Pályázatok

Coente Group modern, letisztult, igényes logóterv

Logó design
-
Coente Group
60.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 65
CGroup

Megbízó

32

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

9 hónap 3 hét

Utolsó aktivitás

Garantált díjazás
Garantált díjazásA megbízó lemondott a pénzvisszafizetési garanciáról, így a határidő lejártával mindenképp lesz győztes kihirdetve.

Koncepciók (89)

Beküldve: 2019. 09. 12.
20
12
9
Beküldve: 2019. 09. 03.
7
5
8
Beküldve: 2019. 09. 03.
4
2
8
Beküldve: 2019. 09. 10.
8
0
8
CG
Beküldve: 2019. 09. 11.
5
0
7
Beküldve: 2019. 09. 06.
5
2
7
Beküldve: 2019. 09. 09.
6
0
7
Beküldve: 2019. 09. 03.
7
2
7
Beküldve: 2019. 09. 05.
1
0
7
Beküldve: 2019. 09. 02.
8
2
7
Beküldve: 2019. 09. 10.
6
2
7
Beküldve: 2019. 09. 09.
2
0
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

A cégcsoport minden tagja kiemelkedő jelentőségű saját piacán. Főként szolgáltatóiparra épülő cégek alkotják a csoport egészét, pl.: borbár, éttermi szolgáltatás, ingatlankezelés, stb. Fővárosi és vidéki nagyvárosban egyaránt jelen vannak több telephellyel. Regionálisan is meghatározó jelentőséggel bíró cégek. Azt, hogy az egyes cégek mivel foglalkoznak, nem szeretnénk viszont látni a logóban, így kerülendő a boros, ételes grafikák megjelenése, csupán irányadóként szolgál, hogy megnevezzük őket.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Öt brandet foglal magába a Coente Group nevezetű cégcsoport, mely elsősorban szolgáltatóiparra épülő cégeket foglal magába. Borbártól kezdve, éttermi szolgáltatáson át, egészen ingatlankezelésig számos területet felölel.
A cégek egyaránt magas minőségűek, ami megjelenik a magas árképzésben is. A fővárosban és vidéki nagyvárosban egyaránt rendelkezik telephellyel.

Minden cégünkben igyekszünk a legmagasabb minőséget nyújtani célközönségünk számára, amit a kreatív anyagainkban, így a logóban is viszont szeretnénk látni.

Maga a Coente Group egy friss kezdeményezés, de a csoportban szereplő cégek közül már néhány több éves múlttal rendelkezik.

Feladat leírása

Feladat: 

BRIEF UPDATE 2019.09.09.

Letisztult, modern képi világot szeretnénk viszont látni a logóban, maximum 2 színnel dolgozva, amiből az egyik mindenképpen a fekete. Külföldi megjelenés esetén is az igényességet szeretnénk ha sugározná az elkészült kreatív.
A logónak tartalmaznia kell a cég nevét ( Coente Group ). Azok a tervek jobban tetszenek nekünk, melyekben keretet is alkalmaz a kreatív. Lehet az teljes vagy akár részleges keret is.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Az eddig felsorolt tulajdonságokat szeretnénk tükrözni a logóval: magas minőség, magas árképzés, exkluzivitás, letisztultság, modernség, némi eleganciával.

Feladat leírása

Célközönség: 

Célközönségünknek tekintjük egyaránt a hazai és külföldi magas egzisztenciával rendelkező kört.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

A széles portfóliónak köszönhetően számos szükségletet tud kielégíteni cégcsoportunk a célközönségünk körében. Annak ellenére, hogy magas árakkal dolgozunk, a szolgáltatásban ezt minden esetben tükrözzük és prémium szolgáltatást nyújtunk minden partnerünknek, vendégünknek.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

A márka teljes egészében megegyezik az eddig leírtakkal. Legkiemelkedőbb jellemzőként a magas minőségű szolgáltatást emelhetnénk ki.

Feladat leírása

Médiaterv: 

A munkával a győztes több ízben is találkozhat, hiszen a cégcsoport összes leánycégének megjelenéseiben helyet kap mind offline, mind pedig online formában.
További átbrandingelés bekövetkeztéig, határozatlan ideig szeretnénk használni a logót.

Feladat leírása

Stílus: 

Modern, letisztult, elegáns, határozott, minőségi, nem sok színnel dolgozó (max. 2, amiből az egyik fekete).

Feladat leírása

Kerülendő: 

BRIEF UPDATE 2019.09.09

Túl sok mintázattal, alakzattal kiegészített felirat kerülendő, illetve a harsány színek használata is. Nem szeretnénk, ha a logóban alkalmazott minták utalnának az alcégekre, hiszen a jövőben még bővülhet a portfólió, ezáltal az ötös számnak sem kell visszaköszönnie. A "C" és "G" betűk összefonódása is kerülendő, hiszen azzal nagyon hasonlítana a Comedy Central logóra.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

A pályázat lezárultával több formátumban is várjuk az elkészült pályaművet, hogy a különböző platformokra igazíthassuk annak megjelenését.

Fórum

Tisztelt Megbízó!

Szeretne utalást a logóban az 5 brandre, mint szám, vagy alakzat szám?

Kedves Megbízó!

Munkánkat nagyban segítené, ha esetleg az elkészült munkákat pontokkal is értékelné, ha már kommunikálni egyáltalán nem akar.

Köszönjük!

Kedves Kreatív!

Nem szeretnénk utalást, hiszen a jelenlegi portfólió még bővülhet a jövőben.

Köszönjük a kérdést!

Kedves Kreatívok!

A pályázat határideje 5 nappal kitolódott, a díjazás nőtt, és a brief némileg változott.

Kedves Megbízó!
Számithatunk értékelésre, vagy pontozásra?

Tisztelt Gergely! Szerintem egy olyan update-et engedtél ki, amit ha egy kreatív szemszögéből kellene értékelned, akkor visszatartasz. Ez az: „Azok a tervek jobban tetszenek nekünk, melyekben keretet is alkalmaz a kreatív.” Lehet, hogy privátban kommunkikálnak ilyesmit a megrendelők egy-egy munkával kapcsolatban (az sem szép, de nem tudunk róla), de a leírásba nem szabadna beemelni. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem én alkalmaztam keretet a logóban, így most az ismeretlen kreatív nevében szólalok fel, aki ilyen tervet adott le. Nem fair szemezgetni a munkákból és kiemelni egy elemet. Ha a megrendelő ezt már a kiíráskor megtette, azaz „keretes” megoldásokat várt, akkor elnézést kérek a figyelmetlenségemért, hogy nem vettem észre. Mindenesetre én emiatt nem adok le több tervet erre a pályázatra.

Kedves TOM IKKA!

Pont azért kell ilyen esetben emelni a díjazáson is, mert alapjaiban változik meg a kiírás. Ez pont így lett kitalálva, és abszolút reális, hogy a megbízónak a beérkezett munkákat látva alakul az igénye, mert így tetszik meg neki valami. Abban gondolom egyetértünk, hogy ezzel úgysem lehet mit csinálni (nem is igazságtalan), és ha már így történik, akkor már jobb, ha a kreatívok tudnak róla, mintha titok maradna.

Gergely! Ebben nem értünk egyet. Csupán pár hónapja vagyok ebben a kis kreatív közösségben, de mondok egy példát, ebből rendszerből, ami velem esett meg, és amit követendőnek tartok. Megnyertem egy pályázatot, de a megrendelőnek tetszett egy másik pályázó egyik részmegoldása is. Találkozásunkkor felvetette, hogy sértené-e alkotói önérzetemet, ha azt beemelnénk. Alkalmazott grafikusként persze azt feleltem, hogy nem, abban az esetben, ha a másik kreatívval megegyeznek. Szinte a szavamba vágva egyértelművé tették, hogy ebben az esetben természetesen ugyanazt az összeget kifizetnék a másik pályázónak is, mint nekem. Ezt a grafikai elemet azonban nem emeltük be, maradt az eredeti. Visszatérve ehhez a pályázathoz. A díjazás emelésével nem kárpótolod azt a kreatívot, aki ezt a keretes megoldást alkalmazta. Most egy keretről van szó, de mi lenne, ha egy karakteresebb grafikai elem tetszik meg a megrendelőnek, pl.: egy rózsaszínű fóka. Díjemeléssel azt is updételheti, hogy nekem azok a megoldások tetszenek, amelyekben rózsaszínű fókák vannak? Kíváncsi vagyok ezután is a véleményedre. Ígérem, ha írsz, akkor arra már nem reagálok.

Én ebben abszolút mást látok. A keretes megoldás nem egy ötlet, amit most mással szeretne megvalósítani a megbízó, hanem egy technika. Arról sem volt szó, hogy ilyet egyvalaki csinált. Én ezt úgy értékelem, mintha például a megbízó nem tudta volt eldönteni a pályázat előtt hogy tipografikus vagy emblémával ellátott logót szeretne-e, de közben a munkák révén tud dönteni az egyik mellett, és ezt meg is írja. (A példám elég drasztikus, mert akkor sajnos a másik megoldást választók munkája menne a fiókba, míg itt a keretes megoldást akár az anélkül készült munkákhoz is lehet készíteni.) Természetesen ötletlopást nem támogatnánk, és az általad említett példa is úgy történt, hogy előtte engem hívtak telefonon, és ezt irányoztam elő.

Kedves Kreatívok!

Az eddig elkészült munkákat a mai és holnapi nap folyamán mind értékeljük és pontozzuk, köszönjük a türelmeteket.

Kedves Megbízó! Türelmesek vagyunk de lassan kifutunk az időből. Jó lenne tudni a pontozás eredményét, hogy tudjuk jó irányba gondolkodunk e?!

Fórum (11)