Pályázatok

Festő műteremapartman névadás

Névadás
-
Művészlak
80.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 119
Zeredan

Megbízó

204

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

4 hónap 3 hét

Utolsó aktivitás

Garantált díjazás
Promotálás
Garantált díjazásA megbízó lemondott a pénzvisszafizetési garanciáról, így a határidő lejártával mindenképp lesz győztes kihirdetve.
Pályázat promotálásaA pályázatról írunk egy hírlevelünkben, és a közösségi média felületeinken fizetett hirdetésként is beszámolunk róla.

Koncepciók (119)

Beküldve: 2022. 08. 23.
11
10
Beküldve: 2022. 08. 30.
14
9
Beküldve: 2022. 08. 15.
16
9
Beküldve: 2022. 08. 15.
14
8
Beküldve: 2022. 08. 16.
11
8
Beküldve: 2022. 08. 24.
16
8
Beküldve: 2022. 08. 15.
8
8
Beküldve: 2022. 09. 02.
2
8
Beküldve: 2022. 08. 17.
3
7
Beküldve: 2022. 08. 29.
3
7
Beküldve: 2022. 09. 01.
8
7
Beküldve: 2022. 08. 30.
2
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Első fővárosunk Esztergom. A dicső múltat homály fedi és csak pislákol egy szebb jövő lehetősége.

Lemaradottsága többek között a művészet pártolásban is tetten érthető. Nem pezseg az alkotói kreativitás, pedig a történelmi kulisszák érdekes háttereket kínálnak. Magánemberként célom, hogy lehetőségeimhez mérten segítsem a művészet aktívabb jelenlétet a városban.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

A művészi jelenlét támogatására egy alapítványt hoztam létre, melynek célja, hogy több irányból közelítve hívja fel a város értékeire a figyelmet. Az egyik ilyen irány egy festő apartman beindítása, melyben a művészek egy hónapot tölthetnek el úgy, hogy az alapítvány ellátást + kiállító teret is biztosít.
Emellett közeli célként kiadványok, várost bemutató anyagok, tematikus túrák és emléktáblák avatása is szerepel a tervben. Hosszú távú szándék pedig egy városi kiállítás és múzeum létrehozása.

Feladat leírása

Feladat: 

A festők számára megálmodott apartman már kiviteli fázisban van, év végére készül el a teljes projekt.

ENNEK A MŰVÉSZ- ÉS LAKÓTÉRBŐL ÁLLÓ INGATLANNAK KERESEK NEVET.

Ez egy társasházi tömb, 130 nm-es lakása, mely a belváros közepén található. A lakás befejezése után prémium körülményeket tud biztosítani az itt alkotók számára. Elegáns környezet, szellőztető rendszer, prémium gépészet, kellemes terek és neves magyar iparművészek bútoraival, használati tárgyaival berendezett otthon várja az idelátogatót. A belső építészet, olyan nívót célzott meg, hogy akár ismert külföldi művészek is szívesen jöjjenek ide alkotni.
------------------------------------------
Kérjük, hogy az ötleteiteket egy koncepción belül gyűjtsétek (ha később jut eszetekbe újdonság, ne új koncepciót küldjetek, hanem szerkesszétek a korábbit), a megbízó értesülni fog az újdonságról. Logó tervezés nem feladat, így a grafikai tervezés nyomait magán viselő képeket figyelmeztetés nélkül törölni fogjuk.

KreaNod csapat

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Az apartman nevének is a "feladat" menüpontban leírt PRÉMIUM hatást kell erősítenie. Emellett könnyen MEGJEGYEZHETŐ legyen, hogy később, amikor már művész berkekben ismert lesz a projekt, jól memorizálható ötletes névvel találkozzanak az érdeklődők. Mivel a művészréteg a célközönség fontos, hogy a fenti szempontok mellett ÖTLETES/KREATÍV is legyen az apartman neve.

Feladat leírása

Célközönség: 

Ez az apartman egy új megközelítése a művészet pártolásának. Nincs Magyarországon hasonló lehetőség az alkotók számára. Éppen ezért fontos ez a fajta alkotói felkarolás. A művészek számára gyakran válik fontossá, hogy a megszokott munkakörnyezetükből kimozdítva, új inspirációk között tudjanak alkotni és ez a hely éppen ezt teszi számukra lehetővé.

A kezdeti időkben meghívásos alapon érkeznek majd a festők, de várhatóan hamar ismertté válik, ezért később pályázni kell majd az itt tartózkodásra.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

A hely, vagyis az itt alkotás lehetőségének felfedezése öngerjesztő folyamat. Nincs szükség rá, hogy hirdetések, felhívások által találjanak gazdára a szabad időpontok. Aki lehetőséget kap, az alábbiakat kapja:
- alkotást inspiráló alkotókörnyezet
- az itt tartozkodása alatt egy, a lakástól független kiállítótér, munkássága bemutatására
- teljes ellátás
- város mélyebb megismerése vezetett sétákon
- közönségtalálkozó lehetősége a város művészetbarát lakóival

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Egy művész apartman és egy független kiállítóterem, mely a festőknek inspiráló környezetet, a város lakóinak pedig érdekes kortárs művészek megismerhetőséget adja.

Feladat leírása

Médiaterv: 

A névadás az apartman elnevezését kéri, mely várhatóan a művészkörökben egy erős "márkanévvé" válik majd hosszú időre. Az elfogadott név megjelenik a lakás kialakításában is. Ismertető prospektus, kulcstartó, belső design elemek is visszatükrözik majd a kitalált nevet és az ennek alapján később pályázatra bocsátandó logót.

Feladat leírása

Stílus: 

Rövid, frappáns, elegáns név. Elképzelhető, hogy az apartmantól független kiállóterem is ezt a nevet használná, vagy az elfogadott névből kiindulva születne majd meg annak a teremnek az elnevezése.

Ötletek a névadáshoz, de nem feltétlenül kell ezeket felhasználni vagy ezekből inspirációt nyerni, csak háttérinfó:
- Az utca, ahol az ingatlan található: Simor János utca
- Az épület melyben a lakás található a köznyelvben az alábbi neveken szerepel: Árkádos ház, Szerecsen ház
- A what3words alternatív helymeghatározó oldal, három szóval jelöl meg egy konkrét helyet a világban. Az ingatlan címe itt: ///bodza.zenegép.alkotás (https://what3words.com/bodza.zeneg%C3%A9p.alkot%C3%A1s). A műterem még kiválasztás alatt van, de ott is érdekes hármas szóösszetétel várható.
- Az alapítvány neve, mely a az apartmant üzemelteti: Kör a közepén egy ponttal Alapítvány. Rövid neve pedig: Kör és Pont Alapítvány. Ez az elnevezés a nap asztrológiai szimbóluma, mely éltető ereje melett minden művészet támogatója.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Túlságosan viccelődő, poénos nevek nem szerencsések. Mivel a művész célközönség magyar, így angolos elnevezések sem ajánlottak. Viszont az szempont lehet, hogy egy angol nyelvű művész is ki tudja mondani.
Éppen a művész attitűd miatt a túlzottan elegáns, nagyzoló, emelkedett nevek sem kívánatosak.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

Neveket várok csupán kis magyarázattal, hogy mi az ötlet alapja.

Fórum

Kedves Megbìzò,
Jól értem, hogy angol megnevezèst semmiképp sem szeretne?
A nèv álljon 3 szòbòl vagy nem ragaszkodik hozzá?

Köszönöm!

Kedves NikiST,

Terveim szerint magyar festőket szólítok meg a lehetőséggel, ezért gondoltam, hogy őrizzük meg nyelvünk szépségét és ne menjünk az angol felé.
Persze, minden érvre van ellenérv így, ha ellenállhatatlan ötlete lenne ne tartsa magában.

A három szóval kapcsolatban ezek szerint félreérthető voltam. Csak az ötletelés segítésére mutattam be ezt a térkép alkalmazást, melyben konkrétan a megadott 3 szó adja meg az ingatlan valós címét. Egyáltalán nem cél a 3 szavas név, sőt nem is kívánatos. Esetleg csak ihletet lehet meríteni a szavakból.

Üdvözlettel, Zeredan

Kedves Kreatívok,

Félidőben, közel 1000 beérkezett névötlet elolvasása után szeretnék megosztani Önökkel néhány gondolatot. Ezzel próbálom segíteni az ötletelést és megelőzni az olyan próbálkozásokat, melyek az eddig látottak alapján úgysem fognak tetszeni.

A kitalált név legyen:
• rövid
• lehetőleg egyszavas
• toldalékszó (lakás, ház, apartman, home, lak, stb.) nem szükséges mögé
• az ART szó vagy szórészlet használata kerülendő, ezekből már van több száz variáció.
• legyen könnyen kiejthető
• bírjon frappáns másodlagos jelentéssel
• legyen szabad a névre létrehozandó domain cím (itt ellenőrizhető: https://www.domain.hu/).
• Az apartman prémium kialakítását nem kell hangsúlyozni, de mivel kvalitásos, neves festők érkeznek majd, ezért túlságosan vicceskedő elnevezések ne legyenek.

Az eddigi leggyakoribb konkrét ötletek, melyek sajnos biztosan nem felelnek meg:
• ALKOTLAK (14 pályázó) – nem elég egyedi, sok már szervezet is használja, domain is foglalt.
• apARTman (13 pályázó) – az előzőnél leírtak itt hatványozottan érvényesek. Az ART szó kiemelése ötletes, de önmagában nem elegendő a sikerhez.
• FESTŐI (11 pályázó) – általában itt valamilyen toldalékszóval (otthon, palota, ház) érkeztek az anyagok, de ez sem megfelelő út.
• MŰVÉSZ (20 pályázó) – itt is toldalék szavakkal próbálkoztak a kreatívok.
• ART (10 pályázó) – nem egyedi a név
• MÚZSA, PIKTOR, PIKTÚRA, SIMOR, ÁRKÁD (8-8 pályázó) – itt is az egyediség veszik el. Sok művészettel kapcsolatos vállalkozás vagy szervezet használ hasonló szavakat. Szeretnék teljesen egyedi, összetéveszthetetlen elnevezést választani.

Sok sikert kívánok mindenkinek és köszönöm a figyelmet,
Zeredan

Hölgyeim és Uraim!

119 pályázó, 203 hozzászólás, 1667 beérkezett elnevezés, melyből 1275 egyedi. 74 elnevezésforma az ingatlanra Bunkertől a Fellegvárig...

Bár valószínűleg ezt a bejegyzést már nem sokan látják, de mégis kötelességemnek éreztem, hogy mindenkinek megköszönjem a feladatra fordított munkát.
Sok sikert a jövőbeni pályázatokon.

Üdvözlettel, Zeredan

Kedves Zeredan!

Köszönjük a példátlan összesítést és a kimagasló kommunikációt!

Szuper pályázat volt! Gratula a győztesnek és az élmezőnynek is!

Üdv,
Andi

Öröm volt játszani, és büszkeség a kiválasztottak között lenni. Sok sikert!

Kedves Zeredan!
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Köszönjük az intelligens kommunikációt, hogy emberszámba vette a pályázókat és válaszolt az üzenetekre.
Öröm volt ezen a pályázaton részt venni, gratulálok a győztesnek és az élmezőnynek, öröm és büszkeség köztük lenni.
Üdv: mintamokus

Szórakoztató ez sok erőltetett, hűdekomoly elnevezés. :)

Jó pályázat volt. Melyik beküldött szó nyert végül a 10-es pontozású pályázat szavai közül?