Pályázatok

"Így végeztem el az orvosit" c. könyv - Borító tervezés

Illusztráció
-
Így végeztem el az orvosit
60.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 67
JDavid94

Megbízó

51

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

2 év 3 hónap

Utolsó aktivitás

Garantált díjazás
Extra díjazás
Garantált díjazásA megbízó lemondott a pénzvisszafizetési garanciáról, így a határidő lejártával mindenképp lesz győztes kihirdetve.
Extra díjazás

A nyertes pályázó számára garantált további munkák: tervben van egy további könyvem kiadása magyar és angol nyelven, valamint egy másik, fotó alapú borítón elvégzendő kisebb grafikai munkák.

Koncepciók (64)

Beküldve: 2019. 11. 27.
3
14
10
Beküldve: 2019. 11. 29.
11
0
9
Beküldve: 2019. 11. 08.
3
1
8
Beküldve: 2019. 10. 31.
7
4
8
Beküldve: 2019. 11. 05.
2
1
8
Beküldve: 2019. 11. 02.
2
4
8
Beküldve: 2019. 11. 05.
3
2
8
nt
Beküldve: 2019. 11. 27.
4
0
7
Beküldve: 2019. 11. 28.
8
0
7
Beküldve: 2019. 11. 06.
7
4
7
Beküldve: 2019. 10. 31.
6
3
7
Beküldve: 2019. 11. 02.
2
3
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Számos orvosi témájú könyv, főleg angol nyelvű könyv jelenik meg, de ezek nem ugyanarról szólnak, mint az enyém: nem az egyetemről, az oktatásról, és az orvossá válásról, sokkal inkább az évek alatt összegyűjtött történetekről, és élményekről az orvosszakma egy adott ágában.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Kedves Kreatívok!

dr. Juhász Dávid vagyok, és a frissen megírt könyvemhez szeretnék egy könyvborítót készíttetni.
Orvosként végeztem, és a következő fél évben szeretném kiadni az "Így végeztem el az orvosit" c. könyvemet. Ez egy tájékoztató, kb. 200 oldalas könyv, amely az orvosi egyetem rendszeréről szól első évtől egészen hatodévig - tanulásmódszertan, a tantárgyak bemutatása, kulcsdöntések leírása, amik segítségével a legtöbbet hozhatod az egyetemi évekből, a céljainak megfelelően, ösztöndíjak, csak hogy néhányat említsek -, személyes történetekkel fűszerezve. Az írás arculatának tükrözésére szeretnék egy borítót, ezért vagyok most itt.

Feladat leírása

Feladat: 

Egy komplett könyvborító - előlap, hátlap, gerinc - elkészítése, amelyen szerepelnek a következők:
- A könyv címe: Mind az előlapon, mind a gerincen: "Így végeztem el az orvosit"
- A hely, ahova a kiadó logója megy majd
- A komplett hátlapi szöveg, plusz a portré képem, amely szintén a hátlapon szerepel majd (hátlapi szöveg.docx, és portré.jpg formátumban feltöltöttem ezeket a pályázatba, a hátlapi szöveg változhat a 30 nap határidő alatt)

A könyv A5-ös méretre készült, úgyhogy a borítót is ebben a méretben szeretném megrendelni.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

A célközönségből érdeklődést szeretnék kiváltani: amikor meglátja a könyv borítóját, legyen kedve odamenni, a kezébe venni, megnézni és beleolvasni.
Terelje a borító a címre a tekintetet, és legyen figyelemfelkeltő, de ne legyen rajta túl sok látványelem.

Feladat leírása

Célközönség: 

A célközönségem 15-55 év közötti férfiak és nők. Az orvosi egyetemre készülők, vagy akár a leendő orvostanhallgatók szülei, nagyszülei is a célközönségem. Elsősorban azokat az embereket akarom megszólítani, akik:
- Leendő orvostanhallgatók
- Valaha is elgondolkodtak azon, milyen érzés lehet az orvosi egyetemet végigjárni, de nem ezt választották.
- Elvégezték az orvosi egyetemet, és szeretnének nosztalgiázni, megállapítani, mennyit változott az egyetemi rendszer, amióta ők végeztek.
- Azoknak a tanulóknak a szüleit, nagyszüleit, akik megvennék ezt a könyvet az orvosin gondolkozó gyereküknek, unokájuknak

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Azért válassza az én könyvemet a célközönség, mert ilyen témájú könyvet még nem írt Magyarországon senki, emiatt új perspektívából írom le az egyetem működését, és a rendszert magát.
Aki ezt a könyvet megveszi, és elolvassa, kap majd egy átfogó képet arról, milyen is az orvosi egyetem Magyarországon, milyen kulcskérdéseket kell megválaszolni, és milyen fontos témákban kell dönteni az adott tanévben ahhoz, hogy a maximumot hozza ki az illető az egyetemből.

Emellett villáminterjúkat is olvashat az olvasó az orvostudomány különböző területein dolgozó -kutatás, kórházi munka - és az egyetem egyéb karain - fogorvosi- és gyógyszerésztudományi kar - végzett személyektől, ezáltal nemcsak az én meglátásaimon keresztül kapnak egy átfogó képet az orvostudományi egyetemekről, az általuk adott lehetőségekről.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Akikkel eddig beszéltem, akár villemterjúk során, amiket a könyvemhez felhasználok, akár próbaképpen, hogy mennyire érdekes számukra ez a könyv, mindenki nagyon pozitívan nyilatkozott róla. Ők orvostanhallgatók voltak.
Alapvetően érdeklődést szeretnék kiváltani ezzel a borítóval a célközönségből.

Feladat leírása

Médiaterv: 

A későbbi győztes a könyvemen találkozhat a munkájával, annak eladására, hosszú távon akarom felhasználni az ötletét. Emellett készíttettem egy fénykép alapú könyvborítót is, valószínűleg vagy két kiadásban jelenik majd meg a könyv, vagy a kiadó dönti el, ő melyikben lát nagyobb fantáziát.
Arra, hogy megragadja a könyvesboltban sétáló vásárló szemét, és odavonzza a könyvemhez, hogy beleolvasson: akár az előszót, akár a hátlapi szöveget.
A nyertes munkáját több évig szeretném felhasználni.

Feladat leírása

Stílus: 

- Letisztult grafikai munkát szeretnék. Ezen belül nincs különösebb elvárásom, kikötésem.
- Kapcsolódjon az orvosszakmához, az orvosihoz, és legyen figyelemfelkeltő, mégis egyszerű
- Legyen újszerű a könyvborító stílusa.

Ehhez segítségként feltöltöttem a konyvborito_terv_No_2.psd, és a mood_board.psd fájlokat. Nem kötelező ezekből építkezni, csak irányvonalként adom őket.

Feladat leírása

Kerülendő: 

- Ne legyen túl sok elem a borítón.
- Kerüljétek a Fantasy könyvekre jellemző nagyon díszes, mesés hatást.
- Kerüljétek a sötét színeket, ne keltse egy gyászjelentés benyomását

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

A munkát .pdf, .psd., .tiff formátumban kérem.

Fórum

Kedves Dávid!
Lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet az információ de nem találom, fontos lenne tudni a tervezéshez, hogy milyen típusú lesz a borító, puhafedeles vagy keménytáblás, esetleg védőborítóval ellátott, a lényeg, hogy van-e visszahajtás, illetve a legfontosabb, hogy milyen szélességű a gerinc? Sajnos az, hogy 200 oldalas a könyv nem segít, mivel a papírminőségen múlik mekkorára jön ki.
Válaszod előre köszönöm!

Kedves Kreatív!

Első körben - amennyiben a kiadó nem akar mást, még velük nem beszéltem - puhafedeles könyvként szeretném kiadni a könyvet, visszahajlás nélkül.
A gerinc szélességén pontosan nem gondolkodtam még, nagyon jó, hogy megkérdezted :).
Azóta utánanéztem, hogy valóban a papírminőségen múlik inkább a gerinc vastagsága. Úgy tervezem, hogy 1,5 cm lesz - pontos papírtípusoknak még nem néztem utána, személyes érzésem az, hogy egy 200 oldalas, 1,5 cm széles könyvet szívesen fogok kézbe.

Ha bármi nem világos, írj nyugodtan.
Szóval puhafedeles könyv, 1,5 centis vastagság

Köszönöm a gyors választ!

Kedves Dávid!

Az általad küldött borító terveken lévő orvosi pecsét felhasználható?
Köszönöm előre is!

Kedves Kreatív!

Igen, az is felhasználható.

Dávid

Köszönöm!

Kedves Dávid,

Köszönjük a pontszámokat, bár nem igazán kaptam jó pontokat, azért érdeklődnék, hogy nincs-e lehetőség legalább egy néhány szavas értékelésre, hogy javíthassuk még terveinket, hátha úgy jobban elnyerné tetszésedet. Sajnos így nem tudom miért a pontszám és hogyan javíthatnék az esélyeimen.

Nagyon köszönöm előre is,
Üdvözlettel,

az egyik tervező

Kedves Attila!

Holnap reggel írok egy néhány szavas értékelést az összes munkára.

Szép estét,
Dávid

Kedves Dávid!

Rendben, nagyon köszönjük!

Üdvözlettel,

Kedves Attila!

Amikor leültem megírni a pár szavas értékeléseket, rájöttem, hogy sok minden közös azokban a szempontokban, amik miatt alacsonyabb pontszámokat adtam:
Vagy kevésbé volt barátságos a borítóterv, adott esetben akár ijesztően is hatott rám.
Vagy nem volt annyira komoly, esetenként túlegyszerűsített volt.

Azért nem adtam mindegyikre írásos választ, mert voltak olyanokban, amelyekben nem láttam fantáziát, és nem tudtam, hogy az adott koncepcióból hogy lehetne jobbat nekem tetszőt kihozni.
A célom az a könyvborítóval, hogy egy komolyságot sugárzó, mégis figyelemfelkeltő terv legyen, amin megakad a könyvesboltban sétáló embernek a szeme.

Köszönöm a megértésedet,
Dávid

Kedves Dávid,

Értem, rendben, köszönjük azért. Reméljük az egyik tervben megtalálod a számításaidat.

Minden jót kívánva,
Üdv.:

Szerintem, jó választás volt az első!