Pályázatok

Beerbox.hu logótervezés

Logó design
-
Beerbox
40.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 84
gratzg

Megbízó

28

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

3 év 2 hónap

Utolsó aktivitás

Koncepciók (124)

Beküldve: 2014. 02. 09.
3
22
9
Beküldve: 2014. 01. 31.
3
2
9
Beküldve: 2014. 02. 02.
3
2
8
Beküldve: 2014. 01. 31.
3
0
8
Beküldve: 2014. 02. 07.
3
0
8
Beküldve: 2014. 02. 06.
3
0
8
Beküldve: 2014. 02. 09.
4
0
7
Beküldve: 2014. 01. 31.
3
0
7
Beküldve: 2014. 02. 09.
4
0
7
Beküldve: 2014. 02. 09.
8
0
7
Beküldve: 2014. 02. 10.
3
0
7
Beküldve: 2014. 02. 04.
7
0
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

A kézműves sörfőzdék termékei egyre nagyobb népszerűséget élveznek hazánkban, ezeket azonban nehéz beszerezni. Ezt a piaci rést tervezzük betölteni az online kereskedésünkkel.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Cégünk egy kezdő vállalkozás, mely céljául tűzte ki, hogy a magyar kézműves söröket szélesebb körben népszerűsítse. A söröket újszerű megközelítéssel és kreatív csomagolásban kívánjuk a célközönségünkhöz eljuttatni, ezáltal nem csak a fogyasztást, hanem a vásárlást is élménnyé téve.

Feladat leírása

Feladat: 

Vidám, fiatalos hangulatú, egyedi megjelenésű, konkurenciától jól megkülönböztető, profi logót szeretnénk, amiben érvényesülhet a kevesebb néha több elve.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Aki megismerkedne és az is aki már fogyasztja ezeket a söröket azoknak a mi cégérünk jusson az eszébe.

Feladat leírása

Célközönség: 

A fő célközönség a 18-40 év közötti korcsoport. Ezen belül nagyobb hangsúlyt kapnának a 25-40 év közöttiek.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Korrekt áron kínáljuk a termékeket emellett a kreatív csomagolással egy "extra" elégedettséget kívánunk elérni.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Most alakítjuk ki, melynek szerves része lesz az elfogadott pályamunka. Dinamikus, fiatalos, lendületes ami megragadja az emberek tekintetét.

Feladat leírása

Médiaterv: 

A logó digitálisan, a honlap mellett a közösségi hálókon is megjelenik. Továbbá nyomtatott formában névjegykártyán, szórólapon, reklámajándékon és csomagoláson.

Feladat leírása

Stílus: 

Szeretjük a letisztult egyszerű formákat, a pasztell színeket és az egyértelmű, kifejező megjelenést.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Túldíszített, bonyolult, tarka formák és színek.

Fórum

Lehet tudni, mit takar a kreatív csomagolás? Szerintem fontos lenne...

Kartondoboz amely az éppen aktuális ünnepnek vagy pedig egy adott fontosabb eseménynek (pl: kerek születésnap) megfelelően lenne nyomtatva. Valamint nagyon különleges alkalmakra faláda, amelyre rá lenne égetve a logó.

Engem is az érdekelne, hogy a "box" mi módon jelenik meg a kész terméknél?
Előre is köszönöm!

Kartondoboz amely az éppen aktuális ünnepnek vagy pedig egy adott fontosabb eseménynek (pl: kerek születésnap) megfelelően lenne nyomtatva. Valamint nagyon különleges alkalmakra faláda, amelyre rá lenne égetve a logó

Most csak és kizárólag a logo tervezése a fontos, a kreatív csomagolás nem...ugye? Köxi

Pontosan. Most csak a logót terveztetjük meg, a csomagolás és minden más később jön.

Milyen fajta söröket készítenek (világos, barna...)?

El kellene olvasni rendesen a leírást. Online kereskedésről van szó, nem sörfőző cégről...

Sziasztok :)! A logó kapcsán kötött, hogy a név beerbox.hu-ként jelenjen meg (ha megjelenik) vagy szükség esetén lehet BEER BOX vagy BEERBOX is akár?

A kérdésem lényege a FAJTÁKRA vonatkozott (feltételezem, h széles a választék, de nem tudom,h van- e kivétel). A javításod helyénvaló volt, de felesleges karakterpocsékolás...

A 40 ezer forint bruttó összeg, vagy nettó? Ha nettó, akkor pontosan mennyi?

A felajánlott összeg Bruttó.

Szia! Fontosnak tartom, hogy legyen utalás az elnevezésre is, ezért kérlek szerepeltesd a Beerbox feliratot valamilyen formában.

Nem állandó szortimenttel dolgoznánk, hanem idényszerűen változtatnák. A sörök színének és fajtájának ezernyi változata lehet, ami csak a sörfőzők kreativitásától függ. Így nem tudok neked egyetlen konkrét színt vagy fajtát sem mondani. A logóhoz az elképzelésednek vagy ízlésednek leginkább megfelelő színt használd.

Mennyi a levonás? Ki von le belőle, és miért? (ha én például 0% áfás számlát állítok ki 40 ezer forintról, akkor mi történik?)

(Gondolom ez a téma nem csak engem érdekelne, kérném a túlbuzgó moderátort, ne törölje ezt is. )

Kedves obub!

A túlbuzgó mederátor azért törölte az előző hasonló hozzászólásodat, mert nem tartozott közvetlenül a pályázathoz. Olvasgass kicsit a FAQ kiemelt, Pénzügyek szekciójában. A többiek is valószínűleg megtették ugyanezt. Egyébként kaptál emailt is a témában., így további kérdéseidet, amik maradnak az ÁSZF és a FAQ átböngészése után, ott tedd fel kérlek.

Van olyan logó a nagyvilágból, ami a kedves Megbízónak stílusában szimpatikus?
Tipografikus (minimalista, pl Fujifilm), vagy emblémás (pl.Apple) logók preferáltak?

Lehetne kérni szöveges értékelést is a pont mellé? Még egy hét van hátra, addig van lehetőség változtatásra. Anélkül, hogy tudnánk mi tetszik, mi nem a munkánkban, elég nehéz tovább lépni.
Köszönöm!

Kedves Eszter! Természetesen készülnek a részletes szöveges értékelések is. Amint elkészülünk feltesszük a honlapra.
Addig is köszönöm mindenkinek a nagyfokú érdeklődést, a sok remek pályamunkát!

Köszönöm a gyors választ! :-)

- Csak és kizárólag sixpack jelleggel, több üveg kerül értékesítésre?
- Mindig dobozban, ládában?
- Ha csak egy üveget veszek, akkor hol jelenik meg a logo?

Online kereskedés, le van írva. Honnan veszed ezt a "sixpack jelleget", meg a mindig dobozt, ládát?
A különböző kézműves sörök címkéin nem jelenik meg a kereskedő logója.
Ha egy üveget veszel, sehol nem jelenik meg a logó, csak a web bolt fejlécében. Ha jól gondolom.

Sixpack-re valóban nincs utalás, de az is le van írva, hogy kreatív csomagolásban tervezik az árut kiszállítani ;-) Ez esetben minden kiszállításnál megjelenik majd a logó.

Lehetséges, hogy valóban lesz valami saját ládika, -akár hatos karton- amin rajta lesz a logó, viszont akkor azt gyanítom, hogy csak 1-2 üveggel nem is lehet rendelni.

Közeledik a pályázat vége. Számíthatunk még szöveges értékelésre, vagy meg van megvannak már a favoritok, amik közül választani fognak?
Köszönöm! :-)

itt mikor lesz eredmény?

Kedves Kreatívok!

Először is szeretném minden résztvevőnek megköszönni a munkáját és a sok remek, igazán kreatív pályaművet! A győztesnek gratulálok, a többieknek pedig további sok sikert kívánok a továbbiakra!
Akik lemaradtak az első helyről, azoknak vigasztalásképp annyit tudok mondani, hogy nagyon elégedett vagyok és vissza fogok térni ehhez a kreatív közösséghez hamarosan más munkákkal!

További sok sikert mindenkinek!

Üdvözlettel:
Grátz Gábor

Ilyen elvileg nem fordulhatott volna elő, (hogy egy másolt logóval valaki shortlistre kerüljön) ha a pályázat lezárultával láthatóvá válnának a pályaművek.

A felvetésedre Facebookon már reagáltunk. Amit mondtam, megmondtam. Semmibe nem telik levennünk egy munkát shortlistről és módosítani az osztályzatát, ha úgy ítéljük meg, hogy másolás történt. A nyilvánossá váló munkák révén elképzelhető befolyásolás viszont visszafordíthatatlan. A szabály nem fog változni.

Az adott eset jelzéséért ismételten köszönet, megvizsgáljuk a dolgot, és annak tükrében a megfelelő módon eljárunk.

Kedves Fórumozók!

A tegnap jelzett gyanús esetet megvizsgáltuk, és nem volt egyszerű dolgunk, több szakember véleményét is kikértük. Arra az elhatározásra jutottunk, hogy bár csak a munkákat megnézve nem feltétlenül lehet bizonyítani, hogy egyértelmű másolás történt, mert sok apró részlet másképp néz ki, a két koncepció mégis teljesen ugyanaz. Azok a tények, hogy a két munka neve megegyezik, és a korábbit nagyon könnyű megtalálni, nem javítják az alkotó helyzetét. Emellett abban is hiszünk, hogy a kreatívok feladata az is, hogy tájékozódással kezdjék a munkát, mert másnak is eszébe juthat ugyanaz az ötlet, így győztesnek választás esetén a megbízó akár veszélyben is lehetne, ha levédett védjegyről van szó.

Fáj kicsit a szívünk, mert egyébként nagyon szép munka, az eredetinél erősebb. Ez azonban nem változtat a helyzeten, és elejét kell vegyük a jövőbeli véleményes eseteknek azzal, hogy most példát statuálunk. A szankciónkat tehát érvényesítjük: A munka eredményei törlődnek, és 1-es értékelést kap, valamint a kreatív következő 2 hónapban benyújtott munkáinál jelezzük az érintett megbízónak, hogy az alkotó gyanúba keveredett, és óvatosan járjon el.

Sajnáljuk, de így döntöttünk.

Két ok miatt is érdemes tájékozódni egy adott koncepcióban való részvétel előtt! 1. Inspiráció. 2. Hogy milyen munkát biztosan NE készítsek. És talán még egy. Próbálok úgy állni egy adott koncepcióhoz , hogy az adott témában a legjobbat, legötletesebbet én készítsem el és küldjem be. (Gondolom, ezzel mások is így vannak!) Ha a tájékozódás során megtalálom azt az adott, már létező munkát, ami a témában véleményem szerint a legjobb, nagyon erősen elgondolkodom azon, hogy egyáltalán nekiálljak-e egy második, vagy harmadik legjobb ötlet megvalósításának. Vagy ha mégis, akkor nagyon más irányba próbálok elindulni. (Persze az előzetes tájékozódás nagymértékben befolyásolhatja, a magunkban még ki nem forrott gondolatokat, megvalósítási ötleteket.)
Amióta nyomon követem és részt veszek a pályázatokon, egyedül a Medictrend logó tervezésének FELADAT LEÍRÁSA - KERÜLENDŐ alpontjában találkoztam azzal, hogy a Megbízó link megadásával jelölte meg, hogy milyen logóötleteket nem szeretne. Tehát, a Megbízó feladata is (az övé is), hogy a FELADAT LEÍRÁSÁBAN külön felhívja a figyelmet arra, hogy a közhelyek kerülése mellett, melyek azok a megvalósítási ötletek, amiket biztosan nem akar viszont látni a benyújtott koncepciókban.

Ha lehetne, lájkolnám vallpetra logóját.

Kedves jóindulatú és kevésbé jóindulatú fórumozók!

Nem fogok magyarázkodni, sem kifogásokat keresni. Elkövettem egy hibát, amin sajnos már nem tudok változtatni. Elismerem, hogy valóban a kreatívok feladata leellenőrizni, hogy a koncepciójuk létezik-e már, amit ez esetben nem teljesítettem megfelelően. Mint ahogy azt a Kreanod vezetőségének is megírtam, megértem és elfogadom a döntésüket, a hibáimból pedig tanultam. Mindent összevetve ebben érzem magam egyedül hibásnak a plágium pedig messze áll tőlem. Az egyetlen dolog, amivel nem értek egyet, hogy csak az én koncepcióm példája lett felhozva, pedig rajtam kívül ketten is terveztek hasonló motívummal rendelkező logókat.
Remélem, hogy az esetemmel sikeresen példát statuálnak és elejét veszik a hasonló félreértéseknek.

Az általad írt email nem marad megválaszolatlanul, és a jelzett eseteket is vizsgáltuk a nap folyamán, de még nem jutottunk dűlőre. Mindenképpen tájékoztatjuk itt is a nagyérdeműt.

Kedves Érdeklődők!

Megvizsgáltuk mindkét felvetett esetet, és arra jutottunk, hogy nem lehet kijelenteni a plagizálás tényét. AZt vizsgáltuk, hogy mennyire fedezhetők fel az eredetinek mondott alkotás nyomai az itt beérkezettekben, ugyanis azt nem lehet kizárni, hogy a beer és a box szóból többen is hasonló megoldásra asszociáltak. Tulajdonképpen adja magát, a megvalósítás lehet csak gyanús. Ezeknél a munkáknál nehezen lenne bizonyítható, hogy a készítőjük látta volna az eredetit, ennek ellenére mondjuk győztesnek egyik sem lenne ajánlott az egyediség hiánya miatt.

Az egyik versenyző: http://kreanod.hu/megoldas/beerbox-logo-10

Itt bár a koncepció tulajdonképpen ugyanaz, látszik, hogy a megvalósítás nem követi az eredetit, nulláról lett elkészítve, nincsenek benne átvett elemek, és stílusában is eltér.

A másik versenyző: http://kreanod.hu/megoldas/dobozossor

Ebben az esetben az ötlet ugyanaz, de a megvalósítás teljesen eltér, nincsenek átvett elemek, sőt itt a kreatív még hozzá is tett az eredeti koncepcióhoz, így legrosszabb esetben is csak az a vád érhetné, hogy inspirációnak használt egy másik ötletet.

Véleményünk szerint mindkét esetben egyszerűen ugyanarról az ötletről van szó, amit nem lehet megállapítani, hogy egymástól függetlenül-e, vagy az eredetire épülve pattant ki az alkotók fejéből. Így itt plagizálásról nem beszélhetünk.

Tisztelt Kreanod!

Abszolút hiteltelenek vagytok... Ez az eset sok mindent elárul rólatok és az oldalról. Az, hogy SEMMILYEN bizonyítékotok nincs a plagizálásra, hogy TI magatok írtátok korábban, hogy a részletek nem egyeznek "csupán" a koncepció, DE másik két munka ahol a koncepció szintén azonos ott KIVÉTELT tesztek. De ha annyira hasonlít Vivien munkájával és dönteni egyértelműen NEM tudtok, akkor az elfogadható, ha azt mondjátok, oké nem kapsz annyi pontot és "kizárunk" a pályázatról. De az, hogy 100%-os meggyőződés NÉLKÜL KETTŐ HÓNAPON KERESZTÜL gyakorlatilag LEJÁRATJÁTOK és "figyelmeztetitek" a kiírót egy olyan dologra, ami NEM BIZONYÍTHATÓ ÉS NEM EGYÉRTELMŰ.... na ez undorító.

Nem célunk, és nem is fűződik érdekünk részlehajlásra. Sőt! Nekünk áll legkevésbé érdekünkben a plagizálás támogatása. Több szakember megkérdezésével erre az álláspontra jutottunk. Az általad említett „bizonyítékok” nem mindig olyan egyértelműek, itt sem ránézésre, hasraütésszerűen döntöttünk, fontos számunkra is. Nyilván nem véletlenül döntöttünk különböző kimenetellel, a szóban forgó munkákat megnézve valószínűleg te is hasonló álláspontra juthatsz. Elég veszélyes vizekre eveznénk, ha minden hasonlóság nyomán plagizálást kiáltanánk. Vivien esetében megalapozottnak gondoltuk (talán nem véletlenül hívták fel csak arra a munkára a figyelmünket mások is itt, és az általunk megkérdezettek is 4-1 arányban mondták egyértelműen plagizáltnak), míg a másik két esetben nem. Talán a koncepció szót használtam félreérthetően két különböző értelmében a két hozzászólásban, és ez adhat okot félreértésre. Attól, hogy te ezzel nem értesz egyet, még nem kell "hiteltelenséget" kiáltani. Megvizsgáltuk mindegyik esetet, és így döntöttünk, együtt is élünk vele.

Egyébként az általad említett figyelmeztető szöveg nem úgy szól, hogy „íme egy csaló, messziről el kell kerülni”, hanem, hogy gyanúba keveredett és szükséges lehet az elővigyázatosság.

Kedves Gergely!

Tegnap esti leveledből egy sokkal intelligensebb és korrektebb embert szűrtem le, mint amit ma látok. Kíváncsi lennék, hogy melyik az a szakértő gárda, aki arra a következtetésre jutott, hogy bármelyik logóterv kevésbé hasonlít a már sokat emlegetett Brimmer Beer Box logójára, mint az enyém. Szerintem már a szakmában kicsit is jártas ember látná azt, hogy stílusában az enyém is eltér az övékétől. Maximum annyiban látok hasonlóságot, hogy az enyémnek is fekete kerete van, de az ötlet ugyan úgy, mint a másik két koncepciónál a hab és a doboz együttes megjelenítése volt.

Arra is kíváncsi lennék, hogy ki az, aki ilyen pontosan meg tudta mondani, hogy az általam felvetett "gyanús" logók a nulláról lettek felépítve, és ki az, aki azt feltételezi, hogy az enyém nem. Már a tény, hogy bárki azt feltételezi, hogy nekem nem áll ugyan úgy érdekemben egyedi design-t létrehozni felháborít.

Eddig a pontig úgy voltam vele, hogy vállalom a figyelmetlenségem és a következményeit, hiszen így éreztem igazságosnak. Annak viszont nem látom értelmét, hogy valakit megbüntessenek ugyan azért, amiért a másikat nem.

Az pedig, hogy sem az én, sem a többi esetben nem tudtátok egyértelműen bebizonyítani, hogy plágium történt-e, de ennek ellenére mégis az én munkámat minősítitek le és a többiét nem, valóban undorítónak tartom.

Részemről az ügy le van zárva és ma lesz a napja, hogy letörlöm a profilom a kreanod oldaláról.

Üdv:
Vivien

Szerintem a három közül az az egy pont annyira kicsit tér el az eredetitől, mint amennyire nagyon a másik kettő hasonlít rá. Azért volt feltűnőbb mert az első oldalon és nagyobb méretben volt látható.