Pályázatok

Leon Art Press logótervezés

Logó + Kisarculat design
-
Leon Art Press
75.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 72
LeonArtPress

Megbízó

5

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

1 év 11 hónap

Utolsó aktivitás

Promotálás
Pályázat promotálásaA pályázatról írunk egy hírlevelünkben, és a közösségi média felületeinken fizetett hirdetésként is beszámolunk róla.

Koncepciók (85)

Beküldve: 2019. 11. 08.
23
0
10
Beküldve: 2019. 11. 10.
13
0
8
Beküldve: 2019. 10. 25.
4
0
7
Beküldve: 2019. 10. 18.
4
1
7
Beküldve: 2019. 11. 14.
5
0
7
Beküldve: 2019. 10. 24.
9
0
7
Beküldve: 2019. 11. 14.
10
0
7
Beküldve: 2019. 11. 14.
8
0
7
Beküldve: 2019. 10. 19.
7
0
7
Beküldve: 2019. 11. 13.
12
0
7
Beküldve: 2019. 10. 24.
3
0
7
Beküldve: 2019. 10. 22.
7
0
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Elsősorban kreatív szöveg írásával, pr- és marketing-tanácsadással, márkázással, szolgáltatás-marketing kidolgozásával és felépítésével, tartalommarketinggel és ezekhez kapcsolódóan külső és belső kommunikáció felépítésével foglalkozik cégünk.

2019-től új irányt adunk vállalkozásunknak, s ezért új tevékenységeket állítunk be: filmgyártás, mozgóképi kreatívok elkészítése. Speciális ezeken belül az esküvői filmanyagok készítése.

A piacon számos szolgáltató működik bármely tevékenységi körünket nézzük. Viszont ezek a szolgáltatók két pólus között, viszonylag kevés szórással vannak jelen: a professzionális, csúcstechnikával bíró, akár saját stúdiót is működtető, de igen drága szolgáltató; a másik oldalon a közepes technikai szintű, kevésbé igényesebb szolgáltatást nyújtó kör jelenik meg.

A filmgyártás, a tartalommarketing és a kreatív szövegírás egyre nagyobb, professzionálisabb színvonalat követel meg. A szelektív figyelem és a tömérdek információ, amit az emberek napi szinten átélnek, vakságot okoz az általános, hétköznapi dolgokkal szemben. A vizuális ingerek tömege miatt az ingerküszöb magasabban van. Nekünk ki kell tűnni, s minket ki kell tüntetni a tömegből. Ez a mi és ti feladatotok.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Az egy évtizedes munkánk után felötlött bennünk a gondolat, hogy miként tudnánk többet nyújtani célcsoportjaink számára: összhangba kell hoznunk a filmgyártást, a tartalommarketinget, a kreatív szövegírást annak érdekében, hogy az ügyfelek arculatának megfelelő, egységes tartalmat állíthassunk elő.

Legyen szó képi, vagy szöveghez köthető tartalmak előállításáról, komplex vizuális anyagról, vagy összetett, célirányos, több műfajú írásmű elkészítéséről, mindenben a kreatív megközelítést (megvalósítást) és a művészi kivitelezést tartjuk a legfontosabb szempontnak. Felfogásunkban az, hogy valami kreatív, az azt jelenti, hogy mindenben az ügyfél igényeihez, elvárásaihoz úgy igazodunk, ahogyan azt mi a közös elvárásaink szerint elgondoljuk.

Nálunk az egyik legnagyobb hangsúlyt a videós tartalmak, reklámfilmek, rendezvényvideók és imázsfilmek gyártása kapja.

Mi ki szeretnénk tűnni a fentiekben említett összes kategóriában egyetlen logóval. Ez a feladat egyik legnagyobb nehézsége, hogy az asszociáció nem egy szolgáltatásra, hanem a teljes szolgáltatáspalettára, még inkább a Leon Art Press-re kell fókuszáljon.

Más kommunikációs rendszert kíván egy üzleti partner, és mást egy magánszemély. Minden szolgáltatásunk feldolgozható, lebontható és meghatározható konkrét kommunikációs aktusként. Az imázsfilm feladata lehet kapcsolat felvétele az üzleti megrendelő és az ő leendő partnerei között; kapcsolat erősítése a céges megrendelő és az ő, már meglévő ügyfelei között. A rendezvényvideó az érintettek közötti kapcsolat megerősítését, vagy akár újak kiépítését is célozhatja. Egy reklámfilm kapcsolatot épít a termék/szolgáltatás és annak leendő, vagy már meglévő fogyasztója között. Film készülhet dokumentálási céllal, pl. egy cég egykori és jelenlegi, vagy jövőbeni munkatársai/ügyfelei közötti kapcsolat különféle kívánalmak szerinti kiépítésére, megtartására, bővítésére.
Az esküvői film tekintetében jelmondatunk: „A pillanatba zárt idő, az időbe zárt pillanat” azt fejezi ki, hogy a videóra/filmre/vizuális termékre művészeti alkotásra tekintünk. Finomabb, árnyaltabb, érzékletesebb, bensőségesebb. A megrendelő/ügyfél támogatójaként, szövetségeseként örökítjük meg és tesszük emlékezetessé életük legszebb napját. A kapcsolat ezáltal barátibb, a légkör bensőségesebb, bizalmasabb.

Feladat leírása

Feladat: 

Alapvetően egy önmagában a teljes vállalkozást szimbolizáló logóra van szükségünk. Elképzeléseink szerint egy minimalista stílusú, pár vonalas oroszlán, vagy oroszlánfej, minimalista stílusából adódóan lehetőleg oldalról. Az sem okoz gondot, ha a leendő ügyfeleink nem ismerik fel első pillanatban az oroszlánt, vagy a fej kontúrja, a profil többet is sejtet, nem szájbarágós, sokkal inkább egy finom jelzés.

A név, Leon Art Press jelentéséből kiinduló a művészetre, a szélesebb nyilvánosságra utaló, az oroszlán motívum mögé rendezett tartalmai beidegződéseket is magába foglaló jel, szimbólum. Az erő, a magabiztosság, a tartás, az innováció kifelé történő közvetítése a fontos. Biztonságot nyújt, megbízható, szuggesztív és hatást gyakorol másokra, ugyanakkor nem tolakodó, visszafogott.Tekintélyt kölcsönöz, magabiztosságot és eleganciát sugároz. A kihívások kedvelését jelenti, a feladatoknak való maximális megfelelésre való törekvést mutatja. A stabilitás, a hosszú távú együttműködések kialakítása, tisztességes piaci magatartás és az okos megoldások alkalmazása.

Nem szeretnénk olyan parafrázisokat látni, amelyek a látványt torzíthatják, felszínességet, skicc-szerű megoldásokat tartalmaznak. Nem ragaszkodunk a lezárt rendszerekhez és formákhoz, szeretjük a szellős, dinamikus megoldásokat. A letisztult formavilág hívei vagyunk, sem a túl harsány, sem a túl kirívó, hivalkodó színvilág nem áll közel hozzánk.
Az általunk elképzelt vizuális világ elsősorban figyelemfelhívó, tekintélyt sugárzó, elegáns – jó értelemben véve klasszikus – vagy átgondoltan őrült, ahol minden elem alátámasztja a teljes kreációt. Kifejezetten kérjük, hogy a tervező kerülje a vizuális blöfföket, az iróniát és a groteszk megoldásokat.

Teljes szívünkből adunk számotokra szabad kezet, ez csak egy elképzelés: ha olyan megoldások születnek, amelyek az oroszlánt, mint szimbólumot elvetik, vagy attól eltávolodnak, vagy szélesebb asszociációs körbe helyezik, arra is nyitottak vagyunk.

AZ OROSZLÁN MINT SZIMBÓLUM HASZNÁLATÁNAK VESZÉLYEI
- túl sok helyen, túl sok variációban fellelhető logó, jelkép, vizuális nyomat
- kiterjedt jelentéstartalom
- számos sztereotípia, előkép, történetiség

Kérnénk olyan verziót, amin csak maga a
• logó önmagában látható;
• logó + Leon Art Press szöveg (a logó lehet a szöveg alatt, vagy felette, mellette, bárhol, ahol jól mutat)
• logó + Leon Art Press Wedding Films
• logó + Leon Art Press Enterprise/Business (mindkét szóra kérünk verziót)
• logó + Leon Art Press + kreativitás & művészet (mottónk)

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Két célt kell szolgálnia a logónak. Elsődlegesen, hogy a piacra történő belépésünket elősegítse, másodlagosan pedig a felidézéshez, megismeréshez járuljon hozzá. A vizuális megjelenés fontos, mert azonnali pozitív benyomást kell keltenie. Nem keletkezhet vele kapcsolatban áthallás, fals asszociáció.

Feladat leírása

Célközönség: 

Célközönségünk két részre osztható:
Üzleti ügyfelek, akik a saját márkájukat, terméküket szeretnék megismertetni új emberekkel, vagy már meglévő vásárlóiknak szeretnének újból értékesíteni a tartalommarketing, videós tartalmak segítségével.
Másik célcsoportunk az esküvő előtt álló párok, akik a nagy nap megörökítésére keresnek lehetőséget.
Több alcsoportot is meghatározunk még, éppen ezért arra törekednénk, hogy a látványvilágunk értelmezése a fentieken túlmutatóan ne okozzon gondot a befogadó számára.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Mi nem csupán egy videót (imázsfilm, reklámfilm, reklámspot) készítünk, aztán magára hagyjuk az ügyfelet, hanem a személyre szabott reklámfilmeket a megfelelő környezetben és utógondozással nyújtunk át számukra. Egyediséget biztosítunk azzal, hogy a valós énjüket mutatjuk be célcsoportjaiknak. Mindezt egy komplex tevékenység során, tehát az adott kampányfilm, vagy reklámfilm sokkal hitelesebbé válik.

Az esküvői videók során pedig a flexibilis tevékenységi körünk, a teljes testreszabhatóság miatt válunk különleges megbízottá. Ezek során egészen pontosan arra kell gondolni, hogy ügyfelünk meglévő csomagjainkból is választhat, valamint lehetősége van egy egyéni, kifejezetten a számára összeállított csomagot választani az általunk kínált lehetőségek felhasználásával.

A fő szerepet nálunk az ügyfélközpontúság adja, bármely téren nyújtunk segítséget.
Elvárásunk a logóval és a látványvilággal kapcsolatban az, hogy azt megpillantva a befogadó azonnal azonosuljon vele, rögvest beleképzelje magát abba a vizuális környezetbe, amely megjelenik. A legfontosabb, hogy azt érezze, ezt a világot számára álmodtuk meg.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Három fő tevékenységünk van. Videó, illetve filmgyártás (esküvői videó, reklámfilm – imázsfilm, rendezvényvideózás), tartalommarketing (képi, szövegi tartalmak gyártása), kreatív szövegírás, amely egyértelműen a szöveges tartalomra összpontosít álláshirdetéstől kezdve, étlapig mindent magába foglalva. Mivel mi magunk is vizuális szolgáltatással foglalkozunk, kiemelten fontos, hogy mindez milyen csomagolást kap a szó átvitt értelmében is. Mi az általunk készített képi anyagot abba a keretbe helyezzük be, amit a most elkészítendő látványvilággal kapunk.

Feladat leírása

Médiaterv: 

Elsőre két Facebook oldalt tervezünk:
a ’Leon Art Press’ filmkészítésre,
és ’Leon Art Press Enterprise/business’, üzleti ügyfeleknek,
melyekhez a logó megegyezne, maximum egy képfelirat választaná el egymástól a kettőt. Illetve majd a Leon Art Press Wedding Films, mely a későbbiekben lesz esedékes.

Weboldalunk meghatározó eleme lesz, valamint a többi közösségi felületen is megjelenítjük majd. A névjegykártya, póló, nyomtatott és online reklámanyag is tartalmazhatja. A látvány természetesen megjelenik azokon a kísérő kreatívokon is, amelyekben pl. átadjuk a filmek masterpéldányait, az ajándékainkat, pl. tasak, borító, csomagolópapír. Megjelenik, ha nyilvános eseményeinket szervezzük, pl. roll-up, standzászló, standdísz stb.

Az elkészült vizuális anyagot minimum három-ötéves időszakra tervezzük, ami nem jelenti, hogy ettől hosszabb időre, kis megújítás után nem lehetne tovább használni.

Feladat leírása

Stílus: 

Mint már korábban írtuk, egyszerű(bb) mintát szeretnénk, ami kisebb méretben is hasonló módon felismerhető. Stílusát tekintve a lehető legmodernebb, legfiatalosabb, de tekintélyparancsoló, elegáns, átgondolt és kerüli a vizuális „nagyotmondást”, túlkapást. Nem túl részletgazdag, inkább leegyszerűsített, letisztult, kifinomult. Természetes hatást kelt, de nem pórias, sokkal inkább magasztos, fennkölt és semmiképp sem elnagyolt. Amikor azt mondjuk, egyszerű, minimalista, akkor nem arra gondolunk, hogy hiányos vagy befejezetlen, félbehagyott.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Kerüljük a klisés ikonokat. Ahogy a második pontban olvashatjátok, a tömegből való kitűnést keressük. Sem clip artok, sem stock alakzatok nem megfelelőek. Nem szeretnénk, ha egyetlen szolgáltatásunkra összpontosulna, tehát nem az a cél, hogy a videózásra, kreatív szövegírásra fókuszáljon, hanem a Leon Art Pressre mint vállalkozásra szükséges utalnia.

A legjobban elhasznált kontent gyártós logók pl. a fényképezőgép, csapó tábla, frame kocka; a toll, ceruza, író kéz; ezeket szeretnénk kerülni. Nem szeretnénk továbbá csillagjegy-parafrázisokat, ókori szimbólumokat, oroszlánfejes kapu-kopogtatókat, Leó jégkrémet, Peugeot-utángondolást stb.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

Png és jpg, valamint vektoros formátumot. Egy színes (#529BFA; piros: 82 zöld: 155 kék: 250), és egy fekete-fehér változatot.

Fórum

Tisztelt Megbízó,
Kicsit nem világos nekem a színhasználat: korábban azt írják, hogy "sem a túl harsány, sem a túl kirívó, hivalkodó színvilág nem áll közel hozzánk.", később pedig egy konkrét színt jelölnek meg. Most akkor ezzel a megjelölt színnel kell dolgozzunk, avagy használhatunk más színt is, csak ebben a színben is szeretnék látni a logót?

Tisztelt Kreatív!
Csak abban az egy, megjelölt színben kérjük.
Üdv.

Tisztelt Megbízó!

Nem találtam utalást a briefben arra, hogy a kisarculatnak milyen elemeket kell tartalmaznia.
Vagy csak a logóvariációkat szükséges elkészíteni?
Előre is köszönöm a választ!

Tisztelt Kreatív,
a kisarculatban a logón kívül annak egy-egy felhasználási módját is szeretnénk látni pl. névjegykártyára, levélpapírra vagy pólóra.
Üdvözlettel:
Megbízó

Kedves Megbízó!

Az ilyesmit pontosan ki kell fejteni a briefben, jelen esetben csak azért nem kértük külön, mert azt hittem, hogy a különböző logó változatok miatt nem sima logó tervezés kategóriában indult a pályázat.

Kedves Gergely!
Most akkor mi történik a pályázattal?
Maradnak a logótervek, vagy ki lesz bővítve a többi elemmel és változik a pályázat összege is?
Üdv.

Tisztelt Megbízó!
A beadandó logó tervek számával kapcsolatban lenne kérdésem. Egy logót és plusz 5 féle feliratozott változat kér. Jpg, png és vektoros formátumban. Fekete fehér és színes változatban. A kérdés, hogy formátumok és színek szerint az összesen hat féle változatot hány féle módon kell beadni?
Köszönettel: Klaudia

Kedves Gergely!
Legyen kedves tájékoztatást adni a pályázattal kapcsolatban felmerült kérdések tekintetében.
Köszönöm!

Kedves Kreatívok!

Ahogy látjátok, a pályázatot visszavonta a megbízó. Vannak tervei néhány munka alkotójával, de az külön rajta múlik, indít-e új pályázatot.

Kedves Gergely!
Mi nem vontunk vissza pályázatot. Egyenlőre még terveink sincsenek a munkák alkotóival.
Üdvözlettel,
Leon Art Press

Szerintem ezt nem ide szánták, hanem egy másik pályázathoz. :)
Az viszont továbbra is kérdés számomra, hogy mi a pontos feladat, mert a brief alapján nekem sem egyértelmű. Csak a logó változatokat kellene elkészíteni?

Kedves Kreatív!
Alapvetően igen, egy korábbi korábbi kommentben írtuk, hogy egy két kisarculati elemhez tartozó (pl névjegykártya) dolgot is kérünk. Ha a több logóvariáció miatt nem férünk bele a kategóriánkba, akkor viszont csak a logó variációkat kérjük.
Üdv.

Kedves Kreatívok!
Nagyon köszönjük a sok munkát, a rengeteg jó tervet. Több esélyes pályázat érkezett, a választás nehéz volt, de meghoztuk a döntést. Minden pályázónak köszönjük az együttműködést.