Pályázatok

Induló biciklis vállalkozás logó és kisarculat tervezése

Logó + Kisarculat design
-
Bike4fun
100.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 37
Csaba Ökrös

Megbízó

163

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

3 év 4 hónap

Utolsó aktivitás

Garantált díjazás
Garantált díjazásA megbízó lemondott a pénzvisszafizetési garanciáról, így a határidő lejártával mindenképp lesz győztes kihirdetve.

Koncepciók (37)

Beküldve: 2016. 05. 17.
12
41
9
B4F
Beküldve: 2016. 05. 13.
22
24
9
Beküldve: 2016. 05. 26.
9
20
9
Beküldve: 2016. 05. 30.
12
20
9
Beküldve: 2016. 05. 14.
10
25
9
Beküldve: 2016. 05. 29.
8
49
9
fun
Beküldve: 2016. 05. 12.
6
22
8
Beküldve: 2016. 05. 31.
12
14
7
Beküldve: 2016. 05. 18.
10
1
7
Beküldve: 2016. 05. 14.
20
6
7
Beküldve: 2016. 05. 13.
2
3
7
Beküldve: 2016. 05. 31.
1
2
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Az egészséges életmód, a mozgás, ezen belül a kerékpározás népszerűsége az elmúlt években ugrásszerűen nőtt, lassan egy egész iparág épült a biciklizés köré. Fejlődik , épül – hazánkban is egyre gyorsabban – egy használható biciklis infrastruktúra, mely a főbb turisztikai csomópontokon már működik is. Bár egyre drágábbak a biciklik, folyamatosan nőnek az eladások, az emberek egyre többet bicikliznek. Ugyanakkor növekszik az igény a megfizethető és élménydús turizmusra is, melynek egy potenciális szegmense az aktív turizmus. Az emberek – a munkájukból adódóan vagy egyéb a napi ritmusukhoz kapcsolódó rituálé miatt – egyre több időt töltenek zárt légtérben, irodában vagy éppen számítógép előtt, ezért a szabadidejükben szeretnének mozogni. A szervezett kerékpáros turizmusban így találkozhat a kereslet a kínálattal.

Mit kínálunk? Szervezett aktív, biciklis turizmust, ahol az ügyfél készen, egy kézből kap minden szolgáltatást: aktív, sport jellegű elfoglaltságot, szép tájakat, szállást, finom italokat, ételeket, programokat. A kerékpár tekerése, a résztvevő saját befektetett energiája biztosítja, hogy az élmény teljes legyen és azt teljesen a magáénak érezze. Az akadályokat leküzdve, a gyönyörű tájban és egy jó társaságban eltöltött idő garantálja, hogy teljes elégedettséggel távozzon mentálisan a résztvevő. A vállalkozás biztosítja a szállást, a programokat, az ételt, az italt és a felszerelést. Az ügyfélnek csak akarnia kell az élményhez kapcsolódni, annak részesévé válni. A túrákat általában több naposra tervezzük, egy-egy kiemelt tájra, kiemelt tematika alapján.

Nem foglalkozunk túrázással, síutakkal, egyéb aktív időtöltésekkel, csak a bicajos turizmussal. Útjaink elsősorban (90%-ban) külföldre irányulnak, induló területeink: Toszkána, Umbria, Transalp. Magyarországra is tervezünk utakat, ezeket elsősorban külföldi turisták számára ajánljuk.

Vállalkozásunk egyrészt turisztikai jellegű, mivel a turisztikai előírások vonatkoznak ránk, ezen belül az aktív, a sportoláshoz kapcsolódó szolgáltatási részét célozza. Vállalkozásunk fókuszában azonban a biciklis irány dominál, hiszen elsősorban nem utazási irodaként határozzuk meg magunkat, hanem inkább bicikliző, a sportot és kalandokat kedvelő, élményeket adó vállalkozásnak.

Induló vállalkozás vagyunk, így a piacon még nem vagyunk jelen, viszont szeretnénk, a felméréseink alapján erre van is esélyünk. Azt gondoljuk, hogy a szakértelmünkön és a hozzáértésünkön túl a vállalkozás sikere nagyban múlik a vizualitáson, ezért óriási hangsúlyt fektetünk erre. Ennek része az arculat is, annak pedig központi eleme lenne egy jó logó.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

A vállalkozás teljesen nulláról indul. A dolgot nehezíti (másrészt könnyíti), hogy ilyen típusú, komolyabb vállalkozás itthon még nem nagyon van. Kis családi vállalkozásként indulunk, de terveink szerint néhány év múlva komoly üzleti eredményeket szeretnénk elérni, ezért a logónak kellő komolyságot (letisztultságot, de erről később) kell mutatnia.

Komoly elhatározásunk, hogy itthon ebben a szegmensben néhány éven belül vezető szerepet érünk el.
A vállalkozás tulajdonosai saját szakmájukban – marketing-PR, IT- tartalommenedzsment, üzletvezetés, sales – jelenleg is vezető beosztásban dolgoznak, gyakorló szakemberekként jelenleg ugyan nem a turizmus, idegenforgalom területén, de onnan is rendelkeznek tapasztalattal, kapcsolati hálóval.

A vállalkozást az aktív pihenést, a természetet, a biciklizést és az idegen tájak, kultúrák, szokások megismerését előnyben részesítő és kedvelő emberek számára hoztuk létre. Hisszük, hogy kikapcsolni és kikapcsolódni a legjobban zöld dombok közt, két keréken, jó társaságban tekerve lehet. A vidék csendje, a rétek illata, a dombok, hegyek háttere, a kerék surranása az aszfalton - nem is kell ennél több!

Kalandunknak két összetevője van, mindkettőt évek óta űzzük. A kerékpározás szeretetét gyerekkorból hoztuk és az elmúlt 20 évben folyamatosan műveltük. Másrészt a túrák helyszínét turistaként évek óta járjuk, hol gyalog, hol bicajjal. Kedvencünk Toszkána, nincs olyan szeglete, amit ne jártunk volna be, az elmúlt években évente több alkalommal. A bicajos utakat magunk jártuk végig többször.

Küldetésünk, hogy a tapasztalatunk birtokában a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk ügyfeleinknek. A legjobb mellett érdekes, izgalmas, különleges és kivételes szolgáltatást szeretnénk nyújtani. Túráink az ügyfeleinkért vannak.

Feladat leírása

Feladat: 

Vállalkozásunk neve: Bike4fun. Azért választottuk ezt a nevet, mert kifejezi azt az életérzést, amit a szolgáltatásainkat igénybe vevők átérezhetnek, ha velünk jönnek: könnyed, hangulatos és remek szórakozást ígérünk. Olyan angol nevet kerestünk, ami könnyen megjegyezhető, nagyjából egy angolul nem beszélő magyar is megérti és kellemes a hangzása. Másrészt a névnek több jelentése is van: bike for fun (bicjos szórakozás), bike four fun (a vállalkozást négyen alapítottuk), bike4fun (jól megjegyezhető, logózható írásmód).

A feladat a logó megtervezése és ahhoz kapcsolódóan kisarculat tervezése

Embléma tervezése, illetve logó tervezése (betűtípus, színek, színek használata, céglogó alapváltozatai+fekete-fehér vagy egyszínű, illetve kétszínű változat elkészítése), ezek használata a „Bike4fun” márkanévvel és a nélkül, fekvő és álló formátumú változat elkészítése (ha a sávszerű elrendezés dominál a logónál)

Azt szeretnénk, hogy a logó az arculatunk központi eleme legyen, ezt használnánk minden vizuális elemhez. Ehhez komoly, letisztult, akár minimalista megvalósítást gondoltunk.

Nincs kifejezett elképzelésünk, nyitottak vagyunk minden értelmes irányba. Egy biztos: a logónak sugallnia kell a vállalkozás jellegét (bike, fun), sugározza az életérzését (gyönyörű, végtelen dombok közti nyugodt tekerés), lehetőleg letisztultan, egyszerűen, fiatalosan. Mivel bicajos turizmusról van szó, az sem baj, ha kifejezi a mozgást, dinamikus.

Szeretjük az erőteljes, telített szépen harmonizáló színeket és mivel a logó a kreatívunk alapja, így a színeknek fontos jelentése kell legyen. Ugyanakkor vigyázni kell, hogy ne csapjon át színorgiába a harmónia!

Preferáljuk, ha a logó a név felhasználásával készül vagy maga a logó a név valamilyen vizuális formában, de nem ragaszkodunk hozzá. Alapkritérium, hogy a logó tartalmazza valamilyen formában a nevet, akár egyszerűen aláírva.

Talán legjobban kulcsszavakkal és filozófiával tudunk segíteni:

Filozófia: Az ügyfél tempója a mi tempónk, érdeklődése a mi érdeklődésünk. Szeretnénk, ha az aktív pihenés mellett mind a tájban, mind az emberekben meglátnák azt a sok szépséget és értéket, amit mi ismerünk. A bicikli számunkra egy eszköz arra, hogy összekösse a használóját a végtelen aszfaltot körülölelő tájjal, emberekkel, úgy, ahogy semmilyen más utazás nem tudja ezt megtenni. A kerékpározás ideális módja annak, hogy egy választott térséget valóban megismerj. Elhagyjuk a sebességet, a stresszt és a modern élet felületességét. A kerékpározás megadja a lehetőséget, hogy helyeket valóban felfedezz, hogy a finom részletekre figyelj.

Kulcsszavak: bicikli, kerék, aszfalt, élmény, tájak, dobok, hegyek, kanyargó utak, remek ételek, csend, illat, kihívás, életigenlés, élmény, aktív, sport, mozgás, ösztönzés.

Célkitűzés: Ahogy írtuk, kifejezetten igényünk, hogy a logó - azon túl, hogy sugározza a cég filozófiáját - a vizualitásunk központi eleme legyen, ez alapján azonosítani tudjanak bennünket, a fogyasztóban könnyen megmaradjon, legyen emlékezetes, és legyen jól használható.

Kisarculat tervezése fentiekkel mindenben megegyező feltételek mentén elkészített változatok!

Irodai eszközök tervezése:

• névjegy (ajánlás a papírra)
• ügyfeleknek kiküldendő hivatalos levél fejléc
• képes prospektusok fejléce, formátuma
• bélyegzőlenyomat

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Ahogy írtuk, kifejezetten igényünk, hogy a logó - azon túl, hogy sugározza a cég filozófiáját - a vizualitásunk központi eleme legyen, ez alapján azonosítani tudjanak bennünket, a fogyasztóban könnyen megmaradjon, legyen emlékezetes és legyen jól használható.

Feladat leírása

Célközönség: 

Célközönségünk valójában mindenki, aki szeret bicajozni, szereti a szép tájakat, a kalandot, kihívásokat. Ezen belül:

- Magyar nemzetiségű, 18- 60 év közötti, legalább alsó középosztálybeli, legalább érettségizett, de inkább felsőfokú végzettségű, sportolást, mozgást, kerékpározást kedvelő, nyitott világlátású, közösségi típusú ember.

- Külföldi (elsősorban európai – német, holland, belga stb.) 18-60 év közötti, legalább alsó középosztálybeli, legalább érettségizett, sportolást, mozgást, kerékpározást kedvelő, nyitott világlátású, közösségi típusú ember.

- Nem profi, de amatőr múlttal rendelkező kerékpárosok, 18-60 év között, akik számára kihívást jelentő, egyhetes „teljesítmény” túrákat kínálunk.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Hogy miért velünk? Itt nincs autó, nem vesznek fel, nem jön segítség, csak Te, a bicikli és az aszfaltcsík létezik. Sportolunk, de ugyanakkor pihenünk is. Tekerés után kényelmes szállások, jó kaják, remek italok várnak bennünket. Nincs tömeg, zaj, büdös, van viszont gyönyörű táj, természet. Nem a tömegturizmusra, inkább az eldugott szépségekre koncentrálunk. A célterületeken néha sajnos elkerülhetetlen a sok turista, de mi előnyben részesítjük a nyugalmas vidéket.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Mivel a logó egy vállalkozás logója, ezért a márka maga a szolgáltatás, ezt szeretnénk a logóban megjeleníteni.

Feladat leírása

Médiaterv: 

Induló vállalkozásként a tervezendő logót használjuk majd minden kampányunkban, így nem csak időtállónak, hanem mindenhol használhatónak kell lennie. A logónak jól kell működnie online felületen – akár banner formában is (animálhatóság) – és nyomtatott formában egyaránt.

A logó honlap szerves része lesz (nem csak 2 centiben, kicsiben, hanem szeretnénk hangsúlyosan használni ott is), tervezünk névjegykártyát, prospektusokat, szórólapokat, számtalan marketing eszközön lesz megjelenítve.

Feladat leírása

Stílus: 

Lehetőleg legyen modern, letisztult, egyszerű, vizuálisan jól memorizálható. A nevünkből fakadóan valami könnyed, vidám, laza vonalvezetésű dolog kell.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Kevés ilyen van, alapjában véve vizuálisan nyitottak vagyunk. Szeretnénk kerülni a bicajos vállalkozások vizuális kliséit: pedál, kormány, láncszem stb., illetve a szigorú, túl komoly stílust. Nem szeretnénk nagyon bonyolultat, nem angol nemesi címert tervezünk. Fontos, hogy ne tévesszenek bennünket össze sem bicajos bolttal, online bicajos alkatrész áruházzal vagy bicajos futárszolgálattal.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

A munka végeztével a kért formátumok:

- jpg, png, pdf, és vektoros verzió.
- többféle színkódolással kérjük (CMYK, RGB, pantone, web)

Fórum

Kedves megbízó!
Folyamatában is kapunk pontokat?
Üdvözlettel: Kreatív!

Igen! Mivel többen vagyunk, meg kell beszélnünk, kis türelmet és megértést! :-)

Köszönjük!

Kedves Kreatívok és Dizájnerek!
Szeretnénk kérni, hogy ha egy munkát újragondoltok vagy továbbfejlesztetek, átdolgoztok, akkor ezt vagy ugyanoda töltsétek fel, ahova az előzőt, vagy ha új mappába teszitek, jelezzétek, hogy melyik volt az elődje, mert ahogy jönnek be sorra a pályázatok, követhetetlenné válik, hogy melyik melyiknek az utódja, ki készítette, így nehéz folyamatában kezelni az egyes pályázatokat!
Köszönettel,
Bike4fun csapata

Kedves Kreatívok!

Ez már csak azért is legyen így, mert ez a szabály.

Kedves Kreatívok,

a pályázat határidejének lejártával Mindenkinek szeretnénk megköszönni a leadott pályázatát és a sok munkát, amit beletett!

Mivel a Kreanodon ez volt az első megbízásunk, az elején kicsit tartottunk attól, hogy nem találjuk meg a számunkra optimális megoldást, de úgy néz ki, hogy feleslegesen aggódtunk. Nagyon szép, ötletes és a briefben megfogalmazottaknak megfelelő tervek jöttek, így izgalommal várjuk a "döntőt".

Szeretnénk, ha tudnátok, hogy attól még, hogy valakinek kevesebb pontszámot adtunk, értékeljük az erőfeszítéseit. A többségben láttuk az igyekezetet és a munkát, de sajnos a saját elképzelésünk előrébb való. A munkák alatt igyekeztünk mindannyiótoknak segíteni, válaszolni, már aki a feltöltéseken túl hajlandó volt velünk kommunikálni :-) Reméljük, hogy senkit nem bántottunk meg és a hozzászólásainkkal segítettük a munkáját!

A shortlistet ma éjfélig megbeszéljük és összerakjuk.

További sikeres pályázatokat, szép munkákat kívánunk Mindannyiótoknak!

Bike4fun csapata

Kedves Kreatívok,
Szombaton este döntünk.
Tisztelettel,
Bike4fun csapata

Kedves Kreatívok!
Mindenkinek nagyon köszönjük a színvonalas munkát, a pozitív hozzáállást és együttműködést. Nagyon sajnáljuk, hogy csak egy győztest hirdethettünk, mert nagyon sok jó munka érkezett, többek tervével is szívesen éltünk volna együtt, de egyet kell választani.
Még1x köszönjük mindannyitoknak,
Tisztelettel,
Bike4fun csapata

Fórum (8)