Pályázatok

Kreart Bútor arculatának újragondolása.

Logó + Kisarculat design
-
Kreart Bútor
100.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 60
blueser

Megbízó

272

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

1 év 3 hónap

Utolsó aktivitás

Garantált díjazás
Extra díjazás
Promotálás
Garantált díjazásA megbízó lemondott a pénzvisszafizetési garanciáról, így a határidő lejártával mindenképp lesz győztes kihirdetve.
Extra díjazás

30.000 Ft értékű szolgáltatói csomag, mely tevékenységi körünkön belül bármire beváltható.

Pályázat promotálásaA pályázatról írunk egy hírlevelünkben, és a közösségi média felületeinken fizetett hirdetésként is beszámolunk róla.

Koncepciók (108)

Beküldve: 2015. 05. 02.
7
9
9
Beküldve: 2015. 04. 13.
17
32
9
Beküldve: 2015. 04. 23.
13
6
9
Beküldve: 2015. 04. 20.
12
16
9
Beküldve: 2015. 04. 18.
9
28
9
Beküldve: 2015. 04. 29.
5
7
9
Beküldve: 2015. 04. 06.
31
71
8
Beküldve: 2015. 05. 13.
42
18
8
Beküldve: 2015. 05. 05.
29
11
8
Beküldve: 2015. 04. 10.
24
16
8
Beküldve: 2015. 04. 06.
18
16
8
hZs
Beküldve: 2015. 05. 07.
11
2
8

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Egyedileg tervezett/gyártott bútorok és kiegészítők iránti kereslet a felső kategóriában erősödött, míg -eddig az ágazat gerincét adó- közép kategóriában kritikus szintre gyengült. Induláskor e két kategória közé pozicionáltuk magunkat (akkor az volt a reális), de mára mind szaktudás, mind referencia, mind infrastrukturális háttér tekintetében képesek vagyunk meglépni a kötelezőt...
Lefele amúgy sincs út, mert ott a kínálati oldal bőséges, olcsó, és ennek megfelelően silány.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Idestova 10 éve gyártok belsőépítészeti bútortermékeket, túlnyomórészt magánszemélyeknek, eleinte egyedül, majd kis létszámú, de jól szervezett és összeszokott csapattal. Gyakorlatilag tégláról téglára épültünk fel a mostani állapotig, amit megkönnyített -és néha megnehezített-, hogy két dolgot dogmaként kezeltem: munkában a minőséget, üzletben a tisztességet. Ezen felül mindig előtérbe helyezem a vevő kívánságait, így rengeteg különleges, rendhagyó -és olykor innovatív- megoldást kell kitalálnom és alkalmaznom, annak köszönhetően, hogy sosem leegyszerűsíteni akarom az ügyfél kérését, hanem megoldani. (a rossz nyelvek szerint afféle küldetéstudatom van, szerintem viszont nincs is értelme másképp csinálni) A jelenlegi szlogent is az egyik ilyen ügyfelem javasolta: "kompromisszumok nélkül!"
...és ha már a kitöltési útmutató víziókról beszél: A kreart bútor, mint a különleges bútoripari megoldások "brand"-je! :)

Feladat leírása

Feladat: 

BRIEF VÁLTOZTATÁS 2015.04.24.

Legfontosabb: Kéretik a meglévő logót figyelmen kívül hagyni!! (ha valaki esetleg rákeresett volna a kreartbutor-ra)

Logóterv, ezen felül 3 felhasználási terület:

1. névjegykártya (lehet rendhagyó elképzelés is)
2. céges papír (lehet nyugodtan színes, plusz tetszene a logóból nyert halvány motívum a háttérben)
3. leporelló szórólap (3-ba hajtott A4-es) Vázlatos elképzelésem, hogy a belső 3 oldalon ízlésesen elhelyezett fotók lennének (nem túl zsúfoltan), a külső oldalak közül pedig 1 borító, 1 kapcsolat, 1 pedig szöveges (szolgáltatások rövid leírása) Ehhez a feladathoz –amennyiben szükséges- szabadon felhasználhatók a honlapon található fotók.

A logónak és az arculatnak könnyen érthetőnek és elegánsnak kell lenni, emellett modernitást, dinamizmust és minőséget kell sugalljon.
Mindenképp valami ötletes és egyedi ábra jellegű logót szeretnék. Ne legyen túl direkt, így amennyiben a kézenfekvő asztal-szék-komód vonalon indulnánk el, akkor javaslom valami stilizált módon megközelíteni a feladatot. Nem „magyarázó” kell legyen az ábra, inkább intuitív. Lehet akár a szövegben (kreart bútor) található betűkből (k-a; k-a-b; e-a) valamiféle ábrát ötvözni, de nyitott vagyok teljesen más elképzelésekre is. Nincs megkötésem abban sem, hogy "szerkesztett" legyen, vagy amolyan "szabadkézi" stílusú. Befoglalóját tekintve talán a fekvő elrendezés lenne a praktikus

Színben a csatolt képek színvilága a mérvadó, annyi megjegyzéssel, hogy inkább otthonos melegséget sugalljon, mint hideg műszakiasságot, és inkább élettel teli legyen, mintsem pasztell.
Nem lenne baj, ha a logó színvilága többféleképp is életképes lenne, akár változó összeállításban (pl sötét alapon, világos alapon)

FONTOS! Mivel a feladat sarokköve a logó, ezért javaslom, hogy első körben csak azt készítsék el, továbbmenni akkor érdemes, ha jó az irány.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

BRIEF VÁLTOZTATÁS 2015.04.24.

A célközönségünk -tapasztalatom szerint- igen finnyás, bizalmatlan, és első pillanatra dönt. Nehéz ügyféllé "varázsolni", de nehéz megtartani is. A második rész a mi dolgunk, amiért mindent meg is teszünk (eddigi visszajelzések szerint sikeresen), de az első részre nincs ráhatásunk. Ezt remélem megoldani ezzel a pályázattal...
Elsősorban az exkluzív minőség, a professzionalizmus és a megbízhatóság benyomását akarjuk kelteni a leendő ügyfélnél, hogy azt érezze: "Nem kell tovább keresgélni, ezek tudják a dolgukat!"

Feladat leírása

Célközönség: 

BRIEF VÁLTOZTATÁS 2015.04.24.

Felső-, és felsőközéposztálybeli aktív korúak,és az internetet használó nyugdíjas korosztály. A fiatalok (25 alatt) nem célközönség.
Tapasztalat: a kapcsolat felvevők vegyesen férfiak/nők, de a hölgyek túlnyomó részt a kismamák (gyermekekkel otthon lévők).

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

BRIEF VÁLTOZTATÁS 2015.04.24.

Hogy miért mi?

Nehéz adekvát választ adni erre, mert rengeteg a szubjektív szempont, amit a laikus célközönség nem érthet.
Szerencsére viszont több rossz cég van a piacon, mint jó. Legfontosabb különbség nálunk talán a "leegyszerűsítő" hozzáállás hiánya (ami máshol a költséghatékonyságból és/vagy tapasztalathiányból ered), ahol az ügyfél veszít az eredeti elképzeléséhez képest, aminek egészen addig nincs is tudatában, míg máshol meg nem lát egy "másféle megoldást". Nálunk például a tervezés fázisa sokszor hosszadalmasabb, mint a kivitelezés, viszont utólag nincs "ezt nem így kellett volna" érzése az ügyfélnek.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

professzionális, ügyfélbarát, kreatív

Feladat leírása

Médiaterv: 

Későbbiekben a honlapot is cserélni kéne, illetve szeretnék rövid videóspotokat is készíttetni (képekből és videókból). No meg persze szórólap, album, autódekor, stb...

Feladat leírása

Stílus: 

Mindenképp modern, de a barátságosabb fajtából, tehát nem feltétlenül minimál hi-tech. (bármit is jelentsen ez! :) )

Feladat leírása

Kerülendő: 

BRIEF VÁLTOZTATÁS 2015.04.24.

Nem feltételezem, hogy lenne olyan pályamunka.
Mégis, mivel az oldal gazdája kéri, hogy előzzük meg a felesleges munkát, ezért megjegyzem, hogy a bárhol fellelhető "instant" logóféleség biztos zsákutca, mint ahogy a "xy betűtípus egy kis kontúrral, árnyékkal" is.
Kerülendő továbbá a túl részletgazdag, a nehezen átlátható, a sok színárnyalatot/átmenetet tartalmazó ábra.
Mivel a feladat sarokköve a logó, ezért javaslom, hogy első körben csak azt készítsék el, továbbmenni akkor érdemes, ha jó az irány.

Fórum

Tisztelt Kreatívok!

Eddigi tapasztalatok alapján szeretnék egy kis kiegészítést tenni, remélve, hogy el fogják olvasni munka előtt, és bízva abban, hogy segítségükre is lesz!
Tudom, hogy lehetne részletesebb is a kiírás, de bármennyire is szeretném, ennél több instrukciót nem fogok tudni adni. (konkrét kérdéseket leszámítva)
Ezért is jöttem erre az oldalra. Az elmúlt években -miközben átnyálaztam a létező összes találatot a neten- sokféle logó tetszett, de kizárólag mindig azok, amik a maguk nemében egyedinek és ötletesnek számítottak. Ezért nem tudnék olyat mutatni, ami akár átültethető lenne, hiszen nem a szín, nem az elrendezés, nem a betűtípus fogott meg, hanem a megismételhetetlenül egy témára szabott alkotás.

Eddigiek alapján úgy tűnik, nem hangsúlyoztam eléggé, hogy:
1. Elsősorban ábra jellegű logókat várok, nem különböző betűtípusokat, illetve azok kombinációját. (fontos, hogy "elsősorban", tehát nem kizárólag!)
2. A zöld szín az általunk használt szerszámrendszer miatt lehetőleg kerüljön bele. (lehet eltérő tónus)
3. Olyan ábrát szeretnék, ami önmagában is meg tud állni

+1 csupán egy javaslat: Mivel az "ábra" ennek a projektnek a sarokköve, ezért akár csak vázlatosan is érdemes lehet ötletelni, hogy a "körítéssel" ne menjen el felesleges idő.

Köszönettel az projektre szánt idejükért, maradok tisztelettel:
A Megbízó!

Kedves Megbízó!

Az e-a monogram hogyan jön ki? A K-A-t értem... illetve a logó nevénél mit kell használni: Kreart, vagy kell hozzá a Bútor szó is?
Illetve a szlogen pontosan ez lenne?:
Exkluzív Bútor kompromisszumok nélkül!

Köszönöm

Kedves Kreatív!
Elnézését kérem, hogy megkésve válaszolok!
Az e-a monogram ötlete a kreart szó közepén összeérő betűkből született, lévén formájuk hasonlósága miatt valamiféle grafikai összeolvasztás könnyebb, mint a k-a esetében.
(de persze ezt csak asztalos fejjel gondolom!)
Jó lenne a bútor szót szerepeltetni, ugyanis anélkül nehezen tudom elképzelni, hogy egyértelmű legyen az üzenet. (mennyivel könnyebb a Starbucks-nak, arról mindenki tudja, hogy kávé... viszont olyan nagyon híresen a közeljövőben nem leszünk)
Talán elég a "kompromisszumok nélkül", főként, ha a bútor már benne lesz.
A fentiek mellett szívesen veszek minden építő javaslatot! :)
Köszönettel:
A Megbízó

Tisztelt Megbízó!

Szeretném megkérdezni, hogy a feladat résznél leírt választható 3 felhasználási terület közül csak 1-1-et várnak, vagy mindhárom elem megtervezése a pályázat része?
Előre is köszönöm a választ.

Tisztelt Kreatív!
Visszaolvastam, és tényleg megtévesztő! :)
A "választható" szót azért használtam, mert a kategória leírásokban ez a szófordulat szerepel (3 választható felhasználási terület), szóval ez csak az én lehetőségeimre vonatkozott.
Köszönöm, hogy felhívta a figyelmemet erre a félreérthető megfogalmazásra!
Akkor ezúton tisztáznám: a pályázatban mindhárom felhasználási területre várom a terveket!
Köszönettel:
A Megbízó!

Kedves Kreatívok!

A megbízó kért némi változtatást a briefen, ennek megfelelően a pályázat határideje meghosszabbodott, és a díjazás is megemelkedett.

Kedves Kreatívok!
Mint láthatják, van pár új információ, ami (a leporellót leszámítva) változást nem jelent, csupán néhány kiegészítés, finomítás, amit az eddigi tapasztalatok alapján szükségesnek láttam!
Igyekeztem a pályázati díjban megjeleníteni, hogy mennyire fontos nekem ez a projekt, a garantált díjazással pedig biztosítani Önöket, hogy komolyan gondolom! :)
FONTOS!
A már leadott koncepciókat csak abban az esetben van értelme kiegészíteni, ha az minimum 7 pontot kapott. Természetesen 7 pont alatt is lehet továbbmenni, meg fogom köszönni, csak nem sok esély van a továbbjutásra.
Várom a kérdéseket!
Jó munkát mindenkinek!
Köszönettel: A Megbízó

Kedves Kreatívok!
Csupán csak néhány esetben fordult eddig elő, de az esetleges tömegessé válást megelőzendő fontos megjegyeznem: nem szeretnék angol feliratot! :)
Köszönettel: A Megbízó

Kedves megbízó!

A leporello esetében fontos szempont, hogy a végeredmény beleférjen egy LA4 borítékba?

Köszönöm!

Kedves Zsuzs!
Nem tervezem borítékba rakni a leporellót, úgyhogy a válaszom: nem! Bár jó lenne tudni, miért kérdi... :)
Üdvözlettel!

Az egyedi hajtás lehetőségei miatt. :-)

Sejtettem! :) Jól hangzik, mert tetszenek a rendhagyó megoldások.

Kedves Kreatívok!
Először is szeretném mindenkinek megköszönni a részvételt! Hálás vagyok a feladatra fordított idejükért!
Igyekszem mihamarabb (szándékom szerint holnap) kiválasztani a legjobb munkákat, addig is türelmüket kérem!
Mivel nem egyszemélyben döntök majd, ezért bátran írhatom:
Sok sikert mindenkinek!
Üdvözlettel: A Megbízó!

Kedves Kreatívok!
Még egyszer köszönöm mindenkinek a részvételt!
Üdvözlettel: A Megbízó

Fórum (14)