Pályázatok

KreaNod szlogen 50 ezer forintért

Szlogenírás
-
KreaNod
50.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 190
KreaNod

Megbízó

415

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

8 év 2 hónap

Utolsó aktivitás

Garantált díjazás
Extra díjazás
Garantált díjazásA megbízó lemondott a pénzvisszafizetési garanciáról, így a határidő lejártával mindenképp lesz győztes kihirdetve.
Extra díjazás

Minden shortlistes szlogent pozitív véleményezéssel jutalmazunk, ami jól fog mutatni a majdani portfólióban.

Koncepciók (488)

Beküldve: 2013. 02. 06.
23
10
Beküldve: 2013. 01. 27.
6
9
Beküldve: 2013. 03. 02.
4
9
Beküldve: 2013. 01. 22.
4
8
Beküldve: 2013. 02. 27.
1
8
Beküldve: 2013. 03. 04.
6
8
Beküldve: 2013. 02. 26.
4
8
Beküldve: 2013. 01. 22.
3
7
Beküldve: 2013. 02. 18.
4
7
Beküldve: 2013. 03. 04.
7
7
Beküldve: 2013. 03. 05.
6
7
Beküldve: 2013. 03. 01.
3
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Hazánkban még nem vetette meg a lábát a crowdsourcing. Előfordultak próbálkozások, amelyekből néhány működőképesnek is bizonyult, de a technológia még mindig újdonságnak számít szélesebb körökben. A kreatív szolgáltatások piacára áttérve pedig elmondhatjuk, hogy mind megbízói, mind kreatív szempontból nem teljesen rózsaszín a napjainkban uralkodó helyzet. Ha egy megbízónak marketingeszközre van szüksége, akkor fordulhat különböző ügynökségekhez, akik nagyon sokba kerülnek, megpróbálhat felkutatni egy tehetséges kreatívot, de ilyet egyrészt nehezen talál, másrészt akkor is csak egy ember ötleteire hagyatkozhat. A bevállalósabb megbízók pedig akár nyílt pályázatokat is indíthatnak, ez esetben viszont kénytelenek számolni a PR kockázatokkal és a folyamat koordinálásának nehézségeivel is. A KreaNod ezek mellett szeretne egy negyedik alternatívaként megjelenni. Nem felejthetjük el a kreatívokat, akikből ugyan közvetlenül nem profitálunk, de ők jelentik számunkra a fő hajtóerőt, ezért alapból nekik akarunk megfelelni, ezért törekedtünk a pályázatok szervezése mellett számukra hasznos funkciók kifejlesztésére is.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Kis cég vagyunk, amit eltökélt hazai fiatalok és kevésbé fiatalok rengeteg áldozat árán hoztak tető alá. Törekedtünk arra, hogy a kezdeti időkben magunk tudjuk finanszírozni a fejlesztést, hogy abszolút a saját szánk íze szerint működjenek az alapok. A fejlesztési nehézségek bár néha lelomboztak minket, valamiből mindig merítettünk erőt, és most itt vagyunk végre. Mindig a hitelességet és az őszinteséget tartjuk szem előtt, mert ez a fajta nyíltság szinte hiánycikk itthon. Nem akarjuk többnek láttatni a KreaNodot, mint amire képes, de azt sem hagyjuk szó nélkül, ha valaki indokolatlanul degradálja. Hisszük, hogy meglesz a helyünk a hazai palettán, és bár sokszor némi ellenszélben, de néhány kreatívnak jó hatással lehetünk a karrierjére, a megbízók pedig elfelejthetik a negatív élményeiket és aggályaikat a marketingeszközök megrendelésével kapcsolatban.

Feladat leírása

Feladat: 

Egy ütős szlogen megírására kérünk Titeket, ami szóközökkel együtt maximum 50 karakter hosszú, és már első olvasáskor tudatosítja mindenkiben, kik is vagyunk mi. Fejezze ki, hogy a középpontban a kreativitás és a közösségépítés áll, amik révén a lehetőségeink szinte határtalanok. Itt tiszta verseny lesz, nincs pardon.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Nálunk a tehetség és a munka értéke számít, így szeretnénk, ha innentől kezdve a hazai kreatívok érvényesülése csak ezektől a szempontoktól válna függővé. A megbízóink széles e honban pedig lássák be, hogy itt amellett, hogy álmaik kreatívját is megtalálhatják, a pályázatindítással még tágabbra nyílnak a kapuk. Ebben az esetben ugyanis eldönthetik azt is, hogy mennyi pénzért és mikor szeretnének több szakember megoldásából válogatni kockázatok nélkül. Igen, ezt mindet, és igen, ehhez egy kifejező szlogenre is szükségünk lesz. Visszatükrözze a fiatal, innovatív, modern felfogást, amit képviselünk azok számára, akik találkoznak vele.

Feladat leírása

Célközönség: 

Az összes hazai kreatívot meg szeretnénk szólítani kortól, nemtől, tanulmányoktól és szakmai tapasztalattól függetlenül. Az ő elcsábításuk ténye pedig leginkább az innovációra nyitott hazai KKV tulajdonosok, valamint a marketing döntéshozók és tanácsadók szívét lenne jó, ha melengetnék.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Kreatívjaink számára a pénzkereseti lehetőség mellett kiemelkedő megjelenést is biztosítunk, amit a portfólióépítés és a jobbnál jobb toplista helyezések révén a végletekig tupírozhatnak. Tehetik mindezt olyan helyen, ahol keresni is fogják őket. Meg akarjuk ugyanis szüntetni megbízónk kreatív éhségét azzal, hogy nálunk válogathatnak a jobbnál jobb tehetségekből, de akár pályázat útján is megkaphatják az igényelt munkát, ahol mindent testre szabhatnak, és kockáztatniuk sem kell.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Fiatalos alkotók, innovatív technológia és őszinte kommunikáció. Nem akarunk többnek tűnni, mint akik vagyunk, az érintett területen viszont mi vagyunk a legjobbak, és ezt bárki előtt vállaljuk. Ez a „Mi” az itt összesereglő kreatívokat takarja, akik minden feladatra ütős megoldásokat fognak összerakni.

Feladat leírása

Médiaterv: 

Szlogenünkkel mindenki találkozhat majd, ugyanis a headerben biztosítunk neki helyet, egyéb felhasználása pedig az adott formátumtól függ. Szerepelhet hirdetésekben és szponzor cuccokon is.

Feladat leírása

Stílus: 

Ahogy az oldal többi írása, a szlogenünk is közvetlen, fiatalos hangnemet üssön meg. Értse a mondanivalót egy internetfüggő kreatív, és egy 50-es KKV tulajdonos is.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Kerüljétek a mesterkéltséget, és ne akarjatok erőltetetten humorosak lenni, a szóvicceket nem szeretjük. Az idegen szavak, és az internetes szleng szintén kerülendő. Magyarok vagyunk, beszéljünk is úgy.

Fórum

OK, beszéljünk magyarul!
Mi az a NOD?! :D

Több "megoldás" is beküldhető ugyanattól a pályázótól?

A másik fórumban is kaptunk a fejünkre, azért, ha nem haragszol ide átemeljük a választ. Legalább te láttad, hogy a Krea az nem Crea. :)

„Jogos a feltevés, a válasz két részből áll. :)

A mostani nevünk – ahogy a nagybetűkből is látszik – két részből tevődik össze. Az első a "kreatív" (és ha nem lenne ez nekünk fontos, akkor biztos "Crea" lenne) a második pedig egy személyes jellegű szó, egy becenévnek a rövidítése. Ilyen formában az is magyar. Érdekes történet egyébként, ahogy a nevünk kialakult, de egyelőre korainak éreznénk ezzel sztorizgatni előttetek. Sztorizgassanak azok, akik mögött már sok eredmény, történés áll. Utóbbi mögöttünk is áll jócskán, de azok nem a nagyközönség előtt történtek.

Ne számítsatok óriási dolgokra persze, de megígérjük, hogy mondjuk az 1 éves születésnapunkon eláruljuk. De nyugodjatok meg, magyar a név.”

Igen, természetesen. Ha egy koncepció mentén van több változatod, akkor azt érdemes egy megoldáson belül kifejteni, de abban sem akadályoz meg semmi, hogy több koncepciót megossz velünk, mindegyiket külön megoldás formájában.

Köszi a gyors választ! :D
értékelés folyamatosan lesz, vagy csak lezárás után?

1. A NOD az egy hajdani és azóta újabb változatokban kijövő valósidejű stratégiai számítógépes játék egyik választható csapata, amellyel a GDI ellen harcolnak. :-P
2. NOD kiegészítve 2^5 számmal egy bizonyos számítógépes vírusvédelmi program neve. :-P
3. NOD a DON -nak a fordítottja a Keresztapából, a Don Juan-ból, és a Don Omar -ból, mely utóbbi nem tévesztendő össze Omar sheriffel. :-P
4...

Nekem az volt az első ötletem, hogy a NOD az a NODE, mint egy háló egyik pontja :)

Lehet, hogy rosszul látom, de egyesek mintha rossz helyre írnák a szuper ötleteiket, és így nem marad rejtve.

A névvel kapcsolatos találgatás érdekes, mi is ismerjük az említett játékot az első pontból, ráment pár óránk sok-sok évvel ezelőtt. :) A 2. programot használtuk már, jó magyar termék. A 3. pontban szereplő filmet pedig imádjuk. A Don Juan-t is. (Nem röhög :)

Mondjuk nem szeretném, ha akkora felhajtás övezné ezt a kérdést, mert a sztori lehet, hogy csak számomra érdekes.

@immanuel60: Nem igazán, de nem is lenne rossz. Csak ekkor valóban visszatetszést keltenénk, lévén angol szó.

@Ágnesnek igaza van. A koncepciók nevei nem tartalmazzák a szlogent, mert mások is látják. Lemásolni persze nem fogják, mert vissza tudjuk követni, melyiket, mikor küldték be, de akkor is jobb lenne egy általánosabb elnevezés. Viszont ezek az elnevezések valamelyest egyediek is legyenek, mert nekünk is kicsit nehéz áttekinteni a sok "szlogen" című megoldást. :) Legyetek életrevalók, és emeljétek ki valahogy a tömegből a saját munkátokat. Anélkül, hogy felfednétek kiléteteket persze.

@mydentity Szép is lenne, ha pont mi fordulnánk el tőletek. Természetesen, ahogy tudjuk értékeljük a munkákat és visszajelzünk mindenkinek. Nekünk is érdekünk. De ehhez türelmeteket kérem, dolgozunk folyamatosan. :)

Gergő

oks :D
akkor a "túloldalon" tárgytalan ;)

Néhányan megszegték azt a KreaNod alapszabályt, ami kimondja, hogy a kreatívoknak tilos bármilyen módon utalniuk a kilétükre a pályázat lezárultáig. Megfigyeltük azonban, hogy ezek a szabálytalanságok abszolút nem rosszhiszeműségből, vagy csalási kísérletből adódtak. Megvizsgáltuk a problémát, és rájöttünk, mi okozhatta a zavart: Erre a szabályra csak a hozzászólásoknál és a FAQ-ban hívtuk fel a figyelmeteket, így aki mondjuk egyből megoldást küldött be, az nagy eséllyel nem is találkozott ezzel a szankcióval. Ez a mi hibánk, és most némileg megváltoztattuk a megoldások beküldése felületet, ahol mostantól nyilatkoznotok kell arról is, hogy tisztában vagytok a megkötésekkel. Így már nem jelenthet problémát a szabályismeret hiánya. Úgy döntöttünk, hogy az eddigi szabálytalankodókat nem zárjuk ki az aktuális pályázatokról (mivel mi is hibáztunk) és mi, illetve a Fantasmatic pályázat kiírója is ígéretet teszünk arra, hogy a pályázat győztesét akkor is az oldalon keresztül választjuk meg, ha történetesen már megismertük a kreatív kilétét. Ennek ismeretében mostantól viszont töröljetek minden utalást a korábbi megoldásaitokból, ugyanis hétfőtől a szankciók életbe lépnek. Jó munkát.

Szia Bence! A szlogeneket is pontozod majd?

Szia Bence! A szlogeneket is pontozod majd?

A szlogeneket én pontozom. Most. Rettegjetek. :) Gergő

Lehet-e már tudni, hogy a január végén/február elején beküldött szlogenek értékelésére (pontozására) mikor kerül sor?

Hello picipinky! Mindenképpen sort kerítünk rá még a héten.

Sziasztok!
Egy technikai kérdés: A Fastomatic logópályázat megoldásait nézve vettem észre, hogy a megoldásokat tartalmazó táblázatot nem lehet pontszám vagy bármi egyéb feltétel szerint rendezni. Ezt csak mi, kreatívok nem tudjuk rendezni, vagy a megbízók sem? Tehát előfordulhat-e olyan, hogy egy pályázat úgymond "feledésbe merül"? :D Egy apróhirdetéses oldalon van lehetőség a hirdetéseket uppolni, kell-e itt is ilyennel foglalkozni, esetleg új ötleteket beadni, hogy forogjon a nevünk? Ezt csak azért kérdem, mert bizony több száz ötlet érkezett azóta, hogy leadtam pályázatot, és a sok oldalas táblázatban ha nem lehet rendezni, akkor emlékszik-e majd a régiekre is valaki? :)

/* Továbbá még a kezdetek kezdetén írtam a lap alján található kis üzenetküldővel levelet, hogy az adott megoldás "adatlapján" állva semmilyen módon nem lehet visszalépni sem a főoldalra, sem a pályázatra, 1-1 link elhelyezése mondjuk a KreaNod logóra vagy a pályamunka nevére sokkal használhatóbbá tenné az oldalt és nem hiszem, hogy 5 percnél tovább tartana megvalósítani :) Csak gondoltam, hogy megírom újra, hátha elveszett az éterben :) */

Hello!

Nem veszik el semmi az éterben, csak lehetséges, hogy elfelejtettél nekünk email címet írni az üzeneted mellé, ezért nem tudtunk válaszolni. (Ez másokkal is megtörtént, ezért most már kötelezővé tettük.) A megoldások minden esetben új lapon nyílnak meg, ha megfigyeled, ami ugyanannyira tudatos döntés, mint az, hogy ezek zsákutcák legyenek. Kevés megoldásnál ez még furcsa lehet, de sok megoldás esetén jobbnak éreztük, ha maradunk egy bázis helyen (kreatív profil, vagy megoldások listája a pályázaton belül) és egyszerre több megoldást is meg lehet nyitni, így összehasonlítgatni azokat. Ugyanígy teljesen új lapon nyílik meg a megoldás beküldése felület is, hogy ne legyen kavarodás. Ezek nem kőbe vésett dolgok, lehet rajtuk változtatni, ha elvinne minket a népharag.

A megoldásokat nem lehet sorba rendezni semmilyen módon, azok mindig frissesség szerint sorakoznak fel. Értsd ezalatt, hogy ha teljesen új megoldásról beszélünk, vagy új komment érkezik, netán leírás/képszerkesztés történik, az mind a lista elejére repíti az adott koncepciót. Feledésbe azért sem fog merülni semmi, mert akárcsak Ti kreatívok egy megbízó kommenjte esetén pirosnak látjátok a komment ikont, úgy a megbízó is hasonlóképp pirosnak látja a kulcs, vagy a komment ikont, egészen addig, amíg meg nem tekinti. A jobb megoldásokra biztos emlékszik majd minden megbízó, ha viszont már egyszer értékelte, és nem nyeri el a tetszését, valamint változtatást sem eszközöl a kreatív, akkor lehet, hogy többet nem látja az adott pályamunkát a megbízó sem. De ennek így nincs is aktualitása. Pont azért nem adtunk sorbarendezési lehetőséget a megbízók kezébe sem mondjuk értékelés szerint, hogy a listában a döntésnél ne veszhessenek szem elől addig még nem értékelt, vagy alacsonyabb pontszámmal értékelt munkák.

Köszi szépen a kifejtett értekezést, mindenre választ kaptam :)

Sziasztok!

A logó pályázatunknak meghosszabbítottuk a határidejét 3 nappal, és mivel a szlogenek elbírálásával is ugyanaz a helyzet (úgy csak jövő héten tudunk összeülni elbírálni közösen őket), ezért itt is ráhagyjuk ezt a hetet.

Tesszük ezt örömmel, mert az utóbbi pár napban nagyon beindultatok. Egyre kevesebb a gyengébb megoldás, kezdtek ráérezni. Ez a színvonalemelkedés köszönhető új résztvevőknek is, szóval ebből a 3 nap pluszból csak jó sülhet ki.

Hajrá!

korábbi pontszámok akkor még változhatnak?

igen, újabb megoldások beérkeztével fel- vagy leértékelődhetnek korábbi megoldások, illetve egyben megnézve az összes megoldást is változhat némileg a pontszám.

Mennyi a max pontszám? Erről sehol nem találtam infót! Köszi!

Kedves lula! A maximális adható pontszám 10.

Lejárt a határidő. :) A végén még rengeteg megoldás jött, mi pedig kedden ülünk össze véglegesíteni a shortlistet. Addig türelmeteket kérjük. Köszönjük mindenki munkáját.

Most találtam:

‎"Ha nem csilignel tőle a pénztárgép, akkor nem kreatív"
- Gary Bencivenga
(a világ legdrágább reklámszövegírója)

Most találtam:

‎"Ha nem csilignel tőle a pénztárgép, akkor nem kreatív"
- Gary Bencivenga
(a világ legdrágább reklámszövegírója)

Ez komoly? Nekem nem tetszik a győztes szlogen, azt hittem valami extrémebb lesz.

Nem szerettünk volna extrémebb szlogent. Az volt a cél, hogy jól hangozzon és ha lehet, akkor kifejezzen több üzenetet is. Ez a szlogen megtette.

Őszintén szólva nekem sem nyerte el a tetszésemet a győztes szlogen, és nem azért mert nem az enyémre esett a választás.
Azt meg kicsit érdekesnek találom, hogy olyan szlogen is kapott 9 pontot, aminek az elején a KreaNod van, holott arról volt szó, hogy azt nem akarjátok így beleépíteni a szlogenbe...akkor ez hogy is van?

Nem találtunk olyan szlogent, ami hasonlóan rövid, frappáns, gördülékeny módon mondott volna el többet a KreaNodról. Ahogy azt Facebookon is írtuk.

Az általad említett szlogen bizonyára a „KreaNod, a kreatív bázis.” Mi ezt attól, hogy a készítő történetesen így írta le, „két mondatnak” vettük, ugyanis „A kreatív bázis” önmagában is megállja a helyét. Így is raktuk ki a shortlistet összesítő Facebook képre. Az olyan szlogeneket kerültük, amelyek valmilyen kötőszóval kezdődnek, és tényleg csak a KreaNod szóval együtt van értelmük. (KreaNod, mert... KreaNod, ahol stb.) Ezek mögül ha levesszük a márkanevet, akkor nem jók, ugyanis kötőszóval nem akartunk szlogent kezdeni.

Mi a 3 jelentése a Megbízható kreatívoknak?

Van ebben talán több is.

„1. Meg lehet bízni az itteni kreatívokban. Egyrészt a sokszínűségük, másrészt a rendszer sajátosságai miatt. Nincs a megbízóknak félnivalója.

2. Nálunk kreatívokat lehet munkákra felbérelni (megbízni).

3. A kreatívok felé kifejezi, hogy ez egy olyan közösség, amelynek tagjait munkákkal látják el megbízók.

4. A többes szám miatt itt közösségről beszélhetünk.

5. Nálunk a kreatívokról biztos lehet benne mindenki, hogy hiteles, valós statisztikákat talál, nincsenek szépítve, buherálva.”