Pályázatok

Környezettudatos és Szerelt ház építők szövetsége logópályázat

Logó design
-
MAKÉSZ
60.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 83
Keszhazportal

Megbízó

37

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

1 év 10 hónap

Utolsó aktivitás

Garantált díjazás
Promotálás
Garantált díjazásA megbízó lemondott a pénzvisszafizetési garanciáról, így a határidő lejártával mindenképp lesz győztes kihirdetve.
Pályázat promotálásaA pályázatról írunk egy hírlevelünkben, és a közösségi média felületeinken fizetett hirdetésként is beszámolunk róla.

Koncepciók (117)

Beküldve: 2019. 03. 28.
3
4
10
Beküldve: 2019. 03. 28.
6
0
10
Beküldve: 2019. 03. 24.
12
10
10
Beküldve: 2019. 03. 28.
2
3
9
Beküldve: 2019. 03. 28.
2
1
9
Beküldve: 2019. 03. 27.
8
0
9
Beküldve: 2019. 03. 24.
5
3
8
Beküldve: 2019. 03. 25.
4
4
8
Beküldve: 2019. 03. 30.
2
0
8
Beküldve: 2019. 03. 26.
3
0
8
Beküldve: 2019. 03. 30.
6
0
8
Beküldve: 2019. 03. 26.
2
1
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Napjainkban az építőipar a családtámogatási rendszernek köszönhetően dübörög.
Megszámlálhatatlan cég tevékenykedik a piacon, melyek egy része megbízható és másik része pedig hitvány dolgokat produkál, így ők kérészéletűek, elkészült pár munka után dobják a céget és új vállalkozásba kezdenek.

A MAKÉSZ nem vállalkozás, hanem egy szervezet, melynek tagjainak komoly elvárásoknak kell megfelelniük mind céges szinten, mind pedig az előállított házak tekintetében. A MAKÉSZ komoly teljesítendő paramétereket szab a tagjainak, ezáltal akik a MAKÉSZ tagokat választják a jövőbeli házaik megvalósításával egy garantált jó minőséget kapnak, de a tagok érdekképviseletét is ellátja a MAKÉSZ.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

A MAKÉSZ egy olyan szervezet, mely hazánkban tevékenykedő kiemelkedőe energiatakarékos és nulla energiával működő szárazépítészettel készülő házakat kivitelező vállalkozásokat tömörít. A MAKÉSZ célja az energiatudatos építészet megismertetése a nagyközönséggel és olyan vállalkozásokat és szervezeteket tömörítani, akik a legmagasabb szintre tudják emelni a szakma színvonalát.

Feladat leírása

Feladat: 

MAKÉSZ korábban rendelkezett egy saját logóval, de a régi logót szeretné megújítani.
A MAKÉSZ korábbi jelentése Magyar készházházépítők szövetsége rövidítése, mely most megújul és a MAKÉSZ 2019-től a Magyar környezettudatos és szerelt házak szövetsége nevet veszi fel.

Szeretnénk egy teljesen új logót terveztetni, mely a környezettudatosságot sugározza, ugyanakkor igény lenne az is, amennyiben lehetséges, hogy a szerelt ház is megjelenjen valamilyen formában a logóban. A környezettudatosság jelképe lehet egy zöld ház, vagy a ház tetején egy napelem esetleg szélerőmű, de kreatív megoldásokat szeretnénk látni. A logóban meg kell jelenni a MAKÉSZ névnek.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Szeretnénk, ha a logó méltó lenne arra, hogy hazánk legkiválóbb energiatudatos készház építőit képviselje különböző weboldalakon, kiállításokon. Olyan logó kell, mely magáért beszél és könnyen érthető legyen a jelentése.

Feladat leírása

Célközönség: 

A célközönség a teljes populáció, hiszen a környezettudatos gondolkodásmódot már gyermekkorban el kell ültetni.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

A MAKÉSZ-hez hasonló szakmai elismertséggel rendelkező készházas szervezet nincs hazánkban.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

A MAKÉSZ tagok által épített házak hosszútávon megbízhatóak, kiemelten energiatakarékosak, vagy nulla energiával üzemelnek.

Feladat leírása

Médiaterv: 

A logó rengeteg kiállításon, média eseményen fel fog majd tűnni, legközelebb a CONSTRUMA kiállítás ÖKO City standján lesz kiállító.

Feladat leírása

Stílus: 

Kreatív, egyedi legyen a logo és tükrözze a MAKÉSZ célját.

Fórum

Kedves Kreatívok!
Az eddig beérkezett művek nagy része tartalmaz ház formát, napelemet, szélerőművet.
Nagyon jó, mert ezt írtam, hogy jó lenne ha megjelenne a megújuló energia.
Örülnék ha a házban is kreatívak lennétek és a ház nem egy nyeregtetős építmény lenne.
Amennyiben lehetséges modernebb ház formát lenne jó beletenni a logóba, mint egy mimál, vagy bauhaus style.
Köszönöm.
Zsebő Zsanett

Kedves Kreatívok!
Köszönjük az eddigi munkátokat.
Aki még szeretne pályázni az megteheti ma estig.
A bírálati folyamat gyors lesz, mely azt jelenti, hogy azt akivel együtt kívánunk dolgozni azt még a hétfpői napon kiválasztjuk.
Kellemes hétvégét!
Zs. ZSanett

Kreanod: Csinálhat olyat a megbízó hogy egy hete x pontot ad, most pedig ugyanazt a munkát még jó alápontozza? Köszi

Kedves Szilvi!
Több munkát még nem pontoztuk.
Most van a kiértékelése a beadott pályműveknek.
Ha nem lehetne lefelé pontozni, akkor azt a rendszer gondolom nem engedné meg.
A pontokat arra tudjuk adni amit látunk, de ha jön új mű, akkor változik a pontozás értéke, mert más szemlélet érvényesül, ha van sokkal kevésbé tetsző, vagy fordítva.

Köszönöm a visszajelzést!
1 pontot akkor sem illik adni az erőfeszítésért, ha jogosnak gondolja a pontozó. Ezzel nem csak renoméját rontja az illetőnek, alkotónak, hanem rossz közérzetet is okoz. Inkább ne is pontozzon a hirdető, ezzel megtisztelhetné a munkát és munkást. Értünk a hallgatásból is. Sok sikert.

Kedves Kreatív!

Előbb-utóbb minden munkát pontoznia kell a megbízónak, ez szabály.

Kedves Zsanett,

érdeklődnék, hogy mikorra várható a kiválasztás? Itt még a hétfői napot említi, azt láttam is, hogy a beadott anyagok 60%-a aznap pontozásra is került, de azóta nálam nem látszik további pontozás.

Köszönöm szépen előre is a választ.

Kedves Kreanod Pályázók!
Ez a döntés a Construma előtt kellett volna, hogy megszülessen és ott fel is akartuk használni.
Az az igazság, hogy egyetlen egy mű sem vitte el fergetegesen a győztes díjat.
Ezért elengedtük azt, hogy a construmán új logó legyen.
A MAKÉSZ vezetősége a hétvégén dönteni fog, hogy kivel kíván együtt dolgozni a végleges logó kidolgozásában.
A pénzt a győztes a jövő héten természetesen megkapja.
Köszönjük a sok pályaművet.
Tisztelettel:
Zsebő Zsanett

Tisztelt Megbízó!

A pályázat határideje már több mint két hete lezárult, ezalatt több ígéretet is kaptunk itt a fórumban, hogy kiválasztják kivel kívánnak együtt dolgozni, de sajnos továbbra sem történt előrelépés. Mivel "shortlist" sem lett kiválasztva, ezért lehetőségünk sincs alakítani, javítani a munkánkon a pályázat lejárata után, a munkák sajnos nem szerkeszthetőek. Ténylegesen mikorra várható, hogy shortlist és győztes lesz kiválasztva? Köszönjük a tájékoztatást!

4.20 A Megbízó kiválaszthatja –a 4.11 pontban meghatározott esetben köteles kiválasztani –a nyertes Pályamunkát. A Megbízó a nyertes Pályamunka kihirdetésére a Pályázati határidő lejártát követő 14 napon belül köteles.
4.21 Amennyiben a Megbízó 14 napon belül nem hirdeti ki a nyertes Pályamunkát, a nyertes Pályamunkát benyújtó Kreatívnak fizetendő Pályázati díj összege bruttó 5.000 forinttal nő minden mulasztással érintett, 7 napos időszak megkezdésével. A Pályázati díj Megbízó mulasztása miatti növekedése a KreaNod-nak fizetendő Közvetítői díj összegét nem érinti.
4.22 Abban az esetben, ha a Megbízó előre látja, hogy a 4.20 pontban meghatározott határidőn belül nem tudja kihirdetni a nyertes Pályamunkát, a Megbízó legkésőbb a Pályázati határidő lejártát követő 7. nap 24:00 óráig előre közzéteheti, hogy a nyertes Pályamunka kiválasztására pontosan mely időpontban kerül sor. A nyertes Pályamunka kiválasztására meghatározott időpont ebben az esetben sem lehet későbbi, mint a Pályázati határidő lejártától számított 30. nap. Ha a Megbízó az általa meghatározott határidőn belül nem hirdeti ki a nyertes Pályamunkát, a 4.21 pontban meghatározott jogkövetkezmények alkalmazandók

Kedves Pályázók!
A győztest ebben a pillanatban közzétesszük.
Köszönjük a részvételt.
Tisztelettel:
Zsebő Zsanett

Kedves Pályázók!
Az előbb rosszul fejeztem ki magamat, melyért elnézést kérek.
Kiválasztottuk a shortlistes munkákat.
Még három pálymű között hezitálunk.
Holnap délelőtt közzétesszük a nyertest.
További Kellemes Húsvétot!
Üdv. Zsanett

Kedves Pályázók!

Mindenkinek köszönjük szépen a munkát.
Sok jó anyag érkezett, melyekből lehetett volna végleges logót készíteni, de csak egy győztese lehet ennek a pályázatnak, így az alábbi munkát választottuk, melyen még lesznek majd kisebb átalakítások: https://kreanod.hu/megoldas/makesz1-0
Gratulálunk a győztesnek és még egyszer köszönjük mindenki munkaját.

Tisztelettel:

Zs. ZSanett
Kp Sales House Kft
ügyvezető

Még szerencse, hogy nem pályáztam!
"Szeretnénk egy teljesen új logót terveztetni, mely a környezettudatosságot sugározza, ugyanakkor igény lenne az is, amennyiben lehetséges, hogy a szerelt ház is megjelenjen valamilyen formában a logóban. A környezettudatosság jelképe lehet egy zöld ház, vagy a ház tetején egy napelem esetleg szélerőmű, de kreatív megoldásokat szeretnénk látni. A logóban meg kell jelenni a MAKÉSZ névnek."
Köze nincs a nyertes pályázatnak a leírtakhoz. Nem a nyertest minősítem ezzel. Neki gratulálok.

Jól tetted - bár az ilyet sajnos nem lehet előre tudni (hozzáteszem, a nyertes sztem nem rossz). Személyesen azt sérelmezem, hogy 2 pontot kaptam, egy-két kritikán aluli 6-8 pontos pályázat fényében, de hát ízlések és pofonok :D

Kedves megbízó! A Bauhaus stílus és a megújuló energia hol köszön vissza a nyertes logóban? Ön azt kérték a bauhaus jelenjen meg, a nyeregtetős ház művészettörténeti ismeretek alapján nem képezi részét. Ez picit a kreatívok félrevezetése... Továbbá nagyon hasonlít a gmail logóra aminek akár jogi aggályai is lehetnek a későbbiekben. A nyertesnek gratula! További sok sikert!

Kedves Hozzászólük!

Javaslom, hogy nézzétek meg a logókat, melyek fel lettek töltve.
A legtöbb egy az egyben 3 dollárért megvehető olyan rajzot töltött fel, mely kb 3 éve hatályon kívül helyezett energiatanusítványt tartalmaz, de többen egy kész fotóra ráírták, hogy makész, de sorolhatnám még azok számát, amelyek szinte értéktelenek voltak, mert 1 perc munka volt benne.
Igaz nem bauhaus stílist választottunk, mert ugyanakkor kreatív munkát vártunk és igen nincs benne a napelem, de ez a logó még nincsen készen.
Azt meg végképpen nem értem, hogy miért alakul ki vita, hiszen nálam van a pénz és ha én egy vonalra akarom kifizetni a pénzt, mert az tetszik, akkor arra fizetek.
Azoktól is elnézést kérek, akik kevés pontot kaptak, mert lehet, hogy mást érdemeltek és itt sem akarok magyarázkodni, mert mindenki mást lát egy logóban. Nekünk ez tetszett, de ha tervzsűri lett volna és az grafikusokból állt volna, egészen biztosan más eredmény született volna.
Akinek nem tetszik a szabály, hogy aki fizet az dönt annak javaslom írjon az oldalt üzemeltetőjének, hogy fontolja meg, hogy bevezeti -e azt, hogy ne az dönbtsön aki fizet.
Ami baromság lenne.
Még egyszer köszönöm a munkát és sok sikert mindenkinek.
Tisztelettel: Zsanett
Kp Sales House

"Azt meg végképpen nem értem, hogy miért alakul ki vita, hiszen nálam van a pénz és ha én egy vonalra akarom kifizetni a pénzt, mert az tetszik, akkor arra fizetek."
Ez nem vita. Lehetőségünk van arra, hogy a véleményünket megosszuk. Senki nem szeret békát nyelni. Itt is az a probléma, (ami nem az első és valószínűsíthető hogy nem az utolsó) hogy a briefben leírt és kért instrukciókat nem tartalmazza a nyertes logó. A logó elkészülhetett volna határidőre (construma), ha egy pályázóval akinek a logótervében fantáziát látnak (lsd. nyertes pályázó) időben felveszik a kapcsolatot és addig alakítják amíg az Önök részére megfelelő nem lesz. Ez nem pénz kérdése, hanem hogy valaki időben cselekedjen és ne sajnálja rá az idejét. A most a jól értelmezem hogy egy félig kész logóterv nyerte el a pályázatot?

Az én logóm is eléggé minimal, és törekedtem az egyszerűségre, valamint az ötletességre. A második helyezést értem el vele, amire valamilyen szinten büszke is vagyok, viszont az zavar, hogy az első helyezett logójában semmi egyediség nincs. Csak beírtam a keresőbe, hogy house logo, s az elsőre kiadta ezt:
https://creativemarket.com/brandphant/800336-Best-House-Logo
Eléggé hajaz a megnyert munkára, csak laposabb a ház, és a H betű helyett M-van beírva, viszont hogyha ez nem is számítana ez, akkor is rengeteg hasonló M-betűs házas logót láttam már, csak rá kell keresni és számtalan van, esetleg a betűstílus más, vagy az házforma stílusa.

Gratula! Teljesen igazad van! Olyan munkák kaptak 7-8 pontokat, amiket tényleg egy teljesen szakmán kívüli is össze tud dobni reálisan 10 perc alatt. A győztes pedig egy átlagos ''house logo'' searching után egy kis rádolgozással meg is van. Ez csak azt mutatja, hogy a megrendelő sem ért a grafikához és egy csepp esztétika érzete sincs. Szakmailag ''nulla'' munkákat pontoztak fel, míg egész jókat le. Mindenesetre igen, azt választották ami nekik tetszik.

Igen, a Te logód is minimal, illetve legalább annyira jó, mint az enyém, sőt. Eredteibb logót készítettél az enyémnél. Viszont Te mire asszociáltál, mikor a logót tervezted? Ház, és levél. De én is beírtam a keresőbe, hogy house + leaf logo, és negyediknek kiadta ezt:
https://www.google.com/search?q=leaf+house+logo&source=lnms&tbm=isch&sa=...
Eléggé hajaz a munkádra. Továbbá, ha Te nyersz, ugyan úgy jöttek volna a kérdések, hogy hol van benne a nap, napelem, szélerőmű?
Ezzel csak arra szeretnék utalni, hogy mindenben meg lehet találni a hibát, ha keressük, továbbá a mai világban nem lehet olyan logót készíteni, ami már valamilyen formában nem létezik.

Az a baj, hogy tényleg kár vitatkozni ezen mert mivel nem szakmai zsűri dönt ezért ne is várjuk a minőségi elbírálást. Ezzel senkit nem akarok megbántani mert tényleg vannak szinte paint-es gyerekrajzok is de ha a megrendelőnek az kell akkor ez van... csak legálabb a leírás ne legyen félrevezető...