Pályázatok

Befektetési program logó és kisarculat terve

Logó + Kisarculat design
-
Syndicate Program
60.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 18
MisoAs

Megbízó

15

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

5 év 10 hónap

Utolsó aktivitás

Koncepciók (27)

DP
Beküldve: 2013. 09. 27.
5
13
10
Beküldve: 2013. 10. 11.
3
0
10
syn
Beküldve: 2013. 09. 30.
7
1
10
Beküldve: 2013. 09. 30.
5
8
10
Beküldve: 2013. 10. 14.
3
2
9
Beküldve: 2013. 10. 16.
2
0
8
Beküldve: 2013. 10. 16.
1
0
8
Beküldve: 2013. 10. 01.
2
0
8
Beküldve: 2013. 10. 01.
6
0
8
Beküldve: 2013. 10. 15.
3
0
8
Beküldve: 2013. 10. 16.
5
0
8
Beküldve: 2013. 10. 11.
2
0
6

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Meghirdetett pályázatunk a befektetés és projekt menedzsment üzletág tevékenységét érinti.
A banki kamatok, állampapír hozamok csökkenésével a megtakarításokkal rendelkezők egyéb befektetési lehetőségeket keresnek rendelkezésre álló pénzüknek. Ezekre a folyamatokra reagálva indul el egy befektetési program, melynek üzleti folyamatait a társaság koordinálja. A zavarosban sokan próbálnak halászni, nem mindig korrekt magatartással.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Javasoljuk a cég honlapjának megtekintését. www.dpgroup.hu

Feladat leírása

Feladat: 

Egy alternatív befektetési lehetőségeket kínáló befektetési program állt fel. Különböző befektetési céloknak megfelelően un. befektetési keretek (befektetési célú szindikátusokat) jönnek létre, melyek limitált tőkével és befektetői létszámmal alakulhatnak meg, rögzített szerződéses feltételekkel és forgatható értékpapír biztosításával. A program keretein belül tehát több ilyen szindikátus alakul meg, egységes rendszerben működve, kvázi szabványos feltételek mellett.
Ehhez szükségünk van egy jól értelmezhető logóra, kiegészítő grafikai elemekkel. Különböző nyomtatványok háttérgrafikáira, irattartó dossziék tervére, értékpapírok grafikájára, roll up, prospektus stb.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Tiszta és korrekt viszonyokat kívánunk biztosítani egy kockázatokat is hordozó, de korrekt befektetési programmal. A logónak és a kisarculatnak ezt kell visszatükröznie.

Feladat leírása

Célközönség: 

Magánszemélyek akik megtakarításokkal rendelkeznek, a belépési küszöb 2,5 millió Ft.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

A banki kamatoknál és állampapíroknál magasabb hozam biztosítása. Rugalmas forgatási lehetőség, tehát meghatározott feltételek és időintervallum mellett kilépési lehetőség a befektetésből

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

A márka: megbízható, korrekt, biztonságos, fenntartható és felelős befektetéseket megvalósító
A célközönség várható véleménye: biztonságban van a befektetésem, jó hozamokat fizet

Feladat leírása

Médiaterv: 

Elsősorban a közösségi médiában és közvetlen személyes kontaktusokban jelennek majd meg a felhasznált arculati elemek.
A program működését hosszútávra tervezzük.

Feladat leírása

Stílus: 

Egyszerű, letisztult, jól értelmezhető logó, kiegészítő grafikai elemekkel, melyek egymástól függetlenül is használhatóak, a logóra utalnak

Feladat leírása

Kerülendő: 

Túl színes és túl elvont formaelemek használata.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

A logó és az arculati elemek mind nyomtatott mind elektronikus formában felhasználásra kerülnek, kompatibilis formátumokban kérjük majd biztosítani a kidolgozott anyagokat.

Fórum

Mivel a márka nevénél a Syndicate Program, a feladat kiírásában pedig a www.dpgroup.hu (DP Group) webcím lett megadva, melyikkel kell/ célszerű dolgozni?

T. Megbízó,

Valóban sokat segítene, ha kissé átdolgoznák a Briefet, mert abból elég nehéz kikövetkeztetni, hogy pontosan mit szeretnének, én például egyáltalán nem értek a pénzügyekhez, nekem semmit nem mond a "rögzített szerződéses feltételekkel és forgatható értékpapír" kifejezés, "alternatív befektetési lehetőség"-ként számomra egy nagy, színkalibrált monitor jöhet szóba a nagyobb tároló mellett, és fogalmam sincs mi az a szindikátus.

Azonban, ha logóról, arculatról beszélünk, akkor képben vagyok, sajnos a leírásban ezekről kevés szó esik, nem igen tudjuk meg milyen arculatot is szeretnének.

Köszönöm. üdv.

A Syndicate Program számára készülne az új arculat, ahogy az a pályázat kiírásában is szerepel. A dpgroup.hu a cég bemutatását szolgáló webhely.

Üdv. :)
Lehet, hogy valóban kissé szakszavasra sikeredett a Brief egy része..., mindenféle cinizmus nélkül javaslom a google használatát az Ön számára ismeretlen kifejezések megvilágosítására, csak, hogy ne kelljen itt terjedelmes leírásokba bocsátkozni. Köszönöm a visszajelzést, még tanuljuk a KreaNod optimális használatát...
Jó munkát!

Hasonlóképpen minden cinizmus nélkül ajánlom a KreaNod írását a jó briefről:
http://kreanod.hu/blog/a-jo-brief-ismervei

Bizonyára az én hibám, ha nem értjük egymást, vélhetően rosszul fogalmaztam. Nem kívánok (itt és most) mélyebb ismereteket szerezni az önök szolgáltatásairól, pénzügyekről, csupán azt szerettem volna jelezni, hogy (szerintem) nem megfelelő a feladat leírás, legalábbis olyan értelemben, hogy a "mit szeretnénk?" kérdésre nem ad kielégítő választ.
Bár úgy tűnik, mások értik, legalábbis a 13 kreatív által beküldött 14 munka ezt bizonyítja - igaz, ezt csak önök tudják megítélni (összevetve az elképzeléseiket a beérkezett munkákkal).

Sok sikert.
üdv.

Szerintem nincs semmi baj a brieff-el. Én örülök neki, hogy végre röviden és tömören van megfogalmazva a lényeg.
Annak viszont kevébé örülök, hogy az érintett terület számomra teljesen kínai és szerintem ezzel a többi tervező is hasonlóképpen van. A kérdés: Hogyan tervezzek közérthető logót, ha maga a téma sem közérthető? Hiszen nem vagyok ügyvéd, vagy befektető, aki megfelelően át tudja látni az ilyen bonyolult befektetési folyamatokat.
Szerintem egy ilyen bonyolult szellemiségű logóhoz pont hogy egy nem közéthető embléma illene, hiszen maga a téma is ilyen.

oké.

Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy nem bántó szándékkal javasoltam a webes kutakodást! Az Önök szakterületén magam is ezt teszem.
Tanulság a számunkra az, hogy egy következő projekt esetében kikérjük majd az oldalt kontrollálok véleményét a brief közérthetőségéről. Valóban jópáran' értelmezték és adaptálták grafikai formációkba a kiírást, van miből válogatni, feladták a leckét! Köszönjük!

Mikor várható eredményhirdetés?

Hát elég lesúlytó lett a végeredmény.
Főleg azért, mert kikötés volt, hogy jól értelmezhető logó legyen, de a nyertes logónak még koncepciója sincs. Felháborító és kiábrándító, hogy ennyi pénzt odavágnak ilyen mélyen középszint alatti terveknek.

Fórum (10)