Pályázatok

Lingvay Pincészet Borainak címkéje

Címke design
-
Lingvay Pincészet
300.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 77
Gábor Czike

Megbízó

95

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

7 hónap 3 hét

Utolsó aktivitás

Extra díjazás
Promotálás
Brief írás segédlet
Szakmai ajánlás
Extra díjazás

az első 3 helyzet kap egy teljes borsorunkat tartalamzó csomagot (6 üveg bor)

Pályázat promotálásaA pályázatról írunk egy hírlevelünkben, és a közösségi média felületeinken fizetett hirdetésként is beszámolunk róla.
Brief írás segédletA brief írásban mi is segédékeztünk, hogy a megbízói igények egyértelműek legyenek a résztvevő kreatívoknak.
Szakmai ajánlásA beérkezett munkákat a határidő lejártával átnézzük, és a legjobbakat kiemelve szakmai véleményezést készítünk a megbízó számára. A mindenkori végeredmény nem feltétlenül tükrözi a mi szakmai álláspontunkat.

Koncepciók (71)

Beküldve: 2023. 08. 09.
12
9
9
Beküldve: 2023. 08. 20.
14
7
9
Beküldve: 2023. 08. 03.
8
5
9
Beküldve: 2023. 08. 10.
7
1
8
Beküldve: 2023. 08. 07.
6
1
8
Beküldve: 2023. 08. 20.
14
2
8
Beküldve: 2023. 08. 03.
2
1
7
Beküldve: 2023. 08. 10.
14
2
7
Beküldve: 2023. 08. 08.
13
1
7
NBN
Beküldve: 2023. 08. 20.
14
4
7
Beküldve: 2023. 08. 20.
7
1
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Borok piaca rendkívül kompetitív, jelentős túlkínálat tapasztalható országos szinten. A szőlőink többnyire Vácon és Pencen ,maga a birtok központ Pencen található. Vác a Mátrai Borvidékhez tartozik, de nem tekinthető különösebben híres, vagy felkapott bortermelő helynek, így célunk elsősorban a Dunakanyar régió fogyasztóinak kiszolgálása. A Dunakanyar régióban rajtunk kívül kb.10 versenytárs van, mi méretben a nagyobbak közé tartozunk. A regionális jelleget kell hangsúlyozni, mert az országos piacon kevesebb esélyünk van.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

2012-ben alakult a borászatunk, családi vállalkozás, első generációs borászok vagyunk. Vácon a Törökhegyen 4 ha, Pencen a Zsobrák dűlőben 2 ha szőlőt művelünk. Évente kb 150-200 hl bort állítunk elő, Zweigelt Vörös, Pinot Noir, Zöld Veltelíni, Rajnai rizling, Kékfrankos fajtákat. Most fejeztük be a családi borászat felépítését Pencen, itt hamarosan elkezdődik a vendégfogadási tevékenység is. Váci boraink elnevezésében nagyobb részt a város jelképeire próbáltunk utalni ezzel is kihangsúlyozva a helyi jelleget ( zöld veltelíni : Kőszentes, Zweigelt Rose : Kőkapu; Zweigelt vörös: Vörösház, Pinot Noir : Credo).

Feladat leírása

Feladat: 

A feladat kettős: egyrészt a már meglévő címkéket szeretnénk lecserélni, a jelenlegi terméknevek megtartásával. A jelenlegi címkéket kuszának, zsúfoltnak érezzük, és nem tükrözik a borok minőségét sem megfelelően. A zöldveltelini ( ami fehér bor) címkéje pedig eléggé beleolvad a bor színébe, így figyelem felhívó szerepet egyáltalán nem tud betölteni Másrészt két új bort szeretnénk bevezetni a piacra, amelyeknek még soha nem volt címkéje : rajnai rizling és kékfrankos fajtákról van szó. Ez a két bor kissé eltér a korábbi termékektől, mert egyrészt a termőhely nem Vác, hanem Penc, másrészt ezek a termékek magasabb minőséget képviselnek, ami a címkében is szeretnénk, ha megjelenne. A rajnai rízling és a kékfrankos címkéje tehát akár teljesen eltérhet a többi címkétől, de az is elfogadható, ha valamelyik pályázó a magasabb minőséget egy koncepción belül tudja megjeleníteni. A Rajnai Rízling elnevezésére az ötletünk "Gerinc"-utalva egyrészt arra, hogy a dűlő hegygerincén húzódnak a szőlősorok másrészt megjeleníti a bor komplex savgerincét is. A kékfrankos választott neve a "Violám", mely egyrészt a bor színére utal másrészt családi vonatkozása is van, a kisebbik lányunkat ugyanis Violának hívják. A legfontosabb feladat, hogy a címkék a boraink magas minőségét fejezzék ki. A címke váltással egyidejűleg a boraink kiszerelése is változik. A jövőben a rozé kivételével mindegyik bor zöld palackba kerül. A boraink a jövőben burgundi palackba kerülnek, illetve rajnai rizling rajnai palackba. A zöld veltelíni, a rozé és a rajnai rizling borunk csavarzáras kupakot kap, a vörös borok maradnak dugóval lezártak.

A fentieket összefoglalva az alábbi borokra kérünk címke tervet:

1. "Kőszentes" zöld veltelíni fehér bor, zöld, burgundi, csavarzáras palack
2. "Kőkapu" zweigelt rose bor, fehér (átlátszó), burgundi, csavarzáras palack
3. "Vörösház" zweigelt vörös bor, zöld ,burgundi, dugós palack
4 "Credo" pinot noir vörös bor, zöld, burgundi, dugós palack
5. "Gerinc" rajani rizling fehér bor, zöld, rajnai, csavarzáras palack
6. "Violám" kékfrankos vörös bor, zöld, burgundi, dugós palack

A címkék jelenlegi mérete a következő: fő címke 73*133mm; hát címke 58*88 mm. A címke mérteben a pályázók szabadságot kapnak, a jelenlegi mértettől eltérhetnek, de a 140 mm magasságot semmiképp ne haladják meg, mert az a jelenlegi címkézőgépünknek gondot okozna. A címke alakjában viszonylag szabadságot tudunk adni, az aranyozást, dombornyomást lehetőség szerint kerüljük, de ha valakinek eget rengető ötlete van, ami csak ezekkel valósítható meg akkor ezeket is megfontoljuk.

A meglévő címkéken található szöveg marad. A rajnai rizlingen és a kékfrankoson is lesz irodalmi idézet, kb hasonló terjedelemmel, mint a meglévő címkéken. A címkék kötelező tartalmi elemeire vonatkozó előírások az alábbi linken találhatók: https://boraszat.kormany.hu/download/8/e0/b0000/jelolesi-utmutato_2013au...

Feladat leírása

Célkitűzés: 

A jelenlegi címkék nevét és jelképeit megtartva, egy letisztultabb, magasabb, tradicionális minőséget sugárzó címkét szeretnénk kapni. A rajnai rizling és a kékfrankos kissé eltér a váci borainktól Itt a -bor soron belül is - kiemelkedő minőséget szeretnénk hangsúlyozni a címkében. Az szeretnénk, hogy a címke a termékeinket megkülönböztesse, a vevő érdeklődve vegye kézbe a palackot, és lehetőleg meg is kóstolja annak tartalmát. Kerülni kellene a kusza bonyolult formát, de a túlzottan leegyszerűsített ("pont , pont vesszőcske ") jelleg sem áll közel hozzánk.

Feladat leírása

Célközönség: 

a Dunakanyar régióban lakó középkorú, borkedvelő lakosok és az idelátogató turisták. A roze borunk célközönsége a fiatalok illetve a hölgyek. A váci címkével ellátott borok a lokálpatrióta borfogyasztó közönség igényeit kívánják kielégíteni, különös tekintettel a város jelentős borászati hagyományaira.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

A boraink egy érzelmi szükségletet is kielégítenek, mert ezek egyértelműen a város régi borászati hagyományaihoz kapcsolódnak. A turistáknak egy teljesen ismeretlen borászati régió felfedezését, az újdonság megismerésének a varázsát kínáljuk. Ami a hátrányunk, az az előnyünk is egyben: nem ismert borvidéken termelünk, viszont így felfedezés örömét nyújtjuk az idelátogatóknak.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

a boraink a régióban már több étteremben és üzletben kaphatók, mindenhonnan pozitív visszajelzést kapunk. A fogyasztók nagyon kedvelik, különösen a zöldveltelínit, ami üdesége miatt nyáron fröccsként is szolgál, a borversenyeken rendszeresen jó eredményeket érünk el, legutóbb a 2018-as Zweigelt vöröa borunk az esztergomi bírálaton aranyérmes lett. Az általunk készített borok egyre magasabb minőséget képviselnek, idén a Vinagora országos borversenyen Gerinc rajnai rizling borunk arany érmet, a Kőszentes zöld veltelíni borunk ezüst érmet kapott.

Feladat leírása

Médiaterv: 

Hosszabb távon használnánk a címkéket, média és marketing anyagainkban is szerepelnének.

Feladat leírása

Stílus: 

Nagyon fontos, hogy a címke ne legyen túlzsúfolt, giccses ugyanakkor a teljesen minimalista megközelítés is kerülendő. Legyen a fogyasztó számára is könnyen dekódolható a címke tartalma és az a fent kifejtett értékeket tükrözze. A színhasználat a rozénál lehet extravagáns is, a többi bornál diszkrétebb színeket szeretnénk látni.

Feladat leírása

Kerülendő: 

A fentiekben kifejtettek értelmében a túlzottan barokkos és a túlzottan minimalista stílus. A most divatos és kissé elcsépelt növények és állatok (főként) madarak megjelenítése.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

A csatolt képen, a jelenlegi címkék láthatók. Az új logót is mellékeljük, kérjük ennek szerepeltetését. Inspirációként csatolunk egy képet a felépült új borászatunkról és két képet a borászatból feltáruló látképről.

Fórum

Tisztelt Borászat!
A jelenlegi cimkéket PDF-ben is megkaphatjuk? Illetve a logót vektoros formátumban?
Köszönöm!

Tiszteletem!Az új logót nem látom mellékelve.

Tisztelt Megbízó!
Feltöltené, kérem, a logót pdf-ben, vagy vektorosan? Hálás vagyok! :-)

bekértük a pdf dokumentumokat a nyomdától, amint megkapom felrakom

csatolom még egyszer

A címkék pdf formában történő beszerzése folyamatban van, ha megkapom küldök linket. A logo innen mindenféle formátumban letölthető https://1drv.ms/f/s!AvB3r9vOwcAugZYd82uOkuUe8r9Glg?e=ngh2Fb azt sajnos nem tudom, hogy mi a vektoros.

Hálás vagyok, köszönöm! Hozzákezdek a festéshez, reményeim szerint éppen az ízlésével egyező csodálatos remekművek tulajdonosa lehet! Szép napot kívánok! /N.A./

a címkék pdf formátumban az alábbi linken érhetők el: https://1drv.ms/f/s!AvB3r9vOwcAugZYkIxvPzfeNucCxNQ?e=869rgr

A jelenlegi címkék közül a Kőszentes, Kőkapu és a Vörösház Vác jellegzetes építményeire utal, mivel az elnevezéseket meg kívánjuk tartani, célszerűnek tűnik, hogy az elnevezéshez kapcsolódó épület is megjelenjen valahogy ezeken a címkéken, de az nem kikötés, hogy a mostanihoz hasonló müdon kell ábrázolni az épületeket.

A címkéken található idézeteket megtartjuk, ezeket az új címke hátoldalán is kérjük megjeleníteni. Az évjárat, alkohol tartalom, NÉBIH kód évről évre változik, itt csak az elhelyezés, a méret és a megjelenés a fontos, mindenki olyan értéket ír be, amilyet akar, pl a meglévő címkékről lehet az adatokat másolni.

Stancolásban szabadon lehet gondolkodni, a nagyon extravagáns alakok azonban nem preferáltak, a nehéz kezehetőség és a nyomtatási nehézségek miatt.

Tisztelt Pincészet!

Tekintve, hogy a borok kiszerelése a jövöben megvàltozik, gondolom a cimkék méretét is az uj burgundi illetve rajnai palackhoz kell igazitani. Kaphatnànk ehhez plusz informàciot, mekkora lenne ennek a két uj cimkének a mérete? Illetve a hàtcimkék mérete nem lett feltüntetve a leiràsban.

Vàlaszàt elöre is köszönöm.

Tisztelt Megbízó!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a hátcímkéken mindenképpen szerepeltetni szeretné a logót?
Előre is köszönöm válaszát!

Kedves Nono90!
A hátcímkék jelenlegi méretét is feltüntette a leírásban a Megbízó!
58x88 mm.

Kedves Pepi, Köszönöm! De a kérdésem az új palackok méreteihez kapcsolódott: a szélesebb üvegen gondolom a hátcímke is más méretü kell, hogy legyen.

Kedves Nono90!
Elnézést kérek, félreértettem.

Üdv!
Szeretnék érdeklődni, hogy mekkora a palackok átmérője a címkék részénél?
Előre is köszönöm válaszát!

Kedves Pepi!

a burgundi palack méretei a következők (még nem tudjuk melyik típust fojuk használni, illetve mikke melyiket lehet kapni)

Palack adatok
Űrtartalom: 750 ml
Magasság: 296 mm
Átmérő: 80,5 mm
Nettó súly: 410 g
Zárás: Dugós
Szín: Olív

Palack adatok
Å°rtartalom: 750 ml
Magasság: 296 mm
Átmérő: 86 mm
Nettó súly: 590 g
Zárás: Dugós
Szín: cuvée

Tisztelt Pincészet!

Érdeklődni szeretnék hogy a pályázat beküldésekor hátsócímkére elegendő egy példánynak a terveit beküldeni? Gondolom ezek minden tétel esetén azonosak lesznek.
Előre is köszönöm

Tisztelt Megbízó!
Érdeklődni szeretnék, hogy van e lehetőség a pályázat meghosszabbítására néhány nappal?
Sajnos megcsúsztam az idővel, ami természetesen az én problémám, viszont izgalmas a projekt és szívesen megosztanám Önnel a terveimet én is, amennyiben ez megoldható lenne.
Válaszát előre is köszönöm!

további 10 nappal meghosszabbítjuk a határidőt, várjuk a pályázatát

igen a hátsó címkéből elég lesz egy is, ha koncepció szerint minden boron azonos

Köszönöm szépen a lehetőséget, hamarosan csatolom a pályázatom!

Tisztelt Megbízó!

Azt hiszem, hogy a többi Kreatív nevében is szólok, ha azt mondom, hogy tűkön ülve várjuk az eredményhirdetést. Körülbelül mikorra várható a győztes kihirdetése?

Egy 1-es vagy 2-es osztályzatnak jobban örültem volna az értékelésnél...no mindegy, portfólióba tökéletes lesz :D

Meddig lehet elbírálás alatt egy pályázat?

Szomorú és megdöbbentő, hogy ilyen szinten nem tartja tiszteletben a megrendelő ennyi ember munkáját. Lassan 2 hónapja volt a határidő és még mindig elbírálás alatt...

Lassan két hónapja volt a határidő, ami csak azért nem volt még két hónapja, mert meghosszabbították a pályázatot 10 nappal... A díjazás nem garantált, így lehet, hogy két hónap múlva megtudjuk, hogy akármelyikünk feleslegesen várt a pályázat elbírálására. És, ahogy látom más kommentjéből, lehet (de csak lehet), hogy a pontozás se volt valami fair... Talán ez kicsit számítható is volt abból az igénytelenül megírt briefből, amiből megtudhattuk, hogy ne legyen túl barokkos, de "pont, pont, vesszőcske se legyen", illetve, hogy a stancolásban szabadon lehet gondolkodni, de végsősoron mégsem, mert nincsen hozzá megfelelő matricázó (majd persze mindez olyan helyesírási hibákkal leírva, hogy csak na...). Magyarul: nesze semmi, fogd meg jól!

Kedves Türelmetlenkedő Kreatív !

Az eredményhirdetés azért késik, mert a kiválasztott 3 legjobb pályázóval azon dolgozunk, hogy ne kelljen sikertelennek nyilvánítani a pályázatot. Aki nincs a rövid listán, nem kell tovább izguljon, akik a rövid listán szerepelnek azok pedig, nyilván örülnek a lehetőségnek, hogy esélyt kapnak a győzelemre. Csak tájékoztatásként, a szakmai bírálat szerint a részletesen és jól megírt brief ellenére, egyik pályázat sem ütötte meg azt a szintet, hogy változtatás nélkül a szakértő győztesnek javasolta volna. Mi szeretnénk egy sikeres pályázatot zárni és győztest hirdetni és ez fontosabb, mint a határidő betartása.

Ha már eleve szóba került a pályázat sikertelenségének a gondolata is, akkor:
- A rövid listán szereplő pélyázatok sem lehetnek valami hajde egy szuperek
- A brief eleve több sebből vérzik, ahogy egyik előttem szóló is írta

A nem kell tovább izgulnia kifejezés számomra eléggé irritáló, függetlenül attól hogy milyen eredménnyel zártam a pályázatot. A kölcsönös tisztelet szerintem kijár mindenkinek függetlenül attól hogy egy komplett-összetett pályázatot adott be, vagy csak két vonalat rajzolt.

A nyomdai kivitelezés véleményem szerint teljesen homály - Flexo-Digit-Offszet-Stancszerszám-DigitStanc-CreamVerge-PPSilver.......... ha a szakért tisztában van ezekkel akkor láthatja, hogy már csak a nyomdai része 4-5-6 elemtől is függ, ÍGY A TERVEZÉS ÉS A PÁLYAMUNKA IS!!!!

Szakértő?????? Kicsoda? Milyen preferenciákkal rendelkezik az illető???
A szakértő javasolja ki a győztes??????? Nem a megrendelő dönti el, neki ki a megfelelő???????

Javaslom, hogy a termékeik elbírálását, ne az itteni SZAKÉRTŐ bírálja el.......

Kedves @admin! Visszaléphetek a pályamunkáimmal? Azaz törölhetem őket valahogyan?

Szóval: a jól megírt brief ellenére 71 kreatív se tudta pont eltalálni a megbízó ízlését?:) Hát, akkor csak nem lehetett az a brief olyan jól megírva! Remélem mind a három kreatív tud egymásról, és nem abban a hitben vannak, hogy ők az egy választott nyertes, akinek csak egy kicsit módosítania kell még a designon, hogy finishben legyen. "A beérkezett munkákat a határidő lejártával átnézzük, és a legjobbakat kiemelve szakmai véleményezést készítünk a megbízó számára. A mindenkori végeredmény nem feltétlenül tükrözi a mi szakmai álláspontunkat."-tehát ugyanúgy a megbízó dönt, csak a szakértő is elmondja a véleményét... "Kedves Türelmetlenkedő kreatív"-köszönöm, de nem kérek a személyeskedésből, főleg nem úgy, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki "türelmetlenkedett". Bár mindez elkerülhető lett volna, ha eddig mi kreatívok lettünk volna annyiba véve, hogy ezt az információt lekommunikálja velünk akkor, amikor még szépen türelmesen kérdeztük!:)

Kedves Kreatív!

Próbáltam figyelni arra, hogy a válaszom, hangnemében ne legyen bántóbb, az Ön által korábban írt bejegyzéstől. Ha ezt a szintet esetleg mégis túlléptem, akkor az elnézését kérem, nem volt szándékomban sem személyeskedni, sem megbántani senkit. Minden kreatívnak, aki részt vett a pályázaton, nagyon köszönjük a munkáját. A pályázaton sajnos csak egy győztes lehet és ez nyilván rosszul esik azoknak, akik most nem jártak szerencsével. A pályázatot azért írtuk ki, mert nekünk a grafika és a címketervezés nem szakmánk, ezért nem méltányos azt számonkérni rajtunk, hogy nem volt tökéletes a brief így pl. nem jelöltük meg, hogy milyen nyomással készül a címke. A kiírást a Kreanod szakértőjével is megvizsgáltattuk, az általa kért változtatásokat átvezetettük és a Kreatívok által feltett kérdésekre is válaszoltunk. Tapasztalatunk szerint, sajnos sok kreatívnak nem sikerült a briefben foglaltakat maradéktalanul betartani. A végeredmény kihirdetésének a késedelme részben a szüret miatti elfoglaltságunkra, részben arra vezethető vissza, hogy a kiválasztott kreatívokkal közösen azon dolgozunk, hogy a pályázat sikeres legyen és győztest hirdethessünk.

Ahányszor szerepelt már a Kreanod Szakértő kifejezés......... csak ebből semmi nem láttszik.... kicsit szakérthettek volna jobban is.
Egyáltalán nem esik rosszul, hogy nem én nyertem - merthogy a nyertes már megvan, abban 1000%-ig biztos vagyok - sőt pont az a jó ha az embernek lesz motivációja a következő munkához. Ez kb. olyan mintha az Önök termékét megkóstolva mondanám azt, hogy a TS-es Dankó Pista ennél sokkal jobb, de nem baj majd jövőre! Kommunikálni tudni kell - és nem a SZAKÉRTŐ szó folyamatos ismétlésével. Pont az ilyen nem-megrendelők ártanak ennek a szakmának, és visznek el nagyon komoly munkákat OKJ-s egyévesek. A kiírt összegből egyébként ismert és elismert grafikai stúdiók is csináltak volna tervet - de hát kommunikálni tudni kell......

Az Adminok tiszteletteljes válaszát várnám, hogyan tudom töröltetni a pályamunkám.

Köszönettel és Igen Nagy tisztelettel: Egy Rosszul Esik Nekem Hogy Nem Nyertem Grafikus

Nembaj, legalább a késedelem honorálva van a nyertesnek:

-GYIK-
"A shortlist kijelölésére, majd győztes választására a határidő lejártától számítva 2 hét áll rendelkezésre. Az időkeret túllépése esetén minden megkezdett további héttel bruttó 5.000 Forinttal nő a győztesnek fizetendő díjazás.

Ha előre tudod, hogy hosszabb procedúra lesz a döntési folyamat, akkor azt a határidő lejártától számított 1 héten belül van lehetőséged jelezni, és egy későbbi dátumot megjelölni. (Ez sem lehet 30 napnál később a határidő lejártától.) Ennek túllépése esetén szintén hetente 5.000 Forinttal nő a győztesnek fizetendő összeg."

Én csak azért vagyok mérges', mert nagyon sok munkát tettem a koncepcióm elkészítésébe( még ha nem is látszik majd). Szerettem volna már berakni a portfóliómba , esetleg online felületen megmutatni mivel töltöttem ennyi időt. Sajnos erre még Mindig várnom kell, mert annak ellenére hogy nem nyertem nem rakhatom fel sehova, és csak várok feleslegesen úgymond.

Vagy rosszul tudok valamit?
Köszönöm.

A Brief szakértői kidolgozása elvitte minden idejüket, ezért FELEJTETTÉK el hogy nekik is van határidőm nemcsak a rabszolgáknak :) :D

Mi van akkor ha felteszem máshova portfólióba - az amúgy sem nyertes pályaművet, mondjuk a logót és a nevet kicserélve?????

Sziasztok!

Néhány témáról röviden, bár direkt kíváncsi voltam, egymás közt megbeszélitek-e. Örömmel konstatáltam, hogy a legtöbb dolgot vagy a megbízó megválaszolta, vagy az oldal működésére vonatkozó talányoknál valaki vette a fáradtságot, és kattintott kettőt, hogy megkapja a választ. Szakmai ajánlás, késedelem akkor tiszta.

Elhihetitek, egyik shortlistes sem hülye, nincsenek abba a hitbe ringatva, hogy győztesek. (Azt úgysem hagynánk mi sem, de a megbízó kommunikációja is végig világos, egyértelmű volt.)

Sokáig tart az értékelés? Valóban. De a 93 hozzászólás és a 100% értékelt munka alapján egyértelmű, hogy a megbízó nem hagyta magára a pályázatot. Természetesen tudjuk, hogy ilyenkor a résztvevők egymás munkáira is kíváncsiak, senki nem akar „hoppon maradni.”

vectorworkshun: A pályaművet nem lehet törölni, ez szabály. Pláne ilyen mondvacsinált indokból, hogy kifogásolod a fórumkommunikációt. (Addig ugyanis azt írtad, hogy a „portfólióba tökéletes lesz.”)

A „kép” nevű troll hozzászólásait töröltem, mert értelme nincs.

"Mi van akkor ha felteszem máshova portfólióba - az amúgy sem nyertes pályaművet, mondjuk a logót és a nevet kicserélve?????"

Bátran használhatod a portfóliódba, hiszen a te munkád, a te terved. Nem kell kicserélned semmit rajta, de akár ki is cserélhetsz rajta bármit, ahogy jobban passzol a portfoliódba. Senkinek semmi beleszólása nem lehet.

A törlési kérdésemnek semmi köze nincs a fórumkommunikációhoz.

Gratulálok a nyertesnek!

Szép munkák lettek :D Gratulálok a nyertesnek!

a munkádat inkább ne tedd be a portfóliódba...

Vajúdtak a hegyek és egeret szültek.

?