Pályázatok

Com-Forth Kft. logó megújítása

Logó design
-
Com-Forth Kft.
60.000 Ft
Hátravan:
Visszavonva
Követő: 45
com-forth

Megbízó

5

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

6 hónap 2 hét

Utolsó aktivitás

Koncepciók (53)

Beküldve: 2023. 03. 08.
4
2
8
Beküldve: 2023. 03. 09.
19
3
8
Beküldve: 2023. 03. 08.
10
0
6
C
Beküldve: 2023. 03. 18.
4
0
5
Beküldve: 2023. 03. 28.
5
0
5
Beküldve: 2023. 04. 04.
3
0
5
Beküldve: 2023. 03. 16.
3
0
5
Beküldve: 2023. 04. 04.
7
0
5
Beküldve: 2023. 03. 30.
9
0
5
Beküldve: 2023. 03. 22.
7
0
5
Beküldve: 2023. 03. 07.
2
0
4
bpd
Beküldve: 2023. 04. 06.
5
0
4

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Az “ipar 4.0” mára az egyik legdivatosabb kifejezés lett a gyártás területén. Nem véletlenül, hiszen egyre nagyobb igény mutatkozik a vállalatok részéről arra, hogy termelési folyamataikat még hatékonyabban szervezzék meg. Ehhez nyújtanak segítséget az ipari informatika területén elérhető különböző hardverek és (akár egyedi fejlesztésű) szoftverek, amelyek a Com-Forth Kft. portfóliójában is megtalálhatók.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

A Com-Forth Kft. egy 100%-ban magyar tulajdonú, családi vállalkozás.

Innovatív ipari informatikai megoldásainkkal az elmúlt 35 évben már több száz gyártó cégnek, valamint egyéb hazai és külföldi vállalatnak segítettünk hatékonyabbá tenni a termelését, illetve a gépei, berendezései közötti kommunikációt. Mindezt ipari célokra alkalmazott hardverekkel, szoftverekkel, egyedi automatizálási megoldásokkal és olyan neves gyártók támogatásával tesszük, mint a Moxa, az Opto22, a GE Digital vagy a Microsoft.

Megbízóink az energetika, gyógyszergyártás, vegyipar, élelmiszeripar, olaj- és gázipar meghatározó szereplői, valamint automatizálással, informatikával és biztonságtechnikával foglalkozó rendszerintegrátorok.

Mindemellett hiszünk a tudásmegosztás fontosságában is: a minden évben megrendezésre kerülő, háromnapos Smart Factory ConnAction konferenciánkat és az évente több alkalommal megtartott Ipari IoT Szakmai Napjainkat mára az ipar legnépszerűbb és legfontosabb eseményei között tartják számon a szakma képviselői.

Az ipar 4.0 meglehetősen komplex szakterület. A legtöbb vállalat óvatos, hogyan vágjon bele, hogyan induljon el, milyen fejlesztésekkel kezdjen, de tapasztalt mérnök kollégáinkkal mi örömmel segítünk megtenni az első lépéseket.

Bővebb információt a weboldalunkon találhatnak a pályázók: https://comforth.hu/hu

A social media felületeinken betekintést adunk abba, hogyan telnek hétköznapjaink: https://www.facebook.com/comforthkft

Feladat leírása

Feladat: 

A Com-Forth Kft. jelenlegi logóját 5 évvel ezelőtt terveztük, azóta is örömmel használjuk, szeretjük az alapkoncepciót. Mégis úgy érezzük, hogy jót tenne kinézetének egy kis vérfrissítés újragondolás, egyfajta “divatosabb” köntös.

A logóváltoztatásról: A logó két kulcselemének megváltoztatásában gondolkodunk.
1.) Az egyik a feliratok: tehát a cégnév + “ipari informatika” (illetve az angol nyelvű változatban: “industrial IoT”) felirat. 2.) A másik pedig az a piktogram, ami a hálózatokat hivatott szimbolizálni: vagy ennek új verziójára lennénk kíváncsiak, vagy e helyett egy teljesen más elemre (lásd: Célkitűzés). Olyan terveket várunk, amik ezekre nyújtanak alternatívát. (A logót körül ölelő kerethez sem ragaszkodunk.)

Színhasználat: #038875 HEX zöld színkód alapvető arculati elemünkké vált. Számos marketing anyagot legyártottunk már ehhez illeszkedően, és talán mostanra a piacon is ezt kapcsolják össze velünk azok, akik ismernek minket. Éppen ezért a színtől NEM szeretnénk eltérni. Legfeljebb - ha a pályázó úgy gondolja, hogy érdemes fontolóra vennünk, akkor - az adott zöld szín mellé egy másodlagos szín javasolható, ami a többi arculati elemünkben - mint például prezentáció, levélpapír, stb. - is visszaköszönne a későbbiekben.

Forma: Fontos, hogy az új logónak vertikálisan és horizontálisan is használhatónak kell lennie. (Vagy külön-külön legyen rá megoldás, vagy egy legyen, ami mindkétféleképpen megállja a helyét.)

Feladat leírása

Célkitűzés: 

A digitalizáció soha nem látott mértékben reformálja minden iparág életét. Hosszú távú célunk, hogy a Com-Forth Kft. neve elsőként jusson eszébe a vállalati döntéshozóknak, ha az ipar 4.0, IIoT kifejezéseket, ipari digitalizációt vagy az emberközpontú gyártást emlegetik. Mindezt — többek között — kollégáink szakmai tudásával, jövőtálló ipari informatikai szoftver és hardver megoldások disztribúciójával és tudásmegosztó rendezvényeinkkel szeretnénk elérni. Ezt a komplex tevékenységünket mégis egy letisztult formával szeretnénk érzékeltetni.

Mindemellett mi, a Com-Forth Kft. munkatársai úgy érezzük, hogy vállalatunk immáron 35 éve jelent egyfajta biztos oázist a mindennapokban kollégáink, partnereink, ügyfeleink számára egyaránt. Az elmúlt évtizedekben bebizonyítottuk, hogy bármilyen pozitív vagy negatív külső környezeti hatások is érvényesüljenek, egy stabil hátterű vállalkozást, megbízható szolgáltatást és egy mindezeket működtető családias és rendkívül összetartó, barátságos csapatot ismerhetnek meg bennünk. Azt, hogy például ennek az oázis érzésnek a kifejeződése hogyan jeleníthető meg vizuális formában egy vállalati logóban, a pályázók fantáziájára bízzuk.

Feladat leírása

Célközönség: 

A célközönségünk elsősorban olyan hazai és külföldi gyártóvállalatok döntéshozói, akik az ipar 4.0 bevezetéséhez kapcsolódó automatizálási, analitikai, informatikai és telekommunikációs rendszereket használnak fel a munkájuk során, vagy ezek beszerzéséről döntenek, javaslatot tesznek, különböző rendszerintegrátorok. Emellett találkozhatnak még vele a sales-marketing területen dolgozó munkatársaik, akik fantáziát látnak a velünk való együttműködésben. Továbbá viszonteladók, akik szintén a fenti, elsődleges célközönség projektjeihez értékesítik tovább termékeinket.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Segítjük a vállalatoknak megtenni az első lépést az ipar 4.0 felé és még tovább. Az igények specifikálásától, a rendszer teljes körű megtervezésén át az adatkapcsolatok kialakításáig és a teljes rendszer megvalósításig a projekt bármely szakaszában. Megtaláljuk a számukra legalkalmasabb ipari informatikai hardvert vagy szoftveres megoldást és ügyfélközpontú, szakmai támogatást biztosítunk részükre. Eredményességünket és hozzáértésünket már számos referenciamunkánk sikere bizonyítja.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Néha még nekünk is nehéz feladat röviden és tömören összefoglalni, megjeleníteni mindent, amivel foglalkozunk, a célközönségünk esetében pedig ez fokozottan igaz: vannak, akik a szakmai rendezvényeinket emelnék ki, ha meghallják a nevünket, és vannak, akiknek az általunk forgalmazott hardveres eszközök gyártója (elsősorban a Moxa márka) jut eszükbe rólunk először. Mindenesetre a visszajelzésekből tapasztaljuk, hogy már az első találkozások során egy barátságos, megbízható és korrekt vállalat benyomását sikerül keltenünk másokban.

Feladat leírása

Médiaterv: 

Hosszú távon, minden már létező és jövőbeni online és offline platformunkon, szóróajándékainkon, irodai designban, rendezvényeken, és bárhol, bármilyen formában, ahol vállalatunk megjelenhet.

Feladat leírása

Stílus: 

Nincs stílusbeli megkötésünk.

Feladat leírása

Kerülendő: 

A versenytársak meglévő logóival (vagy széles körben ismert világmárkákkal) erős hasonlóságot mutató megoldások kerülendők.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

A logóterveket egyelőre elegendő a logó megtekintésére alkalmas .png kiterjesztésben feltölteni, esetleg néhány felhasználási lehetőséget is bemutatva.

Szín alternatívák: A gyakorlatban sokszor előfordul, hogy a zöld szín nem érvényesül fekete háttérre helyezve. Ezért kérjük a pályázókat, hogy a tervezett logóból készüljön #282828 színkódú sötétszürke és #FFFFFF színkódú fehér változat is, amit szintén töltsenek fel már a pályázati anyagban is.

Formátum: A nyertesként választott pályaműnek később mindenképp rendelkezésre kell állnia a megszokott vektorgrafikus, nyomdai és egyéb formátumokban is (.png, .jpg, .psd, .eps, .ai, .svf, .pdf), a pályázat díjszabásába ezek meglétét is beleértjük.

Fórum

Kedves Pályázók!

A feladat leírásában említettük, hogy célunk elsősorban a jelenlegi logónkban szereplő feliratok és a piktogram megújítása. Az új piktogramhoz inspirációt adunk a Célkitűzés szekcióban, amit mindenképp ajánlunk elolvasásra. Az eddig beérkezett pályázatok között vannak szimpatikus tervek, de eddig nem találkoztunk olyan koncepcióval, amely egyértelműen reflektálna az ott megfogalmazott "oázis" gondolatunkra, pedig kíváncsiak lennénk, hogy a kreatívak fantáziáját hogyan mozgatja meg ez a megközelítés.

Továbbra is örömmel várjuk a pályaműveket, és ha bármilyen kérdés megválaszolásával segíteni tudjuk a munkát, állunk rendelkezésre!

Kedves Pályázók!

Örömmel tapasztaljuk, hogy a korábbi észrevételeink figyelembevételével egyre több munkában jelenik meg az oázis gondolata. Azt azonban továbbra is érdemes szem előtt tartani, hogy alapvetően egy ipari informatikai megoldásokkal foglalkozó vállalkozás vagyunk, így a pálmafa, tengerpart, stb. ábrázolás idegen lehet a tevékenységünktől. Az oázis szimbolikáját úgy értjük, ahogyan a "Célkitűzéseink" szekcióban megfogalmaztuk: stabilitás a folyton változó világban, megbízhatóság, változatlanul magas színvonal képviselete a bármilyen kedvezőtlen körülmények ellenére is.

:))

ők maguk se tudták mit akarnak...oázis szimbolika...