Pályázatok

Akciódús maffiatrilógia 2. kötetéhez könyvborító tervezés

Egyéb design
-
Az első elcseszett alku
75.000 Ft
Hátravan:
Győztes kiválasztva
Követő: 36
7

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

2 hónap 1 hét

Utolsó aktivitás

Extra díjazás
Extra díjazás

A győztesnek elpostázom az elkészülő nyomtatott terméket.

Koncepciók (30)

Beküldve: 2022. 09. 20.
19
6
10
Beküldve: 2022. 09. 27.
3
2
9
Beküldve: 2022. 10. 10.
2
0
8
Beküldve: 2022. 10. 04.
2
0
8
Beküldve: 2022. 09. 22.
4
0
8
Beküldve: 2022. 10. 10.
6
0
8
Beküldve: 2022. 10. 10.
4
0
7
Beküldve: 2022. 09. 17.
3
0
7
Beküldve: 2022. 09. 26.
2
0
7

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

A könyvpiac haldoklik. Nem kérdés.
Aki mégis ír, az azért csinálja, mert szenvedélyesen szereti. Ezt máshogy nem is lehet.
Én sem az eladott példányok után befolyó elenyésző pénzért csinálom, hanem azért mert tele van a fejem történetekkel, amiket szeretek kiadni magamból.
Ráadásul magánkiadásban csinálom, ami még egy nehezítő tényező. Én finanszírozom a termék minden lépését: szerkesztő, korrektor, tördelő, borító tervező, weboldal készítő, marketing stb...
A rengeteg torrent oldal még inkább nehezíti az eladást, hiszen bármikor, bármelyik regényt megtalálni a "dark weben".
Ennek ellenére nagyon jó kikapcsolódás az írás, rettentő izgalmas a cselekmények szövése és imádom minden lépését.
Ezért is csinálom!

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Egy tanyasi csirke vagyok. Nem azért, mert nekem is két lábam van és folyton kotkodácsolok, hanem mert egy tanyán nőttem fel. Nevezetesen a Billegéri Lovastanyán. Annyira szeretem a gyönyörű, vadregényes otthonomat, hogy még a szerzői nevem is onnan vettem.

Hogy miért BILLEGÉR? Mert kis patakocskák (víz erek) csordogálnak a szurdokokban, amik egy-egy nagy esőzés alkalmából hatalmasra duzzadnak és alkalomadtán még a tájat is átrendezik. Magyarul BILLEG az ÉR.

Tanyasi gyökereim ellenére 20 éves korom óta Budapesten élek. Mint oly sok fiatal elköltöztem kis országunk “nagy városába” hogy színésznek tanuljak, tele álmokkal és vágyakkal. Gór Nagy Mária színitanodájában végeztem, mint színházi és filmes színész, mindeközben folyamatosan jártam legendás magyar kaszkadőrünk Piroch Gábor edzésére. A dolog adta magát hiszen imádom az extrém sportokat: wakeboard, windsurf, kitesurf, snowboard, lovaglás, harcművészet. Eszement bolond vagyok, ha a hobbimról van szó.

Ez a három nagy emberek környezetében eltöltött év megalapozta a jövőmet, hiszen így kerültem a filmezés világába. Elkezdtem dolgozni amerikai produkciókban mint kaszkadőr, aztán a kamera másik oldalán is kipróbáltam magam. Voltam rendező asszisztens, dolgoztam a speciális effekt részlegen és végül megint a kaszkadőr részlegnél landoltam.

A filmes holt időszakokban szintén nem tudtam megülni a fenekem, így fogtam magam, felpattantam a repülőre és elrepültem Fuerteventúrára (Kanári-szigetek) szörföt oktatni. Még egyszer (a kovid alatt) ugyanezt eljátszottam Írországgal is. Egyik helyen lefolyt az arcom a hőségben, másikon meg befagyott a valagam. De hát szörfözhettem. Csak ez számít.

Másik filmes holtidőben kitaláltam, hogy otthon, a Billegéri Lovastanyán elkezdem valóra váltani családunk nagy álmát: csinálok lovas színházat.

A címe Billegéri Lovas Előadások volt.

Egy szezonon keresztül sikeresen futottak is az előadások, aztán szüleim válása közbeszólt, így következő nyáron már nem folytattuk.

Mivel annyira megszerettem a színházi rendezést, tudtam hogy ez az utam, ezért egy év múlva színész barátaimmal létrehoztunk egy vízi színházat a Balaton közepén. Az előadás címe: A Magyar Tenger Kalózai. Imádtam minden percét, a forgatókönyv írásától kezdve a rendezésen át, a rengeteg kaszkadőr mutatványig.

Hogy mikor kezdtem a Delano trilógiát? Valamikor tizenhét évesen, a dögunalmas középiskolai órák alatt. Több mint hat évet érlelődött bennem a gondolat, hogy szeretek írni, míg végre huszonnégy évesen összeszedtem a hosszú évek vázlatait, leültem, és megírtam három hónap alatt az első részt. A végleges változat persze köszönő viszonyban sincs az első kézirattal.

Hát ez vagyok én! Egy fanatikus extrém sportoló, egy antiszociális könyvmoly, egy kattant színész, egy még kattantabb kaszkadőr, és nem utolsó sorban író.

Mint olvashattad, az életem akár egy hullámvasút. Én vagyok a tökéletes megtestesítője a nyilas jegynek. A legsötétebb mélységekből, a legmagasabb fellegekig tudok jutni, mindössze pár perc alatt. Sokszor eklektikus káosz van körülöttem, én pedig ülök a szarhegy tetején és jóízűen szemlélem a művem.

Izgalmas? Igen. Veszélyes? Olykor. Szoktam-e félni? Naná. Élvezem-e? Többnyire. A faszom kivan? Always.

De ahogy mondja az angol: Who cares?

Kit érdekel? Az élet ilyen, csinálni kell, összeszorítani a segged, aztán ahogy lesz, úgy lesz. Olyan még sohasem volt, hogy sehogy sem lett.

Feladat leírása

Feladat: 

Borító mondanivalója:
A Delano trilógia első kötetében megismerjük a szerelmi háromszög résztvevőit. A második könyvben a szerelmi háromszög kibontakozik. A csaj a két pasi között inog, azt kéne minnél jobban szemléltetni. Egyikkel jár, másikkal rosszalkodik...

Stílus:
Mivel ez egy folytatás regény, a stílusnak nagyjából összhangban kéne lennie mind a három könyv esetében, de úgy hogy mégis jól elkülöníthetőek legyenek a különböző példányok.

Színek:
A körítésben, színvilágban nincs konkrét elképzelésem. Jöhet totál különböző színvilág mint az első, vagy hasonló is, lényeg, hogy mégis passzoljon össze végül mind a három könyv borítója.
Ez egy nőknek szóló regény. De nem amolyan habos babos limonádé. Olyan mint a Macskanő című film. Vagány, szexi, dögös, mocskos szájú, kissé szexista, akciókkal teli, bunyós főhősnővel aki nem engedi, hogy szarakodjanak vele. Ebből kiindulva mondjuk nem rózsaszín szivecskék kellenének.
A maffia szál jóval erősebb mint a romantika szál, így azt is valahogy érzékeltetni kéne. Első könyv borítóján ez volt a stukker, meg a vér a csaj arcán. Jöhetnek a kreatív kivitelezések, amik kicsit megbolondítják a borítót.

Feliratok:
Nézegettem könyvtárban folytatásos regény borítókat. Annyit látni, hogy a címek, szerző neve, feliratok nagyjából ugyan oda kerülnek. A gerincen is az lenne a fontos, hogy könyvespolcon szépen, egységesen látszódjon, hogy 1.2.3. rész.
Az első könyv nyomtatott példányain volt fényes fólia a szemüvegen és a címen. A másodiknál is kell valahova fólia, ami hozzáad a borítóhoz, kiemeli a hangsúlyozandó részeket.

Előlap:

Kép: a feltöltött szerelmi háromszöget ábrázoló képet szeretném mindenképp az elejére. Ami a nehezítő tényező, hogy az egy fekvő kép, nekünk pedig álló borítónk van. Szóval itt szükség lesz egy ultra kreatív kivitelezésre. :D
Cím: Az első elcseszett alku The first fucked up deal
Az első könyv borítójával ellenben, most a magyar címet kellene nagy méretben írni, az angolt pedig kicsivel.
Írói név: a Billegéri Anna írói név a mellékelt dokumentum alapján kerüljön a könyvre. Tehát nem egy új betűtípussal kiírva, mert minden további regényemen is így fog megjelenni. Ez amolyan LOGÓ-ként szolgál.
Delano trilógia 2. : Ez a felirat is ugyan úgy kéne megjelenjen, mint az elsőn, az írói név alatt.
vélemény: Egy olvasói véleményt is szeretnék az előlapon elhelyezni. kb 10 szó (egyenlőre lorem ipsum...)

Hátlap:

Fülszöveg:
Egyenlőre dolgozzunk azzal a mélyen szántó lorem ipsum kamu szöveggel. Nagyjából olyan terjedelemben, mint az elsőnél.
Az első regény borítójának hátulján volt egy szemüveg, ami az előlapon is. A másodikra is kéne valami új, kreatív dolog, hogy ne csak betűk legyenek.
vonalkód + ár: a vonalkódot az ISBN szám alapján készíttetjük de azt majd csak a kész írásra lehet lekérni. Addig rakjunk oda kamu vonalkódot, meg árat.

Méretek:
A könyv mérete ugyan akkora lesz mint az előzőnek.
19,7 cm X 14,2 cm (álló könyv)
gerinc: kb 2,7 cm
Pontos gerinc méretet majd értelem szerűen a nyomda tudja megadni (terjedelemtől, papírtípustól függően), ha átküldjük neki a megszerkesztett, betördelt fájlt, de első körben karakterszámból saccolva hasonló lesz, mint az előző. kb 2,7 cm

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Mint minden könyvborítónál, itt is az lenne a cél, hogy megakadjon rajta a nézelődő szeme a könyvesboltban. Akarja levenni a polcról és elolvasni a fülszöveget.
A többi pedig már az én dolgom.
Hisz olyan ez mint a pasizás: külső (egy formás fenék) megfog, belső megtart.

Feladat leírása

Célközönség: 

Ez egy "new adult" kategóriájú könyv, ami annyit tesz, hogy fiatal nőknek szól. Nem "young adult", az a tinédzser lányoknak készül.
A Delano trilógia azoknak íródott, akik már többet akarnak egy romantikus love sztorynál, akik keresik a kalandot, az izgalmakat, az akciókat, a csavaros észjárást a történetekben, mégis szükségük van egy kis érzelmi töltetre ami kielégíti a lágy, romantikus lelkivilágukat is.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Történetiségben nincs hiány a Delano trilógia egyetlen oldalán sem. Folyamatosan pörögnek az események, nem engedi hosszú ideig lazítani az olvasót.
Sok vontatott sztorival ellentétben, ez a könyv a mai ingerektől túlterhelt olvasóknak szól. Akik igénylik az újabbnál újabb akciókat, csavarokat, megspékelve egy kis érzelmi hullámvasúttal.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

A márkámmal, az írói nevemmel az izgalmakat akarom üzenni. Hogy aki felvesz egy Billegéri Anna regényt, tudja, hogy ez egy kalandos utazás lesz. Mélységektől, magasságokig minden lesz benne, ami az akcióra éhes lelkét kielégíti.

Úgy vélem hasonlókat gondolnak rólam, mert a legtöbb olvasói véleményben a "nem tudtam letenni" , "egy éjszaka alatt kiolvastam" és hasonlók voltak. Ebből arra következtetek, hogy beszippantós az írói stílusom.

Feladat leírása

Médiaterv: 

Könyvesboltokban, kiadók webáruházában, a saját webáruházamban találkozhat vele a kedves olvasó. Szerződéseben vagyok a Lírával, Librivel, Alexandrával és még jó pár kisebb értékesítővel.

Ez egy ilyen forever sztori. Amíg világ a világ, az internet, az elektromos hálózat nem dől össze és nem futkosnak zombik az utcán kedves olvasóimra vadászva vacsora gyanánt, addig kint lesz a nagyvilágban a regénysorozat.
Készül belőle e-könyv, nyomtatott könyv, de még az is lehet, hogy hangoskönyv is. Azoknak is ez lesz a borítója.
Facebook, google, tiktok, insta stb. hirdetésekben is meg fog jelenni.

Feladat leírása

Stílus: 

Másik cégem révén volt szerencsém találkozni jópár grafikus portfólióval, és felfedeztem egy érdekességet.

Női grafikus női stílusban alkot, férfi grafikus férfias stílusban. Már az előtt jó arányban megtippeltem a portfólió alapján, hogy női kéz vagy férfi kéz készítette a munkákat, hogy megnéztem volna a beküldő nevét.

Esetemben:
Női írónő. Női célközönség. Nőies stílus.

Ezért ha esetleg férfi vagy és látsz fantáziát a regényem borítójának elkészítésében, próbálj meg női aggyal gondolkozni.
Haha... tudom, marha nehéz...

Olyan borítót szeretnék, ami nőies, lágy vonalakkal, nőies betűtípussal, színekkel, mellette pedig megtalálható benne a nők keménysége, rettenthetetlensége, wonderwoman.- sége..

Mert ilyen egy nő: menthetetlen ámodozó aki kemény mint a kád széle.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Ez nem olyan borús maffia sztori, mint a Narcos vagy a Gomorra. Kerülendő a sötét maffia érzés. A fekete, szürke színek. Szögletes formák, vastag vonalak.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

A befutó borítónál a változtatás jogát fenntartom.

Lehet, hogy nagyon tetszik a nyertes munka, de egy két korrigálással még lehet élni fogok.
Valamint a végleges fülszöveget, olvasói véleményt, végleges vonalkódot is rá kell tenni később.

Amikor pedig nyomtatásra kerül sor, szükségem lehet a nyomda kérései alapján kisebb igazításokra.

Milyen formátumban kérem a munkát? Amilyenben majd a jövőbeni nyomda fogja: Nekem addig jó lesz PDF is.

Szeretném előre megköszönni az idődet és energiádat, amit a borítóm tervezésébe fektetsz! :D

További szép napot és kellemes alkotómunkát!

Az erő legyen veled!

Üdv: Billegéri Anna

Fórum

Végre egy nem kibogozhatatlan, fellegekbe írt zavaros pályázati leírás ! Gratulálok, sok sikert kívánok !

Kedves Anna!

Az első kötet borítóján szereplő betűtípusokat meg tudná adni?
Köszönöm! :)

Köszönöm. Igyekeztem érthetően fogalmazni. :D

Sajnos nem tudom megmondani a pontos betűtípusokat, mert csak pdf formátumban van meg a borító.

Kedves Kreatívok,

Amennyiben tudtok 3D-s mockup-ot is készíteni a kiterített borítón felül, könnyebben tudnám vizualizálni, hogy a valóságban hogy nézne ki a borító terv.

Előre is köszönöm!

Üdv: Anna :)

A fülméretnek mekkorának kell hogy legyen?

Sajnos a kép kiválasztásánál eldőlt, hogy ez a borító csak gagyi lehet. És a tipográfiák....