Pályázatok

Lingvay Pincészet Borainak címkéje

Címke design
-
Lingvay Pincészet
300.000 Ft
Hátravan:
Elbírálás alatt
Követő: 76
Gábor Czike

Megbízó

88

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

1 nap 2 óra

Utolsó aktivitás

Extra díjazás
Promotálás
Brief írás segédlet
Szakmai ajánlás
Extra díjazás

az első 3 helyzet kap egy teljes borsorunkat tartalamzó csomagot (6 üveg bor)

Pályázat promotálásaA pályázatról írunk egy hírlevelünkben, és a közösségi média felületeinken fizetett hirdetésként is beszámolunk róla.
Brief írás segédletA brief írásban mi is segédékeztünk, hogy a megbízói igények egyértelműek legyenek a résztvevő kreatívoknak.
Szakmai ajánlásA beérkezett munkákat a határidő lejártával átnézzük, és a legjobbakat kiemelve szakmai véleményezést készítünk a megbízó számára. A mindenkori végeredmény nem feltétlenül tükrözi a mi szakmai álláspontunkat.

Koncepciók (71)

Anonymous
Beküldve: 2023. 08. 20.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2023. 08. 09.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2023. 08. 03.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2023. 08. 20.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2023. 08. 20.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2023. 08. 20.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2023. 08. 20.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2023. 08. 20.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2023. 08. 20.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2023. 08. 20.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2023. 08. 20.
?
?
-

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Borok piaca rendkívül kompetitív, jelentős túlkínálat tapasztalható országos szinten. A szőlőink többnyire Vácon és Pencen ,maga a birtok központ Pencen található. Vác a Mátrai Borvidékhez tartozik, de nem tekinthető különösebben híres, vagy felkapott bortermelő helynek, így célunk elsősorban a Dunakanyar régió fogyasztóinak kiszolgálása. A Dunakanyar régióban rajtunk kívül kb.10 versenytárs van, mi méretben a nagyobbak közé tartozunk. A regionális jelleget kell hangsúlyozni, mert az országos piacon kevesebb esélyünk van.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

2012-ben alakult a borászatunk, családi vállalkozás, első generációs borászok vagyunk. Vácon a Törökhegyen 4 ha, Pencen a Zsobrák dűlőben 2 ha szőlőt művelünk. Évente kb 150-200 hl bort állítunk elő, Zweigelt Vörös, Pinot Noir, Zöld Veltelíni, Rajnai rizling, Kékfrankos fajtákat. Most fejeztük be a családi borászat felépítését Pencen, itt hamarosan elkezdődik a vendégfogadási tevékenység is. Váci boraink elnevezésében nagyobb részt a város jelképeire próbáltunk utalni ezzel is kihangsúlyozva a helyi jelleget ( zöld veltelíni : Kőszentes, Zweigelt Rose : Kőkapu; Zweigelt vörös: Vörösház, Pinot Noir : Credo).

Feladat leírása

Feladat: 

A feladat kettős: egyrészt a már meglévő címkéket szeretnénk lecserélni, a jelenlegi terméknevek megtartásával. A jelenlegi címkéket kuszának, zsúfoltnak érezzük, és nem tükrözik a borok minőségét sem megfelelően. A zöldveltelini ( ami fehér bor) címkéje pedig eléggé beleolvad a bor színébe, így figyelem felhívó szerepet egyáltalán nem tud betölteni Másrészt két új bort szeretnénk bevezetni a piacra, amelyeknek még soha nem volt címkéje : rajnai rizling és kékfrankos fajtákról van szó. Ez a két bor kissé eltér a korábbi termékektől, mert egyrészt a termőhely nem Vác, hanem Penc, másrészt ezek a termékek magasabb minőséget képviselnek, ami a címkében is szeretnénk, ha megjelenne. A rajnai rízling és a kékfrankos címkéje tehát akár teljesen eltérhet a többi címkétől, de az is elfogadható, ha valamelyik pályázó a magasabb minőséget egy koncepción belül tudja megjeleníteni. A Rajnai Rízling elnevezésére az ötletünk "Gerinc"-utalva egyrészt arra, hogy a dűlő hegygerincén húzódnak a szőlősorok másrészt megjeleníti a bor komplex savgerincét is. A kékfrankos választott neve a "Violám", mely egyrészt a bor színére utal másrészt családi vonatkozása is van, a kisebbik lányunkat ugyanis Violának hívják. A legfontosabb feladat, hogy a címkék a boraink magas minőségét fejezzék ki. A címke váltással egyidejűleg a boraink kiszerelése is változik. A jövőben a rozé kivételével mindegyik bor zöld palackba kerül. A boraink a jövőben burgundi palackba kerülnek, illetve rajnai rizling rajnai palackba. A zöld veltelíni, a rozé és a rajnai rizling borunk csavarzáras kupakot kap, a vörös borok maradnak dugóval lezártak.

A fentieket összefoglalva az alábbi borokra kérünk címke tervet:

1. "Kőszentes" zöld veltelíni fehér bor, zöld, burgundi, csavarzáras palack
2. "Kőkapu" zweigelt rose bor, fehér (átlátszó), burgundi, csavarzáras palack
3. "Vörösház" zweigelt vörös bor, zöld ,burgundi, dugós palack
4 "Credo" pinot noir vörös bor, zöld, burgundi, dugós palack
5. "Gerinc" rajani rizling fehér bor, zöld, rajnai, csavarzáras palack
6. "Violám" kékfrankos vörös bor, zöld, burgundi, dugós palack

A címkék jelenlegi mérete a következő: fő címke 73*133mm; hát címke 58*88 mm. A címke mérteben a pályázók szabadságot kapnak, a jelenlegi mértettől eltérhetnek, de a 140 mm magasságot semmiképp ne haladják meg, mert az a jelenlegi címkézőgépünknek gondot okozna. A címke alakjában viszonylag szabadságot tudunk adni, az aranyozást, dombornyomást lehetőség szerint kerüljük, de ha valakinek eget rengető ötlete van, ami csak ezekkel valósítható meg akkor ezeket is megfontoljuk.

A meglévő címkéken található szöveg marad. A rajnai rizlingen és a kékfrankoson is lesz irodalmi idézet, kb hasonló terjedelemmel, mint a meglévő címkéken. A címkék kötelező tartalmi elemeire vonatkozó előírások az alábbi linken találhatók: https://boraszat.kormany.hu/download/8/e0/b0000/jelolesi-utmutato_2013au...

Feladat leírása

Célkitűzés: 

A jelenlegi címkék nevét és jelképeit megtartva, egy letisztultabb, magasabb, tradicionális minőséget sugárzó címkét szeretnénk kapni. A rajnai rizling és a kékfrankos kissé eltér a váci borainktól Itt a -bor soron belül is - kiemelkedő minőséget szeretnénk hangsúlyozni a címkében. Az szeretnénk, hogy a címke a termékeinket megkülönböztesse, a vevő érdeklődve vegye kézbe a palackot, és lehetőleg meg is kóstolja annak tartalmát. Kerülni kellene a kusza bonyolult formát, de a túlzottan leegyszerűsített ("pont , pont vesszőcske ") jelleg sem áll közel hozzánk.

Feladat leírása

Célközönség: 

a Dunakanyar régióban lakó középkorú, borkedvelő lakosok és az idelátogató turisták. A roze borunk célközönsége a fiatalok illetve a hölgyek. A váci címkével ellátott borok a lokálpatrióta borfogyasztó közönség igényeit kívánják kielégíteni, különös tekintettel a város jelentős borászati hagyományaira.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

A boraink egy érzelmi szükségletet is kielégítenek, mert ezek egyértelműen a város régi borászati hagyományaihoz kapcsolódnak. A turistáknak egy teljesen ismeretlen borászati régió felfedezését, az újdonság megismerésének a varázsát kínáljuk. Ami a hátrányunk, az az előnyünk is egyben: nem ismert borvidéken termelünk, viszont így felfedezés örömét nyújtjuk az idelátogatóknak.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

a boraink a régióban már több étteremben és üzletben kaphatók, mindenhonnan pozitív visszajelzést kapunk. A fogyasztók nagyon kedvelik, különösen a zöldveltelínit, ami üdesége miatt nyáron fröccsként is szolgál, a borversenyeken rendszeresen jó eredményeket érünk el, legutóbb a 2018-as Zweigelt vöröa borunk az esztergomi bírálaton aranyérmes lett. Az általunk készített borok egyre magasabb minőséget képviselnek, idén a Vinagora országos borversenyen Gerinc rajnai rizling borunk arany érmet, a Kőszentes zöld veltelíni borunk ezüst érmet kapott.

Feladat leírása

Médiaterv: 

Hosszabb távon használnánk a címkéket, média és marketing anyagainkban is szerepelnének.

Feladat leírása

Stílus: 

Nagyon fontos, hogy a címke ne legyen túlzsúfolt, giccses ugyanakkor a teljesen minimalista megközelítés is kerülendő. Legyen a fogyasztó számára is könnyen dekódolható a címke tartalma és az a fent kifejtett értékeket tükrözze. A színhasználat a rozénál lehet extravagáns is, a többi bornál diszkrétebb színeket szeretnénk látni.

Feladat leírása

Kerülendő: 

A fentiekben kifejtettek értelmében a túlzottan barokkos és a túlzottan minimalista stílus. A most divatos és kissé elcsépelt növények és állatok (főként) madarak megjelenítése.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

A csatolt képen, a jelenlegi címkék láthatók. Az új logót is mellékeljük, kérjük ennek szerepeltetését. Inspirációként csatolunk egy képet a felépült új borászatunkról és két képet a borászatból feltáruló látképről.

Fórum

Tisztelt Borászat!
A jelenlegi cimkéket PDF-ben is megkaphatjuk? Illetve a logót vektoros formátumban?
Köszönöm!

Tiszteletem!Az új logót nem látom mellékelve.

Tisztelt Megbízó!
Feltöltené, kérem, a logót pdf-ben, vagy vektorosan? Hálás vagyok! :-)

bekértük a pdf dokumentumokat a nyomdától, amint megkapom felrakom

csatolom még egyszer

A címkék pdf formában történő beszerzése folyamatban van, ha megkapom küldök linket. A logo innen mindenféle formátumban letölthető https://1drv.ms/f/s!AvB3r9vOwcAugZYd82uOkuUe8r9Glg?e=ngh2Fb azt sajnos nem tudom, hogy mi a vektoros.

Hálás vagyok, köszönöm! Hozzákezdek a festéshez, reményeim szerint éppen az ízlésével egyező csodálatos remekművek tulajdonosa lehet! Szép napot kívánok! /N.A./

a címkék pdf formátumban az alábbi linken érhetők el: https://1drv.ms/f/s!AvB3r9vOwcAugZYkIxvPzfeNucCxNQ?e=869rgr

A jelenlegi címkék közül a Kőszentes, Kőkapu és a Vörösház Vác jellegzetes építményeire utal, mivel az elnevezéseket meg kívánjuk tartani, célszerűnek tűnik, hogy az elnevezéshez kapcsolódó épület is megjelenjen valahogy ezeken a címkéken, de az nem kikötés, hogy a mostanihoz hasonló müdon kell ábrázolni az épületeket.

A címkéken található idézeteket megtartjuk, ezeket az új címke hátoldalán is kérjük megjeleníteni. Az évjárat, alkohol tartalom, NÉBIH kód évről évre változik, itt csak az elhelyezés, a méret és a megjelenés a fontos, mindenki olyan értéket ír be, amilyet akar, pl a meglévő címkékről lehet az adatokat másolni.

Stancolásban szabadon lehet gondolkodni, a nagyon extravagáns alakok azonban nem preferáltak, a nehéz kezehetőség és a nyomtatási nehézségek miatt.

Tisztelt Pincészet!

Tekintve, hogy a borok kiszerelése a jövöben megvàltozik, gondolom a cimkék méretét is az uj burgundi illetve rajnai palackhoz kell igazitani. Kaphatnànk ehhez plusz informàciot, mekkora lenne ennek a két uj cimkének a mérete? Illetve a hàtcimkék mérete nem lett feltüntetve a leiràsban.

Vàlaszàt elöre is köszönöm.

Tisztelt Megbízó!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a hátcímkéken mindenképpen szerepeltetni szeretné a logót?
Előre is köszönöm válaszát!

Kedves Nono90!
A hátcímkék jelenlegi méretét is feltüntette a leírásban a Megbízó!
58x88 mm.

Kedves Pepi, Köszönöm! De a kérdésem az új palackok méreteihez kapcsolódott: a szélesebb üvegen gondolom a hátcímke is más méretü kell, hogy legyen.

Kedves Nono90!
Elnézést kérek, félreértettem.

Üdv!
Szeretnék érdeklődni, hogy mekkora a palackok átmérője a címkék részénél?
Előre is köszönöm válaszát!

Kedves Pepi!

a burgundi palack méretei a következők (még nem tudjuk melyik típust fojuk használni, illetve mikke melyiket lehet kapni)

Palack adatok
Űrtartalom: 750 ml
Magasság: 296 mm
Átmérő: 80,5 mm
Nettó súly: 410 g
Zárás: Dugós
Szín: Olív

Palack adatok
Å°rtartalom: 750 ml
Magasság: 296 mm
Átmérő: 86 mm
Nettó súly: 590 g
Zárás: Dugós
Szín: cuvée

Tisztelt Pincészet!

Érdeklődni szeretnék hogy a pályázat beküldésekor hátsócímkére elegendő egy példánynak a terveit beküldeni? Gondolom ezek minden tétel esetén azonosak lesznek.
Előre is köszönöm

Tisztelt Megbízó!
Érdeklődni szeretnék, hogy van e lehetőség a pályázat meghosszabbítására néhány nappal?
Sajnos megcsúsztam az idővel, ami természetesen az én problémám, viszont izgalmas a projekt és szívesen megosztanám Önnel a terveimet én is, amennyiben ez megoldható lenne.
Válaszát előre is köszönöm!

további 10 nappal meghosszabbítjuk a határidőt, várjuk a pályázatát

igen a hátsó címkéből elég lesz egy is, ha koncepció szerint minden boron azonos

Köszönöm szépen a lehetőséget, hamarosan csatolom a pályázatom!

itt se kapkodják el az értékeléseket....

Tisztelt Megbízó!

Azt hiszem, hogy a többi Kreatív nevében is szólok, ha azt mondom, hogy tűkön ülve várjuk az eredményhirdetést. Körülbelül mikorra várható a győztes kihirdetése?

ez is egy komolytalan cég.

Egy 1-es vagy 2-es osztályzatnak jobban örültem volna az értékelésnél...no mindegy, portfólióba tökéletes lesz :D