Pályázatok

Argonauta karakter illusztráció (3 db) - meglévő arculathoz

Illusztráció
-
ArgonSoft
50.000 Ft
Hátravan:
Győztes kiválasztva
Követő: 20
ArgonSoft

Megbízó

39

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

3 hét 6 nap

Utolsó aktivitás

Garantált díjazás
Garantált díjazásA megbízó lemondott a pénzvisszafizetési garanciáról, így a határidő lejártával mindenképp lesz győztes kihirdetve.

Koncepciók (15)

Beküldve: 2020. 06. 07.
3
19
9
Beküldve: 2020. 06. 04.
5
7
9
Beküldve: 2020. 06. 07.
7
5
8
Beküldve: 2020. 05. 26.
14
8
8
Beküldve: 2020. 06. 08.
1
1
8
Beküldve: 2020. 06. 02.
4
4
7
Beküldve: 2020. 06. 07.
1
1
7
Beküldve: 2020. 05. 26.
1
5
7
Beküldve: 2020. 06. 08.
4
2
7
Beküldve: 2020. 06. 08.
1
1
7
Beküldve: 2020. 06. 04.
4
1
6
MM
Beküldve: 2020. 06. 07.
8
2
6

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Inkább bevezető, mint piaci helyzet: Az ArgonSoft Kft. fő tevékenységeként egyedi szoftverfejlesztéssel foglalkozik. Cégünk életében kiemelten fontos szerepet kapnak az ArgonSoft IT munkavállalói, hiszen az egyedi szoftverfejlesztés illetve IT konzultációs projektjeink sikere legnagyobb mértékben az ő munkájukon múlik.

Az idei év elején kezdtük el kiépíteni új, Resource Management üzletágunkat, melynek célpiaca egyrészről az IT erőforrást igénybevevő válallatok, másrészről pedig a magyarországi IT freelancer szakemberek.

Szeretnénk stratégiai szinten összekapcsolni a belső IT kollégákat illetve a külső freelancereket (akiket kiközvetítünk a partnercégeknek). Erre találtunk egy félig marketing, félig employer branding megoldást: az ArgonSoft belső kollégái ezentúl “Argonauták” lesznek, és a csatlakozó freelancerek pedig ehhez az Argonauta IT közösséghez fognak tartozni (bár kicsit eltérő módon), tehát ők is “Argonauták” lesznek. Az Argonauták a közösség tagjaiként rendszeres szakmai képzéseken, csapatépítőkön, meetupokon vehetnek részt, online és offline tartalmakkal is megnyerve érdeklődésüket és elköteleződésüket.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Az ArgonSoft Kft. évek óta a magyarországi modell alapú fejlesztések egyik úttörője. Cégünk banki, healthcare IT és egyéb ipari témájú hazai és külföldi projekteken nyújt magas színvonalú szolgáltatásokat. Az általunk fejlesztett szoftverek megfelelő megoldást nyújtanak a megrendelők üzleti folyamatainak hatékonyabbá tételéhez, informatikai támogatásához.

Vállalatunk az elmúlt években több, mint 150 sikeres projektet hajtott végre 30-nál is több ügyfélnél több, mint 9 országban. A piacon kimagasló szintű szolgáltatásainkat és eredményeinket a profi, 40 fő feletti csapatunk kiváló munkájának, az ügyfélközpontú gondolkodásunknak, az összeszokott vezetői gárdánknak, a széles körű tapasztalatainknak és nem utolsó sorban a támogató ügyfeleinknek köszönhetjük.

Projektjeink mérete a néhány 100 embernaptól a 10 000 embernapos nagyságrendig terjednek. Az általunk fejlesztett egyes országos informatikai rendszereket felhasználók ezrei használják több mint 10 éve folyamatosan.

Szolgáltatásaink:
• Egyedi szoftverfejlesztés
• IT tanácsadás
• Resource Management

Termékeink:
• ASIS.TO – Digitális Laborinformációs Rendszer
• KKTA Adatelemző - Biztosítói Adatlekérő-és Elemző Alkalmazás
• XBRL Termékbevezetés - XBRL Bevezetés és Konzultáció Pénzintézeteknek

Feladat leírása

Feladat: 

Ahogy fentebb is említettük, szeretnénk összekapcsolni a belső ArgonSoft-os IT kollégákat illetve a külső freelancereket oly módon, hogy létrehozzuk az “Argonauta IT közösséget”. A közösség tagjai az Argonauták lesznek; az “Argonauták” nem egy különálló márka vagy üzletág, hanem az ArgonSoft cég illetve márka alá tartozó entitás, így az ArgonSoft sajátosságait hordozza majd magával, megtartva az ArgonSoft arculati elemeit.

A feladat tehát az ArgonSoft arculatának bővítése egy karakterillusztráció “csoport”, Az Argonauta csapat létrehozásával, mely az Argonauta közösség megszemélyesített alakjaként, arcaként, “kabalafigurájaként” fog szolgálni. Az Argonauta közösség bevezetésében, majd működtetésében a vizuális kommunikációnak kulcsszerepe lesz; kiemelkedő fontosságú, hogy össze lehessen kötni az Argonauta vonalat az ArgonSoft-os léttel, és rögtön egyértelművé váljon az általunk kitalált koncepció. Ezért mindenképpen olyan karaktereket keresünk, melyek az ókori argonautákat ábrázolják.

Az Argonauta csapat több különböző “Argonauta IT szuperhősös” karakterből áll majd össze, de jelen pályázatban először csak 3 eltérő karaktert szeretnénk megterveztetni. Miután kiválasztottuk a nyertes pályázatot, és elkészültek a végleges illusztrációk, a további karakterek elkészítését illetve azok mutációit is tervezzük.

-------
Karakterek: Full Stack Programmer, Architect, System Designer
Nagyon fontos, hogy a karakterek legyenek szerethetőek. Mind a jelenlegi, mind a potenciális Argonauta kollégák tudjanak majd valamelyik karakterrel azonosulni (A pályázat után összesen kb 7-8 karaktert tervezünk majd). Mind a három karakter egy argonautát ábrázoljon, mindegyik legyen férfi, és vegye fel az alábbi stílusjegyeket az alábbiak szerint:

1)
Karakter neve: Full Stack Programmer
Jellemvonások:
• Férfi
• Intelligens, okos
• Magasabb, vékonyabb. Haja lehet kócos.
• Sok kávét, kólát iszik
• Intorvertált. Kicsit félénk, visszafogott (de nem túlságosan), precíz, kreatív.
• Öltözködés: kicsit szakadtabb (de nem nagyon) – pl. rövidnadrág, menő póló (nem ízléstelen, nem metal, de pl. valami extrém sport, vagy rock témájú lehet)

2)
Karakter neve: Architect
Jellemvonások:
• Férfi
• Intelligens, okos, pozitív. Stabil, megbízható.
• “Izmosan mackósabb” (de ne legyen túl sovány/kövér/izmos). A többieknél picit idősebb (de nem öreg)
• Nagy kávés (pl. lehet kávé a kezében). Bringázik.
• Hallgatag, kissé visszahúzódó, de barátságos, segítőkész
• Igazi profi, aki a bonyolult problémák specialistája
• Öltözködés: farmer + galléros póló

3)
Karakter neve: System Designer
Jellemvonások:
• Férfi
• Intelligens, okos. Határozott, megbízható. Ő az, akinek elhiszed, hogy sikeres. Testtartása bátor.
• Közép termetű, átlagos testalkatú (inkább sportos). Divatosabb haj.
• Szemüveges
• Inkább teázós
• Vicceskedő típus, szeret poénkodni, vicceket mesélni
• Az álmodozó és a tervező mérnök keveréke, egyszerre bohém és precíz is.
• Öltözködés: elegánsabb, “smart casual”: ing + vászon nadrág. Márkás óra, öv (esetleg jeggyűrű).

Kopasz karakter ne legyen. Testékszert és tetoválást egyikőjük se viseljen.

A karaktereket ugyanabban a helyzetben – szemből, álló pozícióban szeretnénk látni. A karaktereket rugalmasan lehessen változtatni: a jövőben többféle pozitúrában, helyzetben szeretnénk majd őket ábrázolni (pl. képregénysorozatot is tervezünk belőlük).
Információk az Argonautákról: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Argonaut%C3%A1k

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Célkitűzésünk az, hogy ezeket a karakterfigurákat az ArgonSoft arculati elemeként tudjuk használni az Argonauta IT közösség vizuális kommunikációjához. A karakterfigurák segítsék az Argonauta IT közösség kommunikációját, tegyék egyértelművé a vonatkozásokat és összefüggéseket, mindezt az ArgonSoft színeinek szerepeltetésével. A figurák használatával az Argonauta közösség legyen vonzó, trendi, fiatalos a célközönség számára. Különböztesse meg mind a céget, mind a resource management üzletágunkat a konkurenciától. A belső kollégák érezzék azt, hogy egy jó és menő dolog az Argonauta közösséghez tartozni, a csatlakozó freelancerek pedig részesítsenek minket előnyben a konkurenciával szemben.
További cél, hogy (főleg) a közösségi médiában a karakterek szerepeltetésével (főleg képregénysorozatokban) a cég ismertségét növelni tudjuk. Könnyed, humoros kommunikáció illusztrálására használnánk majd (a jövőben ezért is lesz szükség a különböző mutációkra – többféle pozitúrában, helyzetben is szeretnénk megjelentetni a karaktereket).

Feladat leírása

Célközönség: 

Ahogy fentebb is írtuk, egyrészről az ArgonSoft belső IT munkatársai (kb 40 fő), másrészről a magyarországi IT freelancerek.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Az Argonauták egy profi IT közösség tagjai lehetnek, akik különböző szakmai képzéseken, rendezvényeken, csapatépítőkön vehetnek részt, és egy igazán trendi, “hősies” (mint az Argonauták) csapat részesei lehetnek.
A freelancerek továbbá a különböző freelancer állásainkról is kapnának információt (partnercégeinkhez való kihelyezések), illetve megkapnának minden segítséget és támogatást, ami az álláskereséshez ill. a freelancer léthez szükséges.
A belső kollégák a programokon kívül a munkáikat, a projektjeiket is becsomagolva kapnák az Argonauta koncepció részeként (pl. “újabb küldetés…” “Gratulálunk Argonauták, hősiesen végrehajtottátok a xy projektet” “Az év Argonautája” stb..)

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Az ArgonSoft, mint cég illetve mint márka célja kifejezni a professzionizmust, megbízhatóságot, fiatalos lendületet, kreativitást, rugalmasságot. Egyszerre tudunk komolyak és játékosak is lenni.
Az Argonauta kommunikációja tükrözzön egy olyan közösséget, ahová jó tartozni; ami profi IT-sokból áll; fiatalos; egyszerre komoly és játékos; megbízható

Feladat leírása

Médiaterv: 

Az elkészült karakterillusztációkat mind a vállalati belső kommunikáció (pl. hírlevelek, belső portal, irodai megjelenés, rendezvényeken rollupon való megjelenés), mind a külső kommunikáció (Social media megjelenések – Facebook ill. LinkedIn posztok; ArgonSoft weboldalon való szerepeltetés, a későbbiekben karakteranimációként videókban szerepeltetés) részeként szeretnénk használni.
A karakterekkel történetet is szeretnénk majd elmesélni, és ezek a storyk alkotnák a kommunikációnk fő vonalát. Elsőként erre egy képregénysorozatot tervezünk létrehozni a már elkészült karakterekkel, melyben tipikus helyzeteket mutatnánk, humoros stílusban. Célunk ezzel, hogy a social mediában megosszák majd ezeket a tartalmakat, és a magyarországi IT közösség megismerje cégünket.

Feladat leírása

Stílus: 

Mindenképpen illeszkedjen az ArgonSoft arculatához (színkódok csatolva). A weboldalunkhoz is passzoljon (www.argonsoft.hu), könnyen tudjuk integrálni a figurákat. Illusztráció lévén grafikus megjelenítést várunk, mely inkább minimalista, letisztult stílusú. Próbáljon professzionizmust is kifejezni.
A 3 karakter stílusban egyezzen meg egymással.

Feladat leírása

Kerülendő: 

A karakter ne legyen “bugyuta”, vagy túl játékos, túl “babás”. Használhatók más színek is, de dominánsan az ArgonSoft színei jelenjenek meg. A 3 karakternél a stílusjegyek ne keveredjenek egymással. Ne legyen agresszív, véres, túlzóan vérengzős a karakter.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

A munkákat vektoros formában szeretnénk, a továbbtervezéshez és felhasználásra vonatkozó jogokhoz teljeskörűen ragaszkodunk.
A jövőben egyéb karaktereket is szeretnénk elkészíttetni, illetve a karakterek különböző mutációit is, ezért a győztes pályázóval a későbbi együttműködésre is számítunk

Feladat leírása

Fórum

Jó napot kívánok! Érdekelne hogy van e stílusbeli megkötés például a karakterek manga stílusban vagy amerikai képregény stílusban készüljenek.

Kedves István!
Köszönjük a kérdésedet. A manga stílust kizárnánk. Milyen (egyéb) stílusbeli elképzelésed lenne a feladatra?
Üdv, ArgonSoft

Érdeklődnék, hogy a karakterek darabja 50 ezer forint, vagy összesen ennyi?

Összesen ennyi.

Kedves Pályázók! Fontos, hogy a karakterek ábrázolásánál ne maradjon el az ókori argonauta vonal, ez adja az egésznek a lényegét. Tehát az adott IT karakter egy ókori argonauta legyen.

Tisztelt ArgonSoft!
Érdeklődni szeretnék, hogy ha meg van adva a karakterek testalkata, ruházata és a kiegészítői is, akkor milyen módon szeretnék, hogy megjelenítsük az ókori argonautákat?
Üdvözlettel,
esté

Stílusban? Görögös arcvonásokban? Szerintem kreatívok vagyunk, használjuk a fantáziánk :)

Kedves Pályázók!
Azt, hogy hogyan oldanák meg az összekapcsolást, abszolút Önökre bízzuk. Lényeg, hogy értelmezhető és egyértelmű legyen az utalás az argonauta vonalra. A név magyarázataként: cégünk neve ArgonSoft, innen jött az Argonauta ötlet. Magához a karakterekhez majd gyártunk sztorikat, ezért úgy könnyebben át fog majd jönni az argonauta ötlet - pl. "újabb küldetésen vettek részt hősies Argonautáink..." "Cégünk hősies Argonautái, csakúgy, mint az ókori argonauták, hősiesen állták a próbatételeket..."). Ha a vizualizációban nincsen semmi argonautára utaló dolog, akkor nem értelmezhető se maga a név, se az ötlet, elképzelés, ill. az egész argonauta közösség sem.
Pl. az Asterix és Obelix is hasonló vonal, de persze nem szeretnénk babás vagy bugyuta karaktereket, hanem ötvöznénk a megadott IT jellemvonásokkal.
Nyitottak vagyunk, így ha lenne egy másfajta megközelítési mód vagy elképzelés a feladat megoldására, szívesen fogadjuk és átgondoljuk. A cél megvan, azt kell szem előtt tartanunk :)
Köszönettel,
ArgonSoft

Kedves Kreatívok!

Néhányatoknál jelentkezik egy hiba a képek feltöltésénél, aminek megoldására egyelőre nem sikerült rájönnünk. Aki nem tapasztalt semmi ilyet, az hagyja figyelmen kívül ezt az üzenetet, akinél viszont jelentkezik, próbálja meg mobilról feltölteni a koncepcióját benne a képekkel. Elnézést a kellemetlenségért, rá fogunk jönni a hiba okára.

Bár tudom, hogy nem ez lett a kiválasztott, de azért... külön GRATULA FAT RAT munkájához! Nálam nyerő és "minimalista, letisztult stílusú" és "próbáljon professzionizmust is kifejezni" továbbá "vonzó, trendi, fiatalos" További jó munkát, Fat Rat!

Fórum (10)