Pályázatok

futocipoteszt.hu logo

Logó design
-
futocipoteszt.hu
50.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 51
szike

Megbízó

27

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

1 év 7 hónap

Utolsó aktivitás

Extra díjazás
Extra díjazás

A nyertes pályázó a díjazáson felül, 20000 Ft értékű csomagot kap, amelyben az aktív életmódhoz felhasználható kiegészítők (pl. Smr masszázs henger, csősál, regeneráló sportkrém, prémium kategóriás futózokni stb.) találhatók.

Koncepciók (70)

Beküldve: 2019. 01. 27.
8
33
9
Beküldve: 2019. 01. 27.
15
0
8
Beküldve: 2019. 01. 28.
21
3
8
Beküldve: 2019. 01. 28.
6
3
8
Beküldve: 2019. 01. 21.
3
13
8
Beküldve: 2019. 01. 23.
12
8
8
Beküldve: 2019. 01. 25.
19
9
8
Beküldve: 2019. 01. 27.
3
2
8
FCT
Beküldve: 2019. 01. 24.
3
0
7
fct
Beküldve: 2019. 01. 28.
4
0
7
Beküldve: 2019. 01. 26.
3
0
7
Beküldve: 2019. 01. 28.
6
0
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

A futás mára igazi tömegsport lett, talán soha nem futottak még annyian rendszeresen, mint az elmúlt években. Néhány szakágban (pl. terepfutás, akadályfutás) pedig igazi robbanás-szerű növekedés tapasztalható külföldön és idehaza egyaránt. Ennek megfelelően a futócipőt gyártó cégek is jelentősen megszaporodtak. A világhírű brandek mellett számtalan kisebb gyártó termékei találhatók a piacon, amelyek hazai képviselet hiányában is eljutnak a magyar futókhoz - hála a webes vásárlási lehetőségeknek. A futócipők kínálata mára szinte követhetetlen lett, annyi változat kapható. Az eligazodást nehezíti, hogy a gyártók fél évente új kollekciókkal állnak elő.
A futócipőkről rengetegen teszteken keresztül próbálnak információkhoz jutni. Az angol nyelvű és a magyar nyelvű tesztek jelentős hányada szponzorált írás. Kevés a hiteles, releváns tapasztalatokkal rendelkező tesztelő, aki nem csak a saját szubjektív véleményét írja le a cipőkről...
Ugyanakkor a nagyon nagy számú kezdő futó szeretne támpontot kapni a cipőválasztáshoz, hiszen kb. 1000 km-en keresztül a futócipője lesz a legnagyobb segítsége az edzések során vagy a legnagyobb ellensége - amennyiben nem megfelelőt választott.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

A fenti helyzetet felismerve, 2015 nyarán indult a futocipoteszt.hu oldal, ami a nevének megfelelően futócipők tesztelésére és értékesítésére szakosodott tesztoldal, illetve webáruház. A tesztoldal részben el van különítve az értékesítési tevékenységtől, tehát a tesztek úgy is elérhetők, hogy nem kell a webáruház kínálatán "átverekednie" magát az olvasónak. Ez a koncepció a jövőben is hangsúlyos lesz: a tesztelői tevékenységünk amennyire lehet független az értékesítéstől, de az információk átadásán, illetve az ingyenes tanácsadáson túl - aki igényli - a vásárlását is lebonyolíthatja nálunk. A futocipoteszt.hu-n támogatott tartalom nem jelenik meg, szponzorált tesztet nem készítünk.
A futocipoteszt.hu olyan típusokat is tesztel, amelyeknek nem viszonteladója. A saját kínálatunkba csak olyan típusokat veszünk be, amelyeket kipróbáltunk és tudunk ajánlani.
Az tesztoldal az indulása után rövid időn belül sikeres lett. Az olvasók igénylik a megszokottnál részletesebb teszteket, az elmúlt 4 évben 99%-ban pozitív visszajelzéseket kaptunk. Sok tesztünk hivatkozási alap lett, az írásokat ezres nagyságrendben olvassák a futók.
Gyártóktól, forgalmazóktól is kaptunk olyan visszajelzést, hogy az írások alapján a futocipoteszt.hu a leginkább felkészült tesztoldal, illetve viszonteladó. Több esetben megbízást kaptunk a futócipők gyári leírásainak szakfordítására is.
A tesztelő "csapat" rendkívül szűk, jellemzően 1-3 futó.
A tesztek szempontjából lehet azt mondani, hogy hazai viszonylatban piacvezető a futocipoteszt.hu, hiszen ez az egyetlen erre szakosodott oldal, az egyéb piaci szereplők csak mellékes tevékenységként folytatják a teszteléseket, illetve influencerek támogatott tartalmai jelennek meg rendszeresen...
A kereskedelmi tevékenységünk mikrovállalkozás szintjén üzemel, de folyamatosan növekszik, bővül. 2019 folyamán az online értékesítés mellett, már offline üzemmódban is elérhetők leszünk, egy részleges nyitva tartású bemutatóteremben, ahol megtekinthetők lesznek futócipőink és egyéb futáshoz használható kiegészítők. Emellett futóversenyeken, egyéb rendezvényeken való kitelepülésekkel is bővítjük a megjelenési lehetőségeinket.

Minden típusú futócipőt tesztelünk, de talán a terepcipők tesztelése a fő erősségünk. A webáruház kínálatában is nagyon erős a terepcipők jelenléte...

Feladat leírása

Feladat: 

A futocipoteszt.hu mára gyakorlatilag ismert, önálló brand lett a futóközösségben, de logoval eddig nem rendelkezett, mivel a fő cél az volt, hogy a név alapján mindenki eljusson a domain-re. Az újabb, offline megjelenéseink már indokolttá teszik, hogy saját logo-val is rendelkezzünk.
A legfontosabb, hogy a futocipoteszt.hu "felirat" szerepeljen a logoban, hiszen ez magában hordozza a tevékenységünket és egyben az elérhetőségünket is. Kis- és nagy méretben is esztétikus legyen.
Fontos, hogy vízszintesen elhelyezve és függőlegesen is használható legyen, mivel támogatott versenyzők, egyesületek ruházatán is megjelenhet a logo, amire sok esetben csak függőlegesen elhelyezve lesz lehetőségünk.
Elfogadható kizárólag tipográfiát (futocipoteszt.hu) tartalmazó logo, de a tipo mellett grafikai elemek is megjelenhetnek.
Az utóbbi esetben a tipo és a grafika önállóan és együtt is állja meg a helyét.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Gyorsan és egyértelműen azonosítható logo a cél, ami akkor is bevillan az olvasónak, ha csak pörgeti a tartalmakat egy okostelefonon...
Offline üzemmódban a cél: egy rendezvény sokadalmában is egyértelműen azonosítható legyen a futocipoteszt.hu standja egy molinón vagy egy beach flag-en látható logó alapján.

Feladat leírása

Célközönség: 

Az online felületen egyértelműen a 30-45 év közöttiek a fő célcsoportunk. Férfi-nő olvasói megoszlás kb. 50-50%.
A vásárlóközönségünkben egyértelműen a férfiak vannak többen, 60-65% aránnyal.
A részletesebb tesztekkel a jövőben is ez a célcsoport lesz célozva, a fiatalabb korosztályt valószínűleg rövidebb tartalmakkal fogjuk célozni (de ez még csak terv).
Ennek megfelelően a logo célközönsége továbbra is a 30+ korosztály.

A különböző futószakágak egyaránt fontosak (országúti futás, pályaversenyzők, terepfutók, akadályfutók, triatlonisták stb.), bárki, aki futócipőt szeretne választani, gondoljon a futocipoteszt.hu-ra.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Továbbra is a legrészletesebb márkafüggetlen tesztek publikálása a cél.
A kereskedelmi tevékenységünkben pedig az egyre nagyobb választék mellett, a hazai kereskedésekben szokatlanul alapos, a futó profiljának legmegfelelőbb cipő kiválasztását tudjuk ígérni.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

A legalaposabb futócipőtesztek. Sokszor hónapokig tartó tesztfolyamat, gyári "pletykák" és információk begyűjtése az adott modellről, azaz olyan információk is olvashatók nálunk, amelyek máshol nem. Jellemzően nem a saját szubjektív véleményünket sulykoljuk, megpróbáljuk az adott cipőt elhelyezni a futócipők kínálatában, milyen típusú futónak lehet megfelelő, milyen felhasználási körülményekre ajánljuk.
A célközönség visszajelzése pozitív, jellemzően a tesztek megjelenését "követelik", sokszor szeretnének egy-egy adott típusról olvasni. A fiatalabb korosztályokat már inkább elriasztja a tesztek terjedelme, de rövid tanácsadásra nyitottak, tehát a tesztelői tapasztalatot nem kérdőjelezik meg.

Feladat leírása

Médiaterv: 

Saját FB, weboldal, Insta. Támogatott versenyző(k) oldalain. Támogatott versenyek, rendezvények oldalain, kiadványain.
Illetve futópólókra nyomtatva, támogatott versenyzők ruházatára nyomtatva, támogatott egyesület ruházatán. Bemutatóterem épületének utcafrontján, molinók, beach flag.
Huzamosabb ideig maradna a logo, a márka sem változik dinamikusan, logot sem szeretnénk gyakran váltani...

Feladat leírása

Stílus: 

A fő szempont: időtálló legyen, ne legyen elavult 3 év múlva.
Stílusbeli megkötések nincsenek. A tesztoldal maga is elég skizoid, egyszerre kockafejű technokrata (futócipők kivesézése az utolsó részletig), ugyanakkor punkosan laza, ha az írások hangvételét vesszük alapul.
De egy egységes arculatú, letisztult pályázat is ugyanakkora eséllyel indul.
Határozott elképzelés nincs, ezért nincs is komolyabb megkötés...

Feladat leírása

Kerülendő: 

Ne legyen túl fiatalos vagy az aktuális trendeknek megfelelni akaró, nem szeretnénk két év múlva lecserélni...
Kerülendő a messziről vagy kis méretben nehezen olvasható karakterkészlet.
Alapvetően nem kerülendő cipőtalp lenyomatának felhasználása (bár kicsit lerágott csont), viszont csak futócipő talpmintázata jelenhet meg (elvégre egy specialista oldalról van szó).

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

Formátumok: Adobe Illustratorban kezelhető AI, illetve jpeg és png.

Fórum

Tisztelt Megbízó!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a logó esetében arculati szín(ek)re van-e valami elképzelésük (pl. a honlapuk zöldes háttere), vagy gyakorlatilag bármilyen szín, színkombináció szóba jöhet?

Tisztelt Pályázó!

A weboldalunkon valóban a zöld szín dominál, illetve a honlap átalakítása után is valószínűleg a zöld fog az uralkodó szín maradni.
Ezzel együtt nem ragaszkodunk ehhez vagy bármelyik színhez, bármilyen színre, színkombinációra nyitottak vagyunk.
Egy szempontot viszont biztosan szem előtt fogunk tartani a döntésnél (és ezt sajnos nem írtuk bele a briefbe): a logó sötét háttérrel és fehér háttérrel is egyaránt jól mutasson.

Ezért nagyban támogatja a döntési folyamatot az, ha a pályázatban legalább egy sötét hátterű és egy világos hátterű változat is bemutatásra kerül.

Üdvözlettel,

futocipoteszt.hu

Kedves Kreatívok!

Mindenkinek köszönöm az eddig beküldött pályázatát, munkáját!
Igyekszem pontozással biztosítani a visszajelzést, viszont arra nem lesz idő/energia, hogy mindenkinek írásban is indokoljak (talán a pályázat zárásánál).
A shortlist-gyanús pályázatok készítőinek igyekszem már a pályázat során mihamarabb írásban is visszajelezni.

Köszönöm a megértést.

Üdvözlettel,

Szőke Norbert
futocipoteszt.hu

Fórum (3)