Pályázatok

Erdei szálláshely logó tervezése

Logó design
-
SYROK, Magasflash
60.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 95
layergabor

Megbízó

20

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

1 hónap 3 hét

Utolsó aktivitás

Koncepciók (124)

Beküldve: 2024. 05. 13.
5
0
10
Beküldve: 2024. 05. 15.
5
1
10
Beküldve: 2024. 05. 15.
2
1
10
Beküldve: 2024. 05. 09.
8
4
10
Beküldve: 2024. 05. 17.
4
0
10
Beküldve: 2024. 05. 15.
31
3
10
Beküldve: 2024. 05. 17.
14
1
10
Beküldve: 2024. 05. 17.
9
0
9
Beküldve: 2024. 05. 11.
5
0
9
Beküldve: 2024. 05. 10.
7
0
9
Beküldve: 2024. 05. 17.
21
0
9
Beküldve: 2024. 05. 17.
14
0
9

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

2024 márciusában a turisztikai szálláshelyeken1 (kereskedelmi, magán- és egyéb szálláshelyeken) 1,1 millió vendég közel 2,8 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 30, a vendégéjszakáké 25%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 22, a külföldivendég-éjszakáké 27%-kal emelkedett. 2024. január–márciusban a belföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák 15, a külföldiek 21%-kal haladták meg a turisztikai szálláshelyeken az előző év azonos időszakit. A kereskedelmi szálláshelyeken az összes bruttó árbevétel 47,2 milliárd forint volt, folyó áron 33%-kal magasabb az egy évvel korábbinál.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Kedves Pályázók! Az építész szakmát gyakorlom, mely során családi házak tervezésével, belsőépítészettel, lakberendezéssel és ezek kivitelezésével foglalkozom. Hobbi: Íjászat , golf, asztalitenisz és az erdőben tartózkodás. A jövőben a tevékenységi körömet a turisztikai szolgáltatással szeretném bővíteni, amiben a hobbimat, a szakmámat és a jövő távú céljaimat is egyesíteni tudom. Az elmúlt időszak számomra ezen terv keretein belül egy erdei szálláshely tervezésével és kivitelezésével telt, mely a jelenlegi pályázat tárgyát képezi.

Feladat leírása

Feladat: 

Egy erdei szálláshely részére logó tervezése, mely három elemből áll. A logóból, a névből és az alcímből. A logó részére ami elképzeléseim szerint a SYROK felirat felé kerül egy letisztult, egyszerű, nyomtatóbarát forma, ami jól értelmezhető világos és sötét alapon is. A márkanévtől elkülönülten is tetszetős megjelenést nyújtson. Lehetséges felhasználási területek: Ruházat, ágynemű, törölköző, étkészlet, közösségi média, weboldal. Gondolatok a logó tervezéséhez: A szálláshely neve SYROK, mert a választott helyszínt, Sirok települést az első írásos feljegyzés így említ. A SYROK feliratot talpas betűből képzeltem el, utalva arra, hogy az épület lábakon áll, és lesz egy mezítlábas tanösvény az erdőben egy vadmegfigyelő pontig. A márka alcím: „Magasflash” kifejezés, ami az épületnek ihletet adó magasles kifejezésre épülő szójáték. A Magasflasht dőlt kézírásos betűtípussal képzeltem el a márkanév alatt, mely megbontaná a nyomtatott formavilágot, utalna a régi kézírásra, és az épület kézzel készített berendezési tárgyaira, elemeire. Ha a logó a magasles egy sematizált ábrája lenne, akkor az utalna a névre, az épületre és én is tudnék azonosulni vele, hiszen rengeteg időt töltöttem magaslesen vadmegfigyeléssel, mely időtöltés során végül ennek az épületnek a gondolata is megfogalmazódott. Ugyanakkor szimpatikus számomra egy körben megjelenő fenyőfa motívum, ami pedig az épület környezetére lehet utalás és nem a névre. A fa motívum szerethető kortól nemtől függetlenül. Nem kell magyarázni, egyszerű. Kérdés, hogy ebből lehet e egyedi motívumot rajzolni, nyomtatóbarát e? A fent leírtakhoz nem ragaszkodom, mindenkit a tervezői szabadságra biztatok. A színvilág: A logó sötétbarna bögrére, zöld ágyneműre, barna pólóra kerülhet, weben fehér felületre. Ez utóbbi esetében a zöld a barna, összességében visszafogott földszínek részesülnek előnyben.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Tervezési szempont lehet az is, hogy érdekfelkeltő legyen. Ha valaki meglátja a logót, találja azt érdekesnek. Tervezési szempont lehet az is, hogy nyugodtságot árasszon, szimmetriát, hiszen egy pihenésre szolgáló helyszínt szimbolizál. Tervezési szempont lehet egy természeti motívum ami egyfajta belső melegséget vált ki. Bármelyik irány jó lehet.

Feladat leírása

Célközönség: 

Belföldi és külföldi vendégek egyaránt. A szálláshely egyágyas, két fő részére biztosít szálláslehetőséget. Célcsoportom a fiatal és a középkorú párok, de elképzelhető hogy 1 szülő és 1 gyermek tervez egy közös kis erdei elvonulást vadmegfigyeléssel kerékpározással túrázással, tűz melletti szalonnasütéssel.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

A szálláshely során a tervezési koncepció az volt hogy kapcsolatba kerüljön a vendég a tűzzel, a földdel a fával a vízzel a széllel, önmagához közelebb kerüljön. Ezért bitosított lesz egy tűzrakó hely, egy mezítlábas ösvény, egy fák alatt elhelyezett kültéri kád, kilátó, magasles, meditációs terasz. Az ígéret az, hogy ha valaki tudatosan él ezekkel a lehetőségekkel, akkor feltöltődve fog távozni.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

A szálláshely a Syrok nevet kapta, ugyanis a települést, ahol a faház helyezkedik (Sirok) az első írásos feljegyzések így említik. Az alcím: Magasflash, mely egy szójáték. Az erdőben magasleseken töltött időm során fogalmazódott meg bennem egy nagyított magasles építésének ötlete, ez a gondolat ihlette az épület tervezésének alap koncepcióját. A választott kifejezés kiejtve elrejti a magaslest, ugyanakkor utal egy magaslati életérzésre.

Feladat leírása

Médiaterv: 

A logó megjelenhet plakáton, webes felületeken, ruházaton, Felhasználási idő: Remélem sokáig.

Feladat leírása

Stílus: 

Elsősorban az egyszerű letisztult megjelenést részesítem előnyben

Feladat leírása

Kerülendő: 

Túlbonyolított, nem kivehető, túl részletgazdag formák, harsány színek.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

Nincsenek

Feladat leírása

Fórum

Kedves Gábor!
Tudnál esetleg még képeket csatolni?:)
Érdekes részletek, frontális nézet, alaprajz. Minden érdekes kiindulási lehet
Üdvözlettel
Betti

Igen igyekszem, ha engedi a felület. Utánajárok miként lehet feltölteni képet.

Kedves Gábor!
Milyen árnyalatú lesz a zöld és barna háttér?
Arra mehet fehér alapon vagy ugyanolyan színű legyen az alap?

Szépen elképzelve, talpas betű, alatta kézírásos betű, plusz épület sematikus ábra, közben az egyszerű letisztult megjelenést részesíti előnyben. LOL

Kedves Kreatív! A csatolt képen látható a zöld színárnyalat: https://hu.pinterest.com/pin/775745104543586053/
Szöveges is leírva: Zöld egy katonai zöld, olíva zöld keveréke, a barna: csokibarna

köszönöm

Szívesen válaszolok kérdésre, de kérdés hiányában megérzésre a válaszom:
Nem ragaszkodom a briefben leírtakhoz szigorúan. Sőt bízom benne, hogy ott ahol kell , a kreatívok felülírják azt a hozzáértésükkel.
Segítségképpen: A Syrok felirat felett egy trapéz forma is lehetne, felszelve vízszintesen 3 felé, ez a forma a magasles egy stilizált ábrája lenne. ez egy ötlet én valami ilyet látnék szívesen. Számomra ez letisztult lenne, nem kell hogy a felirat talpas betű legyen és az sem hogy alatta a szlogen kötelezően kézírásos. ez csak egy javaslat volt. köszönöm

Sírok. :) Ez minden, csak nem letisztult egyszerű. Amúgy belsős meló?

Hol lehet látni ilyenkor hogy végül melyik pályázat nyert?

Ahol egy kupa van a pont mellett, az a győztes.

Köszönöm a segítséget. Már látom.