Pályázatok

Gyógyszeripari termékek forgalmazásához logó tervezése

Logó + Kisarculat design
-
Mediss
75.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 63
Dodi2020

Megbízó

63

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

1 év 1 hónap

Utolsó aktivitás

Garantált díjazás
Garantált díjazásA megbízó lemondott a pénzvisszafizetési garanciáról, így a határidő lejártával mindenképp lesz győztes kihirdetve.

Koncepciók (69)

a.
Beküldve: 2021. 04. 01.
7
11
10
Beküldve: 2021. 04. 06.
14
29
9
Beküldve: 2021. 04. 07.
10
15
9
hZs képe
hZs
Beküldve: 2021. 04. 06.
17
8
9
Beküldve: 2021. 04. 03.
23
7
8
Beküldve: 2021. 03. 27.
5
12
8
Beküldve: 2021. 03. 26.
18
4
8
Beküldve: 2021. 04. 05.
17
5
8
Beküldve: 2021. 03. 25.
7
12
8
Beküldve: 2021. 04. 06.
2
0
7
Beküldve: 2021. 03. 25.
12
3
7
Beküldve: 2021. 04. 05.
4
0
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Egészségügyi szolgáltató tovább bővíti a portfólióját, bevonul a gyógyszeripar területére, gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök kategóriájába sorolható termékekkel. Egy Brand név jött létre, a Mediss, melyhez kapcsolódóan szükséges lenne egy logó, melyet a gyógyszeres dobozokon megjelenítünk. A termékeknek még külön nevet adunk.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Az értékesítési vezető, az aki a terveket ki fogja választani.

Feladat leírása

Feladat: 

Elsősorban nőgyógyászati területre kerülnek ki a termékek, melyek dobozát is meg kell tervezzük, ezért valami finom, nőies csomagolást kell készíteni. A logó a továbbiakban alkalmas legyen akár más területen mint pl. urológia, szemészet, stb. termékcsomagoláson való megjelenésre is.
A logó színvilágát illetően éppen ezért legyen közömbös szín, ne legyen pl. pink.

Elsősorban türkizkék, türkizzöld, kék, zöld, bordó színekre gondoltunk, de szívesen megnézzük az ettől eltérő ötleteket is.

A gyógyszeres dobozok leginkább fehérek, ezért arra kell készüljön egy olyan logó, melyet majd valamilyen jellegzetes motívum mellé felhelyezhetünk.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Mediss legyen jól olvasható, visszafogott, de valami miatt feltűnő és könnyen megjegyezhető logót szeretnénk látni.
Szeretnénk, ha a minél jobban bekerülne a köztudatba a Brand név, ezért fontos a dobozokon való jól olvashatóság is.

Feladat leírása

Célközönség: 

A termékek elsősorban nőknek szólnak, de mint írtam a jövőben már nem csak hölgyek, hanem urak is beletartoznak a célcsoportba.
Ahogyan a termék a végfelhasználóhoz eljutnak, az az orvoson keresztül történik majd, ezért az is fontos, hogy az orvosnak is elnyerje tetszését a design, hiszen neki kell majd tovább ajánlania a páciensek részére.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Olyan termékpalettával érkezünk a piacra, melynek nincs vagy minimális konkurenciája van, ettől függetlenül fontos, hogy a termék eladja magát, melyhez a megjelenése is segítse.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Mediss a márkanév, a medicalból indult ki elsősorban. Számos vállalat a Medical és a Pharma szót használja a brand nevének kialakításban.

Feladat leírása

Médiaterv: 

Elsőkörben logóra, névjegyre, email aláírása van szükség.

A jövőt illetően saját weboldalon és marketing eszközökön, mint. pl.szóróanyagokon történő elhelyezést tervezünk.

Feladat leírása

Stílus: 

Letisztult, egyszerű, jól megjegyezhető, nívós munkát, mely illeszkedik a gyógyszeriparba.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Fekete színek vagy fehér színek használata
Túlságosan csicsás megjelenés, betűstílus

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

Logó
E-mail aláírás
Névjegykártya

Fórum

Tisztelt Kreatívok!

Ne lepődjetek meg, de minden shortlistes munkából töröltük a dobozterveket tartalmazó képeket. Nem volt feladat a csomagolástervezés.
https://kreanod.hu/faq/mi-az-indokolatlan-plusz-munka-es-miert-tiltott

Vicces, hogy néha a fórumokon felmerül, hogy a KreaNod, vagyis inkább a pályázatok koncepciója devalválja a kreatív munka értékét. Ehhez képest állandóan visszatérő probléma, hogy nekünk kell törölni a kéretlenül elvégzett plusz munkát. Most is sorban gyártotta mindenki ingyen a csomagolásterveket, miközben klasszikus kisarculat volt csak a feladat . Nem egy shortlistes megtervezett 2-3 eltérő doboz tervet is. Értem én, hogy nem a pénzdíj általában a fő motiváló erő, de azért na... Annyira tömeges volt, hogy először azt hittem, hogy a megbízó kéri mindenkitől, de aztán sajnálattal konstatáltam, hogy nem ez a helyzet.

Kedves Gergely!
Mockupot sem lehet használni?

Kedves Gergely!

Véleményem szerint egy logó, főleg arculat!! prezentálása nem merül ki annyiban, hogy felrakjuk a logót egy névjegykártyára vagy egy sima mockupot készítünk.
És a plusz munkát nem feltétlenül a pénz motiválja, hanem egy rendes arculat tervezésnél meg kell mutatni, hogy lehet felhasználni különböző területeken, amiken a későbbiekben felhasználásra kerül.
Ingyen csomagolásterv: Egy gyógyszer doboz mockuppal nem hiszem, hogy előrébb lesz a Megrendelő. Főleg, hogy megfelelő információk hiányában képtelenség a gyakorlatban hasznosítható csomagolásterveket készíteni.

De ez csak az én véleményem. Lehet, hogy én tévedek.

Kedves Gergő!
Mi alapján állapította meg, hogy nem a megbízó kéri a csomagolás terveket?
Üdv,
Péter

Kedves Mindenki,

Szíves elnézést kérek Mindenkitől. Én egy logót és kisarculati terveket kértem a pályázat kiírása során.  A brefben is az szerepelt, hogy logó, dobozterv névjegyre lesz szükségem. Bocsánat, azt hittem, hogy azzal, hogy valaki ráilleszti a logót egy gyógyszeres dobozra és készít egy látványtervet nem sértek szabályt, hiszen én azzal még semmit nem tudok kezdeni, mert tény, hogy ha csak egy logót nézek, nehéz elképzelnem abból a továbbiakat. Ez esetben viszont, akkor a legkisebb csomagot érdmes választania a megbízónak? Mindebből azt érzem, így elég lett volna az is...

Kedves KreaNod, levelét inkább indulatosnak, mintsem barátságosan tájékoztató illetve figyelemfelhívónak érzem, így ismételten kérem mindenki szíves elnézését, a Kedves Kreatívokét és Önökét, s természetesen vállalom az ehhez kapcsolódó szankciókat is, ha ez estelegesen ezzel járna. 

További szép napot kívánok!
Üdvözlettel,KK

A shortlisteseknél nem láttam kommentben erre felszólítást. Egy esetben volt olyan, hogy a kreatív alapból feltöltött már doboz terveket is, amelyre a megbízó reflektált , és kért módosítást. (Ha már ott volt a terv.) Olyan hozzászólást nem igazán láttam, ahol a logó és kisarculat kombóra a megbízó írta volna, hogy „köszönjük, de tudnál csomagolástervet is készíteni?”

Kérlek, olvasd el a linkelt bejegyzést.

Nem feltétlenül tévedsz, de a csomagolástervek legyenek pluszban kifizetve.

Nem említettem megbízói felelősséget. A kiírás valóban félreérthető, de ez a mi felelősségünk, hogy nem szóltunk miatta. Vagyis ahogy az emailezésünket visszaolvasom, a következőt írtam Önöknek anno:

„Emellett a pályázatból kivettük a csomagolást, mint igényt. Egyrészt az teljesen más kategória, kisarculat részeként minimális díjért gényelni nem lehet. Másrészt ennél sokkal több szempontot egyébként is meg kellett volna határozni az elvárásokkal kapcsolatban azon kívül, hogy „csomagolást szeretnénk”.”

Ezek szerint valamit mégsem csináltunk jól, mert csak benne maradt.

Ha valakinek esetleg tényleg egy sima mock up képen elhelyezett logója esett áldozatul a törlésnek, akkor az nyugodtan töltse fel újra, és akkor megnézzük tüzetesebben. De nem igazán tűnt úgy egyik sem, hogy a dizájner csak fogta a logót, és elhelyezte egy már létező terven. (Nem biztos, hogy életszerű az apró változtatások miatt is törlés jár, de be kell látnia mindenkinek, hogy pontos határ kell húzni. Mert ha azt mondanánk, hogy "egy kicsi belefér", akkor ki mondja meg, mennyi a kicsi.")

Most, hogy nézem, volt olyan, ahol a megbízó kérte a dobozt, és érdekes módon a kreatív tudta is magától, mi a szabály. (De a megbízó itt sem a néha előforduló rosszhiszeműségből kért ilyet, hanem – ahogy le is írta –, mindenki más küldözgette sorra a dobozokat.

Kedves Gergo!
Itt olvastam válaszát ami nem igazan megnyugtato.
Nalam a megrendelo kerte a dobozokat es akkor kezdtem el dolgozni rajta.
Most minden dobozom torlesre kerult munkam igy katba veszett... Foleg igy h a megrendelo beleirta a kiirasba.
Most jutott el a doboz mintam oda hogy erdemben azt mondom jo lett.
Szeretnem keri hogy ezt az egy dobozt minden szankcio nelkul feltolthessem.
Koszonom!

Ezt sajnos nem lehet. Ha te nyersz, akkor eladhatod majd azt a tervet külön is a megbízónak. Annyit már mindenképp láthatott, hogy néz ki dobozon a logód.

Szuper.
Koszonom a kimerito kedves valaszat mellyel megtisztelt.

@JonPeterzen Ha nálad a Megrendelő kérte a dobozok kreatívjait és ezeket te elkészítetted anélkül, hogy felhívtad volna a figyelmét arra, hogy ez plusz feladat a pályázaton belül, akkor szerintem jogos volt a képeid törlése.

Nem indultam a pályázaton, így a hozzászólásom akár okoskodásnak is vehető. Én sokszori átolvasásra sem találtam a briefben olyat, hogy egyértelműen dobozkreatív elkészítésére lenne szükség. Ha pedig valami nem egyértelmű akkor megkérdezem itt a fórumon és arra konkrét válasz fog érkezni.

“…szükséges lenne egy logó, melyet a gyógyszeres dobozokon megjelenítünk.”

“A gyógyszeres dobozok leginkább fehérek, ezért arra kell készüljön egy olyan logó, melyet majd valamilyen jellegzetes motívum mellé felhelyezhetünk.”

“Szeretnénk, ha a minél jobban bekerülne a köztudatba a Brand név, ezért fontos a dobozokon való jól olvashatóság is.”

Az egyetlen “felhívás”, ami a tervezésre irányulhat az a brief 3. pontjában fogalmazódik meg, de az én értelmezésemben ez is inkább arra utal, hogy érdemes egy olyan logót tervezni, amiben egy “jellegzetes motívum” is megjelenik a logotípián túl. Színeit tekintve legyen semleges és tudjon “alkalmazkodni” egyéb orvosi területekhez is.
A kisarculat tervezése során készülhetnek olyan egyéb kiegészítő grafikai elemek, amik felkerülhetnek majd a dobozokra, de konkrét doboztervet egyébként sem tudsz készíteni pontos terítékrajz és az egyéb tartalmi elemek ismerete nélkül.

Talán orvosolta volna ezt a problémát, ha a Megrendelő egy konkrét mockupon kéri mindenkitől, hogy mutatassa be a munkáját (logó)!

üdv,
KA

Koszi az infot. Sztem hagyjuk mar a temart, mert faraszto. Mindenki vonja le maganak azt amit akar es csinalja a dolgat.
P.

Hmmm. Nagyon érdekes.