Pályázatok

Logótervezés startupnak - könnyű zsebpénz

Logó design
-
Fastomatic
50.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 138
fastomatic

Megbízó

496

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

6 év 6 hónap

Utolsó aktivitás

Garantált díjazás
Garantált díjazásA megbízó lemondott a pénzvisszafizetési garanciáról, így a határidő lejártával mindenképp lesz győztes kihirdetve.

Koncepciók (276)

Beküldve: 2013. 01. 31.
7
11
10
#1.
Beküldve: 2013. 01. 28.
11
16
10
Beküldve: 2013. 01. 26.
1
7
10
Beküldve: 2013. 01. 26.
6
6
9
Beküldve: 2013. 01. 26.
1
6
9
Beküldve: 2013. 02. 03.
4
6
9
Beküldve: 2013. 01. 26.
4
5
9
Beküldve: 2013. 01. 31.
1
3
9
Beküldve: 2013. 02. 04.
15
6
9
Beküldve: 2013. 01. 29.
9
18
9
Beküldve: 2013. 01. 28.
14
23
9
Beküldve: 2013. 02. 07.
2
4
8

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Egyelőre egy fillért sem költöttünk még marketingre és sales-re, de mégis beesik havonta 1 új ügyfél. Viszont a jelenlegi logónk nem igazán fejezi ki azt, amit ki szeretnénk, ezért egy újat szeretnénk, amivel már kiléphetünk a "nagyközönség" elé. Nem a logó fog eladni minket, de fontos eleme a cégről kialakuló benyomásnak.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

A cég neve a "fast" és "automatic" szavak összevonásából keletkezett, mivel a munkánk lényege, hogy ügyes automatizálás segítségével gyorsan állítunk elő szoftvert. A legfontosabb erényünk a megbízhatóság, ami alatt két dolgot kell érteni: az egyik, hogy ha kapunk egy feladatot, akkor megbízhatóan teljesítjük, nem okozunk csalódást. A másik, hogy mivel nagyon bizalmas adatokkal dolgozunk, mérhetetlenül diszkrétek vagyunk, és a szoftvereink is azok. Viszont nem vagyunk olcsók.

Feladat leírása

Feladat: 

Olyan logóra van szükségünk, ami rárakható névjegyre, beleszőhető az alkalmazásokba, kirakható gyakorlatilag minden weboldalra, amihez közünk van, és mobiltelefonos alkalmazás-ikonnak is használható. Ez persze így ebben a formában lehetetlen, de mondjuk a kékesszürke kevésbé üt egy véletlenszerű színű weboldalt, mint a kanárisárga. A logónak ideális esetben gyorsaságot, automatizáltságot, és megbízhatóságot kellene sugároznia, vagy ezek valamilyen részhalmazát/ötvözetét. Az egyik első ötletünk a fogaskerékkel volt kapcsolatos, de nem tudtunk belőle semmi jót kihozni.

--------UPDATE---------- 01.29.

A pályamunkának tartalmaznia kell a logót kétszínű fekete-fehér, illetve 100x100 pixel méretben is!

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Amikor először megyünk egy leendő ügyfélhez, akkor nagyon fel vagyunk készülve. A prezentációt, amit bemutatunk, magunkkal visszük igényes papírra kinyomtatva, sőt van, hogy beköttetve. Minden esetben prezentálunk működő szoftvert is, ami az előzetesen rendelkezésünkre álló információk alapján remélhetőleg megoldja az ügyfél valamilyen problémáját. Ez az egész professzionalizmust és egyfajta luxus-prémium érzetet kelt, ennek kellene megerősítődnie a logóban.

Feladat leírása

Célközönség: 

A tipikus döntéshozó az ügyfeleinknél 35-50 közötti felsővezető, aki felső-középkategóriás autóval jár, általában iPhone-t használ, de nincs rajta egyetlen alkalmazás sem, tehát nem geek. Megszokta és elvárja az igényes dolgokat, nem szán sok időt egy-egy döntésre, és ha meghozott egy döntést, akkor nem szeret változtatni rajta, viszont ha úgy látja, hogy muszáj, akkor habozás nélkül meg is teszi.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

A szoftvereink annyira testreszabottak, hogy semmilyen dobozos szoftver nem tudja megközelíteni a hatékonyságukat. Mindemellé annyira kedvező konstrukcióban kínáljuk, hogy gyakorlatilag fel sem merül a váltás, a legrégebbi ügyfél, aki a csapathoz kötődik, 1998 óta használja ugyanannak a szoftvernek az egyre fejlődő változatait. Ráadásul mivel mi megbízhatóak vagyunk, a "hidegen" odajövő versenytársak pedig alapból nem azok, ezért elég erős kapocs jön létre az ügyfeleinkkel.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Az ügyfeleink legjobban azt szeretik, hogy sose mondjuk azt, hogy "ezt nem csináljuk meg". Mindig javasolunk valami megoldást, ami a problémát megoldja, maximum nem azt, amire az ügyfél eredetileg gondolt. Ezzel egyfajta "Mr. Wolf" szerepet is betöltünk, sok olyan kérdésre is válaszolunk, ami nem tartozik a szorosan vett szerződéses tevékenységeinkbe.

Feladat leírása

Médiaterv: 

Mivel a szoftvereink jellemzően az ügyfelek saját gépein jelennek meg, ezért túl nagy publicitás nem lesz belőle. Van pár olyan weboldal (pl. webshop), amelyikre ki fogjuk rakni a logót, illetve alkalmazások ikonjának részeként is fel fogjuk használni, meg persze a saját honlapunkra, névjegykártyánkra, stb.

Feladat leírása

Stílus: 

Üzleties, magas minőségű, prémium érzetet keltő.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Játékosság, pajkosság, vidámkodás, gyerekesség. Szeretjük ezeket a tulajdonságokat, csak a célközönségünk nem vevő rá. A jelenlegi logó (mellékletként feltöltve) általában azt a reakciót váltja ki az emberekből, hogy "légitársaság". Jó lenne, ha az új logó nem kötődne ilyen hangsúlyosan más témákhoz, ha már asszociálnak, akkor mobiltelefonra, tabletre, vagy magas minőségű mechanizmusokra (pl. svájci óra).

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

Ha olyan a logó, akkor vektorosan is szükségünk lesz rá, ha nem, akkor nagy felbontásban, nyomdai minőségben, hogy tudjuk nyomtatni a prezentációkra.

Feladat leírása

Mellékletek: 

Fórum

A pályázat lezárulta után tartunk egy belső céges megbeszélést, és ott fogunk végleges döntést hozni, tehát a közbülső értékelések még nem szükségképpen jelentenek végeredményt. (Azért próbálom majd rávenni a vezetőséget, hogy véleményezzenek közben is.)

esetleg valami színbeli elképzelésetek van? melyik szín legyen a domináns és milyeneket használjunk még mellette? színátmenet, csilli-villi lehet e a logóban vagy inkább egyszerű, letisztult dolgot szeretnétek látni? szlogen van e amit még bele lehetne fűzni a logóba? egyelőre ennyi... részemről. :) thx.

Ha esetleg nem lehetséges megcsinálni vektorosan, akkor mekkora méretben lenne rá szükség? És az előttem elhangzott kérdések válaszaira is kíváncsi vagyok. Esetleg még a formájára is kíváncsi lennék, ha ilyen téren is van kikités? Előre is köszönöm a válaszokat!

Néhányan megszegték azt a KreaNod alapszabályt, ami kimondja, hogy a kreatívoknak tilos bármilyen módon utalniuk a kilétükre a pályázat lezárultáig. Megfigyeltük azonban, hogy ezek a szabálytalanságok abszolút nem rosszhiszeműségből, vagy csalási kísérletből adódtak. Megvizsgáltuk a problémát, és rájöttünk, mi okozhatta a zavart: Erre a szabályra csak a hozzászólásoknál és a FAQ-ban hívtuk fel a figyelmeteket, így aki mondjuk egyből megoldást küldött be, az nagy eséllyel nem is találkozott ezzel a szankcióval. Ez a mi hibánk, és most némileg megváltoztattuk a megoldások beküldése felületet, ahol mostantól nyilatkoznotok kell arról is, hogy tisztában vagytok a megkötésekkel. Így már nem jelenthet problémát a szabályismeret hiánya. Úgy döntöttünk, hogy az eddigi szabálytalankodókat nem zárjuk ki az aktuális pályázatokról (mivel mi is hibáztunk) és mi, illetve a Fantasmatic pályázat kiírója is ígéretet teszünk arra, hogy a pályázat győztesét akkor is az oldalon keresztül választjuk meg, ha történetesen már megismertük a kreatív kilétét. Ennek ismeretében mostantól viszont töröljetek minden utalást a korábbi megoldásaitokból, ugyanis hétfőtől a szankciók életbe lépnek. Jó munkát!

Hú, nem vettem észre, hogy itt zajlik az élet. Pár fontos dolog, ami választ ad a kérdésekre is:

1. A logónak MINDENKÉPP el kell készülnie kétszínű fekete-fehér változatban is (például azért, hogy fémbe lehessen vésni), és 100x100 pixeles változatban is (hogy honlapba lehessen tenni).

2. A fogaskereket mégiscsak el kéne inkább felejteni, mert nagyon félrevitte mindenkinek a gondolkodását. Irtó sok fantáziátlan fogaskerekes pályamunka érkezett, jobb lett volna, ha ezt le se írom :-) De késő bánat, ebgondolat, mindenesetre NE ragaszkodjatok a fogaskerékhez!

3. Maximális méret kábé egy A4-es oldal, jó nyomdai minőségben (mondjuk 300 dpi). Ha óriásplakátra kell, majd megoldjuk :-) Persze a vektoros a legjobb.

4. A pályázatoknak 3 elbírálója van, sportszerű nehezítés, hogy csak én nézem naponta többször is a pályamunkákat, a másik kettő csak alkalomszerűen néz rá, tehát előfordulhat az, hogy hirtelen más értelmű, az előzőeknek akár ellentmondó észrevétel érkezik - mivel az nem tőlem származik :-)

További jó munkát mindenkinek!

Gratulálunk kreatívok! A megbízótok már most garantálta a díjazást. Ilyen rövid idő alatt is született több olyan megoldás, ami elnyerte tetszésüket. Persze meg lehet még őket szorongatni, hajrá!

Helló!

Az lenne a kérdésem, hogy mindenképp négyzet (100x100) alapú logóhoz ragaszkodtok, vagy megoldható téglalap (pl. 100x50) alapúval is?
Ha négyzet alapú, akkor a 100x100 a maximum méret?

Nem ragaszkodunk a négyzet alapú logóhoz, csak ahhoz ragaszkodunk, hogy HA a logót beleillesztjük egy 100x100 pixel méretű négyzetbe (amit nem kell teljesen kitöltenie), AKKOR kivehető, felismerhető maradjon. Lehet bármilyen alakú! A 100x100 pedig nem maximum méret, hanem minimum méret inkább, csak nagyon sokan terveznek úgy logót, hogy a finom részletekre építenek. Ez sok esetben jó (például ha weboldalnak kell logót tervezni), de itt most azért nem jó, mert a cég logóját terveink szerint még sok-sok évig fogjuk használni a legkülönbözőbb helyeken, és ezt a szempontot a tervezéskor masszívan figyelembe szeretnénk venni. Mondok konkrét példát: egy korábbi cégben ezüstből készíttettünk kitűzőket, amik a cég logóját ábrázolták. Az éppen kör alakú volt egyébként.

Üdvözletem!
Az iránt érdeklődnék, hogy a vektoros fájlt CS hányas Adobe Illustratorral fogják tudni megnyitni, hogy ennek megfelelően tudjam menteni a pályamunkámat.

Kedves kola, használd nyugodtan a CS6-ot!

Elég sok jó pályamű érkezett be, nagy gondban leszünk a végső mérlegelésnél, az már látszik. Gratulálok mindenkinek!

sziasztok!

Meg szeretném kérdezni,hogy több megoldást is be lehet küldeni a logóra(és ti eldöntitek,hogy azok közül melyik tetszik) vagy csak 1 megoldást és annak a variációit?

Köszönöm! :)

FAQ --> http://kreanod.hu/faq/hany-munkat-tudok-bekuldeni

"Minden pályázatra annyi munkát küldesz be, amennyi csak jól esik. Az apró változtatásokat viszont ne új megoldásként küldd be, hanem a már létező koncepciódhoz add hozzá, utólag ugyanis bármennyi képpel/leírással bővítheted egy korábbi pályamunkádat."

Jó azt látni, mikor a közösségen belül megy a segítségnyújtás. :)

Bár tudom, hogy falra hányt borsó, és hogy amúgy sincs már sok hátra a pályázatból, de: könyörögve kérek mindenkit, hogy ne adjatok be pályaművet kétszínű fekete-fehér változat nélkül! Aki nem tudja, hogy mi az, az részint vizsgálja felül a pályaválasztását, részint pedig íme: olyan kép, ami kizárólag fekete (színkódja: #000000) és fehér (színkódja: #ffffff) képpontokat tartalmaz. Erre azért van szükség, mert maratni, gravírozni, vésetni, stb. csak ilyen formátumban lehet, a színárnyalatok el fognak veszni.

Üdv.!
Mikorra várható az eredmény hirdetés?

Vasárnap ülünk össze, legrosszabb esetben is hétfőre várható az eredmény. (Na jó, legrosszabb esetben keddre.) Köszönöm mindenkinek az értékes pályaműveket, elnézést, ha néhol kicsit nyers voltam a kritikákkal! :-)

Köszönöm a gyors választ!
Az érdekelne még hogy a Shortlist összeállítása mikorra várható?

A shortlistet sikerült viszonylag gyorsan összeraknunk (szerintem), nagyjából egyetértés dúlt, és ehhez nem kellett még összeülnünk sem, tehát az már meg is van. De ez nem változtat semmit azon, amit előzőleg írtam :-)

Kicsit kiegészíteném az előzőt: az én véleményem több helyen erősen felül lett bírálva, volt olyan terv, amelyik 9-esről 6-osra lett átminősítve. Én azt hittem, hogy szőrös szívű kritikus vagyok, és kíméletlenül kivesézem az egyes logókat, de úgy látszik, a többiek nálam is szőrösebb szívűek. (Vagy inkább: én jobban kötődtem egyes logótervekhez, ilyen-olyan okokból.) De ez persze nem azt jelenti, hogy ezek a logók hirtelen ennyivel rosszabbak lettek, csak azt, hogy a szubjektív értékítélet néha nagyon eltérő lehet egyénenként. Általában mindenki nagyon elégedett volt a tervekkel, és az volt a közös vélemény, hogy igazából a 7-es és afeletti logókat, de még némelyik 6-ost is szégyenérzet nélkül bármelyik cég kirakhatná. Csak itt nagyon erős volt az élboly :)

Egy meglehetősen fűtött vita után végül keserves kínok árán 3-ra csökkentettük a listát, akik 10-es értékelést kaptak. Megpróbálunk dűlőre jutni, de lehet, hogy már túl fáradtak leszünk hozzá ma, és holnap folytatjuk.