Pályázatok

Fiatalos design ékszerüzletnek

Egyéb design
-
A&A Ékszerszalon
40.000 Ft
Hátravan:
Visszavonva
Követő: 7
EMÉK Kft

Megbízó

5

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

10 év 5 hónap

Utolsó aktivitás

Extra díjazás
Promotálás
Extra díjazás

Extra díjazásként a nyertes tervező választhat egy tetszőleges ékszert a boltból, legfeljebb 20 000,- Ft értékben.

Pályázat promotálásaA pályázatról írunk egy hírlevelünkben, és a közösségi média felületeinken fizetett hirdetésként is beszámolunk róla.

Koncepciók (2)

Beküldve: 2013. 11. 02.
12
0
8
Beküldve: 2013. 11. 06.
5
0
6

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Erősen zsugorodik a piac a válság óta, mivel az ékszer, különösen a drágább, egyre több család számára elérhetetlen. Ugyanakkor mi el vagyunk kötelezve a minőség és a szépség mellett, viszont nyitni szeretnénk más vásárlói rétegek, elsősorban a 30-50 éves korosztály felé.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Huszonöt éve foglalkozunk ékszerrel. Kezdetben nagykereskedelmet folytattunk, illetve importőrként léptünk piacra, később bejött mellé a kiskereskedelem, aztán a hangsúly fokozatosan ez utóbbira helyeződött át. Kizárólag nemesfémből készült ékszerekkel foglalkozunk, illetve valódi drágakövekkel. Specialitásunk, hogy a családi ékszerműhelyben egyedi ékszereket készítünk és javítunk.

Feladat leírása

Feladat: 

Az Allée-ben lévő üzlet berendezése elsősorban az ötven fölöttieket vonzza, az ő ízlésvilágukat tükrözi, pedig az árukínálat nagyon is megfelel a fiatalabb korosztályok igényeinek is (például karikagyűrűk). A feladat egy olyan látványterv elkészítése, amely "trendi", megszólítja a 30 és 50 év közötti célközönséget, viszont maximálisan figyelembeveszi a lehetőségeket, mind a rendelkezésre álló teret, mind pedig a meglévő bútorzatot, és persze a költségekkel sem száll el. (Ez bizonyos helyzeti előnyt jelent a budapestieknek, hiszen ők könnyebben meg tudják nézni a jelenlegi helyzetet, de ezen majd fotók feltöltésével segítünk.)

A feladatnak nem része a kivitelezési terv tehát, hogy melyik felület milyen anyagból készül, illetve azok beszerzési forrásai. 3D-s terveket várunk, de természetesen nem az Avatart meghazudtoló összetettségben. :) Ezért cserébe nettó (!) 40.000 forintot és az Extra Díjazás szekcióban említett 20.000 forint értékű ékszert tudjuk biztosítani fizetség gyanánt! Természetesen a hálánkon kívül. :)

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Az a cél, hogy a célközönség a bolt előtt elhaladva szinte ösztönösen álljon meg, és legyen kedve bejönni és körülnézni. Érezze, hogy itt igazi minőséget, időtálló értéket kaphat. Valahogy annak is át kéne jönnie, hogy ez nem egy tucat-bolt, ahol a századik egyforma fülbevalót vagy medált lehet megvenni, hanem egy olyan hely, ahol a vevő kifejezheti az egyéniségét az ékszerein át. Nyilván ez jobban érinti a hölgyeket, mint az urakat, de természetesen mérhetetlenül elegáns és abszolút nem hivalkodó férfiékszerek is bőséggel vannak.

Feladat leírása

Célközönség: 

30 és 50 év között jár. Jellemzően egy pár, de nem szükségszerű. Az sem ritka, hogy az ékszert ajándékba veszi. Vagy van ízlése, vagy tud hagyatkozni a szakképzett és rátermett eladókra. Általában fontos számára, hogy ne érezze magát a fogyasztói társadalom hangyájának, ellenkezőleg, nagyon is tudatában van az egyéniségének, és ezt ki is szeretné fejezni. Ugyanakkor igényes, és szereti, ha a környezete esztétikus és szép. A divatot figyeli, de meg tudja különböztetni a tartós értékeket az egynyári divathullámtól. Bizonyos kifinomultság jellemzi.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

A legfontosabb versenyelőnyünk, hogy egy ötlettelen vásárlónak segíteni tudunk az ötlet megtalálásában, megtervezésében, és kivitelezésében. Azok a vásárlóink a legelégedettebbek, akik értékelik a különlegeset és az egyedit, ami ráadásul a saját elképzelésüket és személyiségüket is tükrözi (vagy azét, akit éppen meg akarnak ajándékozni). Nagyon fontos az is, hogy a vevő pénztárcájához igazodunk, annyiból tervezzük az ékszert, amennyit rá akar költeni, ehhez igazítjuk például a kövek méretét és mennyiségét.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

A márka kifejezetten gyenge. Az ékszereken lényegében nem felfedezhető, hiszen a többségük egyedi. Az üzleteken kint van ugyan a logó, ami 2001 óta változatlan, és vannak vevők, akik felismerik, de marketingben sosem voltunk erősek, mivel azt jellemzően azok a plázák végezték, ahol az üzletek vannak/voltak. A visszatérő vevőket elsősorban a családias hangulat és az egyénre szabott "tanácsadás", kiszolgálás hozza vissza.

Feladat leírása

Médiaterv: 

A győztes munka az Allée-ben lesz látható, remélhetőleg sok-sok éven át. (Az Allée honlapján meg lehet keresni, hol van az A&A Ékszerszalon.) Értelemszerűen tervre van szükségünk, a kivitelezés nem része a pályázatnak.

Feladat leírása

Stílus: 

Barátságos, elegáns, fiatalos, sőt kicsit divatos. Még talán trendi is. Érdekes, izgalmas, figyelemfelkeltő. Értéket kínáló, értéket hordozó. Kifinomult.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Ne legyen lázadó, mert a célközönség azon már túlvan. Ne legyen hivalkodó és közönséges. Ne legyen egyforma, kaptárszerű, egy kaptafára készülő. Ne legyen drága, mert a költségvetés erősen véges. Ne legyen abszurd, groteszk, vagy elvont. Ne legyen célszerűtlen, kényelmetlen, zsúfolt. Ne legyen életszerűtlen (pl. a helyiség közepén egy gyémántporral borított gömb lebegjen).

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

Az ideális terv 3D modellezőben, vagy ahhoz hasonló tudású eszközzel készül, és részint áll 3-5 db látványképből, amik fotószerűen mutatják a berendezett bolthelyiséget, részint pedig a tervrajzokból, amelyek technikai(bb) információt nyújtanak a majdani kivitelezőnek (pl. méretek és felhasználandó anyagok tekintetében). A tervnek tartalmaznia kell a kirakat és a portál (üzletkép) megjelenését is. (A kirakat megjelenése nem azt jelenti, hogy hol legyenek a fülbevalók és a nyakláncok, hanem hogy milyen módon legyenek kirakva az ékszerek, például forgótálcán, vagy kis kalitkában felülről megvilágítva, stb.)

Kellő mennyiségű látványkép, vagy a terv hiányában nem fogjuk tudni értékelni a pályázatot!

A képek jobb minőségben: http://fastomatic.com/aa/

Fórum

Kedves Megbízó!

Egy alaprajzot az üzletről tudnának feltölteni, amin a főbb méretezések megtalálhatóak, pl: nyílászárók mérete, falak hossza, belmagasság. Ezekkel az adatokkal nagyban megkönnyítenék a tervezést.

Kedves Hölgyem/Uram!
Ha jól értem látványtervet szeretnének a boltjukról?Valami méret szükséges lenne.
Köszönettel

Kedves Kreatívok!

Az alaprajz felkerült a csatolmányok közé, kérlek ott keresétek! A helyiség belmagassága kb. 3,8 méter, ez az adat nincs rajta.

Jó munkát!

Kedves Megbízó!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy azok az üveg szekrények amikben az ékszerek vannak kiállítva, azok meg maradnak vagy helyettük lehet újat álmodni esetleg "csak" átfesteni őket más színűre? Tehát a berendezések maradnak és festhetőek, vagy újakat is lehet tervezni?

A szekrények maradnak és nem festhetőek.

Kedves Megbízó!

Az üzletben lévő szekrények (szekrénysor) méreteire vonatkozó adatok közzététele megkönnyítheti a tervezést. Továbbá kérdés lehet a szekrények elemeire bontásának lehetősége - a szekrényeket meg lehet bontani, vagy az alapzattal együtt mozgósítható. Amennyiben csak egyben helyezhető át a szekrénysor, úgy a tér újraértelmezésének lehetősége erősen korlátozódik.

Amennyiben az üzlettérben nem lehet alkalmazni új bútorokat és tárolókat, úgy a tervezéshez az üzlet jelenlegi berendezéseinek pontos méreteit (szélesség, magasság, mélység) és azok rögzítéseinek módjait is szükségesnek tartom.

Fontos még a megvilágításhoz - üzlettér + kirakat - használt lámpák foglalatainak mérete, izzókapacitása és áthelyezésének lehetősége is.

Kérdés még a falak átfestésének lehetősége.

A jelenlegi bútorok stílusa a végleges összkép meghatározó eleme.

A raktár oldali falon látható falnyílás méretei is segítséget nyújthatnak a tervezéshez.

Köszönöm.

Kedves Pályázó!

Az üzletben lévő szekrények méretei a következők: valamennyi 40 cm széles és 2 méter magas, a két szemközti falon 290 ill. 300 cm hosszúak, a raktár falán lévő szekrény 165 cm hosszú. Mind 3 szekrénysor dobogóra van állítva és fixen össze vannak szerelve, csak egyben mozgathatók. Ezeket a zárható, üveg falú, világítással felszerelt tároló szekrényeket nem szándékozom egyenlőre kicserélni.
Az üzlettér világítása: 13 db, gipszkarton mennyezetbe süllyesztett kerek, kb 20-25 cm átmérőjű ( félkör alakú) foglalat, 2-2 db takarékos fehér fényű égővel. Áthelyezésük nem lehetséges, mert a gipszkarton ki van vágva.
A falakat lehet festeni.
Az ülő garnitúrát szívesen megtartanám, de nem kötelező. ( A kárpit cserélhető)
A raktár oldalán lévő nyilás mérete: 210x52 cm.
Fontos , hogy az üzlet fényes, világos legyen, az ékszerek ragyogjanak a fényben, ezért hideg fehér fényű égőket (led) használunk jelenleg is.
Figyelem felkeltő kirakat tervet, ötletet várnék, hogy ne mehessenek el az üzlet előtt úgy, hogy ne kelljen oda pillantani.
Remélem a kért információkat leírtam, várom terveiket.
Üdvözlettel

Tisztelt Pályázók!
Sajnos nagyon rövid idő állt rendelkezésre a pályázat elkészítéséhez, nem volt lehetőség az alaőposabb felkészülésre,környezet tanulmányra.
Az idén már nem lesz mód arculat változtatásra.
Köszönöm mindenkinek a hozzájárulását, részvételét.

Tisztelt Pályázók!
Sajnos nagyon rövid idő állt rendelkezésre a pályázat elkészítéséhez, nem volt lehetőség az alaőposabb felkészülésre,környezet tanulmányra.
Az idén már nem lesz mód arculat változtatásra.
Köszönöm mindenkinek a hozzájárulását, részvételét.

Itt akkor mi a szitu? Nincs győztes? Mondjuk ezen nem csodálkozom...

hát egy olyan pályázatra rongyos 40.000-et fizetni, aminek szerintem több 100 ezer ft a valódi értéke, én azon is elcsodálkoztam, hogy volt 2 olyan ember, aki erre vállalkozott.
Itt a kreanodon is meg lehet nézni, hogy egy-egy cég egy egyszerű szlogenért fizet 50.000-et.
Egy üzlet belső terének megtervezése ennél hatványozottabban nagyobb értékkel bír, szinte még egy logónál is fontosabb, bár ezen lehetne vitatkozni.