedelmi vállalatunkat. A ma már REGIO Játékkereskedelmi Kft. nevet használó vállalkozás hamar átvette a korábban monopolhelyzetet élvező Triál Játékboltok piacát, ám a külföldi gyártók közvetlenebb piacra lépésükkel egészen új kihívásokat hoztak.
Nagykereskedésként a REGIO JÁTÉK számos piaci kihívással néz szembe: több korábban magyar játék-nagykereskedéseken keresztül értékesítő játékgyártó vállalat alapított saját magyarországi képviseletet, akadálytalanul áramolnak be az olcsó kínai játékok, valamint a hipermarketek is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a játékrészlegük fejlesztésére. Ezen tényezők vezettek el a következő nagy lépésünkig.
A kiskereskedelem felé nyitás volt az egyik legfontosabb és egyben legjobb lépésünk, hiszen ma már forgalmunk döntő része ebből származik. Kezdetben nagykereskedéseinket nyitottuk meg a lakosság számára is, majd ezeket már kifejezetten a fogyasztók részére kialakított kiskereskedelmi üzletek követték. Jelenleg országszerte több mint 33 játékbolttal rendelkezünk, ezek közül 12 boltban nagykereskedelmi tevékenységet is folytatunk.
Többnyelvű online áruházunkat 2006-ban nyitottuk meg, mely közel 10 ezer-féle árucikkével Magyarország egyik legnagyobb online játékboltja. Webshopunk egyedülálló módon nemcsak az egyéni vásárlókat, hanem kiskereskedelmi partnereinket is kiszolgálja. Igazodva az egyre bővülő online kereskedelmi fogyasztói igényekhez, ezen a területen is további bővítést és fejlesztést tervezünk.

Feladat leírása

Feladat: 

Szeretnénk megújítani logónkat, hogy a kor elvárásainak megfelelve frissen és erőteljesen képviselje cégünk értékeit.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Fontos szempont, hogy a logó olyan legyen, amivel kapcsolatot tud teremteni a vásárló, azonosítható legyen. Szoros érzelmi kötődést szeretnénk kiváltani. Love-brand.

Versenytársaktól jól megkülönböztethetőek legyünk.

A REGIO JÁTÉK a szülő segítőtársa, mentora, barátja, tanácsadója, aki segít megtalálni a gyermek számára legmegfelelőbb játékokat. Teszi ezt elérhető áron, nagy választékkal és szakértelemmel. Célunk, hogy segítsünk a szülőknek kifejezni a gyermekük iránt érzett szeretetüket a játékokon keresztül. Szakértelmünkkel szeretnénk hozzájárulni, hogy a gyermek tehetsége és képessége kibontakozhasson.

Hisszük, hogy játék összeköt és felszabadít.

Feladat leírása

Célközönség: 

Elsősorban a szülő, főként kisgyermekes és kiskamaszok (0-12 éves) anyukái, másodsorban apukák, nagymamák, fiatal felnőttek
ABC1 státusz, főleg B

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

• legszélesebb játékválaszték
• legnagyobb alapterületű játékáruházak (össz.: 21 000m2 )
• 33 játék üzlet + webáruház
• szakképzett, hozzáértő eladók
• játékszervíz
• játszóház és gyerekmegőrzés a kijelölt üzletekben

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Saját jellemzés: Családcentrikus, szülőbarát, öröm, hovatartozás, legnagyobb és legrégibb áruházlánc, nagycsalád, játszó család, játék/játszó közösség, segítőkész kiszolgálás, nyitottság, hagyományőrzés, áttekinthetőség, megfontolt, átgondolt, legrégebbi szereplők a piacon, felelősségteljes, tudatos, összeszedett, védelmező, megbízható, stabil.

Feladat leírása

Médiaterv: 

A logó és az arculat hosszú távú használatra készül ,a cég összes ATL és BTL, és minden további kommunikációs és arculati eszközén látható lesz:
33 áruház üzletportál + cégér + bolt belső
Nyomtatott megjelenések (a teljesség igénye nélkül):
névjegykártyák, levélpapírok, borítékok, bélyegzők, meghívók, akciós újságok, táblák, feliratok, polccímkék, POS anyagok etc.
Járműdekoráció
Online felületek: webáruház, Facebook oldal, ppc hirdetések grafikai anyagai etc.

Feladat leírása

Stílus: 

Legyen vidám, játékos, a szakterülethez szorosan kapcsolódó.
Kötelező elem: lila és pink színek használata

Feladat leírása

Kerülendő: 

- comic sans, gyári windows betűtípusok, serifek
- ipari merev, hűvös
- változó színű betűk

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

A logótervezés szakmailag elvárt követelményeinek megfeleljen.
- Működjön fekete-fehérben, kis méretben (35x35px)
- vektoros formátum
- példák kontextusra (mock-up) (jármű, plakát, névjegykártya stb)
- szöveges, ikonikus és vegyes megoldások is kerüljenek bemutatásra

(Kedves Kreatívok! Ne feledjétek, hogy a felhasználási példák tényleg csak mock upok legyenek, rajtuk a logó elhelyezve bárminemű plusz tervezés nélkül, mert törölni fogjuk a szabályoknak nem megfelelő képeket. KreaNod csapat)

Fórum

Kedves Megbízó!

A mostani logót mennyire vegyük figyelembe?

Kedves Pályázó!

A mostani logó figyelembe vételével kapcsolatos álláspontunk, hogy többféle koncepció is érdekel bennünket:
1. A jelenlegitől eltérő, teljesen új logó.
2. A mostani logó újragondolása a briefben szereplő szempontok alapján.

Mindkét verzió jó megoldás lehet.

Jó munkát!

Tisztelt Megbízó!

Csak számlaképes grafikus vehet részt a pályázaton?

Válaszát előre is köszönöm!

Szia Sanyi!

Mivel ez nincs kikötve a briefben, ezért nem, bárki indulhat. A GYIK Pénzügyek szekcióját tanulmányozd át azért.

Kedves Megbízó!

A megbízás leírásában, a stílusnál a lila és a pink színek használata, mint kötelező elem szerepel.
Az új logóban, ez a két szín valahol, valamilyen formába szerepeljen, de lehet mellette más színeket is alkalmazni vagy főleg ez a két szín domináljon?

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Pályázó!

A lila és a pink színek használata kötelező, de lehet mellette más színeket is alkalmazni.

Jó munkát!

Tisztelt Megbízó!

Egy pályázó több pályamunkát is beküldhet?

Kedves Kreatív!

Igen, küldhetsz be több koncepciót is.

Kedves Megbízó!
Milyen formátumokban lehet/kell beküldeni a pályamunkát?

Tisztelt Megbízó!

A kötelezően használandó lila és pink színeknek elérhető esetleg színkódja (RGB, CMYK, Pantone, stb)?
Nagy segítség lenne a felhasználás-tervezés során.
Köszönöm!

Kedves megbízó!
A színkódok mellett megtudja mondani a mostani logo betűtípusát ?

Köszönöm!

Kedves Kreatívok!

Többen kértetek magyarázatot egy-egy látványtervetek törlésére, pedig a brief, valamint a linkelt szabály is teljesen egyértelmű. Mindenesetre öntsünk tiszta vizet a pohárba. Igen, a megbízó kér mock up képeket. Emellett mi is leszögezzük, hogy semmilyen plusz tervezést azok nem tartalmazhatnak, tényleg csak fogod a logót, ráhelyezed a mock upra és kész. Olyan látványterveket töröltünk, ahol nemcsak ennyi történt. Egy kis plusz vonal itt, némi színezés és igazítás ott stb. Ez már szabálytalan. Hogy miért van ez a nevetségesnek tűnő szigor? Mert ha kicsit engedünk, akkor hol lehetne meghúzni a határt. „Ha nála megengedtétek, hogy azt a vonalat odarakja, akkor már igazán nem számít, ha én kicsit játszom a logóval és úgy készül autómatrica.” Ha már autómatrica mehetett, nekem igazán nem nagy munka egy levélpapír fejléc elkészítése, hisz az is csak egy vonal, meg az adatot megfelelő színnel elhelyezve.” „De ha már ezt szabad, akkor befejezem a láblécet is.” És így akár szépen el lehetne jutni teljes arculatokig is.

Ez viszont nem feladat, szóval mindenki maradjon a logó tervezésnél. A törölt látványtervek úgysem számítanak vélhetően a végeredménynél. Ha mégis számítanának, akkor pedig az pont a törlés jogosságát igazolja.

Kedves Pályázók!

Nagyon köszönjük a beküldött munkákat, nagyra értékeljük, hogy ilyen szép számban érkeztek koncepciók.
Kiválasztottuk azt az 5 pályázót, akiknek lehetőségük van egy második körben is részt venni. A továbbjutóknak a beküldött terveik alatt személyes üzenetben fogunk visszajelezni a folytatás irányával kapcsolatosan. A pályázat lezárásának a határideje: 2016.03.16. 23:59:59

Még egyszer köszönjük szépen, hogy ennyien indultatok a pályázaton és további sikereket kívánunk!

Üdvözlettel,

REGIO JÁTÉK

Kedves Pályázók!

A győztes kihirdetésének időpontja 2016.03.23. 17:00 óra.

Jó munkát kívánunk a továbbjutóknak!

Üdvözlettel,

REGIO JÁTÉK

Kedves Pályázók!

Elérkeztünk a pályázat lezárásához. Köszönjük mindenkinek a beküldött koncepciókat. A munkákat kiértékeltük, de sajnos nem találtunk egyetlen olyan munkát sem, amit el tudnánk képzelni vállalkozásunk új emblémájaként. Ennek ismeretében azt az egyöntetű döntést hoztuk, hogy nem fogunk győztest hirdetni.

Még egyszer köszönjük szépen, hogy ennyien indultatok a pályázaton és további sikereket kívánunk!

Üdvözlettel,

REGIO JÁTÉK

Ilyet? Nem is értem, több olyan munka is van, ami ha esetleges módosításokkal is de maximálisan jó lehet. Köszönöm a lehetőséget!

Úgy gondolom az ilyesmi szubjektív dolog, de az hogy a módosításra adott határidő lejárta előtt kijelentésre került hogy sajnos nem találtak olyan munkát amit el tudtak volna képzelni saját emblémájukként, az már inkább érthetetlen, nemde? :)

Ez is érthetetlen ahogy mondod. Igazad van a szubjektivitásban is de ahhoz képest az arculathoz, ami 25-30 éven keresztül képviselte a céget, 1000 x jobb munkák is voltak a pályázatok közül.

A legelszomorítóbb az egészben: A színkódok mellett megtudja mondani a mostani logo betűtípusát ? egy idézet a kíváncsi kreatívtól. Ez elmond mindent, amiért a Megbízó már bizonytalan lesz. Komolyan gondoltátok? 100 ezer és még ki tudja mi munkát bíznánk Rátok? Atilla terve teljesen jó, bár túltervezte, nálam azért a geometria nem mindig patika tisztaság. De a második...az csak egérrel monitorra kalimpálás, a Bezier görbe meg sehol...se tipográfia...érdekes édes-savanyú mártás...

100ezer forintból most páran, akik komolyan gondolták, buktak pár nap munkaidőt. Köszönet az egypontos hová is tegyem őket...se gyakornok, se kávéfőzőknek...

Hehe, érdekes volt a Megbízó/k ízlése, az biztos!

Engem még az érdekelne, hogyha 160 koncepció közül nem tudtak megfelelőt találni, mennyiből jött volna ez össze?
Vicces...

Az a Vicces,hogy dolgoztak X-órát a semmire.