Pályázatok

Hazai modern metál/rock feltörekvő zenekar,új logójának tervezése

Logó design
-
Mednext
60.000 Ft
Hátravan:
Győztes kiválasztva
Követő: 145
mednextjames

Megbízó

17

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

14 óra 6 perc

Utolsó aktivitás

Garantált díjazás
Extra díjazás
Garantált díjazásA megbízó lemondott a pénzvisszafizetési garanciáról, így a határidő lejártával mindenképp lesz győztes kihirdetve.
Extra díjazás

Egyik számára kiválasztott koncert helyszínen való díjmentes VIP belépő, valamint az elkészült saját lemez díjmentes átadása részére.

Koncepciók (210)

Beküldve: 2023. 01. 13.
8
2
10
Beküldve: 2023. 01. 22.
6
0
10
Beküldve: 2023. 01. 20.
30
6
9
Beküldve: 2023. 01. 23.
11
0
8
Beküldve: 2023. 01. 15.
11
1
9
Beküldve: 2023. 01. 13.
2
0
9
Beküldve: 2023. 01. 13.
5
0
9
Beküldve: 2023. 01. 13.
5
0
9
Beküldve: 2023. 01. 16.
6
0
9
Beküldve: 2023. 01. 18.
3
4
9
Beküldve: 2023. 01. 12.
3
0
9
Beküldve: 2023. 01. 18.
18
0
8

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

A hazai könnyűzene piacban van néhány előadó, zenekar akikkel szemben fontos, hogy a logó megjelenése legyen olyan ami ad egy kis plusszt ahhoz, hogy kitűnjünk közülük, vagy legalább nagyon hasonló megjelenésű szintet elérjen.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Tóth Csaba James vagyok, a Mednext zenekar alapító gitárosa és zenekar vezetője is egyaránt.
Néhány éve működik aktívan a zenekarom mely eddig már közel 100 különböző hazai helyszínen lépett már fel, de főleg csak feldolgozásokkal.
Idén, viszont már kizárólag csak saját dalokat kezdtünk el írni és majd azokkal fogunk koncertezni a továbbiakban.
Célunk, a "nagyok" közé való felkerülés idővel, ezért a menedzsment segítsége által is a kezdetben, főleg nagy hazai zenekarok előtt fogunk vendég zenekarként fellépni különböző helyszíneken.
Mindezekért is tartunk fontosnak, egy ütős megjelenésű logót.

Feladat leírása

Feladat: 

Mivel célunk a nagy rétegbe való felkerülés idővel, ezért elengedhetetlennek tartunk egy olyan logót ami tartalmaz magában egyediséget, határozott jó megjelenést és minket képvisel.
A magyar (rock/metál) zenei rétegben főként.
Legyen piacképes, modern,minimál tipográfiailag és könnyen olvasható azért.
Adjon egy kis plusszt tipográfiailag ahhoz, hogy kitűnjünk a többi piaci szereplő közül, vagy legalább nagyon hasonló megjelenésű szintet elérjen.
(Csak, hogy néhány zenekart említsek akiknek tetszik a logójuk.: Road, Down For Whatever, Depresszió, AWS)

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Azt szeretnénk, ha az elkészült logó addiktív jelleggel hasson és imádják a megjelenését.
Így sokkal könnyebben megjegyzik azt.

Feladat leírása

Célközönség: 

Célközönségünk minden korosztályra szeretnénk ha kiterjedne adott esetben, viszont mivel fiatalok vagyunk mi magunk is, ezért prioritás szempontjából elsősorban a fiatal(abb) tini és/vagy közép korosztály megszólítását tartjuk a legfontosabbnak.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Zene számaink segítsék hangulatuk jobbá tételét, bulizzanak rájuk, szívesen hallgassák őket amikor csak kedvük tartja.
Ehhez úgy tudunk hozzájárulni, hogy legjobb tudásunk szerint írjuk az ilyen zene műfaj kedvelőinek a dalokat.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

.

Feladat leírása

Médiaterv: 

A magyar könnyűzene piacon, illetve a legtöbb social média felületen is egyaránt.
Határozatlan ideig kívánjuk használni az elkészült logót.

Feladat leírása

Stílus: 

Legyen piacképes, modern,minimál tipográfiailag és könnyen olvasható azért.
Adjon egy kis plusszt tipográfiailag ahhoz, hogy kitűnjünk a többi piaci szereplő közül, vagy legalább nagyon hasonló megjelenésű szintet elérjen.
(Csak, hogy néhány zenekart említsek akiknek tetszik a logójuk.: Road, Down For Whatever, Depresszió, AWS)

Feladat leírása

Kerülendő: 

Ne legyen régies típusú megjelenésű (70-80-90es évek főként) a logó.
Mint például néhány híres, régebbi főként külföldi zenekaré: Guns n Roses, Iron Maiden, Black Sabbath, Pink Floyd.

Fórum

Tisztelt Megbízó! A zenekar nevének van esetleg olyan jelentése/története ami a tervezés során támpont lehet? Köszönöm!

Szia!
a zenekar nevének semmilyen jelentősége különlegessége nincs.
Annak idején, unokaöcsémmel találtuk ki, aki aktív tag mai napig a zenekarban, szimplán valamit ami jól "csenghet" :))

Tisztelt Megbízó! Hangulat terén van valami ami a banda mivoltjára jellemző? (Például Rammstein-nél a brutálisság, cenzúrátlanság, Slipknot-nál a "trashy", koszos hangulat stb...)

Szia!
Hát sajna ezt mi is mostanság alakítgatjuk, ugyanis nemrég kezdtünk el ráállni a saját dalokra, ergo nemtudom ezt teljeskörűen megállapítani valamint megválaszolni neked.
Inkább jellemzőbbek a populárisabb elemek és mainstream vonal ötvözve amolyan modern metál dallam/hangzás világgal.
Köszönöm a kérdést, és érdeklődésedet.

Köszönöm!

Szia!

Ami jelenleg használatban van logó, az mennyire lehet mérvadó stílusban? Annál egy letisztultabb, minimálabb verziót képzeltek el az újra?

Szia!
Nincsen semmi ilyesmi gyakorlatilag.
Teljesen új, modern logó az elképzelés a leírtak alapján.

Már meg van a győztes. Az értékelt koncepció és a hozzászólás alapjául véve. Egyszerű logikai elv alapján.

Nyitott a verseny, a végleges döntés mindenki számára továbbra is még pár óráig aktuális.

Kedves Kreatívok!

A pályázat határideje 1 nappal kitolódott.

Utólag már nem sokat ér az okoskodásom, mint ahogy a pontozás sem, mert célszerű lett volna menet közben osztályozni, hadd lássa a kreatív, mennyire jár közel a megrendelő elképzeléséhez. Sok sikert a zenéléshez!

Elsőrorban üdvözletem! :)
Csak az olyan beérkezett munkák lettek pontozva, és foglalkozva velük amik számunkra is már eleve közel álltak az elképzelt koncepcióhoz.
Mind a 210 beérkezett munkát nem akartunk osztályozgatni, ezen alapon elég lett volna 1 emberrel is megcsináltatni.
Nagyon sok olyan is érkezett, amin egyszerűen laikus szem is nevetve észreveszi, hogy 1 perc alatt összekókányolt munka. Nem kívántuk a legtöbb ilyet még csak pontozni sem inkább.
Szép napot, és köszönjük a jókívánságot!

Valamint azért azt gondoljuk, hogy a brief-ben eléggé egyértelműen leírtuk az elképzeléseket.

Szia! Mások azért szoktak menet közben pontozni vagy hozzászólni, változtatást kérni a pályázatoknál hogy a végső határidő előtt legyen lehetőség még javítani a leadott munkákon. Ha valaki nagyon alacsony potszámot kap ilyenkor vagy úgy dönt hogy nem javít bármely okból de nem ül tűkön a határidő lejártáig bizakodva vagy pályáz újra esetleg teljesen más koncepcióval és volt már hogy ilyen pályázat nyert. A valóságban többnyire élő kontaktban van a megbízóval a grafikus és többször egyeztetnek. Itt a pontok és a visszajelzések jelentik ezt a kontaktot ezért érdemes szerintem is menet közben pontozni ami megnéztek. Üdv

Milyen szimpatikus megrendelői hozzáállás... Ennyi pénzért nem sokan mondhatják el, hogy 210 koncepciót kapnak. Igazán megérdemelte volna mindenki a visszajelzést – függetlenül attól, hogy Te mit tartasz "jó logónak".

Valóban fontos a kommunikáció, valamint nem kell mindenkinek kommentelni is, de egy félidei pontozás igencsak elkéne a kreatívoknak! Ha nincs pontozás, valóban elég lett volna egy emberrel megterveztetni, úgy legalább nem dolgoznak 209-en fölöslegesen egy koncepción...

Nem kötelező menet közben pontozni, éppen ezért nem kell számonkérni.
Aki indul a pályázatokon, számoljon vele, hogy van ilyen is.
A "kreatív" dolgozzon önállóan, ne várjon útmutatásokat a kiírótól.
Mellesleg a rendes pályázat olyan, hogy a határidő leteltével nyitják a borítékokat, és akkor értékelnek. Nincs duma közben.

Tekintve hogy semmilyen stílusbeli megkötést nem adtak, mert a bandának sincs róla elképzelése elég érdekes kijelenteni hogy egyértelmű volt a kérés. Én külön megkérdeztem melyik irány de arra se írtak használható infót. A nagyok közé való bekerülés nem valami jó támpont. Ahogy a rock-metàl se. Annak is ezernyi fajtája van.
És a sok pályázó akik órákat töltöttek a munkákkal mind megérdemelnek egy értékelést. Ezt nem sértésként írom vagy leszólásként, csupán csalódott vagyok amiért még értékelést se kapok a sok tervezés utàn.

Értékeltük a beérkezett pályázatokat, mindenkinek köszönjük szépen a részvételt.
Az esetleges kellemetlenségekért pedig elnézést mindenkitől.

Sziasztok! Én azt nem értem miért nincs még lezárva és győztes hirdetve. Első pályázatom és kiváncsi vagyok a többiek munkájára is, illetve természetesen a győztes munkára is, de egy hete elbírálás alatti a státusz.

Ezen az oldalon a megrendelő jár jól, meg gondolom az üzemeltető. 210 munka érkezett, és a megrendelő bármikor alakitást kérhetett akárkitől, hogy hátha úgy majd jobban tetszik neki. De ha nem, hát az se baj... Ugyanugy a győztestől is kérhet még alakítást. Ennyi pénzért ennyi munkát kapni a kreatívok kizsigerelése. ( persze nem kötelező pályázni, ez az oldal portfólió bővítésre alkalmas.) Egyéb esetben a grafikus előleget kér, vagy vmiféle díjat a próbamunkáért. Itt.... hát nem tudom kommentálni. Legalább ha az első 3 helyezett díjazva lenne... Az iránymutatás, kommentelés sovány vigasz, de megadná az esélyt. Szerintem sok kreativ nem látja értelmét 500 orát beleölni, meg mindenféle látvanytervet, variánst készíteni, ha eleve az alap koncepció félre van menve- és az már egy kezdetleges koncepcióból is látható, es jelezhető. De a megrendelőnek meg jobb dolga is van, hogy kommentelgessen mindenkinek, mikor az első 100 munka is egész jó. Itt nem megrendelővel van a baj, ha megrendelő lennék, én is így tennék. Az oldal, bár jó szándékú, kicsit ár kéne gondolni a működését, mint eddig az évek során is sikerült egyre észszerűbbé alakítani. Én csak abban bízom, hogy más megrendelők nem értesülnek erről az oldalról, mert nagyon sok még lelkes kreatív fogja az idejét vesztegetni. Ha csak a negyede ennek, az is sok... és most eszembe jut, hogy mindezt feleslegesen írom, de ha már leírtam, ide biggyesztem. Megrendelő, bocsi, hogy pont hozzád... de itt jött elő a téma.

Nem mai és nem feltétlenül reprezentatív felmérés, de a „díjazás” nincs a top 3 motivációs tényező között a kreatívoknál a pályázatokon való részvételt tekintve. Örülök, ha néhány korábbi változtatáűs elnyerte a tetszésedet. Az új ötletekkel az a baj, hogy a megvalósíthatóságot nem igazán gondolják át az ihletet adók. Pl. az első x helyezett díjazása. (Egyébként erre van az Extra díjazás opció, ha a megbízó szeretné. Akit ez motiválna, az ne induljon.) Pontosan ki fizetné ezt ki? A megrendelő? Miért fizetne „több logóért”, miközben egyet akar használni. Nem jönne ide ez esetben. Ha nem így tekintünk rá, hanem ráfogjuk, hogy "plusz költség" az ő szempontjából, akkor szintén nem jön ide. Esetleg mi fizetnénk ki a minimális jutalékunkból? Nincs profitábilitás. Emeljük meg emiatt a jutalékot? Akkor szintén csak plusz költség.

Egyébként - ez már nem neked válasz -, ha átnéznétek a szabályokat, tudhatnátok, hogy nem volt miért izgulni, kötelező minden munkát pontozni. Győztes kihirdetésére pedig két hét van, azon túl hetente nő a győztesnek fizetendő összeg. (Ez csak preventív jelleggel lett anno kitalálva.)

Kedves Kreatívok! Hadd védjem meg a Kreanodot. Szerintem mindhárom fél - megbízó, közvetítő, pályázó - jól jár, win-win-win szituáció. Megbízó sok pályázat közül választhat fix díjért cserébe, közvetítő kap egy kis jutalékot az oldal fenntartásáért, az azzal járó munkáért, a pályázó pedig ingyenesen hozzáfér rengeteg kreatív pályázathoz, amikről nem is tudna, ha itt nem gyűjtenék össze neki és ha elég jó munkákat készít és kitartó, akkor előbb-utóbb megnyer pályázatokat. Mindenki maga eldöntheti, mennyi ideje, energiája van egy-egy pályázatra. Mielőtt rátaláltam erre az oldalra, szinte csak fizetős pályázatösszegyűjtő oldalakba "ütköztem". Sok sikert kívánok mindenkinek.

Plusz hozzáteszem, hogy a megbízó sokszor megvásárolja a nem győztes munkát is, ha az is tetszik neki, nekem is több ilyen volt már.

Azonban még ha nem is azért pályáznak sokan hogy nyerjenek, hanem hogy bővítsék a portfoliojukat, egy rossz értékeléssel romlik a kreatív itteni átlaga is, melyen egyszerűen lehetett volna javítani, ha a megbízó időben értékeli a koncepciót. Ismételten kaptam egy olyan pontszámot, mellyel nyilvánvalóan én nem vagyok elégedett, nem leszek büszke rá, de könnyen lehetett volna 1-2 eselteg 3 ponttal jobb is az, ha időben le van kommunikálva, mitől lehetne jobb. Ezesetben a megbízó nem húzza le az átlagot, a remény is megmarad bennem, hogy nem vagyok elveszve a témában és van még esély, csak hát ez extra "munka" a megbízónak.
Szerintem ha már több száz ember napokat áldoz az életéből egy logóra, elvárható lenne, hogy a másik fél is dolgozzon kicsit vele.

Üdv! Napokat??! Viccelsz? :D
Laikus szememmel látni, hogy 10 perc alatt lett "összekókányolva" legalább 150 munka...érvelhetsz akármit.
Tisztelet persze a kivételnek.
Megfelelni meg senkinek sem lehet.
Várom a további savazásokat. :)

Kedves Mednextjames: Mondjuk lehet hogy te 10percnek látod de a legtöbb esetben mégsem az. Mert a legtöbb ember itt nem összerakja a logót lelopkodott képekből (bár van aki igen de azt nem mondod meg laikusként ránézve csak ha rátalálsz célzott kereséssel a neten fizetős oldalakon az egyes elemekre hogy azt vki más készítette vagy letölthető betípusra) hanem saját maga rajzol. Ami megértem ha nem is tetszik de be kell látni nem 10perc.
Vhogy olyan ez mint saját számmal fellépni a közönség előtt vagy mások dalaival megjelenni ;)

Nekem pl.1est adtál megértem ha nem tetszik és nem stílus de 1est általában az kap aki nem témába vágót készít vagy alapjában véve semennyire sem fér bele a kiírásba:) Pl.kisvirágot rajzol nektek húsvéti nyúllal pinkben. Szóval itt emberek valódi munkáját értékeled. Ami mögött vszeg a jelenlegi legnagyobb tudása van. Tény hogy ebből mindenki más színvonalat képvisel vagy épp más az erőssége, gyengesége és próbálgatja magát más területeken is. De azért a felnőttek ritkán ölik az idejüket passzióból vmibe amibe nem teljes szívvel-tudással állnak bele, hanem pl.unalomból? Szóval elég fura sztem is azt gondolni hogy itt 10perces munkákat lőnek fel neked a netre... :)
Peace.

Amúgy jó lenne már látni a többiek munkáját általában jó munkák születnek amikből lehet inspirálódbi, tanulni!
Mikor lesz látható ki nyert?

B-B- szívemből szólsz- de ez egy utópia, ami realitásban nem kivitelezhető. Kedves megrendelő, kérlek ne vedd ezt személyesnek,valószínűsíthetően minden projektnél így van ez. Kommentbeli visszajelzést egyszer kaptam, akkor is miután már lezárult a verseny. Bárhol nyomathatnánk a dumát :) ha pedig a megrendelő kénytelen lenne mindenkit kordinálni, kommentelgetni, (hogy legalabb az átlagat fel tudja nyomni a krativnak, még ha tudja is már előre h ki a győztes) akkor az annyi számára felesleges energiájába telne, hogy inkább megbíz egy ultraprofi 7 diplomás senior grafikust, 5 x ennyi pénzért, és ámen. Neki az a lényeg, h kedvező áron jo munkákat kapjon, kevés időráfordítással. Ha kötelezik ilyesmi dolgokra (gondolok a kommentbeli, ne adj Isten még időben való kordinációra), akkor máshol fog grafikust keresni, nyilván. Ez csak természetes.

nem baj srácok, úgy tűnik a kreanodnak is lassan annyi, kifulladni látszik.

Üdv neked is. Azért az elképesztő, hogy egy kreatív szakmában dolgozó ember ilyen pofátlanul lehordja a másik kreatív szakma képviselőiit... Legalább 150 munka "összekókányolt"? És ha én azt mondom, ti meg egy Leander Rising koppintás vagytok, és semmi eredeti nincs a számaitokban? Lehet vállat rángatni, hogy téged ez nem érdekelne, de ha csak csöppnyi empátia van benned, gondolj bele, hogy egy lelkes, akár kezdő kreatívnak hogy eshet, ha azt mondják, "csak összekókányoltad".
Az, hogy telik egy fasza logóra, nem jelenti azt, hogy befuttok, ha ennyire érzéketlenek vagytok.
Életemben nem hallottam még a neveteket sem, szóval jó lesz erre vigyázni, mert ha az esetleg mini rajongó táborotokkal is így bántok, hamar csak porfogó lesz ez a logó is.

Szép estét! :)
Köszönöm őszinte soraidat, építő jelleggel hatottak ránk.
Látom a pulzust kicsapta ez a mondatom, s ha magadra vetted, elnézést kérek.
Ennek a régi/új zenekarnak összvissz eddig 1 száma van, és az sincs publikálva, hisz nem titok új a formáció.
De előre is köszönjük a "koppintás" jelzőt rögvest, és a bizalmat is, valamint innen is üdvözlet a MÁR azóta Leander Kills-nek :)
Ez a mondat tőled, olyan volt mint az én "összekókányolt" mondatom. Legalább 50-50 most már :P
Nem volt célom senkit sem megbántani, de a negatív vélemény is vélemény, minek szépíteni.
Valóban túlzás volt ez a jelzőm, elnézést attól, aki ezt esetleg magára vette volna.
A pontozás meg gondolom azért lett kitalálva, hogy éljen vele a megbízó. Ezért nem kérnék elnézést.

A te neveddel viszont én sem találkoztam még ebben az iparágban, de szeretném, ha a közel jövőben mindkettőnk hallani fog a másikról.
Kérdés, hogy jót vagy rosszat. :P

Legyen további szép estéd hölgyem!

na, szépen beindult a személyeskedés, hajrá.

Ezután minden további komment törölve lesz.