Pályázatok

Logó tervezés a tökéletes pesti pubnak, a KVINT-nek

Logó design
-
KVINT PUB
60.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 69
kvintpub

Megbízó

13

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

4 év 8 hónap

Utolsó aktivitás

Garantált díjazás
Extra díjazás
Promotálás
Brief írás segédlet
Garantált díjazásA megbízó lemondott a pénzvisszafizetési garanciáról, így a határidő lejártával mindenképp lesz győztes kihirdetve.
Extra díjazás

A győztes számára 10.000 Ft fogyasztást is biztosítunk a nyitás után.

Pályázat promotálásaA pályázatról írunk egy hírlevelünkben, és a közösségi média felületeinken fizetett hirdetésként is beszámolunk róla.
Brief írás segédletA brief írásban mi is segédékeztünk, hogy a megbízói igények egyértelműek legyenek a résztvevő kreatívoknak.

Koncepciók (86)

Beküldve: 2015. 11. 17.
12
5
10
Beküldve: 2015. 11. 28.
10
2
9
Beküldve: 2015. 11. 29.
3
1
9
Beküldve: 2015. 11. 26.
2
6
8
Beküldve: 2015. 11. 17.
7
3
8
Beküldve: 2015. 11. 17.
11
0
8
Beküldve: 2015. 11. 27.
5
1
7
Beküldve: 2015. 11. 26.
4
3
7
Beküldve: 2015. 11. 16.
5
2
7
Beküldve: 2015. 11. 29.
8
0
7
Beküldve: 2015. 11. 22.
3
0
7
Beküldve: 2015. 11. 16.
3
1
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

A fővárosi kocsmák virágoznak, de az ország más területén hanyatlás figyelhető meg. Pest tele van bárokkal, pubokkal, talán telítettnek is tűnhet a piac, és néhányan a város több pontján is jelen vannak. Megvan az elképzelésünk egy ideális helyről, ahova visszajárnánk, de nem találtunk olyat, amelyik mindegyik szempontunknak megfelelne. Gondoltunk hát egyet, és úgy döntöttünk, megcsináljuk mi ezt a helyet.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

A leendő pubot két, némi vállalkozói tapasztalattal rendelkező fiatal fogja létrehozni. Vidékről jöttünk Pestre továbbtanulni, így természetesen a kocsmákat, bárokat is bejártuk. Mind a ketten nekilódultunk a nagy betűs életnek az egyetem után, de egyre többször beszéltünk a kocsmákban a kocsmákról. Minden hellyel volt valami probléma. Vagy indokolatlanul drága, nem megfelelő a kiszolgáló személyzet vagy épp csak mogyorót lehet étel gyanánt kapni. Az igénytelen design megoldásokról nem is beszélve. Arra jutottunk, hogy 5 alapvető feltétele van számunkra egy jó beülős helynek:

1. Megfelelő, nem túl szerteágazó italválaszték korrekt áron.

2. Emberi fogyasztásra valóban alkalmas, normális ételek.

3. Jó kávé.

4. Motivált, kedves, pozitív kisugárzású személyzet.

5. Igényes dizájn.

Egyik sem atomfizika, sok bártulajdonos úgy tűnik, mégsem hisz mindben. Az alulfizetett, motiválatlan alkalmazottak megvannak? Vagy az igénytelen mosdók, a fejfájós olcsó sör, esetleg a hónapokig nem karbantartott eszközök? Nekünk igen, és már unjuk, úgyhogy Pest egyik belső kerületében, központi helyen létre fogunk hozni egy egyszerű, sallangmentes helyet. Nálunk nem 650 lesz a legolcsóbb korsó sör, és lehet majd normálisat enni, vagy egy kávéra is beugrani, mégis csinos, boldogan dolgozó személyzet fog visszamosolyogni a stílusos bárpult mögül. Így mindenki azt teheti majd nálunk, amit igazán szeret: társasági életet élhet anélkül, hogy maga a hely bármilyen bosszúságot okozna közben.

Ennek megteremtése a célunk, ezért választottuk a KVINT nevet. Benne van az 5 alappillérre való utalás, és minket elsőre megfogott. (Természetesen emellett megfelel minden névválasztási kritériumnak is.)

Feladat leírása

Feladat: 

A pub logójának megtervezése. A felirat mellett embléma is szerepeljen, ami önmagában is használható (mondjuk fav ikonként vagy különböző változatokban a pubon belül), szóval a tipografikus logók maximum valami egyedi ötlettel megspékelve jöhetnek szóba. Ne habozzatok utóbbit se küldeni, ha van valami jó elképzelésetek, pusztán emiatt nem fogunk alacsonyabb pontot adni.

Szeretnénk tehát, ha az embléma (vagy egy kiemelt motívum) önmagában is használható lenne, valamelyest utaljon a tevékenységre (bár talán ez nem kritérium), valamint ne legyen elcsépelt.

Megnéznénk a logó terveket Pub felirattal és anélkül is.

Arculati elemek megtervezése nem feladat, de szeretnénk a logót mindenféle változtatás nélkül nemcsak fekete-fehér és egyszínű változatban, valamint cégérként megnézni, hanem fa felületen is, mivel ez az anyag fog dominálni a helyen.

A brief minden egyes pontjának kitöltésébe fektettünk energiát. Tisztelj meg azzal, hogy végigolvasod, mert csak így lehet hatékony az együttműködés.

Pozitív hozzáállással próbálunk majd pontozni, de kommunikálni közvetlenül csak azokkal fogunk, akiknek az ötlete igazán felkeltette az érdeklődésünket, és valami változtatási igény merül fel. Legkésőbb másnap minden beérkezett munkára reflektálunk.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

„Ez egy király hely, visszatérek.”

Feladat leírása

Célközönség: 

20-40 év közti, Budapesten tartózkodó nőknek és férfiaknak szeretnénk létrehozni egy pubot a közép- és felső kategória határán elhelyezkedő árazással. Leginkább abban gondolkoztunk, hogy milyen tevékenységek végzésére szeretnénk megfelelő helyet biztosítani. Legfőképp baráti társaságok számára iszogatás, közelebbi kapcsolatban lévő emberek 2-3 fős találkozója, társasági összejövetelek, meccsnézés, piálás közben normális evés, egy kávéra beülés. Mellékesen meg szeretnénk felelni az egyedül a pultnál iszogatóknak, a munkát végzőknek, és a lazább üzleti találkozót vagy épp könnyed randevút lefolytatóknak is. A hely arculata valamint árai (és a személyzet tevékenysége is) kizárják majd a kellemetlen elemek ott tartózkodását.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Mindent biztosítunk a jó kikapcsolódáshoz, ötletes megoldásokkal tesszük el mindezt, és nem lesz semmilyen zavaró elem, ami egy „Nagyon király ez a hely, de...” végű mondatot indokolna.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Egy jó hangulatú, vidám (nem vicces) hely, ami mindent annak rendel alá, hogy a vendégek zavartalan társasági életet éljenek. Ennél fogva a tervezett dizájn sem próbál majd hatalmas dobásokkal lenyűgözni senkit, inkább mindent a funkciónak rendelünk alá, de persze mindezt hangulatosan. Nem szeretjük a nagyon steril, végletekig letisztult kialakítású helyeket, ahova ha nem ingben megy az ember, akkor már kényelmetlenül érzi magát. Olyan helyet csinálunk, ahova ha ingben térnek be munka után az emberek, itt kilazítják a nyakkendőt, feltűrik az ingujjat és isznak, beszélgetnek. Ha elmennek a helyről nem kell, hogy arról áradozzanak, micsoda extravagáns dizájn jellemezte a helyet, csak önmagában a helyről fotót se akarjanak készíteni. Gyártsák inkább a mosolygós fotókat többedmagukról, amin az látszik milyen jól érzik itt magukat. Ne is feltétlenül tudják megfogalmazni, miért jönnek vissza (nyilván az 5 pont rendben léte miatt), csak emlékezzenek, hogy ott jó volt a közérzetük. Mi ezt majd egyedi tervezési húzásokkal fogjuk elősegíteni. Szeretnénk, ha oldott, élénk hangulat lenne, ezt pedig úgy tervezzük, hogy ne csak az emberek jelenléte adja a helynek, hanem már maga a kialakítás is. Ennek alátámasztása lesz a logó.

Feladat leírása

Médiaterv: 

A pubon kívül a honlapunkon, közösségi médiában, valamint nyomtatott felületeken tervezzük használni a logót. Remélhetőleg elég jót csinálunk ahhoz, hogy a pesti bárokat szemléző oldalak, blogok hozzánk is ellátogassanak majd.

Feladat leírása

Stílus: 

Jelenkor szellemének megfelelő dizájn, semmilyen régies vonással. Közvetlen, de nem öncélú, ötletes, de nem hivalkodó. Sallangmentes lesz a hely, de ez nem a lelketlen sterilitást jelenti. Komoly, de nem komor logót szeretnénk, talán egy kis játékosság belefér. Akár azt is el tudjuk képzelni, hogy elcsépeltnek tűnő motívumokat egyedi, új módon használjunk fel. (Ami azonban ez utóbbit nélkülözi, azt lepontozzunk.)

Feltöltöttünk néhány mellékletet, hogy mi él a fejünkben a leendő helyről. (Fájlnevek azt jelölik, mit kell a képen figyelembe venni.)

Feladat leírása

Kerülendő: 

Bármilyen zenei motívum, zenére való utalás.

Nehezen olvasható tipografikus logó. Még nem tudjuk ugye, hogy milyen lesz a pub külső megjelenése, de mindig röhögünk a papíron biztosan ügyes, okos logókon, amik cégérként már 20 méterről sem olvashatók.

Értelemszerűen az igényekkel ellentétes jelzőket sorolhatnánk fel itt. (Elcsépelt, ötlettelen tervek, és nyilván kerüljük a gagyit, de a túlzott eleganciát is, ne legyen ódivatú, de gyerekes sem.) Ne legyen túldíszített, mégis lehet benne valami egyedi ötlet. A túl steril, modern letisztultságot kerüljük.

Ne csak egy motívumot emeljünk ki. pl. sörös korsó nem jó, mert az 5 elemből csak egyet közvetít. Természetesen nem túlbonyolított logót akarunk, amiben visszaköszön mindegyik elem, csak ne koncentráljunk pusztán az evésre/ivásra mint motívumra.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

A győztestől vektoros formában kérjük majd az anyagot.

Fórum

Kedves Kreatívok!

Köszönjük mindenki munkáját, nagyon elégedettek voltunk. Reméljük, sikerült nekünk is jó benyomást tennünk rátok, és majd találkozunk a Kvintben. Azt tervezzük, hogy a nyitás környékén elkezdünk bemutatkozni. Ha szeretnétek velünk találkozni, kövessétek a hozzászólásokat itt, szólni fogunk, ha van, mit mondanunk.