Pályázatok

Induló borászat logótervezése

Logó design
-
Farkasverem Szőlőbirtok
40.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 129
borka

Megbízó

196

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

5 év 6 hónap

Utolsó aktivitás

Extra díjazás
Extra díjazás

A győztesnek a díjazáson felül borászatunk két kiemelkedő borát ajándékozzuk.

Koncepciók (169)

Beküldve: 2015. 09. 23.
23
7
9
Beküldve: 2015. 09. 29.
11
12
9
Beküldve: 2015. 09. 30.
17
6
9
Beküldve: 2015. 09. 10.
7
24
8
Beküldve: 2015. 09. 17.
18
13
8
Beküldve: 2015. 09. 30.
14
4
8
Beküldve: 2015. 09. 11.
7
10
7
Beküldve: 2015. 09. 21.
9
8
8
Beküldve: 2015. 09. 26.
11
4
8
Beküldve: 2015. 10. 03.
5
0
8
Beküldve: 2015. 09. 30.
6
4
8
Beküldve: 2015. 09. 30.
6
3
8

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Magyarország kiemelkedő és legdinamikusabban fejlődő élelmiszeripari területe a borászati szegmens. Minden borvidék sok, kisebb-nagyobb, kiemelkedő borászattal rendelkezik. A fogyasztói réteg a szegmenssel együtt fejlődött. Sok esetben tudatos fogyasztói döntéseket látni, mely azonban nem egyenlő a klasszikus márkahűséggel. A borértő a közönség keresi a minőségi hazait, és nyitott az új, kisebb pincék felé is. Borászatunk egy viszonylag ismeretlen területen, a Mátrai borvidéken található, ahol még kevés a nagy sztárborász, viszont néhány fiatal borász már bemutatta, hogy borvidékünk milyen szép, nagy borokat képes adni, és milyen értékes terület a Mátra, tehát várható, hogy a jövőben sokkal több szó esik még a borvidékről.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Családi borászatunk Mátraalja lankáin, Nagyrédén található, melynek neve Farkasverem Szőlőbirtok. A név beszédes, hiszen a „farkas” családnevünkre utal, a verem pedig a több mint 100 éves pincénkre. A működést néhány éve kezdtük meg, melyet szeretnénk komolyabb formában folytatni igényes megjelenéssel, megkomponált arculattal. A borászat jelenleg borkészítéssel foglalkozik, de a jövőben valószínűleg más szőlőkészítmények is kikerülnek pincészetünkből.

Feladat leírása

Feladat: 

Szeretnénk pincészetünknek, ezáltal borainknak könnyen beazonosítható, megkapó logót terveztetni, mely a későbbiekben nem csak borainkon, de más felületeken is arculati elemként megjelenik. Szeretnénk, ha a borászat elnevezése (Farkasverem Szőlőbirtok) a logó része lenne, ellenben nem lenne jó, ha csak egy szép betűtípussal megírt szó lenne, hanem inkább ábrás kiegészítést is kapjon, ebben ez a beszédes név segítség lehet. Egyáltalán nem követelmény, inkább csak egy ötlet, de talán a farkassal is lehetne kezdeni valamit… A logó rákerül minden boros címkére, tehát állandó grafikai elem lesz, azonban a címkén a későbbiekben szeretnénk ezen kívül évjáratnak/bornak megfelelő nagy grafikát is használni, tehát nem a logó lesz kizárólagos grafikai elemünk. A logó kikerül majd címkére, szórólapra, de honlapra és gyűjtődobozra is, tehát kis és nagy felületen egyaránt érvényesülnie kell. Boraink címkéi jelenleg jól átláthatóak, szellősek. Ezt a továbbiakban is szeretnénk megtartani. Szeretünk színes, esetenként élénk színű grafikákat használni, így fontos, hogy a logó akár fekete-fehérben is jól mutasson, hisz egy színes grafika mellett a logó bizonyosan monokrómként fog feltűnni.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Szeretnénk igényes, összeszedett, átgondolt arculatot adni logónk által, hiszen boraink is minőségi, megkomponált termékek. Arasson tetszést; aki a boltban csak címke alapján választ, válassza az is a mi termékünket.

Feladat leírása

Célközönség: 

Igényes, borivó közönség.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Boraink minden évben megmérettetik magukat borversenyen is, ahol rendre érmes helyezéseket érnek el. Az arculatnak tükröznie kell azt a minőségi beltartalmat, és ösztönözni az –akár ajándékba szánt- újravásárlást.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Boraink válogatott, minőségi szőlőből készülnek, melyek évekig magukban hordozzák a minőség garanciáját. Ez, a most megalapozni kívánt márkánk legfőbb tulajdonsága. Ugyanakkor abszolút családi jellege van, nem tervezünk nagyüzemi feldolgozást, inkább a minél archaikusabb eljárások hívei vagyunk. A fogyasztói visszajelzések ezen törekvésünket pedig igazolták.

Feladat leírása

Médiaterv: 

A logó megjelenik minden helyen, ahol csak lehet, így címkén, szórólapon, gyűjtődobozon, névjegykártyán, pecséten, honlapon, stb… Kifejezetten hosszú távra tervezünk vele.

Feladat leírása

Stílus: 

Nem szeretnénk túldíszített, túl ornamentális (indás, kacsos, kanyargós) logót, de a sok helyen látható három pötty által stilizált szőlőfürtöt is hanyagolnánk. Szeretnénk egyedi, a későbbiekben kiválóan azonosítható logót. Inkább a friss, fiatalos irányt támogatjuk, így akár játékos is lehet.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Klisék, direkt szőlőfürt, nagy, ornamentális elemek.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

Vektorgrafikus logóra lesz szükségünk ai, pdf és jpg formátumban.

Fórum

Kedves megbízó!
Megoldható lenne, hogy kapjunk képeket a már meglévő címkékről, hogy segítsék a tervezést, vagy a későbbiekben a címkék is megújulnak, így fölösleges azokat most felhasználni?
Köszönöm!

Kedves Kreatív!

Nem akartunk bezavarni korábban használt címkékkel, mivel azokon olyan grafika van, melyet nem szeretnénk tovább használni. Nem lenne segítségükre, mivel valóban, a címkék jellegén is szeretnénk majd változtatni.

Köszönöm a választ! Már ez is segített.

Kedves Kreatívok!

Vegyétek figyelembe, hogy a címke tervezés nem része a pályázatnak, így minden látványtervet törlünk, amely nem csak egyszerű mock up, amin el van helyezve a logó.

Kedves megbízó!
Nagyon megtetszett a pályázata. Egy kicsivel meg lehetne hosszabbítani a határidőt?

Kedves Kreatívok!

A pályázat határideje 3 nappal kitolódott!

Nem volt elég a 100+ koncepció?! :D

Drágám. A Megbízó a pénzéért annyi koncepciót, pályázatot fogad be, amennyit csak akar. Ebbe beleszólása senkinek, sőt még a határidőt is módosíthatja. Ha visszanéznéd a tavaly kiírt pályázatokat, nem ritka a száz-százötvenen felül beküldött koncepciók száma. Hová ez a nagy siettség? Egy tökéletes koncepcióhoz idő kell, nem nyerési kényszer.

A pályázat meg azért az ami, mert nem egy személyre szabják.

Megbízóknak nagyon megéri idejönni, én ezzel tisztában vagyok.
Ha nekem kellene valami, mondjuk egy logó és nem tudnám megcsinálni, itt írnék ki pályázatot, ahelyett, hogy keressek egy grafikust. :)
A másik oldalnak már kevésbé éri meg, ez is egyértelmű.
(Az is igaz, hogy kezdőként sokat segített, hogy konkrét feladatokban kipróbálhattam magam.)

Kedves Senhora!

Először is felhívnánk figyelmét, hogy ez az oldal nem csak arra jó, hogy sok-sok pályázati munkát begyűjtsünk, hanem arra is, hogy sok-sok -esetünkben- grafikust megismerjünk; munkájuk, munkafelfogásuk alapján megítéljünk, és a későbbiekben egy kevésbé nagy nyilvánosságú tenderre akár meg is hívjunk. Ez egyébként már igen sok Kreatív-társával meg is történt. Persze fura lenne, ha ezt éppen egy "friss" pályázatkiíró magyarázná el egy tapasztalt Kreatívnak... Ez egyben válasz utolsó előtti mondatára is.
Nem gondoltuk volna, hogy meg kell magunkat védenünk a hosszabbítás miatt vagy éppen azért pironkodnunk, mert igen sok tervet kaptunk. Mivel láthatóan tapasztalt Kreatívról van szó, bizonyára nem kell azt sem magyarázgatni, hogy a mennyiség nem feltétlenül jelent egyet a minőséggel. ...Na de bírálás után majd kiderül.

Hozzátehetem, hogy a tavalyi, első győztes pályázatom itt a Kreanodon, (egyébként folyamatosan bővülő ügyfélkörrel rendelkezem) a Sáppusztai Pálinka a mai napig visszatérő ügyfelem lett, pedig a fél országot át kell utazni egymáshoz. Amiért itt vagyok a mai napig, az a kihívás, hogy személyes kontaktus nélkül, csak a leírtakra alapozva találjam el a Megbízó ízlését. Úgy, hogy nem nyaggatom felesleges kérdésekkel, pláne nem szakmai témában...mert akkor még kezdőnek, esetleg kontárnak néznek. De azon sem akadok ki, ha kommentár nélkül behúzza az 1-2 pontot. Ezekre is van vevő, csak át kell alakítani. Pénzből élünk...

Kedves borka!
Megjegyzésem mögött ott a szmájli, poénnak lett volna érdemes venni, mintsem támadásnak - így védekezésre sincs szükség. :)

Szuper, akkor ezt kiveséztük! :)

Keress engem...létező ügyfelek, személyes kontaktus, nem próbálkozás. Nálam a MÉLYVÍZ... Kezdhetjük borászatokkal.

Gratulálok a nyertesnek!
Csak nekem tűnik úgy, mint egy emberi láb lógna ki elől a farkasból!? Olyan fura az egész... :) Azért annak örülök, hogy egyáltalán sikeres lett a pályázat!

*mintha
Bocsi! :)

vhkrea!
:D Jobban megnézve tényleg furcsa. Nekem nem tűnik emberinek, inkább mintha rossz helyről nőne ki az a láb...

weekend!
A "próbálkozásból" már tény, hogy kezd elegem lenni. Úszni nem tudok, majd vízen járok. :)