Pályázatok

Balatoni hírportál LOGÓ-jának tervezése

Logó design
-
onlinebalaton.hu
45.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 48
onlinebalaton

Megbízó

104

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

3 év 8 hónap

Utolsó aktivitás

Garantált díjazás
Promotálás
Garantált díjazásA megbízó lemondott a pénzvisszafizetési garanciáról, így a határidő lejártával mindenképp lesz győztes kihirdetve.
Pályázat promotálásaA pályázatról írunk egy hírlevelünkben, és a közösségi média felületeinken fizetett hirdetésként is beszámolunk róla.

Koncepciók (91)

Beküldve: 2014. 11. 17.
6
7
9
Beküldve: 2014. 11. 19.
4
8
8
B+
Beküldve: 2014. 11. 20.
8
2
7
Beküldve: 2014. 11. 15.
8
6
7
Beküldve: 2014. 11. 16.
8
3
7
Beküldve: 2014. 11. 20.
4
4
7
OB
Beküldve: 2014. 11. 19.
1
2
6
Beküldve: 2014. 11. 20.
3
2
6
Beküldve: 2014. 11. 18.
1
2
6
Beküldve: 2014. 11. 19.
1
1
6
Beküldve: 2014. 11. 16.
5
5
6
Beküldve: 2014. 11. 17.
1
1
6

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

A Balaton és térségének (mind a 179 települést beleértve) történéseit folyamatosan és részletesen bemutató hírportál jelenleg nincs. A legtöbb sajtóorgánum leginkább időszakosan közöl híreket, illetve csak a tó egyes térségeire koncentrálnak. Az onlinebalaton.hu a régió valamennyi településével kíván foglalkozni egész évben. Híreket, információkat (időjárás, közlekedés, stb.), szolgáltatásokat, egyedi történeteket osztunk meg rengeteg képpel és videóval.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Az onlinebalaton.hu néhány éve már működött, majd egy rövid szünet és egy ráncfelvarrás után kibővült funkciókkal folytatná a Balatonnal és térségével kapcsolatos történések megosztását. A szerkesztőség egy Balatont szerető, a térség iránt rendkívül lojális csapat, akik korábban a média különböző területein dolgoztak az elmúlt években több balatoni médiumnál is.

Szerkesztőségünk nyitott az új dolgokra, de tiszteli a hagyományokat. Szeretünk mindent, ami a régi értékeket védi, és azokat is, amik újabbakat teremtenek. Fontos számunkra a felelős gondolkodás és fenntarthatóság úgy a hétköznapokban, mint a tóval kapcsolatban is.

Munkánk során meg szeretnénk mutatni a Balatonnak és térségének azt a báját és sokoldalúságát, amit sokan nem ismernek. Meg szeretnénk mutatni, hogy a tó szezonja tovább tart, mint két hónap, az év minden szakában van miért idejönni. Erről a településeket is meg akarjuk győzni, mert több helyen még mindig nem tudják, mekkora értékeken ülnek, amikről csak ők tudnak.

Feladat leírása

Feladat: 

Az új logó és a majdani arculat hozzájárulna a Balaton és térsége eladhatóbbá, szexibbé tételéhez. Egyszerre legyen modern és letisztultan egyszerű. Lehet akár egyedi, vagy egy kedvesen szelíd karakterű betűtípusa is.

A logó egyben a név is (onlinebalaton). Kisbetűvel, egybeírva szerepeljen az oldal neve. Színeiben a Balaton hangulatát tükrözze, a kék és a zöld békés harmóniája legyen a megoldás.

A logó ugyanakkor utaljon a médiára, a hírekre, információkra.

A szlogenünk: Tengernyi információ – ezt a logóval vagy az alatt használnánk majd a weboldalon, illetve a közösségi médiás csatornáinkon.

Szeretnénk, ha a logót többféleképpen is fel lehetne használni (pl. app ikon, csempe, Facebook / Twitter / Google+ / Instagram / Youtube / Tumblr profilképek). Tehát inkább a vertikális elrendezés támogatott (elférjen pl. egy menüsorban, vagy felirat nélkül– pl. az O és B betűk játékával, kombinációjával – akár egy ikonként is megállja a helyét).

Mivel a logó színei meghatározóak lesznek a weboldalon és az egész arculat kialakításakor, ezért olyan színek kellenek, ami jól néznek ki akkor is, ha egy nagyobb kiterjedésű felületet színezünk be. Szükségünk lesz színkódra és betűtípusra is (ékezetes típusok!), mert akkor a videófeliratok is illeszkedhetnének a logóhoz.

Olyan megoldásnak is örülnénk, ha könnyen darabokra lehetne szedni a logót, vagy lenne majd olyan része, ami könnyen animálható (videók elejére vagy végére logo id-t szeretnék. Pl. így: https://vimeo.com/76876971 - de kérjük, ne ehhez ragaszkodjatok, ezzel csak szemléltettünk.)

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Szeretnénk, ha az új dizájnnak, logónak is köszönhetően az olvasók jó érzéssel olvasnák az oldalunkat, kvázi azt az érzetet keltve, mintha a Balatonnál járnának, vagy mintha egy balatoni magazint vagy egy katalógust olvasnának, néznének.

Feladat leírása

Célközönség: 

A Balatonnál és térségében lévő 179 település valamennyi lakója, a Balatonnál nyaraló magyar vendégek, valamint azok, akik csak kedvelik a Balatont, vagy csak szeretnek olvasni róla. Ugyanakkor természetesen az országos hírportálok szerkesztői, újságírói is a célközönségünk részét képezik.

A híreket olvasmányosan tálaljuk sok képpel és videóval, szóljanak akár a legkisebb parthoz közeli településről, vagy a legnépesebb parti városról.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Szeretnénk, ha olvasóink írásainknak köszönhetően még jobban megismernék, újra felfedeznék a Balatont, annak új arcait, elfeledett szépségeit. A fenntarthatóságot, a tudatos és minőségi életet helyezzük a középpontba. Bemutatunk máshol már jól működő, és a Balatonnál is alkalmazható jó példákat, ötleteket, amikkel még szerethetőbbé, még jobbá tehető a legnagyobb tavunk. Ugyanakkor úgy a helyieknek, mint a csak nyaranta ide érkezőknek is megmutatnánk, hogy van mit csinálni és találni a Balatonnál és környékén az év másik 10 hónapjában is.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Legyen egyedi, jól megkülönböztethető brand az onlinebalaton, ami akár később a Balaton és térsége első számú hírforrásává válhat.

Feladat leírása

Médiaterv: 

Az oldal mielőbbi vízre lökésétől kezdve használjuk az új logót és a dizájnt.

Feladat leírása

Stílus: 

Egyszerű, letisztult betűtípus és színek (a kék és a zöld harmóniája). Legyen friss, sugalljon komolyságot és megbízhatóságot, emellett viszont legyen fiatalos és szexi. Legyen olyan dizájnú, amit ha print magazin lenne, szívesen a kezedbe vennél.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Élénk színek, közhelyesnek számító formák és betűtípusok, más logókra való erős hasonlóság.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

A győztes pályázótól szükségünk lenne az elkészült logónak azon formátumaira is, amiket akár videókban vagy névjegykártyához is tudnánk a későbbiekben használni. (Azaz PSD, PNG, TIFF, JPEG, PDF formátumokra.)

Fórum

Kedves Kreatívok!

Köszönjük szépen a munkákat, egészen remek alkotásokat is kapunk és továbbgondolásra érdemes logókat. A beérkező pályázatokat folyamatosan értékeljük. Mivel többen döntünk a leendő logóról, csak azután pontozunk és írjuk meg az észrevételeinket, miután mindannyian láttuk. Köszönjük a türelmet.

gratulálok, sikerült egy igen egyedi logót választaniuk...

http://hu.wikipedia.org/wiki/Beats_by_Dr._Dre
http://www.beatsbydre.com/

Minden kreatívnak egyéni döntése, hogy indul-e egy pályázaton, és saját felelőssége, hogy ott milyen koncepcióval jelentkezik. Mi nem ismertük ezt a logót, korábban sosem láttuk. A beérkezett munkák közül ez tetszett mindannyiunknak a legjobban, ez találtuk a legkifejezőbbnek.

Tisztelettel kérdezem ezzel lezártnak tekinti mind a Kreanod mind az onlinebalaton ezt a pályázatot HAHA által beküldött link ellenére?

Kedves bpdesign!

A megbízónak ez a pályamunka tetszett leginkább, és ezen a véleményén a győzteshez hasonlító Beats logó sem változtatott, így igen, a témát lezártnak tekintjük.

"Milyen következménye van a plagizálásnak?

A plagizálást minden szinten elítéljük, és a rendelkezésre álló eszközeinkkel küzdünk is ellene. Mivel nálunk a munkákat egy nagy közösség is látja, a csalások általában ki is derülnek. Ha egy kreatív gyanúba keveredik, akkor egy ennek kivizsgálására létrejött szakmai csoport dönti el, hogy az érintett munkáját plágiumnak ítéljük-e vagy sem.
[...]
A plágiumnak ítélt alkotásokat megfosztjuk minden címtől, 1-re csökkentjük az értékelésüket, és az ítélethozataltól számított 2 hónapon keresztül az érintett kreatív minden beküldött munkájánál kommentben tájékoztatjuk a megbízót a sajnálatos esetről.[...]"

Ez alig két hete így is történt, most 45000 Ft jár érte. Ez így "igazán korrekt". :)

Kedves Zoli!

A szabályunk azóta is él, sőt lesz a közeljövőben némi kiegészítése is. Nem enyhülni fog, abban biztos lehetsz.

Kezdjük ott, hogy a szóban forgó munkáról nem jelentettük ki, hogy plágium lenne, sőt! Semmit nem mondtunk róla. Ennek egy oka van: A szakmai gárda vizsgálatnak sem vetette alá, mivel a megbízó döntése fel sem merült, hogy megváltozna, használni kívánja a logót. Ha nem így lett volna, akkor akár a kimenetel is lehetett volna más. Szép is lenne, ha mi azt mondanánk, hogy márpedig ezt nem teheti meg, és mi mondjuk meg, mit csináljon.

Ennél jóval kirívóbb eset is volt már, nem titok: http://kreanod.hu/palyazatok/blueduna-logojanak-megtervezese

Kedves Kreanod amit ti itt válaszként leírtok az a saját szabályrendszeretek kiherélése.
Egy igazi professzionista miskárlás amit ebben a műfajban tehettek ezt viszont hatékonyan csináljátok.
Az etika mint filozófiai tan a periklészi korban alakult ki, azonban valószínű hozzátok nem jutott el.
Hajrá Kreanod

Köszönjük szépen. Egyébként ha valaki beír egy, azaz 1 darab logikus indokot, ami miatt nekünk előnyünk származna egyes munkákat büntetni, míg másokat tudatosan nem, akkor azt nem fogom kitörölni. (Persze a moderálási alapelveknek meg kell felelnie.) Pláne azok után, hogy előfordult már olyan est, amikor győztest fosztottunk meg a címtől, és a megbízó mást választott. Mindennek oka van, ezt el is szoktuk mondani, most is leírtam.

Ha úgy tetszik, akkor nem hitvallás, becsület vagy bárminemű filozófia miatt nem vagyunk részlehajlóak, hanem mert egyszerűen nem éri meg. Mindenkinek a vérmérsékletére bízzuk, hogy az álláspontunk indítékát meghatározza.

A plagizálással kapcsolatban csak halkan megjegyezném, hogy a huhaha által említett dr. dre beats 2008-as logója valahogy hasonlít az azt IBM-hez köthető Bigfix 1997-es logójára. A Bigfix meg szépen lelopta Anton Stankowski német grafikus, Stadt Brühl 1971-es logóját. És ezt az egészet meg idén lenyúlta a beweging.net is. És sokan mások is. Én meg ezt az információt leloptam a netről.:) Ezzel az egésszel persze csak azt szeretném mondani, hogy ez egy olyan forma, amelyet már sokan megalkottak saját ötletből is, mint sok más egyéb logót is, nehéz megítélni a dolgot, ki lop, kinek saját ötlet. Az persze már más kérdés, hogy mennyire jó üzleti szempontból egy olyan logót választani, ami nem teljesen egyedi, ami sok helyen visszaköszön, de azt hiszem hogy ez már a Megrendelő döntése, felelőssége. Ettől függetlenül gratulálok a nyertesnek!

Ezzel abszolút egyetértek, nem is vitatom. Erre szvsz az lehet a megoldás, hogy a pályázat lezárása előtt felhívjátok a megrendelő figyelmét, feltéve, ha ez megoldható. Nyilván a megrendelőtől sem lehet elvárni, hogy minden logót ismerjen.
A plagizálásról meg csak annyit, hogy nem kell szándékosan másolni, hogy nagyon hasonló koncepció szülessen. Ezért sem szeretem ezt a kifejezést használni, mert ez már szándékosságot feltételez. Én is pont ugyanígy jártam, a hasonlóság sajnos pont ugyanannyira volt megkérdőjelezhetetlen, mint most, ez viszont teljesen független a szándékosságtól. A végeredményt mindkét esetben ismerjük. Mindenesetre elismerem, hogy azzal nem igen lehet mit kezdeni, ha a megrendelőnek nincs igénye egyedi alkotásra. Ezzel az egésszel csak az a baj, hogy következetességnek így nyoma sincs.

Én nem plagizálást említettem, csupán annyit próbáltam közölni, hogy ez egyáltalán nem egyedi logó. Egy közhely. Séma. Tucat megoldás, nulla ötlet.

dummy ez aztán a szép kis válogatás. Köszi az érdekességet. Egyébként házon belül emlékeztettek rá, hogy pont az általam korábban hozott példa esetében másként jártunk el, mint ahogy nekem rémlett először. Bár akkor a megbízó amellett döntött, hogy megtartja a logót, a vizsgálat lefolyt, és a kreatívot a szabályok szerint vétkesnek találtuk. A pontszámlevonás és címfosztás nélkül, ugyan de az alkotó megkapta a büntetést, minden azutáni munkájához írtunk volna kommentet, amelyben tájékoztatjuk az adott megbízót. (Emlékeim szerint végül több munkát nem is küldött akkor be az érintett.) Itt bár az időrend kicsit más volt, mivel mire hozzánk eljutott a jelzés, a megbízó már jelezte, hogy átdolgozások után, de megtartja a logót. Ennek ellenére az előző esethez hasonlóan azóta ezt a logót is megvizsgáltuk. A plagizálás korábbi, de még érvényben lévő szabályozása mellett ezt a megoldást nem plágiumnak, hanem ahogy huhaha is említette, mindössze hasonló koncepciónak ítéltük, amely nem büntetendő, a kreatív is logikusan levezette, hogy jutott erre az elgondolásra, még ha be is kell vallani, hogy szerencsétlen a dolog.

Egy másik eset mellett most már ez is arra késztetett minket, hogy némileg változtassunk a plagizálás ellenes hitvallásunk érvényesítésén, mert nem feltétlenül működik hatékonyan. A elbíráló szakmai gárda által adott néhány tanácsot beépítve jövünk hamarosan az új szabályozással, egyben új nézőponttal.

Elnézést a mostani kis félreértésért. Mindenesetre reméljük, hogy azt értékelitek, hogy egyáltalán foglalkozunk a témával, mivel más hasonló oldalak tudtunkkal rá sem hederítenek a létező problémára. Mi igen, még akkor is, ha néhány sértődésen, félreértésen keresztül találjuk meg a tökéletes megoldást. Ha az egyáltalán lehetséges.

Fórum (13)